juro sdi Odesláno Červen 20, 2010 Sdílet Odesláno Červen 20, 2010 Ja som kúpil tieto svetlá. http://www.leddennesvietenie.sk/index.php?...24&cat=1093 Typ DL-X5. Nemajú externé relé. Zapojenie je pomocou 3 vodičov. -pól na kostriaci bod vozidla. +pól na kontakt ,ktorý je pod napetím pri naštartovanom motori. (napr. svorka 15). A pomocný +pól,ktorý sa pripája na parkovacie svetlá a vyradí svetielka z činnosti pri zapnutí hlavných svetiel. Ja som ale zapojil len hlavný +pól na tolko spomínaný pin č.6 na spínači svetiel (je to origo výstup TFL na vypínači svetiel) a tým pádom som pomocný + vodič mohol vyradit so systému. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bhmarten Odesláno Červen 22, 2010 Sdílet Odesláno Červen 22, 2010 MYCAAR SJ-296E ... myslel jsem ze je do techto ramecku nedostanu ale nakonec jo.. chce to kudlu a rezat a rezat a rezat nechal jsem se inspirovat tady tim vlaknem, strana 9 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
octavio Odesláno Červen 22, 2010 Sdílet Odesláno Červen 22, 2010 Aaaa, kolega agáve metla... Pekné pekné 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bhmarten Odesláno Červen 22, 2010 Sdílet Odesláno Červen 22, 2010 Aaaa, kolega agáve metla... Pekné pekné :o jj tohle tam pasuje okopiroval jsem to od tebe :) (jinak mam taky family edition ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Červenec 5, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2010 chcem sa opytat ci exzistuje original mriezku do RS-kovy naraznik na 2xkruhove svetlo ? mam ich dost blizko a chem to dat dalej od seba . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Červenec 5, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2010 Kolegové máte někdo předface s denním svícením? Hoďte sem prosím foto,budu kupovat ,,deňáky"a zatím tápu kam je dát.Kam chci tam nesplňujou a kde by splňovaly tam je zase nechci :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest bossnek Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Zdravíčko, koupil jsem si světla DL-X5 s přidanou homologací funkcí parkovaček (po zapnutí potkavaček by se měla jen snížit jejich intenzíta) přečetl jsem si diskusi, v posledních příspěvcích se onen typ světel i objevuje... Poradila by mi nějaká dobrá duše, kam sakra s tim bilym kablikem? pokud to napojím na pin 6 a ne na zminovanou svorku č. 15, budou světla fungovat i jako obrysovky??? Hodně by /asi nejenom mě/ pomohl nějaký ten obrázek se zapojením :-) Jsem lajk a do elektroniky v autě lezu poprvé, snad to teda zvládnu. Předem díky za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
buml Odesláno Červenec 13, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2010 (upraveno) bilej kabel by melo bejt + obrysovek, takze muses napichnout primo v u svetel, ale dobre zaizolovat kvuli vode. Pokud budes tahat drat k pinu 6 bylo by asi lepsi tam odtud natahnout i + parkovacek, ale musis promerit kterej to je, z hlavy to nevim. Dale pokud chces pouzivat funkci obrysovek na dennich svetlech, tak vyndej obrysovy zarovicky z hlavnich svetel, protoze smi byt instalovan pouze jeden par. Upraveno Červenec 13, 2010 uživatelem buml 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Červenec 14, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2010 Zdravíčko,koupil jsem si světla DL-X5 s přidanou homologací funkcí parkovaček (po zapnutí potkavaček by se měla jen snížit jejich intenzíta) přečetl jsem si diskusi, v posledních příspěvcích se onen typ světel i objevuje... Poradila by mi nějaká dobrá duše, kam sakra s tim bilym kablikem? pokud to napojím na pin 6 a ne na zminovanou svorku č. 15, budou světla fungovat i jako obrysovky??? Hodně by /asi nejenom mě/ pomohl nějaký ten obrázek se zapojením :-) Jsem lajk a do elektroniky v autě lezu poprvé, snad to teda zvládnu. Předem díky za info ja mam 1xna kostru 1x na parkovacky a 1x na pin 6 -ale chcem to dat niekde kde je prud az po nastartovane auto alebo ked sa startuje aby daylight fungoval ako aj parkovacky ?dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pym Odesláno Červenec 16, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 Nevim ,jestli ti dobre rozumim, ale chces mrizky do postrannich otvoru v RS narazniku s preddelanym otvorem pro kulate svetla? Jestli jo, tak original urcite pro OI neexistuje, ale Milotec prodava sadu, s mlhovkama z tahokovu. Ptal jsem se jejich technika a sloby koupit jen ty mrizky. A to je prave to na co se tady celou dobu ptam a nikdo mi neodpovida, jestli uz to nekdo zkousel, protoze jsem tady videl uz nejake kulate ledky pro denni sviceni, ale vsechny byly jen vyrezavane do pudodnich mrizek. ale kombinace peknych hotovych pripravenych mrizek s kulatym otvorem s kulatymi ledkami pro denni sviceni by nebyla spatna a doufam, ze mne omluvi ti co si to sami rezali i hezci. chcem sa opytat ci exzistuje original mriezku do RS-kovy naraznik na 2xkruhove svetlo ? mam ich dost blizko a chem to dat dalej od seba . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rehor72 Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 Já jsem dával loni od Milotecu... Funkce denních světel + pozičních... Ještě musím vyřešit odpojování žárovky v xenonech, ale všechno bude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pym Odesláno Červenec 16, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 Nechces tam dat jeste detail toho jak to mas udelane v tech mrizkach? Já jsem dával loni od Milotecu... Funkce denních světel + pozičních... Ještě musím vyřešit odpojování žárovky v xenonech, ale všechno bude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rehor72 Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 Foto držáků, možná ještě najdu někde šablonu, jak jsem to vymyslel. Když se pak mřížka nacvakne, tak ten držák se opře o plastovou výztuhu nárazníku a drží to velmi dobře... Ještě by nebylo od věci na vrchní straně mřížky umístit třeba nějaké šroubky, aby to nějaký hajzlík nevycvakl a světla neukradl i s mřížkama... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vectom Odesláno Červenec 17, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 17, 2010 Já jsem dával loni od Milotecu... Funkce denních světel + pozičních... Ještě musím vyřešit odpojování žárovky v xenonech, ale všechno bude. Vypadají dobře... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pym Odesláno Červenec 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2010 Pěkná práce... Foto držáků, možná ještě najdu někde šablonu, jak jsem to vymyslel. Když se pak mřížka nacvakne, tak ten držák se opře o plastovou výztuhu nárazníku a drží to velmi dobře... Ještě by nebylo od věci na vrchní straně mřížky umístit třeba nějaké šroubky, aby to nějaký hajzlík nevycvakl a světla neukradl i s mřížkama... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
buml Odesláno Červenec 20, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2010 po dvou letech bezvadne cinnosti mi behem tejdne odesly oba moduly pro denni svetla. nastesti novej stoji necely 2 kilca kus, tak to jeste slo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka_Ka Odesláno Červenec 26, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2010 Zdravím. Mohl by mi prosím někdo přesně odpovedět kam zapojit vodič od spínací skříňky na světla DL-X5+, tak aby zůstala zachována funkce při sepnutí hlavních světel se sníží intenzita DL-X5+ tak aby byly používány jako světla obrysové? Předpokládám že pin 6 na vypínači světel není možné použít,protože DL-X5 chtějí ten od spínací skříňky trvale a k tomu ten od obrysovek.Pin 6 se dle diskuze při sepnutí hlavních světel rozepne. Taktéž by bylo dobré, kdyby byl tento vodič "15" přístupný.Děkuji všem za ochotu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka_Ka Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 Takže nakonec jsem našel v nějaké diskuzi kde nejlépe sehnat spínaných +12V. Vzal jsem to ze spínače couvacího čidla které je na převodovce.Barva vodiče je dle DP červená se zeleným pruhem.V DP jsem našel další. Od obrysovek jsem vzal signál na konektoru světla u řidiče vodič slabý šedý s černým pruhem číslo pinu 1. Mínus jsem vzal na tom samém konektoru, barva hnědá pin č. 4. Nařízl jsem 0,5 cm izolace, odstranil jí, namotal nový vodič zapájel a zaizoloval. Snad to někomu pomůže.Ještě upřesním že se jedná o oct I, 2003, elegance 81kW. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maty Odesláno Srpen 15, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2010 Chci se zeptat,kdyz koupim svetla bez homoglace,jestli je to nejaky problem? Dekuji :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seth Odesláno Srpen 15, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2010 asi tak jako s každým jiným dílem bez homologace .. nebude se to líbit policajtům při kontrole když si toho všimnou a pak asi problém na STK :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maty Odesláno Srpen 16, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2010 ahoj tady maš ten odkaz ;) http://www.reviloshop.cz/store/goodsdetail...odsID=JOM-80057 ------------------------------------------------------------------------------ Jak jsi s nema spokojeny? Ma nekdo skusenost??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Září 28, 2010 Sdílet Odesláno Září 28, 2010 ahojte mam taky problem ze mam day light ako je na fotke je to od dectane pisane ze 6000K a pritom neni to ani biele(take zlte biele)videl som vela daylight ako pasy a vsetky su pekne biele nahoodu neviete preco?ako ledky musia svieti na biele mozno kvoli tvar ze je to okruhlove tam vnutri je chrom a odraza sa to od ledky(lebo ledky maju spodok ztle) neviem ak mate kruhove svetlo tak mi dalte vediet ako vam svieti a kolko by malo byt teplota dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Říjen 3, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2010 mam na denne svetlo RL E1 1000037 a vedla toho mam aj A02 E4 8010 takze mozem to pouzivat ako denne svetko a parkovacky (musi byt len jeden par na aute) a co polis povedia na parkovacky kedze je to do montovane ci to mozem pouzivat? lebo pils stale hovoria ze ak neni to original z vyroby tak nema tam na aute co hladat??? tabulka E1 - SRN E2 - Francie E3 - Itálie E4 - Nizozemsko E5 - Švédsko E6 - Belgie E7 - Maďarsko E8 - Česká republika E9 - Španělsko E10 - Jugoslávie E11 - Anglie E12 - Lucembursko E14 - švýcarsko E15 - bývalé NDR E16 - Norsko E17 - Finsko E18 - Dánsko E19 - Rumunsko E20 - Polsko E21 - Portugalsko E27 - Slovensko 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kica7 Odesláno Říjen 20, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2010 Lidi máte někdo tyhle světla ?? přemýšlím že bych si je pořídil . A než to udělám tak se radši poradím s vámi odborníky ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Říjen 21, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 (upraveno) mam na denne svetlo RL E1 1000037 a vedla toho mam aj A02 E4 8010 takze mozem to pouzivat ako denne svetko a parkovacky (musi byt len jeden par na aute) a co polis povedia na parkovacky kedze je to do montovane ci to mozem pouzivat? lebo pils stale hovoria ze ak neni to original z vyroby tak nema tam na aute co hladat???tabulka E1 - SRN E2 - Francie E3 - Itálie E4 - Nizozemsko E5 - Švédsko E6 - Belgie E7 - Maďarsko E8 - Česká republika E9 - Španělsko E10 - Jugoslávie E11 - Anglie E12 - Lucembursko E14 - švýcarsko E15 - bývalé NDR E16 - Norsko E17 - Finsko E18 - Dánsko E19 - Rumunsko E20 - Polsko E21 - Portugalsko E27 - Slovensko Pokud je světlo homologované pro režim denní (RL)a parkovací(A)můžeš je používat.Samozřejmě za předpokladu správné elektrické a mechanické montáže.Pokud ta světla budeš používat v obou režimech,musíš vyndat z hlavních světlometů žárovky pro parkovačky.Na autě můžeš mít jakýkoliv homologovaný doplněk,určený pro daný typ vozidla.Tabulka Eček Tě nemusí zajímat,označuje pouze v které zemi byl výrobek homologován.U těch Tvých je ale divné,že mají homologaci schvalovanou pro každý režim v jiné zemi ;) Lidi máte někdo tyhle světla ?? přemýšlím že bych si je pořídil . A než to udělám tak se radši poradím s vámi odborníky :D Myslíš nějaký konkrétní typ,nebo denní všeobecně? Upraveno Říjen 21, 2010 uživatelem mikl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kica7 Odesláno Říjen 21, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 Myslíš nějaký konkrétní typ,nebo denní všeobecně? Chtěl bych je používat jen jako denní svícení tyhle světla .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Říjen 21, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 kica7-asi jsem mimo,ale fakt nevím ,který typ myslíš. Obecně,jako denní světla jdou používat všechna,která jsou pro tento účel homologována,tedy označena RL. Pokud mají navíc funkci obrysových světel,musí mít označení A.U tohoto typu světel není nutné ani povinné režim parkovací využívat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kica7 Odesláno Říjen 21, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 Promiň omlouvám se . Já sem mimo, zapomněl jsem na odkaz :lool: Tady je ten odkaz : http://www.e-xenony.cz/vysoce-svitive-led/...ni--sj-296typ2- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 21, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 kica7: přesně tyto světla z uvedených stránek mám už přes rok a jsem velice spokojenej :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Říjen 21, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 Chtěl bych je používat jen jako denní svícení tyhle světla .. kica7-jak psal Konny,tyhle světla můžeš používat úplně v klidu,mají příslušnou homologaci RL :lool: .Jinak než denní ani tento typ využít nejde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.