bagr12 Odesláno Listopad 30, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 30, 2010 Včera jsem objednal kolébkový přepínač a v sobotu půjde do orig.páčky. Se nemůžu dočkat,jak to bude vypadat :-) Měla by to být jediná investice....39Kč foto dodám obratem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kptr Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 Položím takovou filozofickou otázku... : Bude tempomat fungovat, když by se zapojilo jen jedno tlačítko a to + ?? Funkci by to mělo takovou, že když pojedu třeba na dálnici 130km/h.........zmáčknu to tl.+ a sepne se tempomat. Jedu 130.... Pokud bych chtěl zvýšit rychlost třeba na 140km/h, tak bych mohl : 1) mačkat to tlačítko a tím docílit tu požadovanou rychlost..... 2) šlápnout na plyn a při 140tce zase zmáčknout to tlačítko.... Pokud bych chtěl snížit rychlost ze 130km na 100km/h, tak přibrzdím a po docílení zase zmáčknu to tlačítko a pojedu 100km/h. Já jen takovou úvahu, protože umístit jeden mikrospínač na přístrojovku je jednodušší než bastlit dva. A při četnosti jízdy po dálnici (jednou za uherský rok) je to jednodušší. Jaký je váš názor na toto zapojení....??? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 Islo by to tak, doporucujem Ti ale dorobit si oba do origo packy, je to silno navykove... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 Takže mam zakoupit, tento nesmysl http://www.cc-autodily.cz/tempomat-octavia-kompl + ten další nesmysl. Kdo pak mi to zapojí? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kptr Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 Islo by to tak, doporucujem Ti ale dorobit si oba do origo packy, je to silno navykove... :D Já to až tak nevyužiju....... Já jen z důvodu zaexperimentování a s co nejmenším podílem práce.... ;) do originál páčky je to moc práce a moc komplikované.....já si vystačím s tím jedním tlačítkem.......to se mě vleze do panelu mezi tl. ESP a tl.na benzín...... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 Packu kup tu v bazari, bude za cca 500Kc a tie mikrospinace bud implementujes do nej, alebo stihacka prezradi, ako je to zapojene v jeho aute. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 Kup samotnou páčku a potom stačí jen konektor jako je na ovladač zrcátek s pár krátkejma kablíkama, takhle to je hrozně drahý. Zapojení toho Audiovoxu klidně prozradím, případně i provedu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kptr Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 A k čemu mě bude ta páčka a ten ovladač?????? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Prosinec 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2010 Tak konečně finále. Po průzkumu trhu bylo jasné,že tak malý kolébkový přepíhnač,který by se vešel dopáčky,prostě neseženu. Zakoupil jsem tedy to nejmenší co šlo (43Kč) a týden přemýšlel kam s ním. Nakonec jsem zvolil umístění vedle přepínače světel,kde dle mého názoru je nejsnáze po ruce. Pravou ruku jsem zavrhl hned a levou když položím na oěrku dveří,tak akorát prsty dosáhnu na ovladač. Výsledek viz foto. Jak již bylo řečeno,náklady 43Kč a cca 3h práce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 vyborne, jeste me rekni, jak jsi se dostal do toho konektoru pod steracem? pouzil jsi vypichovaky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Prosinec 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 No toto se asi nebude každému líbit,ale prostě jsem dráty přeštípnul a nadstavil za pomoci "čokolády". Protikusy do konektoru jsem neměl a vypíchnutí pinu nic neřeší.Takhle aspoň můžu dráty napájet zpět,pokud bude vůbec někdy třeba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 aha, typicky domaci bastleni:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
macomh Odesláno Prosinec 22, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2010 Hoď sem nejaké fotky, aby sme videli, ako to vyzerá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Leden 26, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2011 fotka je na straně 2 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Voss69 Odesláno Leden 30, 2011 Sdílet Odesláno Leden 30, 2011 Chlapi,možnám mám blbou otázku,ale můžete tady někdo polopaticky napsat,jak přesně ten origo kolébkový tempomat z Aukra s origo kabeláží v Octávce po správném zapojení funguje?Nejde mi o princip tempomatu,ale zajímalo by mě,jak to konkrétně funguje u octavky,např. je řízení plynu automaticky ovládáno od rychlosti na budíku,tzn.že když navolím 80km/h a přijde nějaký kopec,tak si to plyn automaticky přidá aniž bych něco udělal,abych jel pořád hlava nehlava 80km/h??Zkušenosti s tempomatem mám pouze z kamionu,kde to takhle bylo,dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vaša Odesláno Leden 30, 2011 Sdílet Odesláno Leden 30, 2011 (upraveno) nastavíš 80 pokud má motor dostatek výkonu pojede stále 80, krom z prudkého kopce kde může kinetická energie zvítězit nad decelerační schopnosti motoru Upraveno Leden 30, 2011 uživatelem Vaša 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jajic Odesláno Leden 30, 2011 Sdílet Odesláno Leden 30, 2011 stejně se marně snažím pochopit smysl tohoto počínání........ :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radimisko Odesláno Únor 1, 2011 Sdílet Odesláno Únor 1, 2011 Zní to zajímavě... Co se týče těch páček s kolébkou tak ty jsem viděl na aukru včetně kabeláže ale je k tomu dodáno že tempomat lze použít pouze u aut s elektronicky ovládanou škrtící klapkou... A celé to vyjde na cca 1400,- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vaša Odesláno Únor 1, 2011 Sdílet Odesláno Únor 1, 2011 a nebo si to můžeš nechat udělat se vším všudy za 1600,- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Únor 1, 2011 Sdílet Odesláno Únor 1, 2011 Asi tak nějak, páčka je běžně za cca 500 a že by kabeláž stála 900...? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vaša Odesláno Únor 2, 2011 Sdílet Odesláno Únor 2, 2011 orig, běžně za 500,- neseženeš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 2, 2011 Sdílet Odesláno Únor 2, 2011 a samo se to taky neudělá B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 2, 2011 Sdílet Odesláno Únor 2, 2011 Ale většinou se to samo vždycky rozbije... Nebo alespoň mi to říkají podřízený. Na otázku komu se to rozbilo, přichází odpověď: To ono samo.... B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Únor 2, 2011 Sdílet Odesláno Únor 2, 2011 Tak slovo běžně je možná přehnaný, ale zas tak velkej problém to není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest krtk0 Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 otvoril som svorkovnicu, vybral som cierny konektor (mal fialovy pruzok na sebe), ale myslim ze vsetky piny - 1,2,3,9 uz boli obsadene. Tempomat samozrejme nemam, inak by som sa tym nezaoberal, ale mam uz napajkovany zvazok s 2 tlacitkami. Takze moja dilema je - moje 3 droty mam prilozit do cierneho konektora k existujucim kablikom na tie prislusne piny? ci mam tie co tam uz su vybrat a dat tam moje? Trochu mam gulas v tom co vedie skade kam. Mal som totiz predstavu, ze ta zakladna vo svorkovnici vedie k ECU a zhora sa pripajaju konektory od spotrebicov, resp vypinacov apod. Moze mi niekto vniest trochu svetla do tohto? dikeez . .. Pre uplnost OI 2002 1.6 AVU 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Květen 25, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 25, 2011 Samozrejme jedna polovina konektoru je osazena , po rozpojeni ovsem vidis,ze draty nikam nepokracuji. Zde se pri pouziti orig.kabelaze zastrci piny a konektor se s spoji. Pri dodelavce bez origo kabelaze músis bud sehnat piny,na ktere napajis svoje draty a pak postup jako orig.kabelaz,nebo to udelas jako ja viz predchozi prispevky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kptr Odesláno Květen 27, 2011 Sdílet Odesláno Květen 27, 2011 Nemáte nááááhodou nějakou fotku toho pinu??? Má to nějaké označení kdyby se to někde objednávalo??? Díky za info.... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mr.Freezer Odesláno Červen 2, 2011 Sdílet Odesláno Červen 2, 2011 chlapy... objednal som packu s tempomatom... stalo ma to 30 euro tak som myslel ze v tom bude aj kabelaz... no nebola... kabelaz stoji dalsich 30 evri... mate niekto skusenost ako si kabelaz spravit??? ako to zapojit v packe?? je tam totiz flexy spoj, ktory nechcem odpalit pri pajkovani.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 21, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2011 Táááák a já ho chcu taky Já vím-bez E-gasu nelze...ale mohli by si tu chybu opravit ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.