Přejít na obsah

spadle dvere O1 prosim o radu

miltas

Doporučené příspěvky

• o rok později...

Zdravím, koukám, že toto téma už je sice dost staré

ale dnes se mi stala nemilá věc

Silný vítr, otevírání dveří

Co následovalo si asi každý dokáže představit. Vítr se opřel do deří a ty se otevřeli až do zaražení v pantech.

Do té doby dveře fungovali naprosto normálně. Bohužel nyní když je zavírám tak zámek ve dveřík narazí do očka na B sloupku a dveře se trochu přizvednou.

Není to až tak, že bych musel vyvíjet sílu na zavření, ale děsně mě to .......

Chci se zeptat zda se návod s matkou dá využít i k tomuto "poškození"

díky za odpověď

Odkaz ke komentáři

Zdravím, koukám, že toto téma už je sice dost staré

ale dnes se mi stala nemilá věc

Silný vítr, otevírání dveří

Co následovalo si asi každý dokáže představit. Vítr se opřel do deří a ty se otevřeli až do zaražení v pantech.

Do té doby dveře fungovali naprosto normálně. Bohužel nyní když je zavírám tak zámek ve dveřík narazí do očka na B sloupku a dveře se trochu přizvednou.

Není to až tak, že bych musel vyvíjet sílu na zavření, ale děsně mě to .......

Chci se zeptat zda se návod s matkou dá využít i k tomuto "poškození"

díky za odpověď

naprosto stejny problem je i u me,ocko na sloupku mi slouzi jako centr dveri pac pri zavirani se horni cast zamku o nej opre a potahne dvere nahoru,je to sice nepatrne,ale oproti ostatnim dverim nehorazne.Zitra testnu navod s matici.otazka zni,je treba tlacit za horni cast dveri a nebo v miste zamku

Odkaz ke komentáři

naprosto stejny problem je i u me,ocko na sloupku mi slouzi jako centr dveri pac pri zavirani se horni cast zamku o nej opre a potahne dvere nahoru,je to sice nepatrne,ale oproti ostatnim dverim nehorazne.Zitra testnu navod s matici.otazka zni,je treba tlacit za horni cast dveri a nebo v miste zamku

Podle mě se bude tlačít v místě zámku

v horní části bych měl strach abych to neohnul zase nahoře

to pohnuti dveri smerem vzhuru je skutecne minimalni. Ale ostatni dvere jdou zcela krasne bez sebemensiho problemu.

Druhá věc je ta, aby se to buď nezhoršovalo nebo aby se nepoškodil zámek ve dveřích pokud bych to nechal tak jak je to ted

snad se brzy dostanu k testu matky. Pokud budeš znát výsledek tak dej info každopádně držím palce aby ti to dobře dopadlo

Odkaz ke komentáři

Ahojky

tak opraveno. Opravu prováděl můj kamarád, který se mi stará o auto co se týče oprav. Já osobně jsem rád, že si vyměním žárovku.

No nebudu napínat, pomocí matky skutečně opraveno.

Nejprve mě jímala hrůza co se tam mohlo pokazit když mi to výtr takto vyvrátil. Už jsem viděl ty hrozné sumy v servisech

Ale obyčejná matka zabrala. A nebyla to M16. Prý použil o něco větší. Jediný rozdíl je asi v tom kdy začnou dveře pružit.

Takže tento postup funguje a oprava do 10 vteřin

díky moc za rady

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...

Ahoj,mám v čudu levý spodní pant předních dveří,má při dovření velkou vůli a dveře nenajíždí dobře na zámek,dveře za jízdy mají značný pohyb.Chci ho vyměnit,ale cena cca 2300kč je dost. Dočetl jsem se na jiném fóru,že tam jde zámek ze zadních dveří,který stojí cca 700 kč,jen má o jednu polohu méně a to tu při nejmenším pootevření,což by mě bylo jedno. Chci se zeptat,jestli nemáte někdo zkušenosti se zadním pantem do předních dveří,protože pohledově mi připadají opravdu stejné,až na ty 2 polohy místo 3 poloh. Ještě,jak ho vyměnit?Četl jsem,že nejrychlejší je sundat krytí na sloupku a rozpojit elektriku dveří ,sundat dveře a dát nový pant a nazpět.....Prosím o jakoukoliv radu

Odkaz ke komentáři

Se zadním pantem jsi mě dostal,že má o jednu polohu méně. Zítra vyzkouším. Ale kup na vrakáči,cena cca 200,-Czk. Výměna,jak popisuješ.

podle mě tam jde zadní ,není v nich rozdíl. Četl jsem na zahraničním fóru,že tam jde,akorát nemá ty tři polohy,nebo zpomalovače (nevím,jak to pojmenovat),zadní má jen dva . Koupím zadní ,až bude čas tak ho tam šoupnu,porovnával jsem je pohledově na autě a montážní otvory a tvar zámku,musí být stejné. Z vrakáče nechci,to bude také vyběhaný,koupím zadní levý a dám ho na předek,když to nepůjde,tak tam dám origo a zadní vrátím...

Tak jsem na to ještě koukal a jsem z toho jelen.Já mám všechny 4 panty stejné.Zádní,jako přední,ale na škoda dílech mě podle vin vychází ten na obrázku č.1 ten má více poloh a je to vidět,ale mám všechny čtyři obrázek č.2 a to je shodný,zadní s předním a to je nikdo něměnil....Podle mě ten pant na obr 1 se musel dávat,až později,jinak si to nedovedu vysvětlit......Tím pádem kupuji zadní a mám to za 700kč.....

post-51335-0-50315300-1495870495_thumb.jpg

post-51335-0-55037200-1495870501_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Možná by se mělo napsat, že se to dělá obvyklou maticí M16, šířky 13mm.

Jsou totiž matice též užší i širší.

To už jsem dělal na pravých dveřích a pomohlo to,ale ten pant neměl vůbec žádnou vůli.Ten levý je v háji,dveře těsně před dovřením mají vůli cca 5mm a to je hodně. Sice to matkou srovnám,ale ta vůle tam zůstane a hlavně pohyb dveří za jízdy je tam značný,potom i vibrace a na toto je matka krátká

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak co, už jsi něco dělal s tím pantem? Já ho mám u řidičových dveří taky KO, sice jsem opravil vypodložením pantu to padání dveří, ale asi je už tak vychozenej, že když stojím v kopci, tak mi nezůstávají zaaretované dveře a pořád se zavírají (když stojím do kopce). Díval jsem se tedy na rozdíly předního a zadního pantu a řekl bych, že jsou úplně stejné. Nevím, jestli máš face nebo předface, ale já mám 98 rok, tedy předface a ty panty jsou asi stejné, face už má asi s více polohama...

Odkaz ke komentáři

dnes hotovo,koupil sem zadní do předu a světe div se je stejný kontroloval jsem i čísla předního a toho nového zadního (oba original škoda ) a jsou naprosto stejné. Ty co se prodávají za 2500kč jsou nějaké nové a vůbec tam nemusí být,protože já měl prostě všechny čtyři stejné už z výroby a ten za 2500kč (3 polohy) je prostě u nějakých octávek dáván,ale u mé facelift rv,.2002 jsou prostě přední shodné se zadnímy a stačí koupit na předek zadní za 700kč a je hotovo+nástřik nějaký do barvy vozu.A je po kroucení dveří a vibracích............. práce cca 1h děláno bez sundání blatníku ,potřeboval jsem byt torx 45 trhák z gola sady zahnutý,trubička na povolení,prstýnek 8....+ gola ráčna velká na ten vnitřní torx ve sloupku. Nejdříve si zkus malým trhákem a torxem 45 povolit ty 2 šrouby na dveřích to jsem udělal dříve,než jsem koupil pant,jsou fak na fest utaženy,vzal jsem trubičku na trhák a nesmíš povolovat plynule,ale pořádně škubnout,pak je uvolníš....

Odkaz ke komentáři

Tak to je perfektní zpráva :palec: . Právě jsem ten pant chtěl koupit už dávno, ale odrazovala mě od toho ta cena, teď není co řešit, když ty panty jsou všechny stejný. Nářadí mám, ty 2 velký šrouby s torxem, co drží dveře už mám dávno rozhýbaný, protože jsem kdysi musel dát plech mezi pant a dveře, protože jsem je měl spadený a přes matku se mi je nepodařilo zvednout. Jak bude trochu času, tak ten pant koupím a taky se pustím do výměny, díky teda za odpověď :palec:

Odkaz ke komentáři

Kdyz jsem daval ten plech mezi dvere a pant, tak jsem si dvere podeprel pojizdnym zvedakem, takze dvere nemusely jit vubec dolu a pri vymene pantu to bude urcite to same ;)

Já kupoval v autokelly za cca 680kč po slevě asi 5% to se vyplatilo, než poštovné že škoda dílů.

Chtel jsem se prave podivat, na kolik by vysel v Autokelly po sleve, tak uz to vim. Nevim jestli se da na internetu sehnat levneji, ale pokud ano, tak i s postovnym to vyjde na stejno nebo i draz, takze neni co resit a pujdu ho koupit taky ke kellyum ;)

Odkaz ke komentáři

Taky si myslím. Hlavně ta část pantu, ta co je na dveřích, se ani sundavat a měnit nemusí, ta vychozená není a je menší pravděpodobnost, že dveře budou pak sedět jinak. Ale já minule nemohl ty dveře vysunout. Přizvedl jsem je hevýrkem, jen o kousek, pak jsem zatežoval nohou auto anějak to nešlo. Pak to tedy při větším zatížení prdlo a bylo to venku, ale nerad bych něco odřel. Máte nějaký fígl?

Upraveno uživatelem KaJe
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...