Přejít na obsah

Octavia III

Doporučené příspěvky

Tak dnes jsem si prolezl 3x OIII vše 1.6TDi Ambiente a Elegance....

elegance se sport sedačka velmi dobrý posez jako řidič, sedačka mě opravdu vyhovovala, okolí mi padlo do ruky, ovladaní climatronicu moc titerné, ale to je jen síla zvyku, neladilo mi velmi lesklý povrch lišty tapeců dveří k palubovce

co jsem byl překvapen, verze elegance neměla led zadní lampy....údajně chyba, nebo rychlá předvýroba předváděcích modelů, takže na led lampy čekají a budou se montovat dodatečně ... :o

samozdřejmě, mne zajímalo jak to vypadá pod kapotou no a první co bylo umístění VIN karoserie je tragické, na pravém horním podélníku, takže sebemenší kolize znamená poškození VINu, což není žádná radost :(

jinak převládal velmi pozitivní pocit.....no nad combi to už bude těžké dilema

Odkaz ke komentáři

Dnes naživo viděna OIII v autosalonu JE&NE v Brně ve stříbrné barvě a nějak mě to neoslovilo. Mají tři vozy, z toho všechno 1.6 TDI ve výbavě Ambition. Prý proto, aby se to prodalo. Jejich slova chápu, protože jim stále stojí v showroomu 2.0 TDI 4x4 OII face asi za 703 tisíc Kč :lool:

Odkaz ke komentáři

Tak dnes jsem si prolezl 3x OIII vše 1.6TDi Ambiente a Elegance....

elegance se sport sedačka velmi dobrý posez jako řidič, sedačka mě opravdu vyhovovala, okolí mi padlo do ruky, ovladaní climatronicu moc titerné, ale to je jen síla zvyku, neladilo mi velmi lesklý povrch lišty tapeců dveří k palubovce

co jsem byl překvapen, verze elegance neměla led zadní lampy....údajně chyba, nebo rychlá předvýroba předváděcích modelů, takže na led lampy čekají a budou se montovat dodatečně ... :o

samozdřejmě, mne zajímalo jak to vypadá pod kapotou no a první co bylo umístění VIN karoserie je tragické, na pravém horním podélníku, takže sebemenší kolize znamená poškození VINu, což není žádná radost :(

jinak převládal velmi pozitivní pocit.....no nad combi to už bude těžké dilema

Jak vypadaly ty sportovní sedačky? Sporty ještě totiž nejsou ;) Jen je rozdíl mezi sedačkama Active+Ambition a Elegance, kde Elegance má sedačky podobné Superbu ;)

Odkaz ke komentáři

Tak osobni dojmy- spokojenost. Jel jsem v 1.6 tdi ambiente. Tlumeni nerovnosti velmi slusne, bylo to na 16" kolech. Uvnitr pro ridice vice mista pro kolena nez u Superba. Zvuk motoru byl takovy zvlastni, bylo to nejspis dano ze byl syrovy- najeto cca 50 km. Brzdy byly vyrazne ostrejsi nez jsem zvykly od Skodovky.

Tak osobni dojmy- spokojenost. Jel jsem v 1.6 tdi ambiente. Tlumeni nerovnosti velmi slusne, bylo to na 16" kolech. Uvnitr pro ridice vice mista pro kolena nez u Superba. Zvuk motoru byl takovy zvlastni, bylo to nejspis dano ze byl syrovy- najeto cca 50 km. Brzdy byly vyrazne ostrejsi nez jsem zvykly od Skodovky.

Odkaz ke komentáři

Taky jsem jel v 1.6TDI Ambiente, 15" kola. Motor nezajety (najeto 220km) tak moc netahl (oproti stejnemu motoru co mame v O2), ale jak rika kolega vyse tlumeni vyborne, brzdy taktez, dobry vyhled z auta, solidni vybava. Celkove dobre zpracovani auta, nevidel jsem zadne nove ficury, protoze vystavenou meli taky jen Ambiente, ale jsem domluveny na testovaci jizdu s 2.0TDI Elegance pristi tyden...

Palubka vypada moc pekne, lepe nez v O2, zakladni palubak vypada taky pekne (zobrazi otevrene dvere jak maxidot u O2, zobrazuje i digitalni rychlost - bohuzel opet stejnou s tacho).

Zaujaly me blbustky v kufru, ten otaceci koberec - super vec nebo ty zarazky na ruzne veci, vypada to dobre a funguje to..

V bile barve vypada fantasticky, jel jsem ve stribrne a ta me nezaujala (ale ta me nezaujme snad u zadneho auta).

Odkaz ke komentáři

Tak my jsme to pojali ve velkém a to v Brně u ROS. Celkově jsme z OIII hodně zklamaní, hlavně z interiéru, seděli jsme v Ambiente a zdá se nám, že sedačky mají docela chabé boční vedení (dle mě je to děs, jak lavice) Co mě dál hodně nepřijemně překvapilo bylo zpracování tapeců jak ve předu, tak vzadu, nehledě na zpracování měkčených plastů palubní desky. Překvapením byla ta okrasná lišta ve dveřich, názor na ni jsme si nebyli schopni ujednotit, možná to bylo strukturou, ale zdá se mi, že to úplně do toho interiéru nepatří. Pro zachování objektivity, jsem zašli k VW a sedli do Golfu. První, co nás překvapil byl ceník (cenově srovnatelný s Octavií III, často i lepší výbava), v Golfu se mi zdá lepší posez (hlubší sedačky, delší sedák), tapecirug je textilní, ne jak OIII plast. Celkově útulnější a lépe zpracováno. Říkame si, že máme rozhodnuto, jdeme domů....

Nová Octavia není špatná, ale Golf je prostě "pecka", když dostaneme nápad - co Leon?

Rychlý pohled na web a jedeme k novému showroomu Carnova. Zde nás čeká bíly Leon a vládne nadšení, interiér velice podobný Golfu, sedačky perfektní, tapecirungu pěkné. Co je zajimavé, že ten divný plast i bočnic zadních sedadel mají všechny tři vozy ( jak OIII, tak Golf i Leon) , tak už dál neřesíme, ale nelíbí se nám to ani u jednoho vozu. Vzhledem k tomu, že prodejce viděl, že jsme fandové, tak nás chvili zdržel a to záměrně - za 15 minut přijel červný Leon FR (je mi jasné, že FR se nedá s OIII v Ambient výbavě porovnat, ale třeba s Elegancí by to bylo zajímavé srovnání) a to jsme šli do kolenou, kompletní LED technika (v podstatě za stejné peníze jako BiXenony u OIII a BiXenony u Golfu - cca 30 tisíc u všech značek), jiné nárazníky - no prostě pecka.

Jediné co se dá Leonu vytknout a vlastně i Golfu, je opravdu hloupě udělané plato, protože mají hluboký kufr, tak když se nekontrolujete a vytahujete něco, co máte hluboko v kufru, tak trefíte čelem hranu plata a vzhledem k tomu, že to není zrovna měkčený plast je docela nepříjemné.

No my máme pořadí jasné Golf/Leon (přeci jen ten FR nás vzal za srdce) a až potom je Octavia. Je opravdu si dobré ty auta takhle porovnat, ať si obrázek udělá každý sám. V autech jsem jen seděli a nejeli jsme v nich, to je důležité podoktnout. Děkuji pracovníkům ROS Brno a Carnova Brno, že nám toto srovnání umožnili.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to dnes taky oblidnul na Škoda parku v Bíla SiaAreal ...a me dojmy:

Obe vystavene OIII v Elegance a s DSG. Interier se mi libi, ale zda se mi proti OII nejaky chudy, nejak palubovce na strane spolujezdce neco chybi. Dekoracnich list na dverich jsem si taky vsiml a dojmy mam rozporuplne, nemuzu rict ze se mi tam nelibi, ale nejak mi tam nesedi ...

Co me zaujalo tak byl podvozek, bylo mi sdeleno ze je na aute sport podvozek ale i tak se mi to zdalo nejak nizko oproti tomu co bylo prezentovano na fotkach ....

post-96-0-71497300-1359812551_thumb.jpgpost-96-0-56381900-1359812604_thumb.jpgpost-96-0-42087200-1359812675_thumb.jpg

Je fakt, ze auto stalo mirne naklonene na stranu fotografa, proto jsem to jeste vyfotil z druhe strany ...

post-96-0-18158800-1359812754_thumb.jpgpost-96-0-31985900-1359812805_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem ji dnes viděl naživo,seděl v ní.popravdě-místem mě dostala,vepředu i vzadu,fakt překvapený,ale jinak že bych z ní sedl na prdel to né.Podle mě je to kopie starší Audi A6(model 2006).

Co mě překvapil tak rapid.Byl jsem proti němu,ale musím říct,že jsem byl překvapen prostorem,dílenským zpracováním.

Odkaz ke komentáři

Tak my jsme to pojali ve velkém a to v Brně u ROS. Celkově jsme z OIII hodně zklamaní, hlavně z interiéru, seděli jsme v Ambiente a zdá se nám, že sedačky mají docela chabé boční vedení (dle mě je to děs, jak lavice) Co mě dál hodně nepřijemně překvapilo bylo zpracování tapeců jak ve předu, tak vzadu, nehledě na zpracování měkčených plastů palubní desky. Překvapením byla ta okrasná lišta ve dveřich, názor na ni jsme si nebyli schopni ujednotit, možná to bylo strukturou, ale zdá se mi, že to úplně do toho interiéru nepatří. Pro zachování objektivity, jsem zašli k VW a sedli do Golfu. První, co nás překvapil byl ceník (cenově srovnatelný s Octavií III, často i lepší výbava), v Golfu se mi zdá lepší posez (hlubší sedačky, delší sedák), tapecirug je textilní, ne jak OIII plast. Celkově útulnější a lépe zpracováno. Říkame si, že máme rozhodnuto, jdeme domů....

Nová Octavia není špatná, ale Golf je prostě "pecka", ......

přesně stejný závěr při naší osobní zkušenosti v podání Ol@fa, Fida, Alessiho, Petra81 a Jardy palec.gif

Tak jsem ji dnes viděl naživo,seděl v ní.popravdě-místem mě dostala,vepředu i vzadu,fakt překvapený,ale jinak že bych z ní sedl na prdel to né.Podle mě je to kopie starší Audi A6(model 2006).

Co mě překvapil tak rapid.Byl jsem proti němu,ale musím říct,že jsem byl překvapen prostorem,dílenským zpracováním.

Ano souhlas, naprosto stejný úsudek, hlavně po prohlédnutí OIII, nějak nevidíme rozdíl mezi OIII a Rapidem, v podstatě jsme za Rapida považovali OIII a to několikrát, nějak nám připadají ty auta příliš stejná, bohužel i kvalitou interiéru ....

J+O+F+A+P

Odkaz ke komentáři

Take jsme dneska vyzkouseli, v Nevecomu meli tri kousky. Bohuzel vsechno take jen Ambiente, takze vyzkouseni novych vychytavek jako parkovaci asistent, hlasova navigace a dalsi moderni ficury se nekonali :angry: . Projet jsme se byli s tou modrou, 1.6 ropa.

Dojem: Ze bych z toho byl unesenej to zrovna ne, na druhou stranu bych rekl, ze naprosto odpovida sve kategorii a tedy i cene.

Interier: Libi se mi vic nez OII, mista je tam opravdu mnoogo mnoogo, palubka pekna. Nekdo namita, ze je to takove chude, ale ja mam tohle rad, pusobi to klidne a pohodove, zadne vystrelky v podobe mohutnych stribrnych oramovani a podobnych nesmyslu ktere spis otravujou nez pomahaji. Bile podsviceni maxiku, budiku a radia mam rad, takze pro me supr. Palubka mekceny plast je vyhovujici, prijemna je jeste vice zmekcena operka ruky ve dverich. Sedadla take celkem prijemna, bocni vedeni se mi zdalo dostacujici.

Jizdni vlastnosti se zdaji byt velmi dobre, posloucha to pekne a hluk je uvnitr take na dobre urovni. Opet se mi ale zda, ze se dost prenasi hluk z kol.

Exterier. Zase stejne jako u toho vnitrku, zadna bomba to zrovna neni, ale celkove pusobi celkem sympaticky. Ta hneda vypadale elegantne.

Zaver: Dokazu si ji v klidu predstavit v garazi :palec:

post-34-0-28319000-1359819294_thumb.jpg

post-34-0-76047900-1359819295_thumb.jpg

post-34-0-20293500-1359819297_thumb.jpg

post-34-0-57489000-1359819298_thumb.jpg

post-34-0-88743500-1359819299_thumb.jpg

post-34-0-19304400-1359819301_thumb.jpg

post-34-0-56103300-1359819302_thumb.jpg

post-34-0-89802500-1359819303_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak dnes jsem take mohl vyzkouset jizdni vlastnosti a byla to:

1.4TSI Ambiente v Okimu UL

2.0TDI Elegance v Autonu UL

1.8TSI DSG Elegance u Horejska DC

Co se tyce interieru, tak ja jsem spokojeny - vice se mo libi cela cerna palubka. Jsem rad, ze to pusobi ciste a prostorne. Lista mi na palubce vubec nechybi a pravej ceskej kutil si nekam muze oboustrankou pridelat kus planky nebo hliny...... .

Z motorizaci byla 1.8TSI u Horejska nejlepsi, jen skoda ze byla velice kratka testovaci jizda ulickama kde se moc zkouset nedalo ...... .

2.0TDI v Autonu UL jsem si uzil nejvice. Prodejce mel o aute nejlepsi informace a auto me nechal opravdu otestovat - palec nahoru.

1.4TSI v Okimu UL bylo prijemne prekvapeni a zadni naprava v pohode.

Jedine co mi vadi jsou zarovky v prednich svetlech - to i Fabie je dal.

Odkaz ke komentáři

Taky jsem dneska projel 1.6 TDI bez bohatší příplatkové výbavy, takže test nových asistentů se nekonal, ale auto ve mně zanechalo dojem, skvělý je nový volant, na barevný maxi-dot se pěkně dívá, design mi naprosto vyhovuje, ve všech ohledech je v porovnání s OII větší. Kryt akumulátoru už není z plastu, ale z papíru, na druhou stranu je pod kapotou gumové těsnění, které mnoho lidí na OII dodělávalo. Těsnění dveří je už z lepšího materiálu jako v Superbu, takže by už nemuselo odírat lak. V interiéru se mi moc nelíbí manžeta ruční brzdy, ale to je už vážně malichernost. Jízdní vlastnosti ve městě nešly moc vyzoušet, ale auto bylo komfortní, tiché, systém start-stop hbitý. Za mě :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...