Guest Noac Odesláno Srpen 25, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 Helixy jsou dobrý :( Jen nejsou zrovna nejubasovanější. Na jakou muziku to máš? Jinak když dveře nebudeš zavírat tak do dvěří, když budeš uzavírat tak pod tapec. Aby k tomu byl co nejsnažší přístup ;-) Všechno možný. Dle nálady, ale většino ducárny. To se nedá nic dělat, určo to bude lepší než to co tam mám. Zase nepotřebuji aby mi to basovalo jak prase, když jsem dal zesík a Tubu, tak mě nejdříve bolela hlava, když jsem to dlouho hulil, ale teď už je to slabý. Jj nějak to tam zabuduju. A co stím polystyrenem, co je v tapecu? Tady psali ho vyndat, ale nejsem si tím jist... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Srpen 25, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 polystyren v tapecu? Asio nevím co myslíš... :( Jinak na ducárny bych osobně volil jinačí repra,ale snad budeš spokojen ;-) A z tuby snadno bolí hlava když je to akorát hučák... :) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kaproš Odesláno Srpen 25, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 Čaues, mám koupený mdf podložky + vibraflex 4 pláty na přední dveře (o kufru taky přemýšlím, ale to časem). Chci to udělat pořádně, takže to půjde jak na plech venovní tak i vnitřní, ale mám pár dotazů: Nespadnou trochu ty dveře v pantech aby mi to neodřelo prahy? Zdá se mi to těžký jak prase... Kam schováváte tu krabišku co rozděluje repro od výšek? (nemůžu si vzpomenout jak se to jmenuje) Dají se repro připojit na kabely od originálů - klidně i ten kabel nastavit, nebo je lepší protahat nový kabely? A poslední? Jak dlouho trvá udělat oboje přední dveře se vším všudy? Předem dík za odpověď. Péťo vůbec se toho neboj. Něco málo postřehů: - dveře Ti nespadnou - výhybka se Ti vleze presne na tu polystyrenovou vypln (poloz a pouzij oboustrannou lepici pasku) - nemyslim si, ze je zapotrebi tahat nove kable. U puvodniho kabelu, ktery je zapojen do puvodniho papiraku odstrihni koncovku, zjisti si kudy tece stava, propoj je s kabliky od Helixu (pozor na polaritu) zakapni cinem a pouzij smrstovacku. - odstrojeni, vytlumeni dveri, odrezani rozku drzaku stahovacky (nezapomenout magnetem posbirat vsechny ocelove piliny, ktere by mohly ucpat odvodnovaci kanalky ve dverich) + montaz repro a vse z5 me zabralo cca 13 hodin. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Srpen 25, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 - nemyslim si, ze je zapotrebi tahat nove kable. Potřeba to není,ale než ty origo o kus prodluživat je při ceně toho kabelu lepší rovnou natáhnout celý. Je to čistě na něm, jak se mu bude chtít... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Srpen 25, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 polystyren v tapecu? Asio nevím co myslíš... :( Jinak na ducárny bych osobně volil jinačí repra,ale snad budeš spokojen ;-) A z tuby snadno bolí hlava když je to akorát hučák... :) :) polystyrenovou výplň. Ale v poho, už vím co stím. No na to co mám, myslím, že určitě. No hučák si nemyslím, ale není nic extra. Péťo vůbec se toho neboj. Něco málo postřehů:- dveře Ti nespadnou - výhybka se Ti vleze presne na tu polystyrenovou vypln (poloz a pouzij oboustrannou lepici pasku) - nemyslim si, ze je zapotrebi tahat nove kable. U puvodniho kabelu, ktery je zapojen do puvodniho papiraku odstrihni koncovku, zjisti si kudy tece stava, propoj je s kabliky od Helixu (pozor na polaritu) zakapni cinem a pouzij smrstovacku. - odstrojeni, vytlumeni dveri, odrezani rozku drzaku stahovacky (nezapomenout magnetem posbirat vsechny ocelove piliny, ktere by mohly ucpat odvodnovaci kanalky ve dverich) + montaz repro a vse z5 me zabralo cca 13 hodin. Dík, nebojím se toho, jen se ptám. Ale ty jsi mě uklidnil. Jj oboustranky mám dost, tak lepím diody. Uvidíme, kabelů mám dost, ale můžu to zkusit stěmi i stěma jen tak je vyměnit bez protáhnutí. Jj tak to přesně letuju. Jo a dík za návod, takže si to stopnu a dnes nespím ani zítra nespím :-) Vždy když si udělám něco novýho tak z toho mám radost jak malý kluk. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Srpen 28, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2010 Tak jsem se dnes do toho pustil, ale měl jsem jen odpoledne, tak jsem za 5 hod stihnul jen jedny dveře, ale tlumení vibraflexem je šílený, snad to bude mít tak dobrý účinek za tu práci. Jo a ty dveře opravdu nespadli... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Srpen 28, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2010 a nahrivas to horkovzduskou? mne prijde, ze kdyz se to poradne nahreje, ze je to hezky tvarny a dobre se s tim pracuje... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Srpen 28, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2010 a nahrivas to horkovzduskou? mne prijde, ze kdyz se to poradne nahreje, ze je to hezky tvarny a dobre se s tim pracuje... To si piš, že to nahřívám, neříkám, že se stím nepracuje dobře, hezky se tvaruje, ale dát to do těch dveří dobře byl zážitek, hezky tam strkat ruce a pořádně to přilepit a hlavně aby to bylo všude. A na jedny dveře jsem sotřeboval přesně dva pláty, zbylo i pár odřezků. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kaproš Odesláno Srpen 29, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2010 (upraveno) Výborná pomůcka pro lepení vibraflexu :) EDIT: Noac máš PM Upraveno Srpen 29, 2010 uživatelem Kaproš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Srpen 29, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2010 Něčím takovým jsem to taky dělal pak až jsem přemýšlel jak si to usnadnit. Ale je to nářez... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 u toho vyplnování vnitřku asi odděláte stahovačky,že? ;) J jsem tak udělal kurna a někde se mi to zesra*o.. když spustím okýnko uplně dolů, vylezu z auta a zabouchnu dveře, ozve se solidní randál - jako kdyby sklo prasklo - jako kdyby mlátilo o něco železnýho ale fest.. nemáte s tím taky skušenost? jinak jsem se díval a zobáčky mám zatažený na skle.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Září 13, 2010 Sdílet Odesláno Září 13, 2010 Mišel: Všechno pořádně dotažený? Já stahovačku nevyndaval a pohoda... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
subz3ro Odesláno Září 13, 2010 Sdílet Odesláno Září 13, 2010 Skontroluj si gumove vymedzovacky... tu velku na klucke dveri a zopar malych je na tych plechoch stahovacky... mozno ti to spadlo a teraz sa ti sklo trepe o tie plechove vylisky ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pepohlud Odesláno Říjen 12, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2010 Zvažuju vytlumit přední dveře. Uvažuju o dynamatu. Jaké máte zkušenosti s vytlumením, vy co jste prováděli. Nechám si klidně poradit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Říjen 13, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2010 (upraveno) Zvažuju vytlumit přední dveře. Uvažuju o dynamatu. Jaké máte zkušenosti s vytlumením, vy co jste prováděli. Nechám si klidně poradit. A zajímá tě jako jak se z dynamatem pracuje nebo jaká je změna po vytlumení ve zvuku? Co já vím tak většina lidí tady má Vibru. Je levnější,ale zase oproti dynamatu těžší. Pracovat by se mělo s obojím stejně nebo hodně podobně. Upraveno Říjen 13, 2010 uživatelem Spooky1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pepohlud Odesláno Říjen 13, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2010 Zajímá mě obojí. Jak se s ním pracuje a hlavně ta změna zvuku. Mám rádio: Alpine CDE-113BT a repro JBL včetně MDF podložek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Říjen 13, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2010 (upraveno) A co zkusit pohledat? Řešilo se to tady už několikrát. :) Upraveno Říjen 13, 2010 uživatelem Spooky1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Listopad 27, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2010 Taky bych chtěl auto vytlumit, kolik m2 na kombíka? Nejlevnější je Tecsound 2 mm s hliníkovou fólií 1 200 Kč za 2metry2 je solidní, jenže zase nechci bejt zklamanej. Nebo si připlatit za něco lepšího? Vibraflex... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Listopad 27, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2010 http://www.autohificlub.cz/forum/9/1373205...komplet-auto/30 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 22, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2011 zdravim, tak sa pochvalim aj ja. Prezeral som forum a tiez som dosiel k nazoru,ze si vytlmim aspon predne dvere, kde mam reproduktory. Nakoniec som do prednych dveri daval dynamat extreme a do tapacov penu. Peny som zobral viac a dal ju aj do zadnych tapacov. Nekupoval som MDF podlozky, ale vyriesil som pripadne vybracie podlepenim dynamatu pod uchyty reproduktorov a dobre to dotiahol - teda vsetky vybracie podlozky repra pohlcuje dynamat pod tym. Takisto som vytlmil aj vyskove repro. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bartfox Odesláno Říjen 15, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2011 Zdarec - mám dotaz k vytlumení předních dveří v Octavii a MDF podložce - u některých obrázků je podložka jenom našroubovaná na dveřích a někdo ji má ještě oblepenou tlumením - tzn. není mezi podložkou a nalepeným tlumením žádná mezera... Co je lepší? Myslím, že by repro mělo "dýchat" - pak je přednes lepší, ne? Na výtlum mám použitý Vibraflex SXP 25 a repro Kicx GFQ 6.2 Díky B Omlouvám se za použití názorných obrázků z tlumení jednoho zdejšího člena 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 15, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2011 vytlumeno zatím nemám, ale myslím si, že lepší je podložku potáhnout tlumícím materiálem a tím to kompletně utěsnit, aby se udělala dobrá ozvučnice :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bartfox Odesláno Říjen 16, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2011 No já právě myslím, že by to mělo zůstat "otevřené" - u domácích reprobeden máš taky basreflexovou díru/nátrubek - kama ten tlak půjde ven? Sem na vážkách... B 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Říjen 16, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2011 urcite uzavrit idealni by bylo uplne, ale odtokovy diry musi zustat pruchozi. bassreflexovy natrubky se vzdy musi naladit, aby to dobre hralo. jinak to dela paseku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bartfox Odesláno Říjen 16, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2011 No dobře, ale nebude ten reprák třeba dost namáhaný? Netvrdím, že nemám ve dveřích žádnou díru, ale takto se dostatečně nerozkmitá a přednes bude utlumený, ne? (můj laický názor) B 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Říjen 16, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2011 (upraveno) nebude ;) naopak se ma reprak o co "oprit". ale zkus si to poslechnout bez vytlumenych dveri s reprakem jenom pridelanym na MDF podlozce a poselchni si to az vytlumis kdyby Te to vic zajimalo, tak koukni trebas sem: http://www.autohificlub.cz/ basaky byvaji i v uzavrenkach a jejich prednes rozhodne neni tlumeny :D Upraveno Říjen 16, 2011 uživatelem kubiik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bartfox Odesláno Říjen 16, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2011 Ok - celkem dost Vibraflexu zbylo, tak to tam ještě zkusím kolem té MDF pooblepovat. Díky B 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Říjen 30, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2011 A to byste mi mohli prosím poradit nějakej nepromokavej ale levnej matroš na odhlučnění....Nechci tam právěže rvát na jedny dveře 5 tisíc a taky né něco co mi tam navlhne a třeba bude dělat problémy...Takže pokuď by měl někdo dobrou radu sem s ní díky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Říjen 31, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2011 Co je pro tebe levnej matroš? Třeba ta Vibra není zase tak drahá. Myslím že do 500,- za plát seženeš v pohodě a 4 pláty by ti měli na dveře v pohodě stačit ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Říjen 31, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2011 Jo dík já potom mrknu... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.