Michael99 Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Zdravíčko, tak i já jsem se rozhodl, že bych mohl vytlumit přední dveře u Octavky. Nemůžu říct, že by informací bylo na internetu málo, ale přesto si nejsem některými věcmi jist. Můj záměr byl zakrýt otvory v plechu MDF deskou o tloušťce 6mm případně 3mm (ale to už mi přijde moc tenký)....ale pak jsem se dozvěděl, že tapec (vnitřního čalounění dveří) zapadá částečně do těchto otvorů a tak nemůžou být zakryty pevnou rovnou deskou....je to opravdu tak? Nerad bych totiž používal na zakrytí děr lepenku nebo něco podobného a udělal to trošku pořádně. S laminátem neumím a tak mi přišlo použití MDF desky jako nejjednodušší... Pokud bych jí mohl použít, nevíte jak ji přimontovat přes tu díru? Díky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Duben 25, 2012 Sdílet Odesláno Duben 25, 2012 ja to budu zkouset pristi vikend. pokud to pujde prekryt necim rovnym, tak to prekryju 2mm plechem. pokud ne, tak koupim pletivo na kralikarny, to si pekne naihybam a pak to pretahnu laminatem. taky jsem s nim nikdy nedelal, ale jinak to asi nepujde... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael99 Odesláno Duben 25, 2012 Sdílet Odesláno Duben 25, 2012 To naohýbání pletiva není vůbec špatnej nápad....Znamená to teda, že až naohýbáš pletivo, tak na něho začneš přikládat na proužky nebo čtverečky nastříhanou tkaninu namočenou v tý priskiřici dokud to celý nepokryješ....a pak to kdyžak ještě celý přetřeš? Četl jsem pár rad na netu, ale nejsem si úplně jist že vím jak začít... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 26, 2012 Sdílet Odesláno Duben 26, 2012 Podle mě tapec do těch děr vůbec nejde, přece když se podíváte jak je tvarovanej, tak jde přece směrem ode dveří a ne do dveří...? Navíc jsem už viděl fotky, že ty montážní otvory měli zadělaný plechem nebo nějakou překližkou a na tom normálně tlumící matroš a pravděpodobně to ničemu nevadilo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morris_3nec Odesláno Duben 26, 2012 Sdílet Odesláno Duben 26, 2012 Tapec zapadá do plechu jen na pár místech a v dalších pár místech se ho přímo dotýká. Stačilo dát přez celou plochu 3mm odhlučňovacího matroše a tapec už nešel nasadit tak jak byl ale vyčníval ze dveří a dřel o schránku spolujezdce. Takže je to třeba na těh místech kde se to dotýká vyřezat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael99 Odesláno Duben 26, 2012 Sdílet Odesláno Duben 26, 2012 Aha, tak to je dobrý vědět.....holt člověk bude moudřejší až to rozdělá a zjistí jak to kde přesně dosedá. Místo plechu bych rád zkusil tu MDF desku, nevíte zda by stačila 3mm tloušťka nebo tam radši dát 6mm? Ty tři mm mi přijdou dost tenký.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael99 Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 Tak co, nevíte někdo....nemáte s MDF zkušenost? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 (upraveno) http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=11752&view=findpost&p=1234896 uz mam naohybany pletivo. dneska jsem objednal nytovaci matice. o vikendu je snad dam do dveri a dalsi vikend pomalicku zacnu s laminovanim. budu to dela tak, ze dam na pletivo z obou stran tkaninu a prosiju to k sobe niti. pak to prilozim na dvere, chytnu to sroubkama, zapru to aby to hezky dolihalo vsude a prosytim. pak, az to budu mit sundany, tak mozna pridam jeste jednu vrstvu. uvidim jak to bude pevny... jinak rovnym plechem to zadelat opravdu nejde... Upraveno Květen 7, 2012 uživatelem kubiik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael99 Odesláno Květen 9, 2012 Sdílet Odesláno Květen 9, 2012 Vypadá to zatím dobře....asi se budu inspirovat:)......jakýkoliv další informace a postupy uvítám. Můžeš mi trošku přiblížit k čemu budou ty nýtovací matice? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Květen 9, 2012 Sdílet Odesláno Květen 9, 2012 nytovaci matice nanytuju do plechu dveri a k nim to prisroubuju. slo by to i plechsroubkama, ale to je podle me prasarna... jinak tu malou diru budu asi zadelavat plechem. uvidim, co se mi podari... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Květen 11, 2012 Sdílet Odesláno Květen 11, 2012 (upraveno) takze ta mala diry plechem zadelat jde. chtelo to trochu poohybat, ale sedi to tam... Upraveno Květen 11, 2012 uživatelem kubiik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David_Palka Odesláno Červenec 5, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2013 Já když jsem dělal hudbu do své první octávky tak jsem dveře tlumil tady tímto : http://www.ahifi.cz/tlumici-material-stp-silver.html přední repro jsem volil :http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Rainbow+SAX+265.20+NG .. taky z ahifi.cz (teď už je tam neprodávají je to starý model) jinak s ahifi.cz největší spokojenost nejsem nějak najatej abych je tu vychvaloval nebo tak ale možnost poslechu přímo daných repro s konkurencí a suprový přístup pracujících lidí zde mi absolutně vyhovoval :). Jinak tlumil jsem každé dveře 4mi plátmi, protože O1 má absolutně nevyhovující dveře kupoval jsem taky dřevěné mdf kroužky okolo 270 kč za jeden :)... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Don Corleone Odesláno Září 13, 2013 Sdílet Odesláno Září 13, 2013 Chcem sa spytat, ked odhlucnim vo dverach vonkajsi aj vnutorny plech s STP silver a nepolepim nan akusticku penu je to moc zle? mam v plane hu dat len na tapacir.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Září 15, 2013 Sdílet Odesláno Září 15, 2013 Jak jsem tlumil já. Akustickou pěnu jsem nedával. Přední dveře: http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/vytlumeni-prednich-dveri-octavia Zadní dveře: http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/vytlumeni-zadnich-dveri-octavia 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Don Corleone Odesláno Září 16, 2013 Sdílet Odesláno Září 16, 2013 Super..už sa na tom pracuje. Nedám hu tam. Akurat pracujem na MDF doske ktorá zakryje otvory vo dverach. Ked bude hotove pridam foto. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Don Corleone Odesláno Září 16, 2013 Sdílet Odesláno Září 16, 2013 Ešte jedna vec.. Mám v pláne vyrobit z MDF-ky pláty na zakrytie dier vo vnútornom plechu dverí. Aká hrúbka MDF dosky by bola najvhodnejšia tak aby som bez problémov nasadil tapacír naspäť. Rátam aj s hrúbkou vytlmenia cca 4-5mm STP + pena.. ďakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Září 16, 2013 Sdílet Odesláno Září 16, 2013 chalani, co sa tyka akustickej peny. Ja som ju daval a teraz aj rovno vyhadzoval !!!! Bolo napisane,ze je vodoodpudiva, vodeodolna, ze nenasava vodu. Ale akonahle sa parkrat postlacala zacala nasavat vodu v dazdi a este aj vlhkost. Bola to u mna jedna z veci, ktore zapricinili zatekanie dovnutra cez tapace dole na tesnenie dveri. Takze som to pekne krasne vyhodil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zmila Odesláno Březen 22, 2014 Sdílet Odesláno Březen 22, 2014 Ahoj, mate nekdo zkusenosti s materialem Anti-Vibromat? Mam doma 4 platy, tak se chci zeptat, jestli se hodi jak za stahovacku na plech, tak i na vyplneni otvoru ve dverich. Mam ty otvory kdyztak podlepit paskou, jaka je idealni? Kdyz bych ted montoval jen repra a tlumil az v lete, mel bych dat na dvere pod tapec igelit proti vlhkosti? Jak se odrezava kousek toho plechu, tak ipotom mi tam jde reprak hodne natesno, vadi kdyz se magnet pres gumu co je okolo neho dotyka toho plechu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zmila Odesláno Březen 27, 2014 Sdílet Odesláno Březen 27, 2014 Ahoj, zkoušel sem se ptát v příslušném topicu, ale nedostalo se mi odpovědi a vypadá to tam poslední dobou mrtvě. Proto jsem se rozhodl založit topic nový. Koupil jsem si tento set: http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/01494-b62-octavia-pack.html, do oktávky a začal jsem montovat reproduktory. Tlumit plechy dveří budu asi až v létě, až bude tepleji a budu mít víc času. Zatím si dám jen do tapecírungu molitan, co byl v tom packu, určitě to bude mít taký dobrý tlumící účinek. Každopádně jsem narazil na pár překážek a postřehů, rád bych dostal nějaké rady a možná to bude i někomu jinému k užitku. Jsem naprostej amatér a nikdy jsem nic podobnýho nedělal, proto mi prosím napište, jestliže udělám nějakou pitomost. Takže mám pár otázek: 1. Uříznul jsem ten růžek za reprákem, ale drží na tom stahovačka, takže už nemám co dál řezat. Když namontuju reprák, tak se mi dotýká zbytku toho plechu přes takovou gumu, kterou je potažený magnet, vadí to? 2. Rád bych zjistli názvy nebo čísla těch 3 druhů plastových držáků, které ve dveřích drží kabely, podložku reproduktoru a tapec. Počítám, že až budu koplet předělávat a izolovat kabely nanovo, tak jich pár zníčím. 3. Musím dát pod tapecírung nějaký igelit proti vlhkosti do doby, než plechy polepím tlumícím materiálem? Bohužel jsem zjistil, že mi nejde nasadit tapecírung, kvuli MDF podložce, která je dělaná přímo na oktávku . Budu muset kousek odřiznou/udlabat, nebo nějak upravit. Označil jsem na poslední fotce. Takhle jsem začal: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zmila Odesláno Březen 30, 2014 Sdílet Odesláno Březen 30, 2014 Tak už mám hotovo, dal jsem pod tapec na dveře igelit a na tapec jsem nalepil tlumící pěnu. Tapec s tou pěnou jsem tam namontoval jentaktak, ale šlo to. MDF podložky jsem musel upravovat dlátem a kladivem, pak sedly. Ješte jsem zaznamenal jeden problém, když jsem tam neměl tapec a jel jsem do prace, tak se mi v podložkách uvolnily repráky, takže jsem vyšrouboval 4 vruty, co jsem tam měl, provrtal podložku skrz a dal tam M4x50 šrouby na kontramatku. Všechno funguje ok, ale už se poohlížím po nějakým zesíku :). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 30, 2014 Sdílet Odesláno Březen 30, 2014 Od koho jsi kupoval ty MDF podložky? Já mám koupené tyto http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/201-2-MDF-redukce/5/1865-MDF-Skoda-Octavia-I a vše sedlo jako prdel na hrnec, navíc kvalita provedení je za 1 ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zmila Odesláno Duben 7, 2014 Sdílet Odesláno Duben 7, 2014 Jak jsem dal odkaz na set: repro, tlumení, podložky, tak odtud je mám. Je to divný, ale bez úprav to nesedlo. Například zespodu má podložka výstupek, kde je předtím umělohmotný čudlík na šroubek od tapecírungu. Tam jsem zezadu musel udělat úkos, aby mi seděla celou plochou na plechu. Od kamaráda jsem dostal tubu a asi pořídím zesík na předek. Řekl jsem si, že si to raději nechám udělat od profíka, popájet spoje, natahat nový kabely aby to bylo vše jak má být. Sice radost z dobře odvedené práce je k nezaplacení, ale bojím se, že bych na tom strávil X víkendů a výsledek by nebyl 100%. Hlavně představa, že budu tlumit plechy za stahovačkou mě odradila, když jsem to rozdělal a viděl kolik je tam místa :). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 7, 2014 Sdílet Odesláno Duben 7, 2014 Z těch stránek jsem kupoval tlumící matroš na přední dveře, ale zatím jsem se k tomu nedokopal ho dát do auta (asi 2 roky :D ). Jako tlumící materiál vypadá dobře (co jsem kupoval), ale ty MDF podložky se mi už od pohledu nezdají, ono za tu cenu se bohužel ani moc velká kvalita čekat nedá... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Duben 23, 2014 Sdílet Odesláno Duben 23, 2014 Hele lidi ,první vrstva je nalepená ,druhá taky ,ale nevím jestli mám vyříznou ve druhé vrstvě díru pod podloužkou .. Nebo to nechat přelepené ? četl sem že pod reproduktorem je lepší mít vrstvu ,ale nějak mi to stále dobře nehraje ...tak si říkam jestli tu druhou vrstvu pod podložkou oddělat ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ssimek Odesláno Květen 1, 2014 Sdílet Odesláno Květen 1, 2014 Čau, Když se tu bavíte o tlumící folií, mám ji taky ve dveřích a rozdíl obrovský, ale chci ji použít i jako tlumení z vnitřku kapoty. Teď je tam ten černý hrozny materiál, ho sloupnu a dám tam toto. Jen pro inspiraci :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zmila Odesláno Květen 6, 2014 Sdílet Odesláno Květen 6, 2014 Poraďte prosím, čím odmastit dveře, abych nepoškodil lak. Třeba aceton použít můžu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Květen 11, 2014 Sdílet Odesláno Květen 11, 2014 Mám v plánu koupit dopředu Powerbass S6C. Bude to hrát na origo Škoda DX. Nějaký extra hudební maniak nejsem, proto se chci zeptat, jestli má smysl kupovat tlumící pláty a polepit tím jen ten viditelný plech na dveřích s tím, že otvory bych nechal volně. Bude to nějak poznat nebo to budou kvůli těm otevřeným otvorům vyhozené peníze? Děkuju :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 11, 2014 Sdílet Odesláno Květen 11, 2014 Pokud tím tlumícím materiálem nezaděláš ty díry, tak to nemá vůbec cenu dělat, protože díky tomu, že vytlumíš dveře a zaděláš ty díry, tak se ti udělá ve dveřích ozvučnice a repro potom lépe hraje ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Květen 11, 2014 Sdílet Odesláno Květen 11, 2014 Tak zatím asi pořídím jen repro a pak se uvidí, jestli mi to bude stačit. Origo papíráky už chrčej, takže oproti tomu tam bude všechno hrát dobře :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 11, 2014 Sdílet Odesláno Květen 11, 2014 Jako už jen samotný nový repro hraje o dost líp než originální repro, tak uvidíš.... Když ti to potom bude málo, tak doděláš tlumení a koupíš MDF podložky a pak to bude zase o třídu výš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.