Stoper Odesláno Červen 17, 2013 Sdílet Odesláno Červen 17, 2013 Jojo, u BMM. A mám takovej dojem, že i spotřeba šla malinko nahoru. pokud to utíká přes hlavu, mělo by to i víc kouřit ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červen 17, 2013 Sdílet Odesláno Červen 17, 2013 otazka kam to tece pokud do oleje pribyva ti olej, me to unikalo min a slo to rovnou do valce nebo do vyfuku a mel jsem zasrany turbo praskem asi vapnik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stoper Odesláno Červen 17, 2013 Sdílet Odesláno Červen 17, 2013 Turbo jsem nekontroloval (nevím jak), ale olej má konstantní hladinu. Mám cca 1000 km naintsalovaný OCT, tak jsem myslel, že by molo být něco i tam, ale je tam jen pár kapek oleje. Takže předpokládám, že to bude podobný jako u tebe - rovnou do výfuku nebo přes turbo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matesobart Odesláno Červen 19, 2013 Sdílet Odesláno Červen 19, 2013 Tak mam asi stejny problem. Zacala mizet voda pomerne rychle,staci 200-300 km a uz je pod ryskou. V oleji zatim nic nepozoruji ale zda se mi ze spotreba sla brutalne nahoru...v chladici myslim dira neni. Vypada to na hlavu (muj nazor) mam to ciple tak az ted po cipu to udelalo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stoper Odesláno Červen 30, 2013 Sdílet Odesláno Červen 30, 2013 A v servise už jsi byl? Mě to po tlakový zkoušce asi 10 dní drželo. Ujel jsem přes 400 km. Ale už se to zase projevilo. Po dalších 100 km hned 2 dolívání Takže asi nezbývá, než si připravit cca 8 000,- na opravu (odhad servisu). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Červen 30, 2013 Sdílet Odesláno Červen 30, 2013 u BMM bych hledal jinde, nebo jen těsnění na 90% to hlava nebude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stoper Odesláno Červenec 1, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2013 Myslíš, že BMM na to netrpí a není pravděpodobný, že by to byla hlava? Že max těsnění pod hlavou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 1, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2013 jeste to muze byt ten chladic spalin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stoper Odesláno Červenec 1, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2013 Ještě to zkusím. Ale kdyby to utíkalo z něj, ukázalo by se to při tom natlakování v servisu ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Červenec 1, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2013 Tak já hlásím, že unik vody zastaven, byla to opravdu prolínající hadice u chladiče (cca 1dcl na 1000km), ted najeto 1000km a nic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stoper Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 A ty jsi zkoušel ten bypass? Neměl bys kdyžtak fotku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 (upraveno) vzadu jak máš ten výměník, tak normálně ty hadice spojit. Upraveno Červenec 2, 2013 uživatelem vevca 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kaby Odesláno Červenec 3, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2013 Ahoj mel sem taky problém s vodou nedrive malej unik a pak z niceho nic mi na 100km zmizela cela nádobka asi 8x byla to hadice prodrena od ventilatoru praskl mi tam drzak hadice a ta se oprela o vrtuli...Ted mi zacala mizet voda znovu sundal jsem kryt motoru a zjistil sem ze mi kape z rohu chladice voda... vice sem to nezkoumal ale nez kupovat ted novej chladic zkusil sem koupit prasek na lepeni chladicu a zatím neutekla voda zadna tak uvidíme... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stoper Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 Ahoj, tak o víkendu jsem se konečně dostal k tomu, že udělám bypass chladiče zpětného vedení zplodin, ale pohořel jsem. Ta krásná komponenta (jak vypadá na fotce o pár stránek dříve) se u mě v autě snad nevyskytuje, nebo je na nedostupným místě za motorem. Hledal jsem a hledal... podle výrobních čísel jsem identifikoval "ventil zpět. vedení zplodin" - 03G 131 502 a "klapku regulátoru" - 03G 128 063 Q. Ty jsou hned za motorem nahoře. Dle ETKY a dílenský příručky se však u BMM nachází chladič samotný ještě někde poměrně hluboko pod nima :-( Tam se ve svých podmínkách těžko dostanu. Když jsem se v tom šťourel, vyfotil jsem to. Můžete mi kdyžtak poradit, jestli je něco z toho, co je vidět, jsou ty hadice, které mám spojit? A pak jsem při dolívání vody zjistitl, že se vodal v chladícím systému začala zbarvovat do oranžova. Jako když voda teče rezivějícím potrubím. Může to být tím, že tam liju obyč vodu a ne tu chl. kapalinu origo (s označení G12 tuším)? Co mě trochu zarazilo, je to, že oranžové stopy od vody jsou i vně nádobky a naplastech kolem. Z toho dedukuju, že k úniku kapaliny by mohlo docházet skrz netěsnící výško. Nesetkal jste se s tím někdo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 Pres vicko jedine kdyby ti to tlakovalo od valcu... zeptej se Olafa kde ten vymenik je... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 BMM má chladič EGR pod turbem, dá se na něj dostrat zespoda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kaby Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 Stoper ahoj no správně nemůžeš lejt klasickou vodu z kohoutku... Buď směs co prodávají do chladičů nebo destilku... Obyčejná voda ti v chladícím systému zrezne... Jak už se ti tedy stalo.... Až príjdeš na závadu a přestane ti mizet voda tak budeš muset propláchnout celou chladicí soustavu a nalejt alespoň destilku... Jinak to bude čím dál tím horší.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 Přesně tak...do chl. systému voda z vodovodu nepatří...už kvůli korozi a vápenatým usazeninám, které vytváří v hadicích a trubkách. Když vodu, tak jedině destilovanou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stoper Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 Tu jsem tam zpočátku lil, ale vzhledem k tomu, jak často a moc dolejvám jsem prostě už destilku neměl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sonyk Odesláno Červenec 27, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2013 Zdar chlapi. Shaním auto a tady u nás je pěkna oct 2. Čtu tady to s praskajícíma hlavama a i jsem to slýchal.Jaký typ a jaký rok to dělal? Oct 2 má 166tkm najeto komplet serviska ověřená ve škodovce. Je to 103kW BKD. ve 150tkm děláný rozvody a pak tam bylo tuším ve 160 000 venku turbo a chladící soustava? je možný že byla prasklá hlava nebo se pří servisu turba a rozvodu tohle vyndavá? já jen abych to nekoupil a 500km zjistil že je v pici hlava. má to od posledního servisu najeto 6000km. takže 166000km.Jo a je to rok výroby 2008. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
spirus89 Odesláno Srpen 3, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2013 sonyk delaly to uplne ty prvni 2ltry to jest rok 2005 (urcite) az 2007 (tusim) nez udelaly jiny palice :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matesobart Odesláno Srpen 4, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2013 Ne praskla v 140000 a rok vyroby 2007/2008,jeden z poslednich kusu s bkd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Srpen 4, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2013 Ol@f má 2005ku a praskla mu až ve 250tis, takže spíš bych to viděl kus od kusu a znám i BKD co má 400tis a s původní hlavou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 4, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2013 oba mame hlavy vyrobenou v Polsku ty kusy co se delali v Nemeckou jsou OK. Posloupnost byla start vyroby Polsko problemy stazeni do Nemecka kde to pry vychytali a upravili vyrobni postupy a hlavy byly OK a pak opet predani do Polska a opet problemy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matesobart Odesláno Srpen 4, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2013 Tak to nevim,daval jsem komplet novou hlavu a zatim bez problemu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Srpen 4, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2013 Jak se pozná polská palice? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Že po tobě chce hned peníze ... a všechno ojebe :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 8, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2013 kdesi a kdysi jsem cetl ze nekde na hlave je pismeno znacici serii A a D=Polsko a B a C=Nemecko 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JonnyTuning Odesláno Srpen 14, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2013 Ahoj,mám taky podobný problém..Po ujetí cca 200-300Km to po mě chce dolít vodu.Z motorového prostoru je cítit chladící kapalina(jak se vypařuje).Mám takový dojem,že mi voda uniká přes víčko na expansce.Protože pod nádobkou sem měl mokro.Zkoušel sem vyměnit víčko,ale problém přetrvává.Olej mi nepříbývá ani není vidět emulze.Z výfuku mi bílý kouř nejde..Nevíte,čím by to mohlo být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.