Přejít na obsah

Antena typu PLOUTEV

Doporučené příspěvky

• o 4 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...
  • o měsíc později...

Hezký večer,

budu mít trošku krkolomný dotaz. Plánuji zástavbu GSM3 HF jednotky, ta potřebuje GSM anténu. Dále budu měnit stream za NAVI+dab, takže to jsou 2 FM/AM, DAB a GPS.

1x FM je jasná, na to stačí prut na střeše, 2 by snad šla vyřešit vyhříváním zadního okna nebo obyč prutem do palubovky

1x GSM ... nalepovací na okno

1x GPS... klasika magnetická

1x dab... a sakra :)

Osobně mě napadlo ještě řešení v podobě maxi ploutve do palubky, na střecu, ikdyž rád si jí jakožto obyvatel Prahy dát nemůžu...

Nemáte někdo zkušenost s umístěním maxi ploutve do palubky? 6R0035501D, 1K0 035 501 J apod...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj, potřeboval bych poradit. Při vyjíždění (couvání) z garáže se mi prutová anténa (OII combi) zachytí za garážová vrata (elektrická - vysunují se vzhůru pod střechu) a vzpříčí se. Jediné řešení je, že spolujezdec při couvání přidrží anténu u střechy, aby se nezachytila -> neefektivní a ne vždy má člověk někoho po ruce.
Proto bych tenhle problém potřeboval vyřešit jinak, než předěláváním garáže :rolleyes:

Chtěl jsem nechat namontovat ploutev, ale co jsem četl, tak není nic moc. Jen dodám, že rádio mám Stream, takže se mi jedná jen o příjem AM/FM je to tak? :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

To je DAB verze žraloka s prutem...

Aby ses k němu dostal tak musíš minimálně sundat obložení D-sloupku (u combi) C sloupek a nejlíp i lampičku a madla, aby ses vyvaroval zlomení stropnice.

Pak musíš rozebrat oblžení prahů, aby ses dostal od zadu do předu, ale to je pak dobré vyndat i sedačky :)

Naplánuj si i vytlumení podlahy a máš to přijednom :D

Odkaz ke komentáři

Díky za typ, zatím jsem jen trochu rozmontoval zadek. Chtěl jsem zjistit co budu potřebovat za přechodky. Do dnes jsem nezjistil které a proto jsem se obrátil na ahifi, odpověděli mi že taky neví :-D Tak asi tam tu anténu budu mít na parádu. Potřebuji se napojit s fakra samci (FM, GPS) na stávající střešní rozvod pod tapecem. Pokud se mi nepovede sehnat adekvátní přechodku, budu muset sundat celej strop a půlku auta a natáhnu fakra samec - fakra samec. To se mi ale moc nechce. Při tom bych musel počkat až bude počasí a rovnou udělat ten strop, ať to má smysl. Do toho rovnou sedačky, na které mám sehnané potahy a dost možná i vytlumení podlahy. To je práce na dva dny a to bych asi z časových důvodů vytížení dílny nedal :-( Takže bych zatím zůstal jen u těch přechodek. Neví někdo jaký typ pořídit? PS, ještě bych chtěl napojit starou GPS anténu jako FM č.2 anténu a dát jí pod palubku.

10983544_10206139448309016_4533627685493

Odkaz ke komentáři

Zkusil jsem konkurenční firmu aunika a tam mi pán poradil. Už jsem to řešil u sebe ve vláknu. Teď buď 4 přechodky a nebo 2x nový rozvod. Tapec je částečně rozdělaný. Jde spíše o počasí aby bylo pěkně. Nejraději bych to celé rozebral, udělal rozvod a pak to dal zase dohromady. Mám o čem přemýšlet :-)

Odkaz ke komentáři

Jsem se asi špatně vyjádřil. Psal jsem GPS, ale myslel jsem FM jako FM část té GPS antény :-) V Praze můžeš všechno, otázka je jaká je potom životnost :-) S těma konektorama máš pravdu, ale je to na mikro pájku. Tu nemám a ani neznám nikoho v okolí, kdo by tuhle prácičku zvládnul. Každopádně by to vyšlo jen na 2 fakra konektory a byl by klid :-)

10959427_10206090680089841_1913287775100

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...