zdenda2.0 Odesláno Červen 10, 2011 Sdílet Odesláno Červen 10, 2011 Tak jsem dnes oddělal ten kryt abych skouknul jak na výměnu svíček a musím přiznat, že mě to nemile překvapilo... samo o sobě je u tohoto motoru (AQY) přístup dost špatný + v kombinaci s LPG tam ještě pár hadiček a kdovíčeho přibylo... Jen se chci zeptat zda je nutné pro výměnu svíček oddělat sání vzduchu... moc jsem to nezkoumal, tak abych si tím jen nenadělal víc práce... (PS: K dvojici středových svíček ani nedám ruku abych oddělal zapalovací kabel - natož demontoval svíčku bez nějakých speciálních přípravků) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červen 10, 2011 Sdílet Odesláno Červen 10, 2011 Neboj, jde to i bez demontáže sání, já to tak dělám. Na sundání kabelů používám starý drát z výpletu jízdního kola - pevný, dlouhý a dobře zahnutý. Pak jen dlouhý nástavec a ořech na svíčky. Nepoužívám žádné kloubky atd. max, někdy sundám svorkovnici na benzínovém vstřikovači 1 válce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
janjoy Odesláno Srpen 1, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2011 dělal jsem to s demontáží sání - odštoubješ, vyklopíš ho sěrem nahoru a pak snadno vyměníš svíčky. Dělal jsem to jen jednou, touhle mi přišlo jako nejrychlejší :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OCTAVIA I 2.0 85kw Odesláno Srpen 19, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2014 Taky teď chci měnit svíčky na tomto motoru, a chci se zeptat jaký svíčky máte odzkoušený jako nejlepší pro tento motor a s tou výměnou, je asi opravdu lepší odšroubavat a vyklonit sání a chci se zeptat je nutný dát nový těsnění pod to sání nebo můžu nechat původní? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Srpen 19, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2014 Asi nej svíčky jsou originál - http://www.cc-autodily.cz/svicka-zapal-bkur6et10 A těsnění to přežije, já sání sundaval asi 2x a nikdy jsem ho neměnil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Srpen 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2014 Jde to i bez sundávání sání. Nejhorší je manipulace se samotnou svíčkou (vyndání a správné chycení závitu při opětovné montáži) Mě se na toto osvědčila gumová hadička do které jsem dal konec svíčky (hezky se pak chytá závit a svíčka vyndává ven) a zbytkem hadičky provlíkl drát aby byla pavná. Na sundávání kabelů od svíček postačí správně zahnutý pevný drát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Červenec 3, 2018 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2018 Já měnil dnes svíčky i zapalovací kabely a šlo to v pohodě bez sundání sání. Barva svíček ok, jen na třetím válci byla taková nepěkná, asi nějaký ten olejíček. Odesláno z mého Huawei mate 10 pro pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Omegus Odesláno Září 2, 2018 Sdílet Odesláno Září 2, 2018 Tak u mně taky včera proběhla výměna svíček. A na to, že mají za sebou necelých 30 000km, tak vypadají docela zašle... JInač dávám jen originály NGK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 2, 2018 Sdílet Odesláno Září 2, 2018 Kolik oleje ten motor zere? ?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Omegus Odesláno Září 2, 2018 Sdílet Odesláno Září 2, 2018 Auto mám jedenáctým rokem a za celou tu dobu je spotřeba oleje stálá cca 0,5-0,8L na 1000km. Neřeším to, u těchto motorů to tak je... Spíš jsem byl překvapený, že svíčky vypadají, tak jak vypadají. Řeším teď špatné studené starty (dlouho točí než naskočí) a tak jsem je preventivně vyměnil. Jinak je klasicky měním po 50 000km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 2, 2018 Sdílet Odesláno Září 2, 2018 To by tomu odpovidalo, protoze takovy spikance dela olej!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Září 4, 2018 Sdílet Odesláno Září 4, 2018 U mě spotřeba oleje cca 1l na 5.000km.Odesláno z mého Huawei mate 10 pro pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Říjen 26, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2018 Nevíte prosím někdo od jaké firmy jsou originální zapalovací kabely? Často jsem viděl od Tesly, tak nevím jestli koupit je nebo nějaké jiné, děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Říjen 27, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2018 já tam měl původně Bosch. Osobně doporučuji hlavně měděné, žádná odporová jádra. Tesly jsem měl 2 x pak se zase utrhly koncovky, tak mi zde někdo doporučil čínské Viky a mám je tam 80 tisíc km a super a to jsem si říkal, že je klidně za tu cenu budu měnit ob výměnu se svíčkami. https://www.cc-autodily.cz/kabely-zapalov-sada-3_3 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Říjen 27, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2018 Tesla má právě 2 druhy, jedny měděné druhé z odporového jádra, tak asi zkusím ty měděné, snad ti vydrží. Ještě jeden dotaz, dají se vyměnit bez demontáže sání nebo tam je špatný přístup? Ještě jsem to nezkoumal tak jestli to budu schopen udělat během chvilky nebo to bude trvat, díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Říjen 27, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2018 Jde to bez demontáže sání, dělal jsem to v létě. Odesláno z mého Huawei mate 10 pro pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.