Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

Hoj, tak jsem to privezl domu :-) nad miru spokojen jen jedna vec me znervoznuje a to, ze nonstop sviti svetylko v levem zpetnem zrcatku (jen v levem) a sviti opravdu porad, kdyz je auto odemcene, zamcene, pri jizde proste furt :-/ a baterku kvuli tomu odpojovat pokazdy nehodlam... :-D zkousel jsem vypnout living a coming home a i tovarni nastaveni, ale porad sviti... ( nic rozebirat jsem nezkousel... jde mi o to, ze to v noci na sebe dost upoutava ... :-( nevite nekdo cim to muze bejt?

Odkaz ke komentáři

goospery: tak ji přidej do sekce Vaše Octavia :) 1.8TSI není nikdy dost ;) Dneska jsem jel zase trošku delší trasu - cca 320km, spotřeba 6,8l/100km, výkonu pežehnaně a vevnitř naprosto tichoučko. Jóóó prostě super motor! Fakt škoda, že si pokazil pověst kvůli řešení rozvodů.

Odkaz ke komentáři

Zdravim chtěl bych se optat v utery se mi rozsvítila kontrolka EPC tak jsem stim zajel do servisu a tam mi to napsalo snimač polohy škrtíci klapky tak mi řek že to bude nejspíš jenom někde zasraní zatím to řešit nebudem než se to znovu rozvítí dneska opět se rozvitilo EPC a ještě k tomu Systém kontroly výfukových plynu auto jelo na nouzák tak bych se chtěl optat jestli jste se stim někdo nesetkal nebo nevíte co by stím mohlo být je to rok 12/2008 typ motoru CDAA 1.8 TSI to je asi jasný :D díky za rady .

Odkaz ke komentáři

Ahojte,

kupil som octaviu 2 1.8 TSI FL rv.2008 najazdene 62tkm motor CDAA. Podla odporucani som nechal vymenit rozvody - napinak K, klznu listu a retaz. Po vymene som si vsimol ale zvlastne zvuky no neviem ci sa vyskytovali aj pred vymenou. Tieto sa prejavuju potom co otacky klesnu na volnobezne cca 800 a po velmi jemnom pridani plynu a zvyseni otacok mozno o 20 zacne ist od rozvodov chrapcavy zvuk. Prikladam aj video. Zvlastny zvuk je od 34sec.

Viete niekto poradit co by to mohlo byt?

http://youtu.be/he_cylDNzqg

Odkaz ke komentáři

tak reklamuj rozvody...to neni zvuk dobreho tsi... dle meho nazoru je bud spatny nebo nedotahnuty nastavovac vacky... s kama si....

a myslis ze je ten zvuk nie je dobry celkovo alebo az ked to zacne chrcat(34sec)?

Odkaz ke komentáři

Pls necituj, odporuje to zdejsim pravidlum... dik at te nemusim resit... :rolleyes:

Celkove to je divny zvuk... melo by to znit jako sici stroj.... To od 34 sec je uplne KO... bud povoli napinak cemuz jestli je to K napinak neverim... nebo ten prestavovac... (za predpokladu ze vsechno co tam je listy atd je dotahle)... Ptal jsem se te s kama si?

Odkaz ke komentáři

Clovek co mi menil rozvody povedal ze to mam sledovat a pripadne sa ozvat, tiez sa mu ten zvuk nezdal. Tiez som si vsimol ze pred vymenou rozvodov motor aj lepsie startoval... som z Bratislavy

Odkaz ke komentáři

Tento tyden jsem resil takovy mensi problem. Pri navratu ze sluzebky mi behem jizdy palubak napsal, ze mam zkontrolovat chladici kapalinu, zastavil jsem a zjistil ze kapaliny je tam hodne pod minimem. Jelikoz sebou vozim orig. napln, tak jsem dolil a pokracoval v ceste, po navratu do prace jsem pro jistotu kapalinu zkontroloval a byla zase pod minimem, zacal jsem hledat unik a zjistil, ze kape neco ve spodu motoru primo na kryt motoru. Rovnou jsem s tim zajel do servisu s podezrenim na vadnou pumpu(regulator chladiciho obehu..jak tomu rikaji odborne), coz se take potvrdilo. O co vice me prekvapilo, kdyz mi rekli, ze pumpa nikde neni ani v MB, takze budu cekat nejmene 14dni...po takovem mensim nalehani z me strany a pouziti par slov, bylo auto do tri dnu opraveno i s novou pumpou. Co me ale prekvapilo, kdyz jsem se ptal na to kdy by se mela pumpa menit, tak mi rekli, ze to predepsane neni a ze se proste meni az odejde...coz se mi zda ponekud nezdrave, kdyz nova pumpa stoji mezi 3-4t Kc. Kazdopadne me se to stalo ve 167 000 km. Mechos rikal, ze s touhle zavadou 1,8 vubec nejezdi, ze jsem vyjimka...tak nevim jestli kecal nebo ne. Auto jsem videl, kdyz se pro tu pumpu dostavali, musim rici, ze je naprosto perfektne schovana...co vsechno muselo jit pryc nez-li se k tomu vubec dostal.

Odkaz ke komentáři

p2p ti určitě rád poreferuje, tuším že si to sám měnil a někde tu dával fotky... chce ji preventivně vyměnit i pcv asi...(pcv odchází dost často i na 2.0 TFSI-TSI)

tak škodovka už oznamuje, že chladící, převodový olej u manuálu či suché DSG 7st je doživotní atd.... vzduchový či palivový filtr vydrží 90000km, nesmysl, longlife že je nejlepší atd atd.... pokud chceš aby ti auto vydrželo, tak hold preventivně měnit i rozvody s napínákem...

¨P.S. i svíčky si zkontroluj či vyměn...

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

No pumpa je pekne schovana ale davat servisu 4000 kc jenom za material je bkbost. Pumpa se da sehnat za cca 1000 kc... samotna vymena je docela opruz ale da se udelat ve dvou ludech za 3 hod ale je to honka jako svina...

Pcv by jsem menil az zacbe problem se spotrebou oleje jinak je to zbitecnost...

Odkaz ke komentáři

Ten PCV ma na to podstatny vliv... Spotreba ale taky zavisi na jizdnim stypu... kdyz tomu das pilu tak mi to taky pekne mizi... Klasicke provozni zatizeni by spotreba mela byt od vymeny k vymene...

Nejhorsi je ze spatny pcv ventil normalne nepoznas... da se ale zmerit... jestli si to dobre pamatuji... cenovka cca 1500 az 1800 jestli si to dobre pamatuji... resil jsem to asi pred rokem...

Odkaz ke komentáři

už od začátku koupě mě to hází chyby, ted už je občas slyšitelný pískot..asi mě to někde netěsní :(

Addresa 01: Motor Labely: User\06J-907-115-CDA.clb

Objednací èíslo øídící jednoky: 3T0 907 115 G HW: 1Z0 907 115 F

Systém a/nebo verze: 1.8l R4/4V TFSI 0030

Kódování: 0203000C18070160

Èíslo dílny: WSC 73430 790 00999

VCID: 356778A25C9B6EB6775-8060

1 nalezena chyba:

000665 - regulace plniciho tlaku

P0299 - 000 - regulacniho rozsahu nedosazeno - Sporadická

info o závadì:

Stav závad: 00100000

Priorita závad: 0

Frekvence závad: 8

Poèítadlo resetù: 255

Kilometry: 30237 km

Indikace èasu: 0

Datum: 2015.14.19

Èas: 10:27:18

info o závadì:

Otáèky: 6068 /min

Výkon/klapka: 91.3 %

Rychlost: 133.0 km/h

Teplota: 100.0*C

Teplota: 37.0*C

Tlak: 970.0 mbar

Napìtí: 13.716 V

Odkaz ke komentáři

Zdravím vás páni.Pred časom 8.3.2014 na stránke 35 som som vás žiadal o pomoc pri identifikácii klepania po výmene rozvodov.
V servise bol premeraný tlak oleja-výsledok OK.a ani diagnostika nič nepíše.Nahrávku zvuku motora (tú istú čo je tu) poslali výrobcovi.Prišla odpovedˇže asi prestavovač vačky.V servise potom odpájali el.mag.ventil prestavovača a pri tom to vraj neklepalo.Takže servis mi doporučuje výmenu toho prestavovača čo samozrejme nie je lacná záležitosť.Urobili vraj aj update RJ.-bez výsledku.
Potrbujem radu či mám do toho ísť a hlavne čo to tam vlastne klepe,pokiaľ je to len nejaká mechanická časť priamo v tom stavači to by asi nevadilo len neviem a nevie mi to nikdo povedať či ten klepot náhodou nespôsobuje pri tom teplom štarte na tú chvíľu špatné nastavenie ventilov kým sa to upraví.Čítal som že prestavovač má rozsah nastavenia až 60°a či ten klepot nie je náhodou piest na ventil.
Motor má výkon OK.a keby sa nevypínal a opätovne neštartoval za tepla,tak nemá žiadnu chybu. Inak našiel som ešte trochu horší zvuk na nete kde dotyčnému niekto radí že je to v norme a aj tak po výmene sa to po pár tis.km vráti.Čo vy na to?
Tu je ten link www.youtube.com/watch?v=_R6PG3H7Bds

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...