Guest nyaki13 Odesláno Listopad 14, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2011 akojte borci, vie my niekdo poradit mam 2.Ofsi r.v 06 naj 60tisic mam taky problem ked sa motor zohreje na normalnu teplotu 90stupnov na volnobehu pocut od motora hrubsie hlasnejsie klepanie kov o kov podobne diesel motorom. ked som ho pocuval cez srobovak zdalo sa mi ze ten silny zvuk KLEPANIE som najlepsie pocul od skrtiacej klapky, nepochopitelne, volnobezne otacky drzi krasne, akceleruje ako ma iba to klepenie ma znici na tom volnbehu. dakujem za radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
helmet Odesláno Listopad 17, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2011 Mám úplně stejný problém a dívají se mi na to v servisu už od léta. Zatím na nic nepřišli. Až něco zjistí, tak dám vědět. Mám najeto 90 tisíc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
helmet Odesláno Listopad 20, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2011 Tak podle autorizovaného servisu nejde o závadu, jelikož diagnostika nic nesignalizuje. To je i oficiální verze škody auto, kterou jsem kontaktoval. No nic, až se to rozsype, tak se pak uvidí. Prováděné úkony: - nahrání nových hodnot do řídící jednotky - čištění škrtící klapky - výměna řetězu a napínáku nastavovače zadního vačkového hřídele Vzhledem, k tomu, že to bylo provedeno zbytečně, tak provedou jistou kompenzaci....to jsem zvědavý jakou :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest nyaki13 Odesláno Listopad 20, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2011 dakujem za odpoved, mna to nenecha kamos ma 2fsi a jemu to hra krasne potichu pritom ma naj 120tisic km. ja mam doma vag 805 cz diagnostika neukazuje ziadnu chybu, odbornici mi tvrdia ze to roby tandem pumpa cize vysokotlakove palivove cerpadlo, zevraj to je v poriadku ale ja sa stym neviem vyrovnat kamos mi doniesol origos diel tandem pumpu niektory den sa dotoho pustim a potom dam vediet ci je to ono. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 20, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2011 tento motor trpí na nastavovač vačkové hřídele, buď se vytahá řetěz nebo odejde ventil, co ten napínák reguluje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
helmet Odesláno Listopad 21, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2011 Jak jsem psal výše, řetěz a napínak mi měnili....ale bez zjevného efektu. Asi to bude něčím jiným. Je zajímavé, že to dělá pouze když je motor zahřátý. nyaki13: Dej vědět, jak jsi dopadl s tou pumpou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest nyaki13 Odesláno Listopad 29, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2011 klepanie vyriesene nebola to vysokotlakova pumpa paliva ale zadrhnuta klima pumpa lozisko remenice klima pumpi s volou. zohnal som klima kompresor za 150eur z anglickej verzii co mala najazdenych 9000 km ako nova, a tato uz ma spojku na remenici ta moja stara mala priamy nahon na remenici a spojka vo vnutri klima kompresora. teraz to uz ide pekne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tuning Odesláno Leden 23, 2012 Sdílet Odesláno Leden 23, 2012 mám necelých 260.000km a naprosto v pořádku! Spotřeba na dálku 6,2l 0 Citovat Odkaz ke komentáři
janjoy Odesláno Leden 23, 2012 Sdílet Odesláno Leden 23, 2012 tento motor trpí na nastavovač vačkové hřídele, buď se vytahá řetěz nebo odejde ventil, co ten napínák reguluje na kolik vyjde takováto oprava? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Smak01 Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 akojte borci, vie my niekdo poradit mam 2.Ofsi r.v 06 naj 60tisic mam taky problem ked sa motor zohreje na normalnu teplotu 90stupnov na volnobehu pocut od motora hrubsie hlasnejsie klepanie kov o kov podobne diesel motorom. ked som ho pocuval cez srobovak zdalo sa mi ze ten silny zvuk KLEPANIE som najlepsie pocul od skrtiacej klapky, nepochopitelne, volnobezne otacky drzi krasne, akceleruje ako ma iba to klepenie ma znici na tom volnbehu. dakujem za radu bol to takyto zvuk? pocut to hlavne v druhej polovici nahravky, z interieru. fsi_zvuk.mp3 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sepulnation Odesláno Listopad 17, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2012 Řešil jsem to teď na záruku a bylo mi řečeno, že nový přestavovač vačkové hřídele 10700 + práce.... U mě se to projevuje tak, že jedu třeba 80 na 5 konstantní rychlostí a najednou jakoby vynechá na chvíli motor a auto cukne. Někdy jen jednou, někdy vícekrát. V diagnostice je stále sporadická chyba, tak mi nechtějí dát nový přestavovač. Mám se prý ozvat až mi hned po nastartování zavrčí "bla bla".... nevím jak se to jmenuje.... :-), pak že to začnou řešit! Od té doby už mi to jednou zavrčelo! Kdybych já věděl jak on to nazval.... Vy ale budete určitě vědět! :-) na kolik vyjde takováto oprava? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Listopad 17, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2012 Totot mě to udělalo ado 3x po tom co jsem dal novej motor a od doby co jezdí tata na Vervu tak to už nikdy neudělalo, myslůím že to byla cívka, ale toto nevím jinak přestavovač dyžtak mám je to to uplně v pravo co vypadá jako kartr na fechtla :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sepulnation Odesláno Listopad 18, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2012 Ze by tohle stalo 10700? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Listopad 18, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2012 S prací je to možný, podel etky, celej ten bazmek stojí cirka 8tis čili s prací??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Smak01 Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 uz par mesiacov mesiacov mam vymeneny napinak a retaz. Motor uz neklepe, aj ked som si vsimol, ze sa niekedy ozve "rachotajuci" zvuk po nastartovani studeneho motora (po viac ako jednom dni statia), co robilo aj pred vymenou. Nespravi to vzdy. Neviem, ci to ma nejaky vplyv, ale pred samotnym nastartovanim ho podrzim dlhsie (cca 10 sekund) v polohe 1, so zopnutou elektrikou, a vtedy mi to este asi nikdy nezarachotilo. Zeby za dlhsi cas lepsie doplo retaz pri starte? Vas nazor? Od vymeny som najazdil necelych 4000 km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Napínák a řetěz?? 2,0 FSI má vodící kladky a řemen!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Smak01 Odesláno Únor 17, 2013 Sdílet Odesláno Únor 17, 2013 Napínák a řetěz?? 2,0 FSI má vodící kladky a řemen!! FSI ma aj retaz, ktora pohana vackove hriadele. Remen je len na hlavnom rozvode motora. Retaz je na opacnej strane motora pod kovovym krytom, ak sa nemylim. :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 18, 2013 Sdílet Odesláno Únor 18, 2013 To se nemýlíš, to je fakt, ale to se nemění 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Smak01 Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 Nie, ze sa to nemeni. Presnejsie by bolo potrebne napisat, nemalo by sa to menit, kedze by ta retaz aj s napinakom mala vydrzat celu zivotnost motora. Tragikomediu s motormi TSI tu asi spominat nemusim :-) Aj ohladom vydrze vodnej pumpy a jej predpisanej vymene pri 180 000 km som skepticky. Rozvody a pumpa pojdu nove pri najblizsej vymene oleja pri priblizne 120 000 km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 20, 2013 Sdílet Odesláno Únor 20, 2013 já měnil komplet všechno i s pumpou na motoru co měl 95tis, jinak jde o to že FSI má řemen jak 1,6 tak 2,0, jako hlavní pohon, kdežto TSI mají řetěz. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 20, 2013 Sdílet Odesláno Únor 20, 2013 Přesně tak tohle je úplné jiný řetěz ten naštěstí nezlobí a jak pise vevca hlavni je remen takze nehrozi podobne kolize jako u tsi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 20, 2013 Sdílet Odesláno Únor 20, 2013 ted mě volal borec, že někomu opravuje auto a na 2,0 FSI prasknul ten řetěž a rozbil ten dekl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Únor 20, 2013 Sdílet Odesláno Únor 20, 2013 nestraš :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 20, 2013 Sdílet Odesláno Únor 20, 2013 No slyším to po 1. a navíc mi říkal, že to byla paštika, no nějak se to VW sere, každpádně, je to 1. případ, nějak se toho nebojím, je to mazané olejem, takže pokud měníš a nejzdíš na sucho, tak by to mělo být všechno OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Únor 20, 2013 Sdílet Odesláno Únor 20, 2013 já měnil komplet všechno i s pumpou na motoru co měl 95tis, jinak jde o to že FSI má řemen jak 1,6 tak 2,0, jako hlavní pohon, kdežto TSI mají řetěz. Vevco,mýlíš se,1.6 FSI má na rozdíl od 2.0 FSI rozvod (pohon vačkových hřídelů od kliky) řešený řetězem. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Smak01 Odesláno Únor 21, 2013 Sdílet Odesláno Únor 21, 2013 Len pre ozrejmenie. Na obrazku je 2.0 FSI. V mojom prispevku som narazal na diel c. 3 a 4. Teda na retaz, ktora pohana vackovu hriadel a jej napinak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 21, 2013 Sdílet Odesláno Únor 21, 2013 Jj a při rozvodech by se mělo měnit 4a3 jak je na obrázku motor pak běží velmi potichu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 21, 2013 Sdílet Odesláno Únor 21, 2013 Tak soráč, 1,6 nemám jen 2,0 a tam je to tak, jak jsem psal. Tak to budu případně řešit až u dalších rozvodů, čili za nějakých 85tis. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Únor 22, 2013 Sdílet Odesláno Únor 22, 2013 jak je těžké vyměnit ty díly pod číslama 3 a 4? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 22, 2013 Sdílet Odesláno Únor 22, 2013 Vzhledemk tomu, že 4ka je napínák, mám ho ještě z toho rozdělanýho motoru a 3ka je řetěz, tak si myslím, že by to mělo být "Celkem jednoduchý" sundat dekle, vyndat napínák sundat řetěz, akorát si dávat bach aby nepřeskočil no a pak zase složit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.