Přejít na obsah

Koupě Octavia II – Jak koupit Škodu Octavii 2?

Guest Májinka

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Zdravím Vás, uvažuji nad koupí nového ojetého auta s cenou do 200 000. Musí to být kombi a benzín protože jezdím průměrně denně tak 10-30 km. Co jsem tak pročítal fóra tak mám v merku dvojkovou Oktávku 1.8 tsi. Můžete mi o tomto autě napsat vaše zkušenosti - na co si dát pozor, jaká je spotřeba a třeba poruchovost? Díky všem.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

čau , prosím vás nechci zakládat nové téma a tak by jsem se chtěl optat tady . Dříve jsem řešil O2 a chtěl jsem trochu výbavu , nyní jsem to promyslel a kašlu na to chci O1 prý je i ze silnějších plechů a 1,6 MPi . Chci hodně umořit hypotéku a tak bych rád s cenou nejlépe kolem 110tis - max. 140tis. víc nedám ,nebo spíš nechci dát . Chci aby to mělo aspoň nějakou klímu a výhoda bude LPG . Našel jsem teď jednu tady : http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16211798?goFrom=list

nevíte někdo o ní něco popř. nekoukali jste na ní ? Dík Joska

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj, chtěl bych od vás poradit, už jsem přečetl snad všechno - ale pořád se nemůžu rozhodnout co koupit :)

Určitě to bude OII v kombíku, ale ten motor ... :( já vím, že je to pořád dokola ...

Ve výběru mám následující:

RS 2007 2.0 TDI PD 125kw - po výměně vstřiků, rozvodů, turba - krásná leštěnka. 220 000 najeto, full výbava, cena 190. Nic méně -původní dvouhmota a DPF, a přece jen už to je to celkem starý auto.

1.6 TDI CR 77kw - koupil bych nejspíš přímo od škody, první majitel, najeto do 120 000, rok 2011+, výbava většinou socka základ cena kolem/do 230. + je spotřeba, novější model - pětikvalt, výbava, nic moc výkon

nebo počkat,přišetřit a vzít 1.4 TSI 90kw (1.8), rok 2010+ cena 250+ s lepší výbavou

Po dálnici toho moc nenajezdím (3x do roka alpy, moře), spíše jezdím okrsky a popojížky. Díly mam za hubičku, komplet servis zvládnu sám ( byl jsem auto-mekánik). Z DPF tolik strach nemám, můžu si ho deaktivovat nebo vyměnit (dá už se sehnat celkem levně).

1. Vzhledově a cenově by se mi zamlouvala ta RS, ale zase mám rád tiché a pohodlné auto, rachot a smrádek TDI se mi nikdy nezamlouval.

2. Ekonomicky + spotřebou 1.6TDI

3. Benzín je benzín - tiché, voňavé, méně náročné (i když s down. motory s turbem nemám tolik zkušeností).

Díky za rady :pest:

... když si to po sobě čtu, tak asi u mě vyhrává ten benzín, ale třebas mi nikdo poradí.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj, mam moznost koupe octavie 2 rs fl s motorem 2.0 Tdi CR 125 kw typ motoru cega. Auto ma 148t najeto a je vyrobeno 06/2010 podle cebie sedi. Lehkej tukanec na predek, vse opraveno. Ma zlutou barvu a lak je super nic hroznyho. Vybava skoro plna palba krom columbusu, prednich senzoru a multifunkce na volantu, ma cerne celokozene sedacky. Cena za ni je nejakych 315000 kc, neni to za to auto nejak malo?? Popripade ten motor, co na nej rikate?? Procital jsem tady snad vse a nekdo to ma v poho a nekdo stejnak ty vstriky jako u PD meni...

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mam moznost koupe octavie 2 rs fl s motorem 2.0 Tdi CR 125 kw typ motoru cega. Auto ma 148t najeto a je vyrobeno 06/2010 podle cebie sedi. Lehkej tukanec na predek, vse opraveno. Ma zlutou barvu a lak je super nic hroznyho. Vybava skoro plna palba krom columbusu, prednich senzoru a multifunkce na volantu, ma cerne celokozene sedacky. Cena za ni je nejakych 315000 kc, neni to za to auto nejak malo?? Popripade ten motor, co na nej rikate?? Procital jsem tady snad vse a nekdo to ma v poho a nekdo stejnak ty vstriky jako u PD meni...

pises skoro plna palba, ale dle popisu to neni zadna slava.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ted mám 1,8 octavia 1 motor AGN :D Spíš že to bude novější,nepotřebuji zavodní auto. Spíš aby na to byl spoleh. Do te co mám jsme dal uz dost,hodne veci je novejch,ale chce to nevejsi. Zase abych nekoupil jinou kasičku

No za těch 140 tis. je to dost možné. V téhle "kategorii" se motá kde co. Si nech starou, když už jí máš tak hezky rozinvestovanou :D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

čaute,

příští rok uvažuju o koupi O2 2,0 tdi BKD, má taky někdo vyloženě špatnou zkušenost s tím moterem a věcma okolo?

názory stylu slyšel jsem že to a tamto jsem taky slyšel :) pár lidí jsem už tady kontaktoval a zatím se přikláním ke koupi

rozpočet bude cca do 170-180 tisíc

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...