Přejít na obsah

Zimni pneu

honzaa.16

Doporučené příspěvky

ja na zimných pneu jazdím už druhé leto a vôbec ich nešetrím, sú momenty kedy je citiť že nedržia (pretáčavosť, prudké brzdenie) tak ako by mali a že tie letné majú niečo do seba :D

tento rok by som chcel kúpiť min. 2 nové zimné gumy (na zadnúnápravu mi ešte vydržia pôvodné zimáky) a z rôznych testov mi vychádzajú UG7+ a Dunlop SP sport 3D. Len je zaujímavé že v žiadnom teste niesu MATADOR MP 59 Nordica.... a to vtých testoch sú naozaj aj také gumy, ktoré by som si nekúpil už len z počutia

Odkaz ke komentáři

najlepsie skusenosti v strednej triede mam s Yokohama W.drive

co sa tyka testov,neveril by som im,lebo ak ma niekto slabu predajnost,urobi vsetko pre dobru reklamu a testy urcite dobrou reklamou su,takze staci si priplatit a hned sme hore,za dalsie,napr.ADAC testy sa vykonavaju za uplne inych podmienok ako su u nas v SR a CR(iny sneh,iny asfalt,atd),takze ADAC testy neeee

Odkaz ke komentáři
najlepsie skusenosti v strednej triede mam s Yokohama W.drive

co sa tyka testov,neveril by som im,lebo ak ma niekto slabu predajnost,urobi vsetko pre dobru reklamu a testy urcite dobrou reklamou su,takze staci si priplatit a hned sme hore,za dalsie,napr.ADAC testy sa vykonavaju za uplne inych podmienok ako su u nas v SR a CR(iny sneh,iny asfalt,atd),takze ADAC testy neeee

presne o tom som sa bavil dnes s kamošmi pri pive ;)

Odkaz ke komentáři
a kdyz to tady na foru pisu, tak se mi kazdej smeje ;) ale hlavne, ze si vsechny ovce koupi to, co vyhralo v testech :lool: a nejvetsi hodnoceni tech gum je: "vyjedu vsude" :) :(

houmi, ja to vzdy rikal :pivo:

testy jsou obicejne reklamy, timto nechci rict ze znackovy vyrobce nedelaji dobre zimni pneu ale urcite gdyz nejaka levnejsi nebo no name pneu vyhraje test to na ADAC-u ne napisou, vzdy je to jeden z 4-5 nejznamejsih vyrobcu ktery maji dostatek financi na to aby tu vyhru zaplatily :lol:

tady u nas v horah zadna jina pneu nez Sava Eskimo 3 a Tigar Winter 1 ne obstoji, a obe tito pneu (pokud ih daji do testu) suverene obdrzi posledni mista na testech. Pritom nejsou zas tak spatne ani na suhem ani na mokrem asfaltu a na snehu a ledu lechce strci do kapsy jakou koliv znamou znacku. Je to proste o reklame.

Ja bych jeste htel na vlastnim aute zkusit zimaky od Nokian-u abych je porovnal s Tigrem a Savou na snehu a ledu. Vubec nejsem subjektivni a gdyz napisu co si mislim o nejake pneu tak je to proste to co je na mem aute poznat, gdyz to pneu ne zaslouzi tak je urcite nebudu chvalit :lol:

Odkaz ke komentáři

MfM sice češtinou neoplývá,ale má pravdu.Ty testy jsou zaplacené,co si budeme povídat a vcelku k ničemu nevedou,protože je potřeba brát v úvahu,kde se jezdí.

Já od OI,přes Golf IV,V,Superb I,OII jezdil vždy!!!!!na Savách Eskymo S3 a mužu potvrdit,že je to špička.Na sněhu a v horských oblastech nemá konkurenci,na dálnici sice hučí a rychleji se sjedou,ale není to tak hrozné a ono to,že se dělá 7 let asi o něčem svědčí.

Teď testnu Nexeny,tak uvidíme co umí a testnu jen proto,že v rozměru co potřebuji na svoje auto se Sava nedělá,jinak bych neřešil

Odkaz ke komentáři

jo sledoval jsem to tema u Vas dvojkaru, a musim ric ze tam je dost nazoru ktere jsou ovlnene prave tema testama a nejakou priruckou z ktere vsehny ctou a nigdo nechce verit ze to muze bit i jinak nez je negde napsano :)

ja zase zopakuju svuj nazor, pneu na tezke zimni podminky, Tigar (resp. Rotex v Cesku), Sava a Nokian. (rikam ze svih zkusenosti a zkusenosti mich znamih) urcite jsou i nektere jeste ale nejezdil jsem a nemuzu prosoudit. Zimaky do pohody a na mokre a suhe studene cesty Michlelin, Dunlop, Conti, a ostatni. Proste je zimni pneu ktera je opravdu zimni a zimni ktera je rekneme tomu jakoby zimni :(

ja jsem se treba s mojima Tigar jeste nedostal do situace gdy jsem zalitoval ze ih koupil, v tezkih podminkah jsou vic nez super (dokonce si troufnu rict ze jsou o trosku lepsi nez sava). Ani na suhe a mokre ceste sem se s nima ne dostal do kryzove situace, a to rozhodne nejezdim podle predpisu, nerikam ze jsou neco extra (ono tezko neco extra je mozne dostat za 50 euro/kus :lool: ) ale proste tady gdyz napada (neni to casto) tak je to fakt zle a 80% aut v Cerne Hore ma obude bud tigar nebo sava takze to urcite neco znamena.

Odkaz ke komentáři

Já mám již druhým rokem UG7+ a spokojenost. Jezdim na nich i v lete (najedu 5 tis.km ročně), takze jsem je kupoval s vyssim rychlostnim indexem. Sehnal jsem je za dobrou cenu, tak jsem to neresil. Nemuzu si stezovat. Sice mam na aute EDS, ale ty gumy zatim vyjely vse.

Co tak vim vod kolegy v praci co mel Mišeliny, tak říkal, ze uz je nechce, ze s nima vzdycky zustane stat pod kopcem a cumi na ostatni jak jedou nahoru :-) A to má taky Ochcávku a ve vyšší výbavě než já.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...