motorpower Odesláno Březen 8, 2014 Sdílet Odesláno Březen 8, 2014 To já nevím, asi jsi marodil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stavo Odesláno Březen 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2014 Dík za vysvětlení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stavo Odesláno Březen 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 17, 2014 Takže po výměně ujeto 1000 km a zatím paráda. Motor šlape bez vibrací, nechcípá, má znatelně větší tah. Takže doufám že nový EGR vydrží. Jinak se mi furt nechce věřit že to odešlo proto že neumím číst, jak tady napsal Zlatý partner MOTORPOWER! Protože to že mám smůlu že EGR odešel, tak s tím asi nic nenadělám ani já ani ostatní kterým se to už stalo. A pár jich už bylo (Někteří možná i uměli číst :-D ). Za rady a možnosti ( vyřazení EGR, vykuchání DPF, atd...) všem moc děkuji, ale po zvážení všech pro a proti jsem se rozhodl nakonec pro výměnu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Březen 17, 2014 Sdílet Odesláno Březen 17, 2014 EGR ti odešel,protože odchází. Já ti jen naznačil, že asi neumíš číst, protože téma se táhne půl roku a od té doby ti X lidí včetně mě radilo vyměnit. Pokud něco nechápu tak existuje i telefon....není jen na hry...dá se s ním i volat. Pořád jsi něco mlel o vyčištění čističem, zaslepení atd... Poté přijdeš s tím jak jsi na to vlastně přišel. Takže pro tebe i ostatní kteří neví o co jde, vrať se na samotný začátek. Hned v první odpovědi ti to píše diagnostik a i když se ve výkladu na funkci rozcházíme v teorii, praktická rada od začátku zní stejně. K vypnutí jsem psal, že funguje pouze se současným vypnutím DPF, že jsem sice někomu vypínal softem na Polu, ale pouze jako nouzovku, či u jiného auta po kolapsu DPF, a to už přijelo s odstraněným. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stavo Odesláno Duben 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 23, 2014 EGR ti odešel,protože odchází. Já ti jen naznačil, že asi neumíš číst, protože téma se táhne půl roku a od té doby ti X lidí včetně mě radilo vyměnit. Pokud něco nechápu tak existuje i telefon....není jen na hry...dá se s ním i volat. Pořád jsi něco mlel o vyčištění čističem, zaslepení atd... Poté přijdeš s tím jak jsi na to vlastně přišel. Takže pro tebe i ostatní kteří neví o co jde, vrať se na samotný začátek. Hned v první odpovědi ti to píše diagnostik a i když se ve výkladu na funkci rozcházíme v teorii, praktická rada od začátku zní stejně. K vypnutí jsem psal, že funguje pouze se současným vypnutím DPF, že jsem sice někomu vypínal softem na Polu, ale pouze jako nouzovku, či u jiného auta po kolapsu DPF, a to už přijelo s odstraněným. Ty jsi fakt expert! K čemu tady to forum je? Ptal jsem se na zkušenosti a možnosti řešení. Rady jsem dostal a možnosti se nabízela spousta. Já jsem se rozhodl a ty tady meleš furt dokola. Ano. EGR prostě odchází a já měl tu smůlu že mi odešel. Přečti si po sobě ty kidy a neopruzuj už. Pokud tě to nezajímá tak se prostě nevyjadřuj. Ostatním moc děkuji za rady a možnosti řešení, zkušenosti atd. Ty běž do háje. Jestli chceš urážet dál prosím, ale pro mě tohle téma skončilo. Jo a nemám asi ani tak dobrý telefon jako ty. Já jen volám, ale jen komu chci. S tebou se fakt nemám chuť bavit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Duben 23, 2014 Sdílet Odesláno Duben 23, 2014 :D :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Duben 23, 2014 Sdílet Odesláno Duben 23, 2014 To není k smíchu , ale k pláči . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Duben 23, 2014 Sdílet Odesláno Duben 23, 2014 Mě je to k smíchu protože ve směs máte pravdu oba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Peta1191 Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 Ahoj, myslíte, že je možné, aby mi EGR ,odešel už při 48tis??? Mimo toho, že mi auto napadá do nouzáku mám úplně totožné problémy. Při přeřazovaní nebo brzdění, kdy se otáčky dostanou pod 1500ot/min auto nechce jet, cuká, div že nezdechne, nad 1500 jede bez potíží. Kotrolka žhavení nebliká... Díky za názory 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DIAGNOSTIK. Odesláno Duben 26, 2014 Sdílet Odesláno Duben 26, 2014 Je to možné...Dělal jsem i v 8,15.20, atd,,,to se různí, nikdo neví, kdy se to posere, ale zaručeně se to dřív či později stane.Hlavně u těch starších, kdy ještě nebyl díl modifikován. Po modifikaci jsem zatím nedělal. Taky to není ještě dostatečně dlouho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Peta1191 Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 No mám model 4/2010, takže patří do těch starších. Jak poznám, když by mi to v servise dělali, že už mi tam montují tu modifikovanou verzi??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DIAGNOSTIK. Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Pokud to koupíš ve značkovém, tam jiné, než modifikované nemají... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Peta1191 Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Ok, tak uvidim, co řekne diagnostika, pokud teda vůbec něco řekne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Peta1191 Odesláno Květen 8, 2014 Sdílet Odesláno Květen 8, 2014 Ahoj všem, tak diagostika v autorizovaném servise odhalila, že je prý vadný vstřik na 1 válci. Když je auto studené, ukazuje nějaké špatné hodnoty. Když se prý motor ohřeje, vše je v normě. Co si o tom myslíte? Mě se to moc nezdá, protože k cukání až zdechnutí docházelo nepravidelně i při teplém motoru... Ale prý nic jiného neodhalili. Takže prosím sem s názory 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest formi Odesláno Květen 29, 2014 Sdílet Odesláno Květen 29, 2014 mam 1.6 tdi odstraněne egr + uprava výkonu z 77 na 103 od firmy diesel power najeto od upravy najeto cca 20tis a zadní problem s regenerací dpf + zahrívani motoru ok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DIAGNOSTIK. Odesláno Květen 30, 2014 Sdílet Odesláno Květen 30, 2014 Vadné vstřiky jsou stále častější závadou...Jde překontrolovat diagnostikou pouze v studeném stavu po prvním nastartování motoru. Po chvíli to elektronika dorovnává a hodnoty jsou už v normálu. Jinak vstřiky na stolici. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jerome28 Odesláno Září 25, 2014 Sdílet Odesláno Září 25, 2014 Ahoj, v kterém kanále sledujete nebo jak testujete činost egr přes VAG? Po delším stání kolísají otáčky při startu.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomas322 Odesláno Říjen 10, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2014 Zdravím prosím tě můžeš mi konkretně napsat jaký klapky jsi čistil?mám taky takový problém EGR jsem vyměnil to mám klid ale mám vyšší spotřebu než by měla být tak mám možná taky zalepené ty klapky.Děkuji za odpověd Ahojte, mám podobný problém a asi to bude EGR ventilom. Prejavuje sa to hlavne po dlhšom státí v kolóne alebo keď uberem plyn na diaľnici a potom pridám. Auto mi zacuká, nemá ťah v nižších otáčkach (do 1500) ale žiadnu chybu to nehlási. Občas začne blikať kontrolka žhavenia a Maxidot ma posiela do servisu s poruchou motora, vtedy sa do RJ motora zapíše chyba "Váha vzduchu - signál príliš vysoký". Ten je však dobrý, keď ho otestujem na VAG. Už som vyčistil komplet sanie, mal som celkom pekne zalepené vírivé klapky, odvtedy sa mi znížila aj spotreba. Zatiaľ to necuká. Ešte ďalší sprievodný jav je aj ten, že pri vypínaní motora mi zatrasie celé auto ale iba potom, ak mi počas jazdy auto zacuká. Spravil som cez VAG komplet kontrolu (neviem ako sa to presne volá) a po kontrole sa mi zapísala chyba "Chybný EGR ventil". Vymažem ho a všetko OK, viackrát sa nezapíše. Menil som už aj magnetický ventil na ovládanie chladiča EGR, ten bol zalepený. Chvíľku to išlo bez problémov a potom sa to objavilo znovu. Momentálne auto po vyčistení sania ide OK ale keď spravím celkovú kontrolu tak zapíše chybný EGR ventil. Auto má 115tis.km, r.v.2009. Chcem sa spýtať, niekde som sa dočítal že výrobca vydal zvolávačku na EGR ventily práve pre tieto prvé CR motory a aj DIAGNOSTIK píše o tom že ich výrobca upravoval aby vydržali viac. Vie niekto povedať či by bolo reálne možné aby mi to vymenili v rámci uznania výrobnej vady? Písal som mail do Škodovky u nás v GA ale oni o ničom nevedia. Dík za info :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lacatej Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 Ahoj, přečetl jsem tuto diskusi a usoudil jsem vyměnit ten ERG ventil, blikalo mi žhavení a auto padalo do nouzového režimu. Diagnostika psala potenciometr zpet. vedení vyfuk. plynu. Tak jsem doufal že jeto jasné a ono ne, po výměně je to stále stejné. Nemáte někdo nějakou zkušenost? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest ondrix Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 Ahoj, přečetl jsem tuto diskusi a usoudil jsem vyměnit ten ERG ventil, blikalo mi žhavení a auto padalo do nouzového režimu. Diagnostika psala potenciometr zpet. vedení vyfuk. plynu. Tak jsem doufal že jeto jasné a ono ne, po výměně je to stále stejné. Nemáte někdo nějakou zkušenost? Spravil si po vymene zakladne nastavenie? Je to dost dolezite. Spravil si po vymene zakladne nastavenie? Je to dost dolezite. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lacatej Odesláno Leden 22, 2015 Sdílet Odesláno Leden 22, 2015 Spravil si po vymene zakladne nastavenie? Je to dost dolezite. Spravil si po vymene zakladne nastavenie? Je to dost dolezite. zkoušel jsem to nějak, našel jsem si toto video: a dělal jsem to podle té 3 varianty UDS, mám tam stále to running, to finished mi tam neskočí. Měl jsem to puštěné cca 10 minut a stále running. Na tom videu mu to skočí hnedka. Tak přemýšlím jestli to mám nechat déle nebo kde je chyba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomas322 Odesláno Leden 22, 2015 Sdílet Odesláno Leden 22, 2015 taky jsem měnil EGR udělal jsem základní nastavení a ok. zkoušel jsem to nějak, našel jsem si toto video: a dělal jsem to podle té 3 varianty UDS, mám tam stále to running, to finished mi tam neskočí. Měl jsem to puštěné cca 10 minut a stále running. Na tom videu mu to skočí hnedka. Tak přemýšlím jestli to mám nechat déle nebo kde je chyba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lacatej Odesláno Leden 22, 2015 Sdílet Odesláno Leden 22, 2015 taky jsem měnil EGR udělal jsem základní nastavení a ok. jak si udělal to základní nastavení? a poslal by si mi celé číslo toho dílu, jestli jsem nekoupil nějaký starý teda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomas322 Odesláno Leden 23, 2015 Sdílet Odesláno Leden 23, 2015 Bohužel to číslo už jsem nenašel,základní nastavení jsemm udělal přes Vag normal,jestli si vzpomínám dobře tak tam bylo nějak napsáno adaptace EGR ventilu pak si to dělalo vše samo.Píše ti to pořád závadu EGR ventilu jo? jak si udělal to základní nastavení? a poslal by si mi celé číslo toho dílu, jestli jsem nekoupil nějaký starý teda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lacatej Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 píše mi to: potenciometr zpětného vedení výfuk plynů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Únor 27, 2015 Sdílet Odesláno Únor 27, 2015 (upraveno) Keby niekoho napadlo cistit EGR, tak dobru chut :jelen: Je to z mojej octy (MR2012), bol tam egr s indexom BJ, nabehanych 113t km. P.S: po nahodeni sa flashoval SW na motorovku. Mal som tam v9971 od aprila 2014 a teraz najnovsi je v9972. Takze ziadne zakladne nastavenie, ale je potrebny flash sw samotnej jednotky. Upraveno Březen 2, 2015 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jokir Odesláno Únor 27, 2015 Sdílet Odesláno Únor 27, 2015 A tebe sa ho podarilo vyčistiť ? Ak áno , čo si použil na čistenie ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Únor 27, 2015 Sdílet Odesláno Únor 27, 2015 Ziadne cistenie, neoplati sa to. Ja som ho menil za novy, a stary som doma rozobral a pofotil na ukazku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomasek Odesláno Únor 27, 2015 Sdílet Odesláno Únor 27, 2015 díky za fotky, kuz železe a tolik peněz to stojí :) taky jsme před měsícem měnil, po 140tis.Km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.