LadikRS Odesláno Únor 3, 2015 Sdílet Odesláno Únor 3, 2015 Při špatném nastavení může auto zlobit, padat do nouzáku. Ostatní nastavení jsou pro upravené vozy. Stage značí stupeň úpravy. Pokud máš sérii, neřešil bych to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest pally911 Odesláno Únor 3, 2015 Sdílet Odesláno Únor 3, 2015 znamena to ze tie ostatne nastavenia budu zvysovat tlak v systeme? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Únor 4, 2015 Sdílet Odesláno Únor 4, 2015 Když si všimneš, tak ostatní ventily jsou montovány tak, že membrána míří do sání. Tenhle se montuje obráceně a memrána jde proti tlaku z turba. Když bude slabě utažená pružina, tak ti upustí tlak a spadne ti to do nouze.Na sérii nech těch 16. Já je po čipu u Sportmotoru nechal a dojel jsem jen na Čerňák. Auto bez tahu. Přidal jsem na 21 a už pelášilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ritorezky Odesláno Září 21, 2015 Sdílet Odesláno Září 21, 2015 trochu oprašim tému,mam 1.8T AUM + čip, muže někdo napsat blow který bude fungovat s čipem? diky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Září 21, 2015 Sdílet Odesláno Září 21, 2015 Je to kus od kusu, každému funguje něco jiného. <br /> <br />Každopádně na auto patří uzavřený ventil. Nic jiného bych na tyhle motory necpal. Jednotka počítá s tím vzduchem, který jinak odfoukneš ven (proto tam pak bude bohatá směs). Navíc jak ten vzduch je vrácen zpět, tak trochu pomůže roztočit turbo. Motoru rozhodně prospěješ víc, když dáš uzavřený ventil a otevřené sání. Potom decentně uslyšíš odfuk. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokra Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 Jelikoz budou vanoce, tak jsem zatouzil po nejakem BOV, ale jde mne hlavne o zvukovy efekt. Jinak nemam zatim duvod menit origo bosh. Mam strach, ze kdyz koupim tu hks kopii z HPP za 3000, ze to nebude fungovat. A z obchodu hpp mne napsali, ze jakmile ho vyzkousim, tak mne penize uz nevrati. Coz se me sice uplne nezda, ale hadat se s nima nebudu. Podle me kdyz nakupuje clovek prez internet, ma narok to do 14 dni vratit i vyzkousene. Premyslel jsem teda, ze bych zkusil zapojit origo ventil, aby odfukoval ven a zjistit tak co na to rekne jednotka. Ma nekdo zkusenost, jestli je to takhle plnohodnotny test, nebo se ten sekvencni ventil chova jinak a takhle to rozhodne nezjistim. Dale mam dotaz, jestli tady neni nekdo z okoli Brna kdo ho ma tu kopii hks namontovanou ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 (upraveno) V HPP mi doporučovali tu kopii na 1.8T, že prý funguje. Ovšem s originálními ventily se to nedá srovnávat a když mi doporučili tohle, tak jsem se už jich na rady raději neptal :-D počítej ale s tím, že s otevřeným ventilem budeš mít bohatou směs, kromě zvuku to nemá žádnou výhodu. Origo ventil fouká decentně s otevřeným sáním, sám to tak mám. Jinak mám doma nějaký otevřený BOV, když jsem podobně vymýšlel, nakonec jsem ho tam nedal. Můžeš ho vyzkoušet klidně, do Brna jedu myslím 13.11. Upraveno Listopad 4, 2015 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 Můžete někdo hodit link na ten origo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 Origo HKS nebo origo 1.8T? Pokud někomu jde o výkon, tak nejrychleji reaguje origo pro 1.8T z Audi TT 225, označení 710N. Bohužel nový se nedá již sehnat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokra Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 Tak bohatou smes uz mne obcas zahlasi jednotka i ted jak to mam predelane na ten E85, takze, kdyz tam bude i na chvilicku pri razeni, to uz mne tak netrapi :-) Spis aby auto vubec jelo. 13.11 to zkusim promyslet, kdyz tak ti napisu do SZ Tohle je origo BOV http://www.skoda-dily.cz/eshop/06a145710p-vypinaci-ventil-deceleracni-1-8t.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 To je on? A ja furt přemýšlel o tom HKS. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 Originál HKS je zde: http://www.highperformanceparts.cz/sekvencni-membranovy-blow-off-ventil-ssq-hks-verze-iii-original-open-loop.13550 http://www.highperformanceparts.cz/sekvencni-membranovy-blow-off-ventil-ssq-hks-verze-iv-original-open-loop.21319 Cenově je trochu jinde a pochopitelně se nedá srovnávat s kopií. tokra: A dá se to nějak řešit? Asi by mě to trochu trápilo. K tomu 710N: Jak je vidět v odkazu od tokry na originál 1.8T ventil, tak je tam na konci označení toho 710N. Bohužel se právě tyhle různé ventily liší podle kódů. Ten 710N udrží i větší tlak oproti sériovému ventilu v RS. 710N byl před rokem nahrazený 710P a ten tak rychlý není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokra Odesláno Listopad 5, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2015 Resit by se to asi dalo, ze zacatku to obcas padalo do nouzoveho rezimu, ale uz si to asi zvyklo a nouzovy rezim jsem rok nezazil :-) Vetsinou se to stalo, kdyz jsem jel na spotrebu a jen to lechtal. Musel by se doladit ten chip a nejspis i vetsi vahu vzduchu a jeste zajet dojet do Berouna. Takze na to zatim nejsou moc finance a jelikoz potrebuji hlavne novy podvozek, tak zatim je tohle v nedohlednu a lepsi sem tam bohata smes nez dlohodobe chuda :-) a pri najezdu 3000km rocne, to az tak nehori. Zatim vymyslim jine blbosti jako open ventil a podobne :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 5, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2015 Uz se v tom ztrácím :D je tedy lepsi koupit ten HKS origo nebo ten pro 1.8t ze skoda dily? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 5, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2015 tokra: Proč větší váhu vzduchu? Sice ji 165kW mají, ale snad není problém upravit mapu pro Tvojí váhu, ne? Tak v případě otevřeného BOVu budeš mít při každém přeřazení bohatou směs. Jestli vydržíš, toho 13.11. jedu do školy a ten můj můžu vzít s sebou. Vyzkoušíš a uvidíš, kdyby Ti vyhovoval ten můj, nějak bychom se domluvili ;) pulsik: Lepší v čem? Pokud zvuk, tak nějaký otevřený BOV jako je třeba HKS. Pokud jde o funkčnost a výkon, rozhodně origo 1.8T (z nich nejlepší 710N) a další uzavřené BOV (DV) - třeba Forge 007, APR R1 (jsou s ním ale problémy u nízkých tlaků turba, co jsem četl). Nejlevnější je pochopitelně originál. Pokud neřešíš zvuk, zkus se občas mrknout po tom 710N, občas jsem na něj v inzerci narazil. Jinak decentního "odfuku" (osobně mi přijde hlasitý odfuk jako tuzing, ale to sem nepatří :D ) se dá dosáhnout i tím uzravřeným BOVem, když se použije sportovní filtr. Při něm podobně odfukuje originál 1.8T i třeba ten Forge, osobně vyzkoušeno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 5, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2015 (upraveno) Než o zvuk mi jde hlavně o funkčnost tak alespoň teď vím jaký, moc dík :-) Až bude čas tak vemu ten 710N a nebo ten forge. Upraveno Listopad 5, 2015 uživatelem pulsik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokra Odesláno Listopad 5, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2015 Mam pokles vykonu na grafu z mereni a podle slov toho kdo to chipoval to zpusobuje vaha vzduchu a ze by byla lepsi tam dat uz tu z 165kw. Netusim jake ma vyhody ta z te 165kw, jestli ta moje origo uz nezmeri vic vzduchu a nebo v cem je problem. Kazdopadne na jizde ten pokles ani nepoznam, takze jsem to zatim neresil. Bohata smes mne az tak netrapi, zavodni auta taky maji asi bohatou smes, kdyz jim to strili z vyfuku, aspon teda myslim ze je to tou bohatosti :-) 13.11 zrovna nemam cas, mne by vyhovoval treba nejaky vikend kdy je i vic casu. Pokud nejsi nekde z 165 km od Brna tak bych mohl i dojet :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 5, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2015 Bydlím ještě dál než 165km, jsem od Kralup :D To chápu, ale tak snad není problém to naladit na tu Tvojí, ne? Třeba by jsi měl menší výkon, ale podle mě by to jít mělo. Tak zrovna srovnávat to se závodními auty není nejlepší. Ty motory tam zdaleka nemají takovou životnost jako motory v našich autech. Tam životnost neřeší, jde tam o výkon. Střílení do výfuku třeba způsobuje ALS, které drží turbo stále roztočené. Což pochopitelně u našich aut nepřipadá v úvahu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokra Odesláno Listopad 16, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2015 Tak jelikoz bylo pekne, tak jsem zkusil zapojit origo bosh ventil, jako open variantu.Saci hadici jsem ucpal vickem od lestenky (nic co byz tam pasovalo jsem nenasel :-) ). Start v pohode volnobeh to drzelo pekne zadna chyba na vagu nebyla. Pak jsem to jel kousek projet a musim rict ze zvukovy odfuk paradni a to jsem to foukal jen tak do 0,5bar. Chvilemi mne ale prislo, ze to trosku kolisa volnobeh a kdyz jsem jen lehce pridal a pak pustil plyn tak rychleji poklesly otacky oproti normalu. Jinak se pak objevila chyba na vagu pokles tlaku mezi turbem a skrtici klapkou, to mne prislo divny, kdyz se vzduch vraci pred turbo. Jen jsem si timto chtel overit jak se bude chovat auto, kdybych poridil jiny BOV. Jeste jsem tohle zapojeni zkusil jednou s lepsi ucpavkou. Auto jelo uplne normalne jenze to zkocilo do nouzoveho rezimu a pak uz tlacilo jen 0,3bar. Ale i ten 0,3 barovy odfuk byl dost hlasity, takze pri 1 bar to uz musi byt jak vichrice :-) Takze mit otevreny blow of ventil je pro moje auto zapovezena varianta :-(. Musel bych si nechat upravit ridici jednotku. Nevite nekdo nahodou na kolik tahle uprava vyjde ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1piper11 Odesláno Listopad 22, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 Zdravim ako sa da vyskusat seriovy blow ci funguje spravne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 22, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 Vyndáš ho, zespodu zatlačíš na tu membránu a nahoře ucpeš vývod podtlaku. Membrána by měla držet nahoře ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1piper11 Odesláno Prosinec 4, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2015 Zatial som to neskusal ale teoreticky tym vyskusam len ci ten blow odfukuje tlak nie? skor mam podozrenie ze neudrzi vyssi tlak a odfukne skor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Březen 7, 2016 Sdílet Odesláno Březen 7, 2016 zdravím Vás, možná už sem ho tu v konverzaci zahlédl, ale je tenhle BOV dobrá volba pro AUQ? nečipované, čip možná v budoucnu http://www.highperformanceparts.cz/blow-off-ventil-forge-motorsport-dual-piston-dvoupistovy-open-loop.22032 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 7, 2016 Sdílet Odesláno Březen 7, 2016 Měl by tam pasovat, od Forge můžu mimojiné za sebe můžu doporučit (mám s nimi zkušenosti) tyto: http://www.highperformanceparts.cz/blow-off-ventil-forge-motorsport-fast-road-25mm-closed-loop.20902 http://www.highperformanceparts.cz/blow-off-ventil-forge-motorsport-25mm-closed-loop.25291 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 8, 2016 Sdílet Odesláno Březen 8, 2016 Teď jsem ještě na ten ventil koukal a došlo mi, že to je open verze. V tom případě bych to tam nedával, i kdyby to dokázalo obelhat chybu ECU. Funkčnost motoru to obejít nedokáže, takže bych volil jeden z mnou uvedených ventilů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Březen 8, 2016 Sdílet Odesláno Březen 8, 2016 díky za rady, nějak na to nespěchám, originalni co mám funguje zatím dobře 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VAN3R Odesláno Duben 6, 2016 Sdílet Odesláno Duben 6, 2016 Nazdar.... Mám už asi 2 týždne original Blow off ventil HKS SSQV 3, ktorý mám v aute ale počas jazdy mi stále odpojuje snímač G70 - hmotnosť vzduchu Na diagnostike to vypisuje takto: 16486 - Meric hmotnosti vzduchu (G70) Signal prilis maly P0102 - 35-10 ---Sporadicky Akonáhle chybu vymažem, všetko funguje tak ako má ale po určitom čase prestane poriadne odfukovať a odpojí snímač hmotnosti vzduchu.........S original ventilom od výroby túto chybu nevypisuje, len s origo HKS...žeby už bol vadný snímač hmotnosti vzduchu? Alebo by bolo namontovať väčšiu váhu vzduchu? Nie vždy vypisuje tú váhu vzduchu ale aj toto už diagnostika vypisuje: 17608 - Obtokovy ventil turbodmychadla (N249) Mechanická závada P1200 - 35 - 10 --- Sporadicky Poradte ako to napraviť aby to fungovalo tak ako má.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 6, 2016 Sdílet Odesláno Duben 6, 2016 (upraveno) A co chceš slyšet??? Otevřený ventil nemá co dělat na tomhle motoru. Motoru ten odfouknutý vzduch chybí. Docela by mě zajímalo, co chceš řešit větší váhou vzduchu. Správně a nejlépe zde funguje uzavřený DV. Sice eshopy mohou tvrdit opak, ale pravda to není. Sám jsi se přesvědčil. Nehledě na to, že je to tu xkrát psáno, dokonce v tomto tématu... Upraveno Duben 6, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VAN3R Odesláno Duben 7, 2016 Sdílet Odesláno Duben 7, 2016 A ako to je potom možné že na niektorých RS-ách ten origo HKS SSQV 3 funguje bez problémov? a ani diagnostika nič nevypisuje.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 7, 2016 Sdílet Odesláno Duben 7, 2016 (upraveno) To, že diagnostika nehlásí chybu, neznamená, že to funguje. Otevřený BOV na 1.8T nebude fungovat nikdy. Smutné je, že většině lidí jde o efekt, než o funkčnost... DV (BOV) je umístěný za váhou vzduchu, tedy nasátý vzduch projde váhou a ECU zjistí, kolik se ho nasálo. Podle toho upraví, kolik benzinu má do motoru jít. Jenže jakmile BOV odfoukne ven, najednou tam ten odfouknutý vzduch chybí a auto v tu chvíli jede na bohatou směs. Jednotka to zjistí přes lambdu, ale jaksi už nemůže zjistit, že někdo tam namontoval BOV, který ten vzduch odfoukl, proto vyhodí chybu s váhou. Jediné možné řešení je DV (uzavřený BOV) s nějakým sportovním sáním/filtrem. To potom decentně odfukuje. Samozřejmě ne jako HKS atd, upřímně se mi ale decentní odfuk líbí rozhodně víc. Upraveno Duben 7, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.