Přejít na obsah

Brzdy z O3 na O2

Timil

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
  • o rok později...
  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...
V 14. 11. 2019 at 8:58, desmosedici napsal:

Půjdou mi na OII 2.0 TDI 4x4 na zadek zadní brzdy z trojkové RS 272mm? A na předek bych chtěl dát 312mm a našel jsem v inzerci třmen 312mm taky z trojkové RS, budou tam pasovat?

Díky

zadek netuším, ale předek jde, samo nemůžeš dát celé těhlice, jen třmeny, držáky, desky, plechy, kotouče.....

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Hliníkové těhlice pasují bez úprav z Passata B6, předek i zadek. Akorát zadek je o něco širší, měl jsem na O2 RS, tam ten rozdíl byl cca 15mm, u normální Octávky je to o něco míň. Mám kola 8J ET45 a už mi to trochu lezlo, na sériová kola je to úplně akorát, nejsou utopená a nikde to nechytá. Mám snížený podvozek a při větším zatížení mi to občas chytalo, proto jsem dal zpátky původní těhlice, předek je bez problémů. Zadní jsou lehčí o cca 2,5kg jedna strana, předek tak 1,5k-2kg, ale ty jsem nevážil. Jinak 312mm brzdy můžeš samozřejmě použít i z dvojkové RS.

Upraveno uživatelem Mildee
Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdarec,

Budu na oct menit ZADNI trmeny +kotouce a desticky. A tahla k rucce.

Chci se optat(projel sem obe fora a presnou odpověď sem nenasel)

Muzu dat vetsi brzdy aniz bych musel menit neco vic? prostě jen vymenit za vetsi? Ne jak u předních, ze bych musel menit tehlice.

Mam octavia 2 fl 1,6 tdi CAYC, DSG.

Diky

Odkaz ke komentáři

Dovolím si pár poznámek. Nevím, jaký má výkon tato konkrétní 1,6, ale pro běžné ježdění se seriovým výkonem určitě stačí seriové brzdy. Pokud to má razantně zvýšený výkon, pak bych to pochopil. Druhou věcí je změna  velikosti a tedy zvýšení výkonu zadních brzd. Zvýšením účinnosti jen zadních brzd se rozhodí poměr  účinnosti brzd a jízdní vlastnosti to spíš může zhoršit. Tady už rozumím více zvýšení účinku jen předních brzd.  A pokud chci mít lepší brzdy, tak holt musím rozbít prasátko a začít předkem.

Odkaz ke komentáři

Dekuji za poznamku. Kazdy uhel pohledu na vec je prinosem;-):-)

Auto je, co se tyce vykonu, v serii.

Budu menit zadni trmeny, tak sem si rikal dat tam vetsi, jednak aby o lip brzdilo a taky co se tyce vzhledu, prece jen seriovy brzdy pusobi v 19" kolech komicky:-)

Ale pokud by to bylo slozity a jak pises mohlo by to zmenit i pomer brzdneho ucinku, tak bych to nedal. Docetl jsem se ze u dvojkove oct brzdi "vic" zadek (popr. me nekdo opravte pokud to neni pravda) 

Sel bych do toho za predpokladu, ze lze jen prohodit tzv. kus za kus.

Taky by se asi musel menit ten plech za kotoucema a to musi i lozisko dolu ne??

Predek sem premyslel, ale mam pouze 50mm tlumic. Takze nic, nebo spis jak pises, rozbit prasatko:-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...