Přejít na obsah

Letní pneumatiky

Doli

Doporučené příspěvky

• o 6 měsíců později...

Zdravim, začínam se pomalu pokukovat po pneu na léto, zatim jen po dvou, jelikož mam zadný odskákané a hučí neskutečně. Na předek mam Wanli S1063 které sem kupoval v srpnu.

Přemýšlim jaké dvě tam dát na zadek, buď Pirelli P7 Cinturato, Continental SportContact 3 FR, Michelin Pilot Sport 3 a nebo zustat u Wanli.

De o to zda má cenu kupovat dvě drahé gumy když dvě další jsou levné. Ročně najedu cca 25 000 km, na letních cca 17 000 km.

Vše jde o rozměr 17/225/45 na OII 2.0 TDI

Odkaz ke komentáři

Pirelli P7 Cinturato som mal na predošlej OII, tiež 225/45/17 a aj po cca 20tisíc km boli gumy vzadu v poriadku - nehučali, boli rovnomerne zjazdené. Za mňa odporúčam tieto. Teraz mám z výroby Conti SportContact2 225/40/18, zatiaľ som najazdil na nich cca 5tisíc km, takže neviem posúdiť. Minimálne jednu ale budem kupovať novú, pri prezúvaní na zimné som totiž zistil, že pneu je seknutá a z vnútornej strany je škaredá bublina :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to tady trošku pročetl a spousta lidí nadává na bridgestony. Začínám být kapánek nervozní, pač jich mám nachystané na tohle léto v rozměru 205/55/16. Jezdil jsem jich donedávna na mondeu a nedám na ně dopustit. Mokro sucho super, výdrž docela dobrý a jo malinko hlučnější. Ale loni jsem jezdil micheliny a ty byly daleko hlučnější. Tak doufám, že nebudu litovat :wallbash:

Upraveno uživatelem Adoks
Odkaz ke komentáři

Tak dneska mi dorazili nové pneu přestože jsem byl ještě včera přesvědčen že dnes nazuju letní abych zbytečně neničil zimáky z loňska tak z toho sešlo protože tady napadlo 10 cm sněhu :wallbash: ..... ale k věci co jsem tak všeobecně pročítal kde co tak jsem nakonec obědnal continental sportcontact5 225/40R18.... A nikdy bych nevěřil že budou mít eshopy problém splnit jednoduchý požadavek a to že chci pneumatiky vyrobené v druhhé polovině roku 2011 tudíž DOT 3011 a vyšší..... 3 eshopy mi odpověděli že mají pneu starší většinou 2010 jeden dokonce 2009, v jednom mi řekli že pneu prodané do 3 let od data výroby jsou furt označovány výrobcem jako nové..... no já nevim co člověk to názor podle mě to je furt jenom GUMA která stárne.... Nakonec mi v jednom eshopu napsali že ověří dot a dají mi vědět, napsali že je to ok dnes mi přišly gumy 0512 takže jsem spokojen....

Odkaz ke komentáři

Je to tak, a bohužel musím konstatovat že toto neni jenom o eshopech, dělal jsem u logistické firmy taky jsem občas zásoboval nějaký ten pneuservis taky jsem zažil že jsem v půlce dubna vezl do jednoho pneuservisu cca 120 ksi zimních gum už v té době 2 roky starých..... co by snima v půlce dubna dělali.... daj je do skaldu a na podzim je vyndaj.... přišel jsem na to že většině lidí je to stejně jedno co na auto dají hlavně když to jezdí..

Odkaz ke komentáři

Tak dneska mi dorazili nové pneu přestože jsem byl ještě včera přesvědčen že dnes nazuju letní abych zbytečně neničil zimáky z loňska tak z toho sešlo protože tady napadlo 10 cm sněhu :wallbash: ..... ale k věci co jsem tak všeobecně pročítal kde co tak jsem nakonec obědnal continental sportcontact5 225/40R18.... A nikdy bych nevěřil že budou mít eshopy problém splnit jednoduchý požadavek a to že chci pneumatiky vyrobené v druhhé polovině roku 2011 tudíž DOT 3011 a vyšší..... 3 eshopy mi odpověděli že mají pneu starší většinou 2010 jeden dokonce 2009, v jednom mi řekli že pneu prodané do 3 let od data výroby jsou furt označovány výrobcem jako nové..... no já nevim co člověk to názor podle mě to je furt jenom GUMA která stárne.... Nakonec mi v jednom eshopu napsali že ověří dot a dají mi vědět, napsali že je to ok dnes mi přišly gumy 0512 takže jsem spokojen....

A jakej to byl e-shop?

Odkaz ke komentáři

Mam dotaz, ktery nevim kam umistit a nechce se mi kvuli tomu zakladat vlakno! Pokud da clovek skryte ventilky, kde k dohusteni je potreba nastavec, kterym vzduch pri foukani sel hodne spatne do pneu, jak je to v pripade defektu a potreby pouzit sadu na lepeni, ktera se aplikuje ventilkem, ma nekdo zkusenost????

Odkaz ke komentáři

To jarda na Forda mozna pneumatiky(Bridgestone Potenza) dobre, ale na podvozek Octy absolutne nepouzitelne...strasne rychle se vyskacou a pak se uz s tim hlukem neda jezdit...mel jsem je na dvou octach z vyroby a obe byly vyskakane...jsou strasne tvrde, maji sice dobre vlastnosti a dost vyrdzi, ale je treba aby podvozek takovouto pneumatiku zvladl.

Ja osobne koukam po Michelin Primacy 3...mate s nemi nekdo nejake zkusenosti(jsou uplne nove, takze zkusenosti asi nebudou), popr. zda-li nekdo nenasel nejaky lepsi test nez-li marketingove reci od Michelinu

Odkaz ke komentáři

To jarda na Forda mozna pneumatiky(Bridgestone Potenza) dobre, ale na podvozek Octy absolutne nepouzitelne...

ty nejsou na Forda, ale na Golfa,

jinak ty problémy se zadní nápravou OII jsou u více gum a souvisí s geometrií, která se musí dát trochu jinak a pak je klid,

podobně na tom byl Touareg, stačilo dát geošku trochu jinak a bylo po problému,

jinak Potenzy dává dost výrobců sportovnějších aut do prvovýroby, takže musí umět

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...