Přejít na obsah

Oprava motorů 1.8 TSI CDAA :)

Doporučené příspěvky

Ok.. představa je, že bych každých 10 000 km koupil 5l oleje, těch cca 4.5 l tam nalil hned a zbytek vyjezdil do další výměny. Tak snad se mi ekonomický plán nesesype :D

P.S. Jak je to s olejem v 6° manuální převodovce - konkrétně s jeho trvanlivostí. Kolik km si může člověk představit, když se řekne "celoživotní"?

Odkaz ke komentáři

Tak koukám, že ten náš motor a jeho spotřeba oleje je never ending story :smich:

Doposud jsem si myslel, že to dělají kroužky nebo PCV (případně jejich kombinace).

p2p: Pochopil jsem správně, že olej se může tratit ještě "jinudy"? (samozřejmě nemyslím např. díru v bloku nebo vaně ...). Pokud ano, tak to už snad nemůže být ze strany kontruktérů náhoda :lol:

Odkaz ke komentáři

No ale rocket science to není, ne? Kudy se asi může ztrácet jinudy, když pominu, že hlavu děláte taky a turba problém nejsou. Ono mnoho cest, kudy se olej do válce může dostat není ...

Nemyslím si, že kromě pístů/ kroužků a toho mizernýho odlučovače za tím stojí něco jinýho. Ono i rusákům to po výměně za BK žere cca 1l/10000tkm, to samý Hartogovi i s jeho 3mm stíracím kruhem (ten dokonce říká 1l/5000km je normal) ...

Nemáte možnost porovnat podtlak na motoru pro jednotlivé odlučovače, třeba jestli jejich poslední modi 06H103495AH je na tom stejně jak AC a nebo předchozí? Sorry za OT.

Odkaz ke komentáři

p2p jistě myslel až 10 000km, což je standard jako u nového, nezajetého motoru. Oprava pístní skupiny je jediné možné řešení tohoto problému, tak v tom nehledejte nic jiného. Myslím, že pokud majitel uvidí na vlastní oči původní stav a porovná s novým, bude mu vše jasné, pokud dostupné info z netu není dostatečně přesvědčivé ... Způsobů oprav je víc, kdo si co vybere je jeho věc.

Odkaz ke komentáři

Jiri v Brně na dílně přes minulý víkend udělal  testy, zjistilo se že hladina cestuje všemi směry a nedrží tam kde má což je rozhodně špatně, byl vyměněn díl co by na tohle mohl mít vliv, pokud to zabere na spotřebu oleje tak to sem kluci dají. Nicméně hladina už týden drží jak skala, nemám teda skoro žádný nájezd ale hlavně hladina necestuje směrem nahoru co se předtím dělo i při krátkých trasách. Je to tedy na dobré cestě, plánujeme delší výlet cca 500km ať se to prověří a ozvu se. Zatím dík Jurovi  za rychlé řešení reklamace ... dle všeho to s GO opravdu nebude mít nic společného ale jak sem již psal CDAA umí vždy překvapit a tentokrát až moc ...

Odkaz ke komentáři

Ano CDAA umí vždy překvapit :)

PS: minulý týden se na chvíli rozblikala palubovka, jak vánoční stromeček a motoru se moc nechtělo do otáček, naštěstí po výměně svíček vše OK.

EDIT: Naštěstí svíčky jsou suché, takže má obava, že by procházel olej přes kroužky se nepotvrdila. Ovšem nemám diagnostiku, tak nevím proč mi vynechával ten jeden válec...

post-45603-0-76364100-1482484684_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tome, ta první svíčka zleva, to je snad jasný, proč to žere 0,4l/1000km... Za mě toto není v pořádku. Ta vačka, chybělo jí mázání? ... Jak dlouho jsi jezdil s tou olejničkou 2,5/1000 než to šlo na GO jenom s 60tkm na hrbu? Máš to od nova nebo to bylo bráno jako jeté?

To že palubovka byla jak stromeček, nechal sis to napíchnout a vyčíst závady z paměti?

Odkaz ke komentáři

no neviem teda. nie som mechanik, ale 0,4L na 1000km sa mi zda vela. To je v podstate to, com som mal na aute pred tym, nez sa spustila katastrofa a a spotreba oleja stupla zavratnou rychlostou ( na cca1,5litra / 1000km)

otazne je, ci to ide cez piesty, alebo je unik niekde inde. Ak je to kruzkami, je to zase len a len zaciatok konca. Zase zacne karbonizacia s naslednym procesom.

tiez sa chystam pozriet sviecky. Som zvedavy a budem velmi sklamany, ak nebudu suche.

Odkaz ke komentáři

jj ta spotřeba je větší, myslel jsem, že to nový PCV ventil vyřeší.

Na GO to šlo při 117tis. km a předchozí majitel to zřejmě neřešil. Vlastně řešil - prodejem, ale to je na jiný příběh ;) Já s tím najel asi 600 km, než sem zjistil, že to žere oleje jako ďas.

Do vačky se udělala rýha, díky chybě "držáku uložení vaček" a pak to špatně mazalo. Ve Škoda servisu, mě nepřímo řekli, že tento díl byl problémový a byla na něj svolávačka.

Bohužel vag nemám, a první co mne napadlo, než někam vyrazím, bylo podívat se na svíčky. Snad to nebude utíkat přes ten válec, uvidím.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...