Přejít na obsah

"modrý kombík" 4x4

Doporučené příspěvky

Aha, tak to teď chápu věc, které jsem minulý týden nerozuměl. Kupoval jsem se švagrem v jednom bazaru na Moravě dodávku, a bavil jsem se s majitelem o různých věcech a říkal, že bere právě i auta od ALD, ale že si musí vybírat, po jaké firmě jsou, protože jsou velké rozdíli v údržbě... . A říkal i další zajímavosti na adresu ALD, ale to si radši nechám pro sebe, to případně nemohu dokázat :) . Honza

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak v patek jsem se byl podivat v servise na auto, jelikoz bylo odlozeno predani a pan me chtel videt.

Takze status, auto bylo na pohled komplet opraveno, a kdyz se jela doresit adaptace svetel spolu se zkusebni jizdou doslo k zjisteni, ze jeste neco zlobi. Puvodni podezreni na dvouhmotu se nejen potvrdilo, ale jeste rozsirilo o nekolik dalsich dilu. Diky haldexu, ktery dostal taky ranu a rupnul v pulce dostalo rachu i rizeni.

Vysledek tedy meni se jeste dvouhmotak, haldex a rizeni.

Finalni predani by melo byt tento ctvrtek, tak snad se zadari... :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

tak auto je opravene uz cca 3 tydny a skoro vse funguje - nejde mi ovladani tempomatu a palubaku, coz je dost peklo :(

navic ted jsem zjistil, kdyz se udelala diagnostika, ze je tam jeste neco s ABSkem, coz je teda dost zlo, ale nevim presne co to muze bejt, protoze stabilizace ESP i ABS se chova porad stejne debilne a spina ve stejnych situacich jako predtim...

kdybyste nekdo vedel budu za kazdou radu rad: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=33824

Upraveno uživatelem OziToretto
Odkaz ke komentáři

Bárty, nakonec se zjistilo, ze podvolantovka byla vymenena, ale v autorizovanem servise to nezjistili, takze ji nenakodovali... :wallbash:

Kazdopadne velike diky patri Rolbařovi, ktery i na dalku presne vedel kde je problem a dokazal ho na dalku odstranit. :palec:

Takze vidime i teplotu oleje a konecne muzeme vklidu jezdit:

post-3488-0-66823300-1481487134_thumb.jpg

Jinak mame za sebou od nehody uz 5 tisic km a nic neklepe a dokonce mame i na zadnim okne super tunersky vodotisk, kterym se auto pisni kdekoliv zustane nahodou stat venku :)

post-3488-0-11769200-1481487100_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

marekcek: jo to by potrebovali, takhle trpim kdyz tam musim davat sluzebak s cimkoliv... :(

Vasekk:

je to otazka kodovani, ja to mel od zacatku ok, ale po bouracce a oprave mi prestalo totalne jit prepinani palubaku

ted akorat to psal Honza do kodovani :)

Teplota oleje:

ŘJ 17, kódování --> dlouhé kódování --> Byte 10, aktivuj bit 1

jeste me napada, jestli si to neprepnul na fixni interval, pak prijdes o teplotu, resilo se to na Briskode

Upraveno uživatelem OziToretto
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Jj mame operak na 5%, taky to nechapu, respektive, kdyz vidim kdo nam ty smlouvy vytvarel a jak tak to chapu, ale je to samozrejme blbe.

Dalsi vec je, ze me to zamestnavatel sebere z platu rovnou bez debat, coz vzhledem k tomu, ze mam pojistku na blbost je taky spatne. Uz jsem to resil s pojistovnou tak me to podle vseho snad zaplati zpatky, tak uvidime.

Podle me kdyz mas sluzebni auto a jezdis tak pojistka na blbost je zaklad, kdyz to vezmu tak pokud to ted vsechno klapne tak mam pohodu a predplatil jsem si to predem.

Odkaz ke komentáři

U nas jakmile je nehoda zavinena mnou - coz tady bylo jasny, tak neni co resit, proste platis. Mno z pojistky na blbost co jsem resil tak bych to nakonec mel mit za 1900, coz je vpohode.

Jinak az konecne doustanu komplet soupis co bylo delano tak to sem dam, jednotlive faktury mam naskenovane tak, ze to nejde precist... :(

Jj, bylo to dolano mimo autorizak a jestli tam ma zapis to nevim. Kazdopadne auto si porad budu chtit odkoupit pokud bude moznost a tim, ze je bourane, ale vim jak tak samozrejme cena by mela byt jeste nizsi.

Barty, je to samozrejme spatny, ale kdyz vezmu s tim jak mame postavenou smlouvu, ze to auto zaplatim ze 100% tak vlastne leasingovce to muze byt svym zpusobem jedno. Je to jejich riziko a treba u nas ve firme jak auta jezdi kolem obchodu a tak nebylo snad ani jedno vracene bez poskozeni a lakovani nejakeho dilu...

Odkaz ke komentáři

Nejvíc by mě asi štvalo, že je po tý nehodě zápis ve škodovce a auto se v tu chvíli stává neprodejným .

Jinak dát za opravu 460tkč je slušná masáž :lol: :lol: .

To vis tdi s haldexem, tak se jim to nechtelo prohlasit za totalku.

Staci ze to zapise pojistovna do databaze a z toho to cebie vytahne.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...