Přejít na obsah

zkušenosti s STK 2016

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

v pátek jsem byl na technický s vozejkem, neprošel jsem, ačkoliv byl v úplně stejným stavu jako na předchozí technický, kdy jsem neměl ani lehkou závadu................ možná to bylo tím, že sem byl v pátek půl hodiny před koncem pracovní doby

neprošel jsem kvůli tomu, že mi chyběla max. rychlost na zadním čele a zástěrky, který na tom vozejku nikdy nebyly (r.v. 1997) a údajně malý počet oranžových odrazek na boku, že prej má vozejk přes 3m, takže by na boku měly být dvě a ne jedna. hledal jsem vyhlášku, ta se odkazuje na předpis EHK a tam uvádí, že :

na délku alespon jedna boční odrazka musí být umístěna ve střední třetině vozidla, přičemž nejpřednější boční odrazka nesmí být od přední části vozidla dále než 3m a mezi dvěma sousedníma bočníma odrazkama nesmí vzdálenost přesahovat 3m.......... máte někdo podobnou zkušenost s bočníma odrazkama? zítra jdu na opakovanou, jestli tam bude stejnej k.k.t jako v pátek, tak to bude asi boj:-)

Odkaz ke komentáři

S těmi odrazkami měl asi pravdu. V tom tvém popisu ještě chybí, že oranžová odrazka musí být max. 1 metr o konce přívěsu. Takže jestli máš přívěs přes 3 metry celkem, jako já, já mám 3,1 metru, tak není možné, umístit stejnou odrazku do střední třetiny a zároveň max. 1 metr od konce přívěsu. Je to sice o fous, ale je to tak. Taky mám dvě. Stačí mrknout do techničáku a délka přes 3 m znamená víc odrazek. Ta maximální rychlost je jasná, ta musí být a se zástěrkami nevím.

Odkaz ke komentáři

KaJe máš pravdu, vyjímka je jen pro mtorová vozidla, už neplatí pro přívěsy, tam postačuje jen jedna do 6m délky a to buď v první nebo v poslední třetině vozidla, vlečka to musí mít do 1m........ já mám 1,1m......... nečetl jsem to dál, stačilo mi projet prvních 100 stránek tý "směrnice"

to jsou chujoviny..............

Odkaz ke komentáři

U nás na emisích leta dělá dobrej kámoš. Nechal jsem si to letos změřit po dlouhý době normál, jak se má. Prošel jsem s BKD i bez tý rezervy 0,5, kterou vláda letos zrušila a nebrala mu to hlava. PDéčka s tím mají prej dost problém.

Upraveno uživatelem CvencA
Odkaz ke komentáři

To nemusí být fanda, když mu tam denně projede x škodovek, tak ví přesně, co tam má být. Druhá věc je homologace a schválení výrobce. Ten technik ručí za to, že je auto ve stavu, v jakém má být.

no, letos mě volal zákazník, že ho nenechají projít jednou velkou STK v Praze na Tmavém Mostě, panu technikovi se nelíbilo, že mu nesvítí přední obrysová světla, dokonce projevil iniciativu a žárovky vyměnil...stejnak nesvítily, tak mi zákazník volal co s tím... nic, jednalo se o originál RS OII FL, takže obrysová světla to mělo z výroby dole v LED modulech a technik to stále nechápal.... dal mi ho na ucho, technik mi ještě vynadal, pak to uznal....ale chápu, ono těch RS jezdí tak 5 v celé CR :D

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...