Přejít na obsah

Poruchy a problémy

Guest Kokxo

Doporučené příspěvky

Čím začnem ?? Tak třeba tím, že se s tímhle motorem dá jezdit za pár litrů ( můj osobní rekord byl 4,2) a když jsem mu dával kapky, tak max do sedmi litrů, což si myslím že je hodně slušné. V základu by mohl být trochu dynamičtější ale čip celkem dost pomůže. Hlučnost, jsem zjistil, závisí hodně na typu používaného oleje a samozřejmě paliva. Tankoval jsem roky u Shellu, ale před pár měsíci jsem zkusil Benzinu a byl jsem mile překvapen.

Pokud se ještě vrátím k tomu čipování, řekl bych že navýšení výkonů o 30% je tak akorát. Pak už hodně trpí spojka a turbo.

Takže toť moje poznatky :blink:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

zdravím ve spolek,

rád bych se zeptal na starty motoru. mám oct2 rv 11/04 nafta. Při studenem motoru zapnu žhavení začnu startovat a motor naskočí. Při teplem motoru při cca 80- 90 stupnu startuji až 3-4 sec a teprve motor chytne. chci se zeptat jestli je to normal nebo by tam mohlo něco být. děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
zdravím ve spolek,

rád bych se zeptal na starty motoru. mám oct2 rv 11/04 nafta. Při studenem motoru zapnu žhavení začnu startovat a motor naskočí. Při teplem motoru při cca 80- 90 stupnu startuji až 3-4 sec a teprve motor chytne. chci se zeptat jestli je to normal nebo by tam mohlo něco být. děkuji za odpovědi.

Myslím,že by to šlo opravit úpravou v řídící jednotce- např. TDI Fun :palec: Že Fune?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Caute pani som tu novacik. Mam Octaviu combi 2009/1.9 TDI/77kw. Spotreba najnizsia bola 3,9 litr. ale to som siel ako slimak takze pri normalnej jazde mam priemer 5-6 litr/100 km. A to slapem na plyn ako sa da,teda podla toho kolko ja radarov na trase kam idem. Len tak pre zaujimavost mam ju pol roka a nalietal som uz na nej 42 500 km. Slusne nie. Ma vyborne audio,nic nedrnci a bass mam slusne nastaveny v pluse aj volume(som maniak?) xixi. Co ma ale stve je unik motor.oleja cez to plastove nalievacie hrdlo.Uz mi menili aj to tesnenie co tam je ale stale to slzne. A spotreba motor.oleja je tiez dost znacna,kazdych 15 000km kupujem 1 liter=32 euro. Inak som s autom spokojny,aj jazdne vlastnosti su dobre.

Odkaz ke komentáři

Zdravím taktéž nováček.

auto koupeno s poctivými 250tis - vyjeté z firmy od známého.

Poruchy: v roce 2009 měněno turbo, desky a spotrebni material, letos nutná výměna setrváku a dvou žhavičů. Jinak zatím vše ok. Spotřeba krátké vztálenosti kolem 6l, dlouhé vztádlenosti i pod 5l. Co se výkonu týče, chtělo by to chip na můj vkus těžké slabé, snad si zvyknu.

To co mne dosti vytočilo je rez. 5let staré auto a už je rezavé, karosérie v místech kde dosedá guma dveří má odřený lak od této gumy a na pár místech se objevuje rez. Další rez jsem objevil na kapotě v lemu pod maskou. Toto jsem opravdu u 5let starého auta nečekal. Takže zatím jsem ve fázi reklamace u škody, změřili mi lak, auto bourané nebylo vše je původní takže snad i reklamaci uznají a díly vymění a prahy kvalitně přelakují.

Dlaší věc kterou jsem nečekal je vrzání palubovky po přejíždění větších nerovností, to jsem u takového auta také nečekal - je pravda že už má něco najeto ale očekával jsem prostě víc.

No a poslední věc je dílenské zpacování, po té co jsem objevil rez, a vrzání palubovky, jsem se jak vyměnit pylový filtr - nechápu jak u auta v takové cenové můžou být použity tak levné věci jako kryty z nějakého epp či co je to za materiál pod kterým je ukryt pylový filtr a ventilátor, u strany řidiče taktéž. Poté jsem se podíval na čalounění sedaček a taktéž by se za to styděl i starý žigul. Dalsí věc jsou okrasné lišty na dveřích - stríbrná rádoby barva, snadno náchylná k poškrabání je po mém zkoumání nálepka a ještě se ve dveřích nedá lišta vyměnit takže když se poškrabe, tak pak oblepit nálepkou nebo nový celý tapec. O madlech a loupajícím se pogumování nemluvě.

Po přehlédnutí těchto věcí auto hodnotím jako příjemné na svezení, na dlouhých tratích mi vadí absence tempomatu ale tento se časem dodělá, hlučnost při vyšších rychlostech je patrná ale není to taková katastrofa. Podvozek je vhodně volený takže krásně drží stopu, odskakování zadní nápravy jsem nepocítil. Velikost zavazadlového prostoru je luxusní i v limuzíně, natož v combi. Nemožnost u limuzíny sklopit zadní sedák je pro mne nepochopitelná, ale co už. Šířka stredového tunelu, kde člověk většího vzrůstu tlačí do tunelu koleno se u takového auta také nedá pochopit - asi velice malý vývojař. Musím ale říci že i přes moji velikost a váhu je krom tohoto tunelu posez velice příjemný sedadla v rámci možností, loketní opěrka a tvarování řidičova tapecu prispívá k pohodě pri jízdě.

I když po přečtení takového článku by si člověd mohl říct - proč sis to auto koupil když ho jen haníš - ale pravdou je to že i přes tyto věci je to auto na příjemné cestování, s velkým zavazadlovým prostorem, s dobrou spotřebou a vypadá opravdu exkluzivně. Nemám ho tak dlouho abych mohl říct jestli bych si koupil takové auto znovu, a musím říct že jsem ho měl za slušné peníze. Pravdou je že dát za takové auto pul mega tak se mlátím do hlavy, ale zase by bylo nové a pár věcí které přišli až s opotřebení by se nejspíše projevili až po pár letech.

Tod hodnocení po měsíci co auto vlastním, a po asi roce co sem s autem měl možnost jezdit ve firmě.

Odkaz ke komentáři

CIZA. Teraz si sa sam presvedcil o tom ze setri sa vsade-aj na drahsich autach. Ja ma Peugeot 307/1.4/55kw/2003 a aj Octaviu combi 1.9 TDI/77kw/2009. A tera z moje skusenosti: Ked sadnem do Octavky tak mam dojem ze sedim v stihacke,motor taha a jazdne vlastnosti su perfektne.Komfort slusny,ale ten stredovy panel mi tiez vadi a tlaci ma do praveho kolena. A terz troska negativa:Skodovka je stale taka ako pred 20 rokmi,to jest z motora tecie olej,a aj spotreba oleja je citelna(na 15 000km-1 l.) to je dost ked za liter dam 32 euro. Prva serv.prehliadka 220 euro.To su palky co ma nemilo prekvapili. Teraz porovnanie:ked presadnem z Octavie do Peugeota tak mam pocit ze sedim v autobuse(taky priestranny je Peugeot.),dalej ziadny olej nezerie,jazdne vlastnosti tiez super az na to ze 1.4 je leniva,to sa porovnavat neda. No a negativa: po 88 000km mi odisla spojka,to som u Peugeota necakal,zvisle capy tak isto odisli,no a co sa tyka hlucnosti podvozku to radsej nekomentujem,a bez komentara je aj elektrika-hruuuza.Ale zatial ziadna hrdza! Som zvedavy ako sa bude spravat Octavia ked bude mat 90 000km,tolko ma teraz Peugeot.Zaver:ked budem kupovat niekedy este nove auto tak Peugeot to urcite nebude! No a vi to bude Skodovka? Mozno ano,mal som Favorita 20 rokov/200 000 km a ziadna oprava motora ani plechy ani nic zavazne sa nepokazilo,len bezne veci-olej,brd.oblozenie,nejaka ta manzeta,vyfuk a pri 140 000 spojka.No ale za 20 r. to je super.Takze zatial jednoznacne Octavia vedie.Uvidime tak za 2 roky.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jasnačka šetří se prostě všude, hold doba si to žádá tak proč neušetřit když to nikomu nevadí a lidi to pořád kupujou ;).

Ale proč píšu, mám 1,9 77kw a když je studená, tak mám pocit že to moc netahne, nevím jestli je to suběktivní protože tomu nechcu šlapat když je to studený páč to by dělal jenom blb, ale příjde mi to že za tepla ten motor prostě šlape jinak. A když to srovnám s firemní octávou pravda s tou výkonější tak ta bych řekl že jak za studena tak za tepla pořád jede stejnavo, nemáte někdo podobný zkušenosti, nebo postřehy čím by to mohlo bejt?. Za každou radu budu vděčný nerad bych něco zanedbal.

Tak mi bylo receno ze je vse jak ma, a prej si ridici jednotka hlida pri studenem motoru vykona a nedovoli vyuzit vykon do plna. Takze sem asi nic nezanedbal a vse je ok.

Odkaz ke komentáři

Jasnačka šetří se prostě všude, hold doba si to žádá tak proč neušetřit když to nikomu nevadí a lidi to pořád kupujou :).

Ale proč píšu, mám 1,9 77kw a když je studená, tak mám pocit že to moc netahne, nevím jestli je to suběktivní protože tomu nechcu šlapat když je to studený páč to by dělal jenom blb, ale příjde mi to že za tepla ten motor prostě šlape jinak. A když to srovnám s firemní octávou pravda s tou výkonější tak ta bych řekl že jak za studena tak za tepla pořád jede stejnavo, nemáte někdo podobný zkušenosti, nebo postřehy čím by to mohlo bejt?. Za každou radu budu vděčný nerad bych něco zanedbal.

V tomto ti neporadim,ja ked sadnem z Peugeota 1.4 55kw do Octavie 1.9 TDI 77kw tak mam pocit ze som sadol do F1,xixi ale je pravda ze za studena mi rozum neda slapat na podlahu a turovat motor.....

Odkaz ke komentáři

Ahoj, jsem nováček, snad budu pochopen.

Mám octavii combi II 4x4 1,9 TDi r.v. 2006. Před rokem, když měla najeto 60 tis. jsem ji nechal přečipovat. Nyní má najeto 81 tis.

Zhruba půl roku zpět jsem začal pozorovat z motoru pískání (houkání) jako když za vámi pořád jezdí polocajti, za ten poslední půlrok jsem musel dolít cca 1 l oleje, což jsem před čipem nedolil za tři roky.

Dneska mi zrovna známej turbo vyndavá a povezeme ho na prohlídku a případnou repasi k odborníkum. Předesílám, že s tím autem jezdím jako běloch, tedy studený to neh*ním, teplý taky moc ne akorát na dálnici těch 130-150 jedu, ale to je tak 3x za rok. Jinak se snažím jezdit dost na spotřebu, takže to fakt neh*ním, protože ta čtyřkolka sama o sobě bere o 1,5 l víc než dvoukolka. Jezdím hodně po městě, spotřeba do 7 l. Po dojetí z nějaký delší cesty to nechávám tak na 20-30 sec. na volnoběh dodejchat a po vypnutí slyším ještě tak 2-3 sec. jak dojíždí asi to turbo. Kámoš má oct. II sedan s tím samým motorem, čipovali jsme to spolu, má najeto asi 150 tis. a žádnej problém, žádný houkání, spotřeba do 5 l, prostě vše OK.

Ptám se : Co dělám blbě nebo co může bejt blbě, když mám najeto 81, z toho 21 po čipu a asi mi nějak odchází turbo. Původně mi odborník říkal, že to bude stačit vyčistit, že to bude zakarbonovaný, protože hodně popojíždím po městě - vyčištění cca 3 tis. Kč. Teď mi volal ten kámoš, co to turbo vyndavá, že se mi ukázaly zaolejovaný nějaký nasávací kanály čico, a že tam asi tudíž bude závada větší. Na motory jsem lama, takže pokud byste někdo dokázal poradit v čem může být problém, tak prosím napište, už jsem uvažoval, že to nechám zase přečipovat zpět na těch 77 kW, ale nevím jestli to pomůže nebo je to v něčem jiným 😉

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravim.

Chci se zeptat dneska jsem otevřel kapotu při běžícím motoru už teplém a slyšel jsem ševelení a jde to z alternátoru. Chci se zeptat jestli se vám to někomu stalo? Stačí vyměnit jen volnoběžku s ložiskem?? Jak se to dá udělat doma?? Nebo se musí vyměnit celej alternátor ?? Ještě se mi stává že při otáčení volantem mi občas jako vynechává servo ale jen někdy. Není to nějak spojený?? Kde se náchází nádobka na servo olej ??? Díky

Odkaz ke komentáři

Stahovák bohužel nemám ale pokusim se ho někde sehnat. Nevíte kde koupit za rozumnou cenu novou volnoběžku nejlépe originál? A k mé druhé otázce Octavia2 má servo elektrické ?? Já si myslel že má taky nádobku se servo olejem jako Fábia. A ta špatná volnoběžka má vliv na servo které tím občas vynechává???? Díky.

Odkaz ke komentáři
Chci se zeptat konkrétně na tuto závadu. Stává se mi né pravidelně že při vytáčení kol do rejdu jak do prava tak do leva vynechává na kraťonkou dobu servo. Už se vám to někomu stalo??? A co bylo příčinou??? Díky. :)

Tak předně to musíš napsat do správné sekce a ne do motorů ...

jinak by to chtělonapíchnout na VAG a podívat se jestli není třeba něco se snímačem úhlu natočení volantu (G85) apod.

možná by to chtělo zkusit udělat základní nastavení ... jinak nevím, ještě jsem to neřešil

Odkaz ke komentáři

Už mám taky zjištěno že to opravdu nádobku na olej nemá. Dneska jsem se dohodl s jedním kamarádem z Škody auto a on se na to podívá. Necháme to načíst a když to nepomůže tak nechám udělat nové základní nastavení jak psal kolega nahoře. a doufám že to pomůže. :palec:

Odkaz ke komentáři
  • Ol@f changed the title to Poruchy a problémy
  • Ol@f pinned this topic

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...