Přejít na obsah

Mikrospínač a vše kolem něj

Vinca

Doporučené příspěvky

Zdravim Vas chlapci.

Prebehol som tuto temu no riesenie mojho problemu som si nevsimol.

Mam Octaviu 1 (Combi) 2001.

Problem je nasledujuci: auto dialkovym aj klucom zamyka,odomyka,vsetko funguje.Otvorim soferove dvere,svetlo vnutri sa nerozsvieti,auto nesignalizuje zapnutie svetiel(ak su samozrejme zapnute),svetielko vo dverach svieti nejak na polovicny vykon.Asi pred dvoma mesiacmi som absolvoval vymenu mikrosinaca v soferovych dverach,nakolko bol problem taky isty ako teraz,rozdiel bol len v tom ze svetielko vo dverach nesvietilo vobec a pri manipulacii so zamkom (srobovakom) svetielko bliklo,cize bol ocividne rozpadnuty mikrospinac.Teraz vsak nepomaha ani manipulacia so zamkom,nic sa pritom nedeje.Kable som pozeral,tie ktore vyzerali zle som opravil.auto mam asi tristvrte roka a na palubke mi vobec nesignalizuje otvorenie dveri,vobec som tam tu kontrolku ani nevidel (to mi az tak nevadi).Original alarm funguje bez nejakych problemov.Co vy na to?Na mikrospinac mi to nesedi,kable som pozeral avsak nieje vylucene ich prerusenie.Vrta mi v hlave to ciastocne svietenie svetielka vo dverach,a to samozrejme suvisi s celym problemom.Zaujimalo by ma este ci vodice veduce zo soferovych dveri maju niekde konektor ako na zadnych dverach,aby som ich pripadne po odpojeni konektora mohol cele zrepasovat.

Dakujem a ospravedlnujem sa ak som niekde prehliadol riesenie takehoto problemu ;)

Odkaz ke komentáři

Ked som menil mikrospinac pozeral som kable v prechodke aj vo dverach.V prechodke boli niektore vodice polamane tak som ich opravil.Kable v prechodke som pozeral aj teraz.V aute su dorabane elektricke okna (predne),a pravdu povediac nespominam si teraz ci tam bola aj RJ okien.Konektory boli na zamku,na tlacitkach ovladania okien,na LEDke a na vyskovom repraciku.Motorcek okna som neskumal.Konektory boli v poriadku.Teraz pri tejto zavade som sa este vo dverach nevrtal,chcel som len vediet ci sa s tym uz niekto nestretol,hlavne to polovicne svietenie svetielka vo dverach,mozno to bude len nejaka prkotina.Dost by ma zaujimalo ako su poriesene tie kable v stlpiku alebo ako by som to nazval.Ci je tam tiez konektor ako vzadu,alebo nie.Ak je tam konektor vymenil by som cele vodice nech je na chvili pokoj.Nemam moc moznosti mat auto v garazi,preto hlavne v takomto pocasi najskor zbieram informacie a az potom budem rozoberat ;) Dakujem.

Odkaz ke komentáři

Pozeral som ten motorcek,ale asi to nieje origos,idu do neho len dva kable,tak myslim ze tam RJ nieje.Cely problem zase sposoboval mikrospinac.Neviem co sa mu prihodilo.Meral som ho a mal vysoky prechodovy odpor.Po rozobrati premerani a opatovnom zlozeni bol uz odpor takmer nulovy.Mozno tam bola len nejaka smet.Funguje svetielko vo dverach,vnutorne osvetlenie,signalizacia zapnutych svetiel,proste je to OK.Jedine ze sa mi na palubovke vobec neukazuje kontrolka otvorenych dveri.Ako zistim ci ju tam mam?A neviete niekto ci ten zvazok do soferovych dveri ma niekde v palubke konektor?Dakujem za rady a som rad ze som problem vyriesil ;)

Odkaz ke komentáři

Dotaz:

Poslední dobou se mi nezamyká/neodemyká zámek pravých zadních dveří. Kolík buď zůstane dole, když odemknu a nebo když otevře dveře zevnitř, kolík vyjede, tak zase nezajede při následném zamknutí centrálem.

Nestává se to pravidelně, někdy to normálně funguje, ale stává se mi to poslední tři dny. Vypadá to na mikrospínač? Díky za radu.

Odkaz ke komentáři

mám podobný problém, nezamykaj ani neodemykaj mi řidičovy dveře na DO a ani se nerosvítí ta dioda, klíčkem zamknout/odemknout jde a centrál funguje. Když ale zamknu na DO všechny dveře se zamknou kromě řidičových. Přitom otevřený dveře mi ukazuje palubák dobře i lampičky se rozsvítí, bude to studenej spoj nebo mikrospínač v zámku?

Do průchodky jsem koukal našel jsem jeden kabel na kterým byla porušená izolace tak jsem to znovu zaizoloval ale nepomohlo to.

Odkaz ke komentáři

Na mikrospinac to podla mna nevyzera.Moznoze to bude studeny spoj.A mozno aj nejaky mikrospinac v centrale na DPS.Asi treba rozobrat zamok,preletovat spoje a potom to len tak skusit,staci len pripojit konektor k zamku a nenahadzovat ho,na vyskusanie to staci.A ked uz bude zamok vonku obzrel by som aj ten povestny mikrospinac,ci uz nema na maaale.Mozno uz niekto mal takyto problem a napise hned zfleku kde je zavada ;)

Odkaz ke komentáři

tak jsem zjistil že mi ještě nefunguje levý el. zrcátko, natáčí se pravý místo toho. Přitom než jsem opravoval ten kabel v průchodce tak to šlo, ale jinej poškozenej kabel jsem tam neviděl jedině že by to bylo až v tom sloupku kam není vůbec vidět tak nevím jak to tam zkontrolovat zkoušel jsem to rozdělat pod volantem ale ten svazek leze mezi plechy v tom sloupku. Nebo to může být tím mikrospínačem?

Odkaz ke komentáři

Ľudia mám takú otázku, dá sa odstránit so zámkov v octavke originálne centrálne, už na to nervy nemám raz nejdu jedny dvere, raz druhe, tie mikrospínače som vymenil vo všetkých dverách teraz nejdu momentálne žiadne a jedny sa zablokovali, že neviem otvoriť ani z vnutra ani z vonku.

Pravidelne sa mi stáva, že dojdem k auto a nájdem ho odomknuté, nastavujem lavé zrkadlo a hýbe sa pravé.

Chcel by som to centralne uplne vyhodiť a namontovať nové s DO. Len aby mi okná neprestali fungovať..

Odkaz ke komentáři

Zdravím... mám takovej problém, měnil jsem na O1 MR 2003 mikrospínač v zámku řidičových dveří, přitom jsem ho celej propájel a tak... ale po smontování vznikl problém - auto se dá normálně zamčít, safelock bliká, na klíč taky reaguje bez problému, nicméně řidičovy dveře se dají i přes zamčení normálně otevřít venkovní klikou. Kde se mohla stát chyba? Dal jsem táhlo od venkovní kliky někam jinam? Nebo jsem to celý blbě složil? Nějaký nápady, než to celý zase rozeberu? Díky

Odkaz ke komentáři

Tak můj problém jsem včera vyřešil, při skládání zámku, když jsem přidělával tu plechovou část k části s elektronikou, jsem si nedal pozor na ten zobáček od zamykání a jenom jsem to nějak splácl. Po rozebrání a opravení funguje perfektně.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak ma zas zastihol problem mikrospinac v soferovych dverach.Priznaky rovnake ako vzdy.Rozobral som dvere,vybral zamok,odmeral som mikrospinac a mal vysoky prechodovy odpor.Uz ma to nebavi,takze som vymenil cely mikrospinac,nielen vrchnu cast ako sa to robieva.Bol trochu problem s uchytenim,ale nakoniec som to nejako pofusoval :D Uvidim kolko to vydrzi.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Takže už mě taky potkal problém se zámkem. PZ dveře se občas zamknou a občas ne. První co jsem opravil byl přelámaný kabel v průchodce. To bohužel nepomohlo. Vrhnul jsem se tedy na rozebrání zámku a proletování studeňáků. Po rozborce jsem žádný studeňák neobjevil. Nicméně jsem všechno proletoval, složil a namontoval do auta. Zatím vše funguje, tak uvidíme. Když jsem se pak ale vrátil ke stolu, kde jsem zámek rozebíral, malinko jsem se zděsil. Ležela tam totiž taková plastová rádoby podložka viz foto. Zřejmě jsem jí tam opoměl dát. Otázka co s tím? Všechno funguje, tak to asi znovu rozdělávat nebudu.

Ta podložka patří na zadek motůrku aby byl rovně a správně seděl.

Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové, teď moje anabáze se zámky.

Kupil jsem v listopadu octu předface.

Někdy v dubnu mi začali zámky zlobit tak že někdy zůstaly jedn dveře odemčené, podruhé jiné atd.

Přes vag jsem zjistil, že kromě spolujezdce všechny hlásí chyby.

Nicméně jsem se jal rozebrat, proletovat atd. Od té doby mi všechny kromě řidiče zamykají na první drc.

Abych komplet zamknul auto do Safe, tak jsem musel vždy na tyto fáze:

1. zamkly všechny dveře, ale u řidiče vyskočili zpět

2. zamkly dveře u řidiče

3. začala blikat dioda safe

Ve vagu už chybu hlásili pouze dveře řidiče.

Včera jsem tedy znovu vyndal zámek, znovu rozebral, znovu proletoval, pak multimetrem ještě pro jistotu proměřil.

Bohužel stále musím zamykat na 3x. Při demontáži a montáži jsem zjistil, že je prasklá jedna malá pružinka a to ta uplně dole vlevo, ta malá.

2554_s-3b1837015acn.jpg

Mohla by tohle způsobovat??

Nebo může to třeba způsobovat že už by pružiny na tom šoupěti v zámku byly unavené a tak to zpět vyskočí??

Není problém koupit nový zámek, ale chci mít jistotu, že když dám nový, tak bude pokoj.

Neměl by náhodou někdo vrak zámku ze kterého by se ta pružinka dala použít?? Já tu mám jeden vrak z fabie, ale ten je levej, takže pružinka je opačná.

Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Zdar všem :) Takovej dotaz ohledně mikrospínače ...... Mikrospínač zámku kufru je totožný s mikrospínačema se zámkama dveří ?? Vepředu stropní světýlko funguje jak má při otevření všech dveří ...

V kufru ze začatku občas probliklo , potom šlo a teď už zase ne :)

Takže soudím , že to bude mikrospínač - kabely v průchdce vypadají OK ....

toto mi pujde tedy vyměnit v tom kufrovým ? http://www.amd-autodily.cz/elektricka-vybava/mikrospinac-do-zamku-dveri.html

Díky moc za info :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...