skalickyd Odesláno Listopad 28, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2016 Českou jsem nezkousel ,anglická mi staci Odesláno z mého VFD 700 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zilton Odesláno Srpen 4, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2017 Ahoj,mám octavia 2,chtěl bych poradit jaky kabel koupit,na reset chyb,servisních interval atd. Kde a jaky koupit? Mám r.v. 2006. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
skalickyd Odesláno Srpen 4, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2017 Hex-can ,tam už je can-bus ,novej stoji 6500 ,činu sezenes i za 500 ,na aukru třeba Odesláno z mého VFD 700 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jindra999 Odesláno Srpen 4, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2017 Z Číny a dívat se po nejnovější verzi V2 za 24 USD, nebrat ty levné. Je to k nerozeznání od originálu, vč. nápisů, odpojitelného kabelu, vícebarevného LED proužku, který je krásně viditelný a informuje barvou, co to zrovna dělá (původní měla jen diodu zespodu, co nebyla vidět. Na rozdíl od 4 roky starého kabelu mi to auto načítá přes CAN automaticky, původní jsem musel ručně vybírat v seznamu svoje auto. A na první pokus to zapíše všechny změny, původní třeba i na 20 marných pokusů. Ale i když psali, že se nemusí měnit datum, tak to platilo v červenci. Zkusil jsem to v srpnu a už to psalo, stará verze, nic to nechtělo dělat, až po změně datumu zas jak jsem byl zvyklý dřív. To je škoda. Taky pro jistotu vypínám wifi na noťasu, i když píšou, že by to nemuselo být nutné. Taky nemusím zakazovat antivir, u původního to byla nutnost, jinak vždy smazal spouštěcí exáč vcds. Ale pokud chceš fakt jen načíst a smazat závady a ne detailně konfigurovat jednotky, tak stačí i bluetooth nebo wifi ELM327 adaptér a program Carista do mobilu, tabletu nebo Androidového autorádia. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zilton Odesláno Srpen 5, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2017 Díky. můžete mi prosím poslat primo nejaky odkaz? třeba aukro,nejak nevím ktery přesne koupit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jindra999 Odesláno Srpen 5, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2017 Na Aukru to je víc jak 2x předražené, a ještě stará verze, to nekupuj. https://www.aliexpress.com/item/2017-Newest-version-VCDS-HEX-V2-VAG-COM-17-1-3-VAGCOM-17-1-VCDS-HEX/32824874599.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Srpen 7, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2017 (upraveno) @jindra999 ahoj, jelikoz tvuj odkaz uz nefunguje, co myslis o tomto?rad bych ho na superb 2 2011rad bych nejen kodovani, ale i realne vypisy dat - vstriky, dpf atp. Diky za info: ODKAZ Upraveno Srpen 7, 2017 uživatelem raym0n 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jindra999 Odesláno Srpen 7, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2017 To je přesně on. Odkazy mizí do dvou dnů, tak pro ostatní, hledat něco jako: 2017 VCDS HEX V2 VAG COM 17.1.3 VAGCOM, už na fotce je vidět, že je kabel odpojitelný. Kvůli té indikaci činnosti barevným proužkem to má smysl proti staré verzi. Cokoli levnější než 24 USD je stará verze. Pozor, vypínat radši internet při použití programu, neaktualizovat. Jednou jsem nevypnul wifi a už to píše, že je nová verze. Zmizí ta hláška jen, když si změním datum na červenec. Nevím, kam, se to v registrech uložilo. Ale dnes si ověřil, že program stále funguje, i když datum nezměním. Vyplašilo mě to. U starého kabelu jak to jednou napsalo oznámení nové verze, tak už jsem pořád musel měnit datum, i když jsem aktualizaci nikdy neprovedl. Něco se asi zapíše do registrů. Jinak co vše umí nebo ne, si musíš nastudovat jinde. Na něco je potřeba program VAS, i s adaptérem VAS 5054A stojí od 60 USD výš, na Alíkovi. Vše přes VCDS nejde. Třeba jak vypnout trvale kontrolu žárovek, což chtějí lidi co tam mají ledky a nechtějí používat odpory, tak to se dělá právě přes VAS. Na Youtube jsem našel návod: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zilton Odesláno Srpen 9, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2017 Ahoj,je nekde nejaky navod v CZ jak na to? Mazani servisných intervalu atd? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Srpen 9, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2017 Mám spolehlivého dodavatele funkčních kabelů + software VCDS, samozřejmě z Číny, ale mimo ALI. Zbytek SZ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Prosinec 25, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 keby niekto chcel skusat cinu, tak od tohto predajcu som bral a kabel funguje dobre :) bral som tu v2 s vcds 17.8 .... po par spravach som zistil ze ma aj cesku verziu, no treba o nu poziadat kedze ju v ponuke na predaj nema.... meno predajcu je SZ431CAR store a ponuka tuna https://www.aliexpress.com/store/all-wholesale-products/621261.html?spm=2114.12010608.0.0.8564c9OddeWE 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Prosinec 25, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 Ahoj, nešel by na OII tento kabel? Jen nikde nevidím zda je KKL či HEX, kdepak zjistím tuto skutečnost, není schovaná pod těmi protokoly? Já bych za to ty peníze dal ... https://www.conrad.cz/automobilovy-diagnosticky-pristroj-obd-ii-diamex-dx35-7104.k842369?gclid=EAIaIQobChMIzqThkv2k2AIVyzLTCh34PQSBEAYYASABEgL_8PD_BwE 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomasoct Odesláno Prosinec 25, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 Peteres: na o2 půjde, ale myslím že maximálně tak čtení a mazání závad. Kdyby si chtěl i konfigurovat kodovat doporučuju vcds hex can. Odesláno z mého SM-A510F pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marek16 Odesláno Leden 16, 2018 Sdílet Odesláno Leden 16, 2018 Zdravím, snažím se nějakým způsobem rozjet ukazování teploty oleje na maxidotu. Volal jsem do autorizáku, jak se k tomu dostat (dal jsem jim i VIN), a řekli mi, že by mělo stačit změnit servisní interval na variabilní a začne to ukazovat. Tak jsem zagooglil a podle fór a youtube by mělo stačit změnit v controlleru 17 (instruments) oil quality na high, případně ještě pár dalších věcí. Problém je, že když si to načtu na svým autě, tak namísto nějakýho cca 30bajtů dlouhýho hexa stringu (co byl třeba v tutorialech o nastavování světel) tam mám ty bajty jen tři a nastavujou úplně nesouvisející věci (viz fotky).Auto je 2009/1 - vizuálně předFL, motor už TSI a elektronika možná taky po-FL.Napadá mě několik věcí co se můžou dít, poradíte někdo?1) Nevím jak přesně funguje VCDS - jestli ty popisky k jednotlivým bajtům/bitům vyčítá z ŘJ auta, nebo je má uložený v té spoustě LBL a dalších souborů ve složce programu, nebo někde úplně nahardcodovaný v exáči. Tudíž buď mi VCDS špatně detekuje typ auta (což by odpovídalo tomu nápisu KOMBI tam, mám sedan), nebo mu chybí nějakej ten LBL soubor pro můj model?2) Jsem ve špatné řídící jednotce, není to 17ka. Zkoušel jsem prohlídnout i Engine, tam to není, Engine 2/3/extended či jak mi to vůbec nenačte.3) Nejde to tím GUI klikátkem, musí se to dělat přes tu položku "přizpůsobení" (adaptation?), manuálně zadat číslo a uložit?4) Stará verze firmwaru ECU nebo budíků. Nedá se někde zjistit, jaký jsou novější + changelogy?5) Moje budíky to nepodporujou? Mám verzi 1Z0 920 843 C a někde tady na fóru se psalo, že "D"-čkový to podporujou jen po nějaké úpravě a až "G" verze to má v defaultu. Je tak, nebo to půjde i na mých?6) Nějakej filuta už si s tím hrál přede mnou, a naflashoval tam nějaký kraviny...7) Je to čínskej kábl (VCDS-HEX-V2) a proto mi vrací kraviny a některý jednotky nenačte...Případně pokud někdo máte návod jak pro blba (programátora) jak ten program pořádně funguje a jak s tím zacházet, mohli byste se podělit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
emartin Odesláno Únor 7, 2018 Sdílet Odesláno Únor 7, 2018 bude fungovat tento kabel s OII FL 2010? https://www.aliexpress.com/store/product/VAG-COM-17-1-3-VAGCOM-17-1-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/621261_32852101676.html?spm=2114.12010615.0.0.7b845123iMUOiF 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomasoct Odesláno Únor 7, 2018 Sdílet Odesláno Únor 7, 2018 Ano bude Odesláno z mého SM-A510F pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bobo99 Odesláno Prosinec 7, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2020 Poprosim o radu,jakej kabel z ciny by mohl fungovat na vycteni immo klicu octavia 2fl ?dekuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 7, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2020 Není lepší se někde zastavit??? U mě v Praze není problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bobo99 Odesláno Prosinec 7, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2020 tak to mam daleko-poradit jakej kabel muzes ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 7, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2020 Třeba Abrites? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bobo99 Odesláno Prosinec 7, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2020 diky noo-myslim ze to umi i jinej kabel-jen problem znat kterej-ale je super dat odkaz na to co to umi a ne za levno-ale dekuju .-))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 8, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2020 Všechny kabely co to umí začínají na cca 7tis, níž to nehledej. A jejich kvalita je diskutabilní, takže kvůli jednomu PINu, který ani nepotřebuješ, se to nevyplatí. Nebo napiš je to na práci, a za cca 20 až 30 tis, je už více solidních řešení s podporou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bobo99 Odesláno Prosinec 8, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2020 JASAN- 20-30 tisic se bavime o servisu na kšeft ?ne ptám se na to domácí žvýkání ne na kšeft-máme v rodině samej kus od vw group-tak jen pro rodinu-ale chápu-ten kdo ví nepoví-protože raději si veme 300-500 za vyčtení a nemohl by normálně poradit kabel za normální love 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 8, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2020 (upraveno) A co nástupce HEX-CANU, který jej nahrazuje HEX-V2 seženeš i s programem VCDS Standart za 5500,- s omezením na Tři Viny, modely vozu od roku 1996 do současnosti, koncernu Volkswagen Upraveno Prosinec 8, 2020 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 8, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2020 Možná kabel za 50korun?? Od žehličky? Bude na toto dobrý stejně jako Hex-Can. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bobo99 Odesláno Prosinec 9, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2020 hex can mam,ale tim to nejde-nejde to ani s vag can pro 5.5.1,myslel jsem napr vag k can komander 5.5,nebo vag tacho v5.0 zda to tim pujde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 9, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2020 Ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bobo99 Odesláno Prosinec 9, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2020 no a tedy cim to pujde normalne v domacich podminkach bez utraceni x tisic korunek ?Nebo to je opravdu tak tajne info-ze nikdo nemuze normalne odpovedet co pouzit ?A nerikejte ze vsichni mate soupravy za 20-40 tisic korun a proto za vycteni pinu immo chcete tolik penez 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 9, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2020 @bobo99 S Tebou je hodně těžké pořízení a hlavně ztráta času, psal jsem Ti co máš za možnost a ty se furt ptáš jak malý kluk. Nevěřím Ti ani to, že sis četl toto vlákno od začátku, kde by si pochopil co jsem Ti zde postnul. Pokud chceš čínu tak si kup dle odkazu od @emartin Kluci zde na fóru Ti poradí jaký máš koupit ověřený funkční kabel v odpovídající cenové relaci, jak píše kolega @motorpower 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bobo99 Odesláno Prosinec 10, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2020 Radas dekuji ti za info o mem cteni-jsi znalec a vis kam se ja doctu-pokud vis vic veci co delam spatne-porad,budu ti velice vdecnej.A ano uz se blizis k memu dotazu-ano chci cinu,ktera to umi-umi vycist pin immo-pokud by jsi cetl moje vety tak uz davno pochopis-ze nejsem profik co chce profi veci a vydelavat na tom.A zavidim lidem co se vyloupnou na svet a hned maji o vsem prehled a vi co kde a jak koupit-proto takove lidi ja nedokazu ani zaplatit-protoze zlatem neplatim.A pokud te az tak obtezuje dotaz amatera co ma oktu 4-5 mesicu-zrid si na forech profi sekci a povol tam pristup pouze clenum co se prokazi tim,ze vi co maji,umi a nebudou psat dotazy jako ja. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.