Tyran.CZ Odesláno Duben 11, 2017 Sdílet Odesláno Duben 11, 2017 Jo já jezdím ke čtyřem v okolí. A až ten poslední vypadá že tomu rozumí nejvíc je nejmladší a zřejmě má nejlepší vztah k práci s diagnostikou. A to je u LPG stejně důležité jako u benz. nebo nafty. Upozorňuje i na detaily montáže které ostatní neřeší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tyran.CZ Odesláno Duben 11, 2017 Sdílet Odesláno Duben 11, 2017 A dělat hlavu znamená co ? Vyměnit těsnění a srovnat ? = cca 5000 Kč? Nebo komplet repas hlavy asi za 12000 ? To jsou ceny odhadem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 11, 2017 Sdílet Odesláno Duben 11, 2017 Zřejmě tu první možnost říkal oprava kolem 5 tisíc. Nemáš toho plynare náhodou někde kolem Ostravy? :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tyran.CZ Odesláno Duben 11, 2017 Sdílet Odesláno Duben 11, 2017 u OLOMOUCE 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Duben 11, 2017 Sdílet Odesláno Duben 11, 2017 Jako co je to za trotla, který jde do přestavby a řekne, že je motor na pokraji smrti? Podle mě to není odborník, protože pokud motor již na benzím má vady, nikdy nepojede dobře na plyn a budou s tím jen problémy. Standardní přerovnání hlavy, otlakování, zabroušení/zafrézování ventilů + gufera není v rozumném servisu více než 5-6 tisíc. Za 15tis. by musela být snad nová hlava ... . H 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tyran.CZ Odesláno Duben 12, 2017 Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 Ceny jsem jenom hrubě odhadl. Bral jsem cenu těsnění, nové šrouby práce na hlavě, demontáž a montáž takže jsem to přestřelil. Určitě najdu cenu za kterou mi dělali hlavu na 1,6 AKL. A napíšu pro zajímavost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 12, 2017 Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 Jsem ochotný zaplatit za repas motoru.. Ale chtěl bych vědět jestli to aspon pomůže.. A když už jsme u těch cen tak dokázal by někdo hodit odhad repasu motoru? ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 12, 2017 Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 Jo a jen tak mimochodem, na benzín není vůbec žádný problém.. Plynar mi to oduvodnil tak že to už plyn nezvládá a za chvilku už nebude zvládat ani benzín. Ta hlava.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Duben 12, 2017 Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 (upraveno) Jaký máš kompresní tlaky válců? Žere motor olej? Kolik? Ztrácí se voda? Co tam máš za LPG a kdo to tam dával? Upraveno Duben 12, 2017 uživatelem KaJe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Jedu dneska za jiným plynarem tak se zeptám jestli mi zjistí ten tlak. Olej nežere. Voda se neztrácí. A plyn mám Magic 4 a děl a l mi to chlápek u Ostravy. Kdybys chtěl přesněji tak do zpráv. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Podle me je hlava v poradku, jen ti to ten plynar neumi naladit. Kdyby totiz byla hlava KO, tak by ti musela delat problemy i na benzin, popr. by se ztracel olej nebo voda. Me kdysi taky blbly otacky a plynar, ze to je skrtici klapkou, ze musim koupit novou a nakonec to bylo jen blbym teplotnim cidlem chladici kapaliny... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tyran.CZ Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Ano, např. teplotní čidlo diagnostikou snadno určíš. Jako i ostatní čidla a snímače jenom se mu do toho musí chtít. Nebo že by to neuměl? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 No toť otázka. Zkusím to probrat s tím jiným dneska. Škoda jen že je těch plynaru tak málo. A když, tak každý řekne něco jiného.. Já i když tomu fakt nerozumím tak si taky myslím že to bude něco s teplotou. Poslední dobou při startu za studena vypnu plyn a počkám až se motor zahřeje tak na půl a pak zapnu plyn tak dobrý. Když ho nechám ať se přepne automaticky tak zlobí většinou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Tak tlak válců je 10 a čidlo na diagnostice neukazuje.. Teplotní čidlo Teplotní čidlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 (upraveno) Pro info :) myslím že by to mělo jet i na LPG, když bude vše správně... Upraveno Duben 13, 2017 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 No ono to jede ale při přepnutí to blbne a na volnoběhu cuka.. Nevím co s tím :-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Kdyby bylo neco s motorem nebo jen s hlavou, tak by to muselo blbnout i na benzin, takze tady je jednoznacne chyba v plynu, tzn. byly pouzite nekvalitni nebo i pouzite soucastky popr. to plynar neumi naladit. Jake tam mas svicky? Byl jsi u toho jineho plynare, popr. co rikal ohledne montaze a naladeni plynu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Brisk nebo Bosch teď už nevím přesně, no jeden mi řekl že se diví že to neshorelo, že tam nebyly nějaké svorky. Vyměnil mi vstrikovac ale nepomohlo. Pak už nevěděl co s tím je. Jdu ještě k jednomu asi v neděli. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tyran.CZ Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Musíš zkoušet je to boj. To víš každý svého boha chválí. Nakonec toho plynaře najdeš. Trpělivost až ti to vychytají tak si budeš chrochtat. Ale u tak starého auta to je nekončící boj. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Tak to mě uklidnil :-D každopádně dík za rady. Zkusím poresit ten plyn a s motorem počkám. Pak dám zas info ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sanchez73 Odesláno Duben 14, 2017 Sdílet Odesláno Duben 14, 2017 Tohle jsme řešily na: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=19915&page=2&do=findComment&comment=1673481 Zkus to trochu projít, třeba ti to pomůže v rozhodování, každopádně kluci mají pravdu, co se týká elektroniky, sání, tlaků válců, váha vzduchu atd. Jak píše Kony, bacha na svíčky, kolik mají najeto, co je to za značku a jaký mají odtrh, s tím sem se hodně natrapil, viz výše. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 14, 2017 Sdílet Odesláno Duben 14, 2017 No svíčky jsem právě měnil už dvakrát, ty co mám teď jsou cca 4 měsíce staré 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sanchez73 Odesláno Duben 14, 2017 Sdílet Odesláno Duben 14, 2017 Já sem tam měl BRISK LPG a vydržely bez problémů asi 2000 km. Plynař mi poradil, že odtrh na (jedobodové) svíčce by měl být 0,6mm,udělal jsem to ,odtrh jsem zmenšil a auto zase 2000km jezdilo, teď tam mám nějaký jednobodový levný BOSCH (odtrh opět snížen na 0,6mm) a zatím jezdí už nějakých 6000km. Až začnou blbnout, dám tam origo NGK https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/101000065aa-zapalovaci-svicka-ngk-bkur6et-10-13825.html jak radí tady kluci a kašlu na to, mělo by to být OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 16, 2017 Sdílet Odesláno Duben 16, 2017 Tak byl jsem u nového plynare. Řekl mi ze, diagnostika ukázala špatné vstrikovace. A že prý jsou dost blbě umístěné, že tam zřejmě při sepnutí plynu neteče zbytkový benzín a ucpe je. Tak příští víkend si auto vezme a zkusí je upravit. Pokud to nepomůže tak vyměním všechny a uvidíme. Jo a taky mi řekl že je blbost aby to bylo hlavou když na benzín jede bez problémů. Pak dám zase info ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 16, 2017 Sdílet Odesláno Duben 16, 2017 No, tak to uz vypada, ze jsi natrefil na nekoho, kdo tomu rozumi ;) . S tou hlavou jsem ti to psal, kdyby byla KO, tak by to muselo blbnout i na benzin, no jsem zvedavej, jestli si s tim ten plynar poradi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Duben 16, 2017 Sdílet Odesláno Duben 16, 2017 Dej sem fotky rozmístění součástek LPG a hlavně těch vstřikovačů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 16, 2017 Sdílet Odesláno Duben 16, 2017 No snad jo uvidíme ;-) nahodit foto k večeru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fil_93 Odesláno Duben 17, 2017 Sdílet Odesláno Duben 17, 2017 Nejde to moc vidět.. Jsou volně na hasicích pod válci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.