CvencA Odesláno Září 12, 2016 Sdílet Odesláno Září 12, 2016 To bude palice :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 12, 2016 Sdílet Odesláno Září 12, 2016 Jak rozdelas turbo uvidis... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukyno0o Odesláno Září 13, 2016 Sdílet Odesláno Září 13, 2016 Turbo je dělaný nový asi před měsícem, a bylo na něm vidět stopy po g12. Co to tedy znamená? Tu palici? :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 13, 2016 Sdílet Odesláno Září 13, 2016 Ano hlava malinká šance je že chladič výfukových plynu ale spíš hlava. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Září 13, 2016 Sdílet Odesláno Září 13, 2016 (upraveno) To mi dělalo také za jizdy voda zmizela po zastaveni a otevreni nadobky se vratila zpět bylo to fouklé tesnění pod hlavou O2 2.0tdi bmm Upraveno Září 13, 2016 uživatelem jkohy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukyno0o Odesláno Září 14, 2016 Sdílet Odesláno Září 14, 2016 To jsou scénáře. To mi snad ani neříkejte. Nějaká šance to odhalit ještě před demontáží? Těsnění by asi bylo ještě v normě ale řešit palici. Bych se zblaznil , :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Září 14, 2016 Sdílet Odesláno Září 14, 2016 No popravde u mého motoru to bylo jedno jestli těsnění nebo prasklá rozdil v ceně cca 900kč <br /> U mě to začalo tak ze asi před rokem zmizelo asi litr vody tak dolito a byl chvili klid no a po pul roce jsem jel do prahy a po dojezdu kontrolka že nemam vodu tak jen jsem otevřel nadobku a byla zpět no a cesta zpátky byla jak se starou 120 co 10-20 km jsem stál za celou cestu jsem dolil sotva pul litru <br /> 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukyno0o Odesláno Září 14, 2016 Sdílet Odesláno Září 14, 2016 Jak je to možný? Těsnění a hlava je rozdil celkem markantní ne? Nebo si jen nechal opravit hlavu? Ja zatim doleval asi 2x ale nikdy se mi po otevreni nevrátí na tu puvodni hladinku. Tak vážně nevim. Je to nejaky vsechno divny :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 14, 2016 Sdílet Odesláno Září 14, 2016 Co jak je to možný ? Když sundas hlavu tak musí na srovnání i když menis jen těsnění. Zavaření je pár set korunova položka navíc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukyno0o Odesláno Září 14, 2016 Sdílet Odesláno Září 14, 2016 Jo tak. Já myslel ze se hlava musí měnit. Proto se ptám proč je to cenově podobné. Vůbec by mě nenapadlo ze se to nechává zavařit . To je ta moderní doba asi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Září 15, 2016 Sdílet Odesláno Září 15, 2016 (upraveno) Ja to nechal dělat u nás v autorizaku a bylo mi řečeno ze se na to přijde až se sundá a u bmm s dpf to znamenalo i komplet odstrojit hlavu přebrus byl jasnej těsnení taky měněj se šrouby a ještě nějaké těsnení u mě ješte odvrtat jeden žhavič všeho všudy to vyšlo na 22 Upraveno Září 15, 2016 uživatelem jkohy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukyno0o Odesláno Září 15, 2016 Sdílet Odesláno Září 15, 2016 To je hrozná věc. A teď už je klid a neztrácí se jo? Já mám největší obavu z toho abych se do toho nepustil a ono to nebylo něčím jiným, navíc když se vlastně nic jiného evidentně neděje krom toho, že jednou za čas trochu doleju. Ale i to mi nedá moc spát a nerad bych aby se to nějak rapidně nezhoršilo :-/ Jen nevím jak to kde odhalit. Na kolik se tlakuje ten okruh při té zkoušce aby se to odhalilo? Jestli jsem tam neměl třeba jen málo :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Září 15, 2016 Sdílet Odesláno Září 15, 2016 Teď už to mám v pohodě nevim jak u tebe ale mě pravě tlakovou zkouškou nic nenašli ja původně myslel zě to bude nejaká hadice protože jsem nikde žádnou vodu na krytu nenašel jen na jedný hadici pár kapek tak to nafoukli a nic tak se stim byl projet a rekl že to bude hlava ale že vic po rozebraní no a mě šla voda ven z motoru po zahřati a šla po bloku motoru a zřejmě se stihla odpařovat <br /> 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukyno0o Odesláno Září 21, 2016 Sdílet Odesláno Září 21, 2016 Mě taky nebylo nikde nic vidět. Jen se pomalinku ztrácel ten tlak. Ale žádný syčení nebo nedej bože viditelný únik se neprojevil. Jen postupně klesal tlak. Asi už to teď nechám být. Nakoupím si v klidu přes zimu těsnění pod hlavu, rozvody olej a podobně a z jara se do toho hole pustím. Buď a nebo. :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Září 21, 2016 Sdílet Odesláno Září 21, 2016 Ještě si vyřeš přebrošení jinak to můžeš dělat znovu <br /> 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 21, 2016 Sdílet Odesláno Září 21, 2016 Prebrouseni a hlavne natlakovani, jestli neni praskla... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zub Odesláno Prosinec 10, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2016 2,0 BKD cca. po 3 měsících dolívám 1dcl. vody. Nikde žaden viditelný únik, ale při delší jízdě jakobych někdy cítil zápach chlad.kapaliny v kabině. Mohl by to být radiátor topení? A kdyby jo, tak asi přístrojovka ven co? Zatím díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jando Odesláno Leden 12, 2017 Sdílet Odesláno Leden 12, 2017 Chcel by som pridať do moju skúsenosť, tiež sa mi strácala voda - BKD, 2007, tak som sa už chystal na výmenu tesnenia hlavy, no šťastie že som pred tým dal meniť zotrvačník, tak mechanik zistil že mi tečie vodná pumpa a to nemá ani 40 000 km od výmeny. Čiže odporúčam skontrolovať vodnú pumpu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
napajedlak Odesláno Březen 10, 2017 Sdílet Odesláno Březen 10, 2017 Ahojte. Taky přidám svoji zkušenost. Že hladina kolísá je normální, ale mě každých cca 170km mi zmizel celý obsah nádobky. Měli jsme podezření na chladič výfukových spalin, což se naštěstí nepotvrdilo. Po natlakování se zjistilo, že je prasklá plastová příruba na hlavě za pár stokorun. Taky jsem viděl nejhorší scénáře, prasklá hlava, chladič spalin atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tibike991 Odesláno Červen 22, 2017 Sdílet Odesláno Červen 22, 2017 Zrdravím, mám Octaviu 2.0 tdi 2007 kód motora BMM, so strácajúcou vodou sa trápim už pekne dlho, na aute sa dávala zrovnávať hlava, potom sa problém trochu zmiernil už vodu netlakovalo do expanznej nádržky, ale stále som musel dolievať cca 2-3 dl každých cca 2000, 2500 km. po zohriatí auto vodu netlakuje, hadice sú mäkké. už som vymenil aj chladič výfukových plynov ale ani toto nepomohlo. mechanik mal natlakovanú chladiacu sústavu skoro pol dňa a manometer sa nepohol ani o kúsok. na nalievacom víčku od oleja nieje emulzia ani vo vode nie sú olejové škvrny. Vedel by mi niekto prosím s týmto pomôcť ak sa s tým niekto stretol? Vopred ďakujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
indet Odesláno Září 28, 2017 Sdílet Odesláno Září 28, 2017 Mam OII 2.0 TDI 16V , BKD ,11.2004 , hlava revize B - Germany , 229000Km. V zimě se začala manželce ztrácet voda. Cca 0,5l na 1000Km, v letě i míň. Nádobka na chl. kapalinu čista , olej bez povlaku čistý. Jen již v letě se občas ráno při startu jako by rval s vodou ve válci. Tlaková zkouška odhalila že voda se ztrácí do motoru. Možnosti : hlava, těsnění pod hlavou, nebo chladič zplodin. Rozebrání motoru: Těsněni OK, chladič OK, test hlavy NG. Unik kapaliny ve výfukovém kanále (nad ventilem) prvního válce. Výměna mnou zakoupené hlavy AMC a nové rozvody Contitech s vodní pumpou ve značkovém servisu Škoda s dalším materiálem a prací( těsnění šrouby, ložiska, výměna všech kapalin ,apod.) cca 35000Kč. V neznačkovém servise by se cena za práci dala asi ještě stáhnout, ale chtěl jsem nějakou garanci. To že mě ta hlava může potkat vím 11let, ale projevilo se až v cca 220000Km. Protože auto mám prakticky od novoty ( přede mnou jej měl 3roky otec), jezdilo po celou dobu do značky a hlavně jsem jej nechtěl prodat se skrytou vadou. Šel jsem raději cestou opravy , včetně opravy dalších postupně dozrávajících problémů( dvouhmota, rozvody, škrtící klapka, chladič klimatizace). Přikládám to jako inspiraci pro ostatní zda to řešit a kolik to stoji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.