1.8TSI Odesláno Březen 15, 2014 Sdílet Odesláno Březen 15, 2014 Moje hlava po demontáži... výfukové ventily OK, bohužel sací všechny ohnuté..... Zastartoval jsem jen jednou, točil s tím jen starter a to 2-3 vteřiny... ani se nechce věřit, že za tak krátkou dobu to stačí trefit všechny sací ventily... Měl jsem si vynutit výměnu rozvodů, bohužel jsem 2x dal na vyjádření servisu že podle vinu to není potřeba... Zpětně musím říct, že sice jízdně byla 1,8TSi skvělý motor, ale jinak to byl konstrukčně šmejd protože rozvody naprosto nezvládli a za druhé koncern a jeho přístup k problému je na ránu. Místo aby udělali radikální úpravu a hromadnou svolávačku, tak udělají dalších 5 nepovedených napínáků a koukají jak z toho vybruslit nejlevněji... Lehce naivně doufám. že nová 1,4 TSI s řemenem nebude mít zase jinde nějaký průser a bude spolehlivá. Spotřeba je proti 1,8 TSI o 1,5 litru menší a přitom to jede stejně - jen to má trochu turbodíru kolem 1800 otáček a kopanec alá staré TDI... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan88 Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Ach jo to je škody. 1.8T v jedničkový octě mě minula měl jsem 9letou 1.6 75kw se 160tkm a motorově jako nová a jen jsem tam lil benzín a olej. Řekl jsem si dopřeju si něco silnějšího ve 2kový octě a před 14 dni jsem si pořídil taky 1.8tsičko rok 12/2010 se 114tkm najeto běží normálně zvuky mě furt znervoznujou když to tady tak čtu :( dle etky mám napínák T v kladně amondu mi řekli že auto neni původem z německa jak mi tvrdil prodejce ale prej z polska. Ze škodovky to samý že na ní svolávačka nebyla, ale nějakou radu navíc ani tuk. Ani na ní nebyla svolávačka. Z nevecomu se mi zatim nikdo neozval. Nikdo mi neni schopnej říct jestli teda mám udělat rozvody nebo ne.A jestli to teda pomůže. Auto se chová normálně jede dobře zastavim něco si zapisuju a řikám si co to je za zvuky já si přece naftáka nekoupil.Potom se auto párkrát oklepe.Do toho si to tady čtu a zase spát asi nebudu :( tak já nevim no :( 1.8TSI : prosimtě jakej máš rok a najeto?tak já to asi řešit nebudu ty peníze do toho dám a budu mít klid edit: promin už to vidim asi jsem si to dohledal 07? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 jak to zní jako "nafták", to je vstřikování, jestli ti nějak habruje vstřikování, to je špatné či popisuješ.. vyměň to za nový napínák a udělej to, nic s tím nezkažíš... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan88 Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 no sem z toho špatnej :( někdy to neni slyšet někdy jo. zkusim sehnat kvalitní kameru a natočit to i když chápu takhle po sluchu z videa to je složitý.ty rozvody vyměnim určitě. ale pak jsem čet něco o přestavování vačky čerpadlu atd je mi zle :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 No jo dnes si nevyberes ani i BMW či audi.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Březen 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 Napinak se da jednoduse zkontrolovat jaky tam mas... vic pres sz at to tady nezasirame... nebo projed toto tema a uz jsem to tu psal...jak to zkontrolovat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 Petan88, v prvom rade skontrolovať verziu napínáku. Ak tam je niečo iné ako Kčko - vymeniť a nečakať na prúser. Mimo to skúsiť prehrať najnovší soft, a potom riešiť prípadné problémy. Inak ja som mal tiež pred Tsičkom 1,6 74kW AKL a keď som počul prvý krát Tsi, tak som myslel, že sa za chvíľu rozpadne. Ten zvuk je naozaj veľmi špecifický ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 jo bobo, je to tak... v autorizáku mě nebyly schopni ani vysvětlit jednoduše, že to dělá vstřikování, vůbec tam netuší... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 No, je pravda, že servisy nemajú veľa skúseností s týmito motormi. Je to stále akýsi exot medzi záplavou Mpi a Tdi. Je treba si na ten zvuk zvyknúť. V minulosti, keď sa začal presadzovať priamy vstrek na nafťákoch, tiež to bol dosť nezvyklý rachot. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan88 Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 Já do autorizáku nechodim jezdil jsem do clubovýho servisu a byl sjem spokojenej a elektriku zase k MartinoviRS to mám kousek. V autorizáku vždycky katastrofa hážou si mě od jednoho k druhýmu.Mám zatim 2 auto a zase je to okta a vždycky byla 3letá takže i po záruce. Kluci já si doma rozebral celý camaro(1979) kromě automatu. Udělal jsem do toho novej 400konověj motor a šlape to. Ale to je ještě karburátor a všechno je tam mechanický a jednoduchý. Tady do tý elektriky se moc nemontuju. Navic na toho veterána mám čas tohle používám na denní ježdění tak to chci mít 100% kdykoliv vyjedu a neřikat si dotáhnul jsem to tak jak to má fakt bejt a celou cestu s vyplym rádiem poslouchat jestli jsem to fakt udělal dobře a nic se neozejvá :D Diskuzi jsem si samozřejmě přečet od začátku.Já to radši nechám vyměnit zkontrolovat to naklápění vaček a i tu pumpu vstřiků.a pak snad jen jezdit a jezdit. Taky vám to jezdí perfekně, ale občas když za to vemete se to zachová tak jako já když jsem jezdil s autem bez turbíný?Jako pojedu nepojedu?ale jo zkusim to?jako že to zaváhá?na ty moji 1.6 cvakaly uhlíky ale tohle když otevřu kapotu to je orchestr trpaslíku s kladívky na kovadlinách :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 té poslední větě že to jezdí perfektně a pak špatně, tomu nerozumím moc... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Březen 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 Ten stav jedu nebo nejedu neznam... jede furt po plynu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan88 Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 no přirovnal bych to k tomu jako že to zaváhá. jako by byla prodleva na plynu.ne vyloženě špatně nebo že by to vysadilo ale prostě přidám a jakoby chvíli bez turbíny.a přitom točim už třeba 3tis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 to mě nedělá.... většinou plnej kotel dávám mezi 5000 do 7000 otáček, jinak plyn na zem nedávám.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan88 Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 to já to zas tak nehonim :) jedničku jen na rozjezd a od dvojky začínám vytáček... já mám pracovní tak 2500 až 5500-6000 šetřim to ještě :) možná se mi to jen zdá asi vidim moc vad než si zvyknu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 tak je logický, že furt nejde jezdit na plnej plyn že jo.. ale když se chci svézt nebo potřebuji předjed tak prostě točím do červeného, tj 7000 rpm.... hele já si taky zvykal z naftáka, že neslyším skoro motor :D ovšem když otevřeš kapotu, tak slysíš vstřiky, ale je to ok :) vstřiky slyším i u 3.6 superba :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan88 Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 tak tam hodim ladák aby se mnou motor mluvil :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
goospery Odesláno Duben 14, 2014 Sdílet Odesláno Duben 14, 2014 Kluci jde mi ztoho vseho hlava kolem... chci si koupit 1.8 tsi, ale mam ted strah z toho ze to dostatecne nemaze tu hridel, nebo da se nejak prijit nato jestli je to uz nacate? bez rozebrani asi tezko co? :( Co jsem tady cetl tak se tomu da predchazet kvalitnim olejem a skracenym intervalem, muzete mi prosim Vas napsat jaky typ oleje pouzivate? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 14, 2014 LL 15w30 shelll od zacatku a olej jsem zkratil na 15000km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Duben 14, 2014 Sdílet Odesláno Duben 14, 2014 LL 15W 30 ? To je asi preklep, nie? Ja dávam Shell AVL 5W 30 a interval 15 000km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Duben 14, 2014 Sdílet Odesláno Duben 14, 2014 5W-40 kastrol, zbytečný tam lejt srajdulu typu lognlife, když nemám DPF... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
goospery Odesláno Duben 14, 2014 Sdílet Odesláno Duben 14, 2014 no ja prave nebudu kupovat funglovku, bude to bud 2008 nebo 2009 s najezdem kolem 120 000km tak z toho mam fakt strach, ze treba u skocenejch motoru to bude nacaty... protoze je mi jasny ze v bazaru nebudou bezproblemove kusy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 14, 2014 sorry 5w30 avl shell ll 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Duben 14, 2014 Sdílet Odesláno Duben 14, 2014 goospery: především ověř, zda je instalován napínák rozvodů série "K". Pokud ne, nebo nemáš jistotu, doporučuju rozvody nechat udělat. Co tam leju? Shell Helix Ultra Extra 5W-30 před zkrácením servisního intervalu, Shell Helix Ultra 5W-40 po zkrácení servisního intervalu. Na internetu působí mnoho tribotechnických expertů a právě proto JÁ do motoru leju to, co doporučuje jeho výrobce. Důležitá u oleje je jeho viskozitní (SAE) a výkonová (API) specifikace. Značka není až tak důležitá. Nebo pro výběr použij normu, kterou určuje výrobce motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
goospery Odesláno Duben 15, 2014 Sdílet Odesláno Duben 15, 2014 Oukeej, s napinakem pocitam, akorat nevim jestli je vhodny, nebo zbytecny menit s napinakem i retez... Stim doporucenim Shellu od vyrobce je jen otom skym ma skodovka smlouvu, ale koukam ze tam dost lidi leje shell... Jsem na to zvedavej uz to auto vybiram nak dlouho... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Duben 15, 2014 Sdílet Odesláno Duben 15, 2014 Řetěz je otázka. Nicméně, když už je to rozebrané, tak bych vyměnil řetěz a možná i vodící lišty. Řetěz může být vytahaný a dnes je i nový typ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Duben 15, 2014 Sdílet Odesláno Duben 15, 2014 Řětez může být vytahaný a navíc to už není taková investice (cca 800Kč jestli si vzpomínám dobře). Nejlepší to máš vyměnit komplet - napínak, řetěz a vodící lišty). Materiál tě vyjde na cca 3000Kč což není zase taková hrůza ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 16, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 16, 2014 retez vymen... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
goospery Odesláno Duben 18, 2014 Sdílet Odesláno Duben 18, 2014 parada takze retez napinak a vodici listy, cetl jsem tu jeste neco o prosakovani u vodni pumpy, ale stalo se to tu jen u jednoho auta, takze to asi hrotit nebudu... Je tam jeste naka vosemetna vec na kterou bych mel dat bacha az budu kupovat? Zejtra se jedu mrknout na jednu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2014 hlavne rozvody a diagnostiku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.