Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

Moje hlava :loool: po demontáži... výfukové ventily OK, bohužel sací všechny ohnuté..... Zastartoval jsem jen jednou, točil s tím jen starter a to 2-3 vteřiny... ani se nechce věřit, že za tak krátkou dobu to stačí trefit všechny sací ventily...

Měl jsem si vynutit výměnu rozvodů, bohužel jsem 2x dal na vyjádření servisu že podle vinu to není potřeba... Zpětně musím říct, že sice jízdně byla 1,8TSi skvělý motor, ale jinak to byl konstrukčně šmejd protože rozvody naprosto nezvládli a za druhé koncern a jeho přístup k problému je na ránu. Místo aby udělali radikální úpravu a hromadnou svolávačku, tak udělají dalších 5 nepovedených napínáků a koukají jak z toho vybruslit nejlevněji...

Lehce naivně doufám. že nová 1,4 TSI s řemenem nebude mít zase jinde nějaký průser a bude spolehlivá. Spotřeba je proti 1,8 TSI o 1,5 litru menší a přitom to jede stejně - jen to má trochu turbodíru kolem 1800 otáček a kopanec alá staré TDI...

post-575-0-63369300-1394921267_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ach jo to je škody. 1.8T v jedničkový octě mě minula měl jsem 9letou 1.6 75kw se 160tkm a motorově jako nová a jen jsem tam lil benzín a olej. Řekl jsem si dopřeju si něco silnějšího ve 2kový octě a před 14 dni jsem si pořídil taky 1.8tsičko rok 12/2010 se 114tkm najeto běží normálně zvuky mě furt znervoznujou když to tady tak čtu :( dle etky mám napínák T v kladně amondu mi řekli že auto neni původem z německa jak mi tvrdil prodejce ale prej z polska. Ze škodovky to samý že na ní svolávačka nebyla, ale nějakou radu navíc ani tuk. Ani na ní nebyla svolávačka. Z nevecomu se mi zatim nikdo neozval. Nikdo mi neni schopnej říct jestli teda mám udělat rozvody nebo ne.A jestli to teda pomůže. Auto se chová normálně jede dobře zastavim něco si zapisuju a řikám si co to je za zvuky já si přece naftáka nekoupil.Potom se auto párkrát oklepe.Do toho si to tady čtu a zase spát asi nebudu :( tak já nevim no :(

1.8TSI : prosimtě jakej máš rok a najeto?tak já to asi řešit nebudu ty peníze do toho dám a budu mít klid

edit: promin už to vidim asi jsem si to dohledal 07?

Odkaz ke komentáři

Petan88, v prvom rade skontrolovať verziu napínáku. Ak tam je niečo iné ako Kčko - vymeniť a nečakať na prúser. Mimo to skúsiť prehrať najnovší soft, a potom riešiť prípadné problémy. Inak ja som mal tiež pred Tsičkom 1,6 74kW AKL a keď som počul prvý krát Tsi, tak som myslel, že sa za chvíľu rozpadne. Ten zvuk je naozaj veľmi špecifický ;)

Odkaz ke komentáři

Já do autorizáku nechodim jezdil jsem do clubovýho servisu a byl sjem spokojenej a elektriku zase k MartinoviRS to mám kousek. V autorizáku vždycky katastrofa hážou si mě od jednoho k druhýmu.Mám zatim 2 auto a zase je to okta a vždycky byla 3letá takže i po záruce.

Kluci já si doma rozebral celý camaro(1979) kromě automatu. Udělal jsem do toho novej 400konověj motor a šlape to. Ale to je ještě karburátor a všechno je tam mechanický a jednoduchý. Tady do tý elektriky se moc nemontuju. Navic na toho veterána mám čas tohle používám na denní ježdění tak to chci mít 100% kdykoliv vyjedu a neřikat si dotáhnul jsem to tak jak to má fakt bejt a celou cestu s vyplym rádiem poslouchat jestli jsem to fakt udělal dobře a nic se neozejvá :D

Diskuzi jsem si samozřejmě přečet od začátku.Já to radši nechám vyměnit zkontrolovat to naklápění vaček a i tu pumpu vstřiků.a pak snad jen jezdit a jezdit. Taky vám to jezdí perfekně, ale občas když za to vemete se to zachová tak jako já když jsem jezdil s autem bez turbíný?Jako pojedu nepojedu?ale jo zkusim to?jako že to zaváhá?na ty moji 1.6 cvakaly uhlíky ale tohle když otevřu kapotu to je orchestr trpaslíku s kladívky na kovadlinách :D

Odkaz ke komentáři

tak je logický, že furt nejde jezdit na plnej plyn že jo.. ale když se chci svézt nebo potřebuji předjed tak prostě točím do červeného, tj 7000 rpm.... hele já si taky zvykal z naftáka, že neslyším skoro motor :D ovšem když otevřeš kapotu, tak slysíš vstřiky, ale je to ok :) vstřiky slyším i u 3.6 superba :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Kluci jde mi ztoho vseho hlava kolem... :blink: chci si koupit 1.8 tsi, ale mam ted strah z toho ze to dostatecne nemaze tu hridel, nebo da se nejak prijit nato jestli je to uz nacate? bez rozebrani asi tezko co? :(

Co jsem tady cetl tak se tomu da predchazet kvalitnim olejem a skracenym intervalem, muzete mi prosim Vas napsat jaky typ oleje pouzivate?

Odkaz ke komentáři

goospery: především ověř, zda je instalován napínák rozvodů série "K". Pokud ne, nebo nemáš jistotu, doporučuju rozvody nechat udělat.

Co tam leju? Shell Helix Ultra Extra 5W-30 před zkrácením servisního intervalu, Shell Helix Ultra 5W-40 po zkrácení servisního intervalu.

Na internetu působí mnoho tribotechnických expertů a právě proto JÁ do motoru leju to, co doporučuje jeho výrobce. Důležitá u oleje je jeho viskozitní (SAE) a výkonová (API) specifikace. Značka není až tak důležitá. Nebo pro výběr použij normu, kterou určuje výrobce motoru.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...