Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

No já tam šel z ulice :D

post-23468-0-33517900-1418840934_thumb.png

Jinak Fido má samozřejmě pravdu, když jde o kulanci, tak si škodovka pohlídá ceny, za jaké servis provede opravu, takže pokud budeš platit 100% opravy čistě bez účasti výrobce/importéra, tak to bude jinde ta cena.

p2p: je reálný zkusit sehnat díly sám, nebo je to bez šance sehnat třeba přes CC ty modifikovaný?

Odkaz ke komentáři

Chapi, to si robíte prdel.

Predstavovač vačky vyriešila škodovka bezplatne, preventívne na 20tkm. Dobre, niečo sa pokašlalo, priznali to pohoda.

Teraz som vyriešil rozvody. Zvolávačka nieje a čaká sa či to skočí, však potom budeme riešiť motor.

Môj 5,5 ročný motor som si radšej poriešil sám, preventívne, na 65t km. Za moje peniaze, však dobre, chcem spokojne spávať a chcel som 1.8 TSI a vedel som o napínaku, keď som ju kupoval.

A myslel som si, že po rozvodoch bude aspoň na 100t km kľud.

A teraz čítam, že ma s pravdepodobnosťou blížiacou sa k istote (lebo mi to papá 2,3l/15tkm) ma čaká výmena krúžkov, piestov, ojníc a neviem čoho ešte za nemalé peniaze?!!! Však nemám nalietané 280tkm. To nie som ochotný tolerovať.

A riešia sa piestne krúžky!! To navrhli a vyrobili prvý motor, či čo?! TRI prúsery na jednom agregáte a ktovie, či to bude koniec problémom.

A to som bol (ešte minulý týždeň) veľký fanda 1.8 TSI, do octavie ideálny. Skvelý motor, tichučký, skvelý výkon, veľmi slušná spotreba, ale skvelý prúser.

Normálne som znechutený. To je moje prvé auto, o ktorom som seriózne zvažoval, že si ho nechám veľmi, veľmi dlho.

Po 65tkm reťaz natiahnutá o 0,5cm (podľa mechanika) a šúchala o kryt rozvodov, kde už bolo vidno na kryte vyšúchané miesto. Fasa, čo by bolo po 120t km. Jáj áno, nový motor.

Starý napínak mám odložený a keď skončí ten sviatočný cirkus, tak ho rozoberiem a pozriem opotrebenie zaisťovacích zúbkov a dám vedieť.

Odkaz ke komentáři

Romet:

som natom podobne zvazujem ze skoda uz nikdy a to som presiel z hnusnych talianov co sa furt kazili ale aspon vedeli spravit motor.

zakladny problem je ten ze cela ta koncepcia GDI teda priameho vztreku u benzina je asi slepa cesta zacal som sa celkom vtom aj vrtat a nevyzera to dobre ani co sa ekologie tyka vsak preco by aj chceli dat DPF pre benzin :D z mojej strany je to fail ale maximalny a jedine co ostava je klasicky benzin co sa zmiesava v sani a nie priamo vztrek. Vyrobil vobec VAG motor ktory nereze olej? ved aj legendarne TDI chrochtaky si zobrali svoju dan a kde je potom ta spolahlivost? Dakujem neprosim auto skvele aj vsetko ale je to fail vraciam sa k talianom.

Odkaz ke komentáři

to misog

No najnovšie ako kombinuje TSI s MPI vstrekovaním, pri voľnobehu a na plný výkon TSI a pri čiastočnom zaťažení motora MPI vstrek. Takže 4 valec má 8 vstrekovačov. A to všetko práve kvôli emisiám. MPI vie lepšie pripraviť zmes - premiešať benzín zo vzduchom - lepšie spaľovanie - menej bordelu. TSI je zase efektívnejší v spotrebe, vie pripraviť tak zmes, že u klasického vstreku by bola pod hranicou vzplanutia.

Dlhšie som tu nebol na fóre, až keď som riešil výmenu rozvodu a zrazu čítam, že nový problém s motorom - s krúžkami, ktorý mi potvrdil aj mechanik. Proste ma to dožralo, jedno spravím, druhé 5x drahšie už ma čaká.

No ja po výmene napínaku som prešiel z Shell 5w-30LL (ktorý sa aj tak menil po 15t) teraz 1krát na Shell 5w-40 ww 502.00.

Mechanikovi sa to zjavne nepáčilo, že tam nešiel 5w-30. Vraj je v motore veľa hydrovecí závislých na oleji. A pritom čerpateľnosť oleja za studena by mala byť rovnaká u oboch olejov aspoň podľa mňa. Uvidíme ako sa upraví spotreba BA-95 a spotreba oleja. Skúsenosti ešte nie sú, spravil som iba 300km.

Do 10w-xx by som asi u TSI nešiel. Pritom do HTP na leto som dával 10w-60, ale to je iná story.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dobrý podvečer,

Za poslední půl rok mi odešlo dvakrát levé přední potkávací světlo, obě zadní brzdová a ještě jedna zadní obrysovka.

Na svém předchozím voze jsem neměnil jedinou žárovku celých šest let. Je to u OII normální nebo mám něco s nějakým stabilizátoem napětí a mám to řešit?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj,

opět se vracím k tématu trhnutí auta při deceleraci.

Podezření bylo na vadné čidlo spojkového válce (řeší hladkost chodu při řazení), bylo vyměněno, avšak cukání zůstalo.

Po kontrole VAGem jsme zjistili, že pokud se nastartuje a závada tam je, tak během jízdy ručička tachometru ukazuje správnou rychlost..... jenomže rychlost na VAG je během jízdy 0 - 4 km/h.

Auto si myslí, že stojí a proto po ubraní plynu přestane vstřikovat okamžitě a dostanu od motoru ten kopanec. Je to možné?

Pokud nastartuji a chyba tam není, tak tachometr i VAG ukazijí stejnou rachlost.

Nevíte, jak je vypočítávána rychlost automobilu u tohoto modelu?

Myslím, že jednotka ABS zprůměruje signály ze snímačů otáček kol a výsledek pošle na tachometr. Tím si vysvětluji, že tachometr ukazuje. Pak ale může být problém mezi komunikací jednotky ABS a hlavní ŘJ, která ovládá akční členy - vstřikovače, klapku, ...

Snad ne nějaký studeňák v ŘJ nebo vadný kabel.

Moc s touto závadou nechci jezdit, protože auto dostává rány do setrváku a rozvodů :-(

Zdravím,

rád bych si nechal poradit ohledně cukání motoru Octavia II, 1.8 TSi, 118kW, 2008. Něco jsem tu pročetl, ale každý problém je tak trochu specifický.

Na každý rychlostní stupeň (na nižší stupně to je znatelnější), při deceleraci, po sundání nohy z plynu auto cca jednou cukne, jakoby bylo na zlomek vteřiny přibržděno. Dále už deceleruje standardně. Rozhodující je ten okamžik puštění plynu. Pocitově se to dá srovnat z vůlemi ve hnacím ústrojí starých vozů.

Mechanickým vůlím ve hnacím ústrojí nebo silenblokům bych vinu ale asi nedával, jelikož tato závada se projeví / neprojeví s každým novým startem vozu. A to ať je zahřátý nebo studený. Pokud nastartuji a závada se projeví, tak nevymizí až do vypnutí motoru. A naopak, pokud nastartuji a závada se neprojeví, tak vím, že do vypnutí motoru už nepřijde. Je to tak 3:1 pro start se závadou. Logicky bych řekl, že pokud před startem, po zapnutí klíčku, vůz kontroluje a načítá signály ze všech čidel, tak z nějakého dostává signál chybný nebo žádný (váha vzduchu, škrticí klapka, ... nevím). Na diagnostiku si zajedu, zda najdeme nějaké chybové kódy, ale moc šancí tomu nedávám. Nerad bych měnil postupně komponenty za X tisíc korun metodou pokus-omyl. Děkuji za rady a názory. Pavel E.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...