kejml Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 @p2p: zde bych za citování asi nekáral. Není to předchozí příspěvek a přispěje to ke snadnějšímu pochopení, na co navazuje. Přece jen je to 3 měsíce staré téma. Co myslíš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Toz mas pravdu... omlouvam se userovi ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 19, 2015 Sdílet Odesláno Leden 19, 2015 Zdravím. Řeším následující problém. Skodovka ted mela akci zdarma pro ojety vozy. Kontrola technického stavu. Nechal jsem si i extra za peníze k tomu zkontrolovat řetěz. Bylo mo řečeno, ze je lehce prodloužený a ze bych mel tedy tesit co nejrychleji výměnu. Druhý den jsem déle startoval, cca 7 vteřin. Motor v pořádku běžel. Po cestě do servisu se mo rozsvítila žlutá kontrolka motoru. Odvezl jsem tedy auto do servisu na diagnostiku, lde mi řekli, ze ten řetěz opravdu musi vyměnit. Auto jsem tam mel 14 dnu. Neměli prý čas. Maji toho hodně. Dnes mi volali, ze našli zadřeny vacky nebo co, vebtily prý budou muset měnit a omlouvam se, moc tomu nerozumím, jsem laik. Zkratka ze nejen řetěz, ale měnit ventily atd. No cenu opravy navysili o 30 litru. Chtěj za komplet opravu 40 tisíc. Je možný, ze bych to způsobil ja, kdyz jsem hned ten den rano jel do servisu a motor nehlucel, ani nic jinýho. Obzvlášť když mi po diagnostice nic krom řetězu neřekli? Díky za názory a radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 19, 2015 driky ventilu oproti neprimemu vstrikovani neni cisten palivem... jde kolem neho jenom vzduch a bordel od egr... casem se napece a zustane viset... bud se potka nebo ne... u 1,8 jsem to ale jeste neslysel... nezda se mi to ... kolik to auto ma nejeto ??? Rok... si prvni majitel atd... trochu se rozepis... Ja je cistil ve 100 tkm viz moje vlakno... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 19, 2015 Sdílet Odesláno Leden 19, 2015 200 000 tis. R.v. 2009 pravidelně servisovaný. Treti majitel. Podle vin bylo vse ok. S motorem nikdy žádný problém. Je možný, ze se to mohlo stát u nich v servisu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 19, 2015 Znam technologii mereni retezu, ale jestli hybali hydronapinakem tak to muhlo skocit... Jaky napinak v tom aute je... Je tam typ "K" nebo jinny... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 19, 2015 Sdílet Odesláno Leden 19, 2015 Jej. Tak to presne nevím. Jak rikam, jsem laik. Ale tomu auto fakt nic nebylo. Co jsem ho mel na te prohlídce. A teď po 14 dnech mi volaj tohle. Kdyz by to rekneme zavinili oni, je možnost to uhadat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 19, 2015 nemas zadne informace.. mas aspon servisku... zjisti si typ napinaku co tam mas.... jestli nebyl typ "K" tak to skocilo a tim padem neco vymejsli aby to nemuseli platit samy... je to ale jenom moje domenka... nemam dost informaci co a jak... vice pres SZ pls 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 20, 2015 Sdílet Odesláno Leden 20, 2015 Tohle mi napsali jako poruchu, kdyz jsem si ji ted vyzadal. u Vašeho vozu došlo k zadření vačkového hřídele,následně je poškozen držák uložení ložisek. Dále byla provedena kontrola pístů endoskopem, zde došlo ke kontaktu pístů a ventilů . Pro opravu je nutná výměna poškozených dílů rozvodu a ventilů. Je možný, abych s takovou závadou vůbec nastartoval a dojel do servisu a poté, když jsem tam dojel, aby to na diagnostice nenašli? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Leden 20, 2015 Sdílet Odesláno Leden 20, 2015 Pokud se to potkalo způsobem ze došlo ke kontaktu pistu s ventilem tak že je poskozenej i pist tak podle mýho to nejde během jízdy nepoznat :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 20, 2015 Zvuk potkaneho motoru pozna i hluchej... Krasne to napsali ale posloupnost byla urcite jina a duvod si mohli klidne vymyslet aby se ochranili pred zmrsenou kontrolou rozvodu... To ale nedokazes... Nejprve totiz odejde mazani (vypadne sroub) drzaku ulozeni lozisek (myslim ze na to byla u CDAA a RS 2,0 motoru svolavacka) a az to dojde hodne daleko se vacka zadre a tim padem se potka motor... Byt tebou asi by jsem se sel podivat na ten motor, vzal sebou nekoho kdo tomu rozumi a zna ten motor, vem fotak a udelej fotodokumentaci at mas dukaz a muzes se dohadovat. Pises ze je to autorizovany servis, tak do toho zatahni primo vyrobce SKODA at ti nejak pomuzou s natlakem na servis. Ale pred tim nejprve udelej fotky co a jak... nez se s nema zacnes dohadovat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 Tak jsem dnes byl v servisu v Český Lípě. Vytasil jsem foťák a hrnul jsem se se svým známým, který autům rozumí, ke svému vozidlu. Technik, který mi auto přebíral, de facto nevěděl nic, na co jsme se ho ptali. První bylo, aby mi sdělil typ napínáku, když jsem si nechával za cca 800 Kč zjistit, jestli je řetěz prodloužený a je potřebná rychlá výměna. Řekl, že typ napínáku neví, že je dole a že se tam nedostali. Vyfotil jsem ložiskovou stěnu a ukazoval nám ostatní věci. Když jsme se ho ptali, jak se mohlo stát "údajné" zadření vačky, nebyl schopný nám na to říct ani slovo. Stejně tak, že mi tvrdil, že je přeskočený motor a potkaný ventily atd. Když jsem mu říkal, že by to muselo být na tom motoru slyšet, tak říkal, že taky nic neslyšeli, když to přebírali. Tak jsme mu říkali, že jsme se ptali u x - nezávislých zdrojů, který tvrdí úplně něco jiného. Když zjistil, že známý tomu rozumí a "vidí" do toho, tak mě dostal hláškou: "Těch 40 tisíc za opravu bylo hraničních. Vlastně by to šlo udělat tak, že to zbrousíme, a bude to ok." Byl jsem domluvenej na cenu 10 tisíc za výměnu rozvodů, napínák, řetěz. Najednou to stáhne o 30 tisíc, včetně toho, že za 10 udělá i to "zbroušení", tomu moc nerozumím přesně,. Ale co ještě dodal bylo, že si nemyslí, že ten motor bude potkanej atd. Ale do telefonu, když mi volal, že budou muset rozšířit zakázku, mi jasně tvrdil, že jsou ventily ohnutý, došlo ke kontaktu a že se musí vyměnit komplet vše a že ta oprava bude za 40 litrů. Přikládám fotky, budu rád za každý názor a hlavně postup, jak s tímhle dál. Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 A tohle mi dělali den před tím při tý bezplatný prohlídce, než se rozsvítila oranžová kontrolka: A vše ok.. Druhý den, kontrolka se rozsvítí, svištím s tím do servisu. Po 14 dnech mi volají. Ale to už se opakuju. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 Jak jsme si spolu volali, napadla mne jedna vec... kolik si mel prodlouzeny ten retez v mm... rekli ti cislo??? jestli ne tak ho vubec nemerili... Dal pri merenni roztazeni retezu musi videt napinak, jinak to nejde udelat... proto si myslim ze i to mereni te osulili... Loziskova stena je KO, jak jsem ti psal byla na to svolavacka a jestli si do ni spadnul oprava ma byt zadara... Vacka se da docistit... je cementovana... Jak jsem ti rikal utec z toho servisu protoze to smrdi az sem do Brna... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 Hledám tu na foru ted to svolavacku, abych si overil, jestli do toho spada i to moje auto.... Cislo presny nerekli. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 Jak jsme si spolu volali, napadla mne jedna vec... kolik si mel prodlouzeny ten retez v mm... rekli ti cislo??? jestli ne tak ho vubec nemerili... Dal pri merenni roztazeni retezu musi videt napinak, jinak to nejde udelat... proto si myslim ze i to mereni te osulili... Loziskova stena je KO, jak jsem ti psal byla na to svolavacka a jestli si do ni spadnul oprava ma byt zadara... Vacka se da docistit... je cementovana... Jak jsem ti rikal utec z toho servisu protoze to smrdi az sem do Brna... přesně, snaží se tě ojebat jak to jen jde, žasnu ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 A radíte ještě něco jak se bránit a tak? Dát to do jiného servisu znamená to nechat někam převézt. Kde jste našli tu svolávačku? Já se k tomu nemůžu proklikat. Abych zjistil tu lož. stěnu. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 rikal jsem ti pouzij google... http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=9369 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 Diky moc. Tak mam vin TMBKK61Z4A2056791 na ten se to asi nevtahuje? Nenasel jsem to v tom rozsahu přesně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 Skoda. Na skodaforu jsem ted výčet, ze se to týká cdaa motoru od 2009. To jsem i ja. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 A kolik tak stojí ten přestavovač vač.? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 24, 2015 Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 Tak Octavia doma. Prestavovac vymenen zdarma, komplet rozvody, napinak. 10 900 Kc. Z původních 40 tisíc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 Jakej napinak ti teda dali... a na tu stenu se teda vstahovala svolavacka??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 24, 2015 Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 Nevztahovala. Ale po tom cambusu a randálu mi řekl, že v rámci kompenzace mi to udělali k tomu. Jmenuje se držák uložení ložisek či co. Dali mi zpět náhradní díly. Je to to, co jsem ti fotil a posílal, jak jsi říkal, aby vyměnili. Napínák je typu 06K109467K 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 To vim hlavne ze to dobre dopadlo. Ten napinak je v poradku je to "K" a to je dulezite... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 24, 2015 Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 To jo. Jsem taky moc rád. Ale představa, že chtěli 40 tisíc a já coby laik bych je i býval málem zaplatil, to je děs. Člověk už dnes nemůže věřit nikomu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Leden 24, 2015 Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 no musíš si najít takovej servis, kterému můžeš věřit... je to prostě ve všem. asi jako když kupuješ nové auto, tak nesmíš všemu věřit, co ti nakuká prodejce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 24, 2015 Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 Já nevím, autorizovaný servis Škoda, který tady na severu má x poboček, by měl být důvěryhodný.. To už fakt člověk neví, kam jet, aby se nespálil. Děs. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.