Matt12 Odesláno Leden 24, 2015 Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 VIN TMBKK61Z4A2056791 je v intervale TMB___1Z_A2006008 - 066799 na servisnú akciu 15D7 prestavovač vačky. V "rámci kompenzace" to servis vyučtoval výrobcovi ^_^. Platil si len za rozvody, cena zhruba zodpovedá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 24, 2015 Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 To je divny. Jak p2p, tak jiny servis, kam jsem volal a hlasil vin, tak i stranky skoda, kam se da zadat vin, svolavacku nepotvrdili. V tom pripade mam narok zdarma na komplet vymenu? Podle protoku mi nevymenili vackovy hridel, jen zalestili poškozenou cast hridele a dali novy držák uložení ložisek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 (upraveno) @Matt12: Prosím je tento VIN předmětem té akce nebo není? TMMBGK61ZXA2097108 Děkuju. Upraveno Leden 25, 2015 uživatelem kejml 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Matt12 Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Interval týchto VIN je z oficiálneho TPI 2026180/2. Nejedná sa o zvolávačku ale len dielenskú akciu - zákazník by mal byť upozornený na nutnosť výmeny pri najbližšej návšteve servisu. Pokiaľ sa jedná o auto z druhej ruky a predchádzajúci majiteľ už túto výmenu absolvoval zaniká tým samozrejme nárok na ďalšiu bezplatnú výmenu. Prvé VIN z rozsahu je teda TMB***1Z*A2006008 a posledné TMB***1Z*A2066799. Moje VIN je A201**** a som tam. Toto je stav z roku 2011, keď to bolo aktuálne, takže každý dotknutý majiteľ navštevujúci autorizák by už 15D7 mal mať dávno urobené. Rozvody (napinák, lišty, reťaz, kryt) sú úplne mimo tejto akcie, takže výmenu platí každý sám. (po záruke, pokiaľ to robí preventívne) TMMBG ... nie je v intervale, VIN musí začínať TMB. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 (upraveno) To je samozřejmě překlep. :-) Všechny VIN u škodovky začínají TMB. Správně je to takto:Číslo karosérie (VIN): TMBGK61ZXA2097108 Upraveno Leden 25, 2015 uživatelem kejml 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Základem je, že si pletete svolávací a dílenské akce. Dílenskou akci 15D7 řešící problém s ložiskovou stěnou máte popsanou v tomto tématu (mimochodem, má zavádějící název - svolávací akce to není, jak je zřejmé z tam uvedeného dokumentu). Nebo se nejedná o stejný problém? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Pawouku. Nevím. Ale mě tu stěnu měnili v záruce a teď, když jsem si nechal měnit rozvody, tak ji automaticky vyměnili taky. Nějak mi to připomíná anabázi s napínákem. Číslo z 05/14 je: 06H 103 144J nemám to moc čitelné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Akce 15D7 se vztahuje na VIN v intervalu od 006008 do 066799? Můj VIN 097108 je novější, tedy akce se jej netýká? Sorry, asi se ptám jak dement, chci mít jasno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Řekl bych, že ne. Já už tomu neruzumím. Mě v servisu řekli, že u mě akce proběhla. A při výměně rozvodů ji opět vyměnili. Vin mám: 1Z492064188. Podle všeho mám číslo dílu OK. Ještě kouknu na číslo té původní. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Z toho si nic nedělej, u mé FII jim stále vyskakovalo, že mají provést akci 24W6 a přitom jsem ji měl dávno udělanou... Pokud VIN není v tom uvedeném intervalu, tak do toho nespadá. Jedině, že by byla vydána nějaká novější revize předmětného TPI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Tak už tomu neruzím vůbec. Buď jsme se v servisu nepochopili, nebo měnili něco jiného. Stará stěna má číslo: 06H 103 166G. Nicméně ať to bylo jak bylo, mám poslední díl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Kluci mate nekdo cislo te nove steny a kolik stoji. Nemam nainstalovanou ETKU. Dik za info... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 06H 103 144J cena 2720,03 KČ bez DPH. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 A mění teda jen tu stěnu nebo jak? S p2p, když jsem se ho ptal, tak rikal, ze do toho nespadam. Pokud meni jen tu stěnu, tak tu mi udelali. Ale mohl by mi někdo napsat, jestli ten postup problemu, co jsem sem napsal a jeeho řešení, tedy ze to zbrousili a vyměnili to uloženo, je ok? Původně mi říkali,ze mam zadreny Zadrenou vackovou hridel. A uloženo lozisek je v háji. Stěna je to uloženo lozisek? Uložení 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 (upraveno) mno ložisková stěna :D tady pro představu u bratrů. http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=198467&st=0 Upraveno Leden 25, 2015 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Omlouvam se, ze se ptám jak blbec a laik. Pisu prvno zprávu ze servisu jeste jednou: Dobrý den pane Heulere, u Vašeho vozu došlo k zadření vačkového hřídele,následně je poškozen držák uložení ložisek. Dále byla provedena kontrola pístů endoskopem, zde došlo ke kontaktu pístů a ventilů . Pro opravu je nutná výměna poškozených dílů rozvodu a ventilů. Nasledne kdyz jsme to fotili atd., uz si nemyslel ze došlo ke kontaktu. A to jak to vyřešili jsem sem uz psal. Dik Držák ulozeni ložisek je teda ložisková stěna, na kterou se vztahuje ta bezplatná výměna? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Ano. Když jsi v tom intervalu. Ale jestli to auto bylo servisované, tak by to mělo být vyměněné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Prave ze nebylo. Zjišťoval jsem to a nic tam nemenili. A poté, co jsem se s nima začal hádat, ze 40 tisíc za jejich návrh opravy platit nebudu, tak najednou to ideál v rámci kompenzace a najednou nebyl potkany motor atd. Tak už to mam vymeneny teda. Sice kecy o kompenzaci, ale jak někdo psal, zjistili, ze to meneny nebylo a ze to auto na to má nárok. Jak je možný ale zprvu napsat takovouhle diagnostiku a pak otočit?! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Já to vidím tak, že po vydání té akce, měl první servis toto provést. Takže se na to buď vy..., nebo zadali do systému, že to udělali a prachy si shrábli. To by neměl být problém zjistit. Co se týká tvé opravy, těžko říct. Dělá to na mě dojem amatérů a snahy se napakovat. Možná by stálo za to, hodit výrobci dotaz, jestli je to takto v pořádku a bla, bla, bla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Jako do MB Skodovky? Jinak hlavni, ze to teda vyměnili. A dali napinak K A slo mi o to, jestli se výměna bezplatná vztahovala i na tu poškozenou část hridele, kterou nakonec po domluvě zleštili 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Ano. Jestli to auto mělo pravidelný servis, tak měli tu stěnu vyměnit. Jestli to neudělali, tak došlo k dalšímu poškození motoru- hřídeli. Odpovědnost padá na servis, který to měl udělat. Byť jsou servisy samostatné firmy, jsou povinny se držet nařízeními z MB. V návodu je nejčastější věta " navštivte autorizovaný servis". Proto bych takto argumentoval vůči MB, jak máš potom důvěřovat této značce, potažmo svému autu. A proto se táži jestli si myslí, že je to takto v pořádku. (jednání, kontrola rozvodů, následná oprava a vyúčtování této akce). Asi bych si od toho nic nesliboval, ale věřím, že se něco pohne a budeš mít něco v ruce, s čím se dá později operovat. Neznám technologický postup výroby hřídele, ale moc se mi ta oprava nezdá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Takze by mi meli spravne vyměnit i tu hridel a ne ji jen zbrousit? Cili výměna hridele a toho drzaku ulozeni lozisek? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 To fakt nevím. Možné to je. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Na to ti odpovi jedine Skodovka pece o zakazniky... tam si to musis vyboxovat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 A co si myslíte o tom postuou zalesteni hridele? A je teda uz 100%, ze ta výměna se týká i mýho vin? Postupu zalesteni 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Napis na zakaznickou linku do MB! Snazis se sbirat rozumy na foru kde ti nikdo nic na jistotu nerekne. Misto abys napsal mail a mas jistotu hned. Vubec ti nerozumim.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Jj. Tady dostaneš info od znalců i ostatních. V klidu vše promysli a nějak se k tomu postav. Myslím, že vše bylo řečeno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Jasan. No, mně jde hlavně o to, abych nebyl za trotla a nevztahovala se na mě případně ta bezplatná výměna... Ale o postupu autorizáku tam napíšu atd. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Zeptej se jich samozrejme i na to. Kdo povolanejsi by ti na tuto otazku mel odpovidat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Leden 26, 2015 Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 Tak se to na me pry nevztahuje. Jeste pockam na jednoho tady ze clenu, ktery to zjistuje. No, hlavni je, ze je napinak ted Kcko a stena vymenena. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.