marthy Odesláno Září 12, 2011 Sdílet Odesláno Září 12, 2011 Chtel bych si vymenit sam doma olej je to slozitejsi nez u forda u ktereho jsem si ho menil sam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimrider Odesláno Září 12, 2011 Sdílet Odesláno Září 12, 2011 Co by na tom mělo být složitějšího ? Však je to jedno a to samé.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jajiN Odesláno Září 14, 2011 Sdílet Odesláno Září 14, 2011 vysroubujes sroubek -> zasroubujes sroubek -> dolijes :) Nebo se pletu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mr.Freezer Odesláno Září 14, 2011 Sdílet Odesláno Září 14, 2011 tak toto uz hej... minule mi vymienala olej priatelka... chcel som jej dokazat, ze to je jednoduche.. jedine co som jej pomohol bolo povolit vypustaci srob a filter... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomisak Odesláno Září 14, 2011 Sdílet Odesláno Září 14, 2011 Vyšroubuješ šroubek, vyšroubuješ fitlrt dáš novej zašroubuješ šroubek vymažes olej na přístrojovce a jedeš ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 14, 2011 Sdílet Odesláno Září 14, 2011 Sroubek bys mel dat novej. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Září 14, 2011 Sdílet Odesláno Září 14, 2011 tomu říkám luxus, pokud kolegovi olej mění přítelkyně ;) dobrý výběr !! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mr.Freezer Odesláno Září 15, 2011 Sdílet Odesláno Září 15, 2011 mno treba si ju riadne vycvicit :D.. ale nie.. ju to bavi... karburator na simsone vycisti uplne sama :D :D jasne ze novy srobik... a este tak pozeram.. este ani jeden navod uplne presny :D :D vsade daco chyba... zohriaty motor, otvoris nalievaci otvor (aby to lepsie tieklo von), vysrobujes vypustaci srob... vypustis olej, vysrobujes filter, das novy filter, zasrobujes, zasrobujes novy vypustaci srobik, nalejes novy olej po mierku, zavres napustaci otvor, nastartujes, kusok popridavas, zhasnes, chvilu pockas a potom skontrolujes hladinu.. asi tak.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Září 15, 2011 Sdílet Odesláno Září 15, 2011 To po každé výměně oleje měníte vypouštěcí šroub? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Září 15, 2011 Sdílet Odesláno Září 15, 2011 K čemu je to dobrý? Kvůli těsnosti? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mr.Freezer Odesláno Září 15, 2011 Sdílet Odesláno Září 15, 2011 ja ked kupujem olejovy filter, hned mi k tomu pribaluju aj srobik.. takze preco by som ho nevymenil... inac neviem ci kvoli tesnosti, lebo to tesnenie nie je nikdy dako velmi zdeformovane... bohvie.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miam Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 K čemu je to dobrý? Kvůli těsnosti? Šroub ne, ale těsnění pod šrouběm ano. Myslím si, že si jinak sedne. Dělám to preventivně, aby nikde nic z motoru nekapalo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marthy Odesláno Prosinec 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 ten vypousteci sroub je docela drahy,take me po vymene zacal trosku propoustet nestacilo by priste koupit jen to tesneni a pripadne,kde?ten sroub udajne jen ve skode 0 Citovat Odkaz ke komentáři
67Jitka58 Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 Je zbytečné měnit šroub,mění se těsnící kroužek.Stojí 10kč. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 v životě jsem neviděl,aby k olejovému filtru dávali šroub.Pouze těsnění.Olejový filtr může pasovat na "X" aut,ale šroub už né,takže je to nesmysl.Mění se pouze těsnění na filtru a max.těsnění na vypušťáku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dexter 1.8T Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 já kupuju v autorizáku a tam mi dávaj vždy šroub s těsnením dohromady(je na šroubu a nejde sundat) že se to zvlášť neprodává, a stojí to pár korun, měním jednou za rok tak proč bych řešil pár korun... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marthy Odesláno Prosinec 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2011 jsem si vzpomel,ze po vypusteni oleje jsem mel asi 3,5l oleje co vytekl jak to mate,vy??pri jake hladine spusti cidlo a rozviti se kontrolka oleje na palub.desce???... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rohatej Odesláno Prosinec 28, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2011 Na jaře jsem měnil olej a bylo toho taky 3,5l. Co tam byla původní nálepka náplně, psali tam totéž. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marthy Odesláno Prosinec 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2011 me prave i dost klapal motor,tak jsem myslel,ze by to mohlo byt mensim mnozstvim oleje.. Na jaře jsem měnil olej a bylo toho taky 3,5l. Co tam byla původní nálepka náplně, psali tam totéž. dolival si behem roku?pripadne,kolik?ja nic nekontroloval jsem hladinu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rohatej Odesláno Prosinec 28, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2011 To auto jsem na jaře koupil - v bazaru jsem poletoval po místech, kde se přesouvalo a nakapáno tam nebylo a měrka ukazovala akorát. Po výměně občas kouknu a olej mi nijak neubývá. Od oka vůbec - jinak nevim, kolik a na kolik km si má motor vzít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marthy Odesláno Leden 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 29, 2012 proc se ma dolivat olje az,kdyz je v hladine a,kdo ma knizku jak na to,tak tam je to napsane jen nechapu,ze neni doporuceno dolivat,kdyz mam na spodni hranici b?...... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bad_messiah Odesláno Únor 8, 2012 Sdílet Odesláno Únor 8, 2012 To po každé výměně oleje měníte vypouštěcí šroub? Po každé menim hliníkovu podložku...šrób sa neopotrebuje :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Únor 27, 2012 Sdílet Odesláno Únor 27, 2012 Zdarec lidi, zajímalo by mě, jaký používáte olej v 1,8T RS AUQ případně jaký doporučujete? Castrol Magnatec, Edge, nebo neco jiného hodně kvalitního? Dřív jsem měnil olej v servisu (Liqui Moly 5W-30), ale teď bych si ho rád vyměnil sám.... Dík za info... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gerdy Odesláno Únor 28, 2012 Sdílet Odesláno Únor 28, 2012 U toho AUQ bych se pozastavil. Jako já jedině Castrol EDGE Sport. Nikdo se mě neptejte proč :D Prostě si ho liju do všech aut co jsem měl :D , ale jde mi spíš o tohle. Bylo by lepší přes zimu tam mít 0w40 a v létě 10w60? Zajímali by mě názory. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ironpipi Odesláno Březen 2, 2012 Sdílet Odesláno Březen 2, 2012 Já dávám Castrol Magnatec C3 5W40 a no problem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Březen 2, 2012 Sdílet Odesláno Březen 2, 2012 A nevite nekdo jaky je rozdil mezi Magnatec a Edge? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hagis Odesláno Květen 31, 2013 Sdílet Odesláno Květen 31, 2013 Rád bych to tady po víc jak roce oživil :) mám motor AUM - 1.8T 110kW musím ted měnit olej, zajímalo by mne, jaký je asi tak běžný olej, který se tam leje? nechci žádný závodní nebo tak, chci zlatou střední cestu, aby to stálo rozumě a přitom to nebyla žádná shitka :) já jsem za 12000km musel dolít skoro 2l oleje. hold mi to asi trochu papá :) ale to je tím, že mám dávno přes 300 000km najeto :) díky Hagis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Červen 9, 2013 Sdílet Odesláno Červen 9, 2013 To po každé výměně oleje měníte vypouštěcí šroub? Vypouštěcí šroubek se mění po každé když ho po vyšroubování ztratíš :) Jinak u mě by ta výměna vypadal následovně... Vyšroubuju šroubek a hned ho našroubuju zpátky páč jsem vyšrouboval jinej. Kouknu do příručky a vyšroubuju spávnej, olej začne vytékat mimo takže rychle přistavím kyblík (2 litrový .. takže velice rychle náselduje schánění dalšího kyblíku). Pak jdu povolit filtr a protože jsem profík nepotřebuju na to klíč stačej velký hazetky ... zaberu kleště se sesmeknou a ejhle škrábanec je na světě .. no co je to zespoda neni to tolik vidět, zaberu znova a ta díra v chladiči už je větší problém než ten škrábanec .. no abych to uzavřel lidi jako já by měli mít zakázáno dělat tokovéhle věci doma a proto jezdím radši za kámošm do servisu ;) ... Všem kutilům zdar .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Říjen 13, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2013 Nemáte někdo tip, kde koupit hlavici na olejový filtr? Já jen, abych koupil správný rozměr. Předpokládám, že rozměry jsou u všech stejné, ale pro jistotu - kupuju vždy filtr od Mannu. O víkendu jsem měnil olej a s filtrem jsem rukou nehnul. Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.