Per Odesláno Říjen 17, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2016 Mne dnes jeden senzor odpoadol.Asi som pri cuvani trafil nejakou pevnejsou vetvu, konarom priamo do senzoru...Senzor som z vnutra zalepil silikonom..snad to bude drzat origo to tam drzalo na nejakej smiesnej samolepke :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sandman.21 Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Mozna blba otazka,nebo v blbe sekci... Na kolik by vysla dodatecna montaz park senzoru na O2 r.v. 2007? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomasoct Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Z nových Origo dílů cca 5000-7000 kč + práce. Odesláno z mého thl 5000 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Véca Odesláno Prosinec 15, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2016 A jde třeba změřit multimetrem to čidlo? Myslím třeba odpor nebo tak něco, abych poznal přesně který je špatný..Diagnostika VAG zjistila tohle: 1546 Snímač pomoci při parkování LZS -G204 přerušení/zkrat na kostrua pak ještě: 1327 Řídící jednotka pomoci při parkování -J446 žádný signál/komunikace (měl sem aji vytažený pojistky abych je zkontroloval zda jsou ok tak jestli ta druhá chyba není třeba kvůli tomu..)Nebo jestli by sem někdo nehodil postup krok po kroku jak ve VAGU najedu na ty měřené hodnoty abych zjistil který to čidlo zlobíDíky za rady a poznatky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cooper3005 Odesláno Únor 5, 2017 Sdílet Odesláno Únor 5, 2017 Dobry den. Jak psal uz kolega vyse,tez mi zacal ''chraptit'' repracek senzoru. Zjistil jsem ze je v B sloupku za ridicem,ale jak se na nej dostat,kdyz mam bocni airbackairback ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Únor 5, 2017 Sdílet Odesláno Únor 5, 2017 sundat horní kryt sloupku B: pokud máš hlavový pytel, tak pod krytkou "airbag" je šroubek na torx20, sundáš hodní kryt, a pak spodní kryt sloupku. Repráček drží na plastových nýtech 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hostyk Odesláno Únor 6, 2017 Sdílet Odesláno Únor 6, 2017 Pokiaľ budeš postupovať ako ti kolega nado mnou písal tak sa k tomu bez problémov dostaneš a svoj problém vyriešiš hlavne to všetko rob s citom a nie silou ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cooper3005 Odesláno Únor 8, 2017 Sdílet Odesláno Únor 8, 2017 Re praček nalezen,dokonce jsem ani neponicil ty plastové nýtky. Děkuji pánové. Ale pětikilo za takovej bazmek ..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Červen 19, 2017 Sdílet Odesláno Červen 19, 2017 Mě při zařazení zpátečky souvisle pípají i ukazuji plny čárky oba zadní střední senzory. Mám parkováky předek i zadek. Ve všech osmi krásně lupe/cvaká, takže by mely byt senzory OK. Diagnostika nepíše chybu, ani chybu RJ parkováků a při testu ve vagu mi diagnostika píše u čidel ve všech čtyřech okénkách místo čísel údaj "N/A". Nevím co s tím a jsem zoufalej. Při každý zpátečce to ječí, až mě to sere. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Červen 19, 2017 Sdílet Odesláno Červen 19, 2017 Že by odešla přímo řídící jednotka? Ale diagnostika nic nepíše. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Červen 20, 2017 Sdílet Odesláno Červen 20, 2017 Zkusil jsem dvě další RJ parkovaku a furt stejný. To mi řekněte, kde je problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FPiskac Odesláno Květen 18, 2023 Sdílet Odesláno Květen 18, 2023 Zdravím všechny, koupil jsem si oct III s předními a zadními parkovacími senzory a při prodeji mi bylo sděleno, že díky nefunkčnímu bzučáku, nefungují ani ve předu ani vzadu. Ůdajně nový bzučák jsem dostal k autu. Když jsem auto rozebral a našel jsem pod volantem za pojistkovou skříní místo, kam by měl být repráček vložen, zjistil jsem, že není nikde není kabel, kterým bych ho zapojil. Dokážete mi nekdo pomoci??? Děkuji všem za ochotu. František Piskač 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Květen 18, 2023 Sdílet Odesláno Květen 18, 2023 (upraveno) Není ten PDC reproduktor náhodou u střešní antény pod tapecírem. Mrkni tam. a jeden je i ve předu, ale to netuším kde, ale řekl bych že je umístěn někde u rádia pod palubkou. Upraveno Květen 18, 2023 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FPiskac Odesláno Květen 18, 2023 Sdílet Odesláno Květen 18, 2023 před 2 hodinami, Radas napsal: Není ten PDC reproduktor náhodou u střešní antény pod tapecírem. Mrkni tam. a jeden je i ve předu, ale to netuším kde, ale řekl bych že je umístěn někde u rádia pod palubkou. bzučák na zadní ps by měl byt na b sloupku a na přední pod volantem viz schéma. Tím už jsem si dost jistý, ale problem vidím v tom, ze ho nemám do čeho zapojit, respektive jsem nenasel jak žádný kabel, tak ani nikde schéma na netu, podle čeho bych zjistil jaký kabel koupit a kam ho zapojit. diky 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 19, 2023 Sdílet Odesláno Květen 19, 2023 h15 je u stropní antény a h2x je za pojistkami viz schéma, každopádně pokud tam nemáš drát, je třeba pátrat a vůbec ověřit, jestli má auto reálně přední parkovák, často je jen nárazík se senzory, ale dál už nic (po nehodě) prostě někdo vezme co zrovna má a hodí to na auto. Ideálně vyfot spodek RJ parkováku, pokud do ní jdou dva konektory je tam předozadek, pokud jen jeden, jde jen o zadek. Když budou dva, musíš víc pátrat po drátu od pípáku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FPiskac Odesláno Květen 19, 2023 Sdílet Odesláno Květen 19, 2023 před 13 hodinami, Rolbař napsal: h15 je u stropní antény a h2x je za pojistkami viz schéma, každopádně pokud tam nemáš drát, je třeba pátrat a vůbec ověřit, jestli má auto reálně přední parkovák, často je jen nárazík se senzory, ale dál už nic (po nehodě) prostě někdo vezme co zrovna má a hodí to na auto. Ideálně vyfot spodek RJ parkováku, pokud do ní jdou dva konektory je tam předozadek, pokud jen jeden, jde jen o zadek. Když budou dva, musíš víc pátrat po drátu od pípáku rolbař, děkuji za odpověd. Musím se přiznat, že jsem trošku ko.ot. Doteď jsem žil v tom, že auto má i přední senzory, až po tvém komentáři jsem zjistil že nejsou ani v nárazníku. Asi jsem si to vsugeroval v ten moment, kdy mi prodávají řekl, že reprák je pod volantem a z příručky jsem zjistil, že tam je k předním senzorům. Nicméně jsem rozebral strop, abych mohl vyměnit reprák. Nicméně ted, když nastartuji a zařadím zpátečku se ozve cca 2sekun*ový zvuk a pak nic a senzory nereagují. Na diagnostice jsem ještě nebyl. Je potřeba něco nakódovat, nebo mám ještě další problém. A druhá věc, dokážeš z fotek poznat, že řídící jednotka je vhodná i pro přední senzory, jelikož je zapojen jen jeden kabel? Děkuji za odpověd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 20, 2023 Sdílet Odesláno Květen 20, 2023 Jednotka je pouze na přední senzory a uvidíš, co napíše diagnostika 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pally3 Odesláno Červen 23, 2023 Sdílet Odesláno Červen 23, 2023 V 2. 8. 2016 at 6:22, MartinRS-CR napsal: Díky. Takže nárazník dolů a prohodit konektory a nebo kudy to vede, že to tam může být prohozený? //Vyřešeno - přehozená levá/pravá větev kabeláže v zadním nárazníku. Ahoj. Taky mi Amundsen zobrazuje prekazku obracene. Mohl bych Te poprosit o postup, jak si to prohodil? Diky za odpověď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS-CR Odesláno Červen 24, 2023 Sdílet Odesláno Červen 24, 2023 Ahoj. Normálně pod zadním nárazníkem u výztuhy je kabelový svazek od středu nalevo a napravo k čidlům. Tak to musíš odpojit a přehodit levou a pravou stranu kabelu a zase zapojit. Někdo se v tom evidentně vrtal, když měl oddělaný nárazník a zapojil to zpět opačně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Červen 24, 2023 Sdílet Odesláno Červen 24, 2023 Nebo přepinovat kabely ve svorkovnici u jednotky :)) My jsme to tak udělali u mě, jak jsme dodělávali přední. Táhli jsme svazek levou stranou a ne pravou(jako je origo), tak se to přehodilo kabely a funguje to náramně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ghd6rzi Odesláno Květen 22, 2025 Sdílet Odesláno Květen 22, 2025 Zdarec hrdí majitelé dvojkové nádhery, chci se vás zeptat. Před asi půl rokem jsem koupil Oktávu od nějakého samouka, nefunguje mi většina zásuvek a senzory. jednu nabíječku jsem spravil, to mi problém nedělá, spíše mě trápí ty senzory. mám stejny problém jako kolega co to tu založil. při zařazení zpátečky mi zazní dlouhý asi 3 sekun*ový hlasitý tón, a pak ticho, při vyřazení mi tam blikne autíčko a toť vše. Mám auto neustále napojené na OBD adaptéru který mi hlásí chybu na všech čtyřech senzorech. Bohužel v manuálu k autu je jen zmínka o poruše, ale co ji může způsobit, to už nikde není. Mohli by jste mi prosím poradit? Nechci kvůli tomu rozdělávat všechny plasty. Doufám že budou jen vadné senzory, ale zase všechny 4? zvláštní. Budu rád za každý návrh. Děkuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.