Přejít na obsah

Topí mizerně

Doporučené příspěvky

Ahoj, prosim vás o radu nebo nápad, mám O1 1.6 AKL 1998, Dneska ráno u nás bylo -4 stupně a za celou cestu do rachoty cca 30minut cesty, jsem se nijak zvlášť neohřál. Termostat mám novej, mám i odvzdušněný ty hadice jak se píše v tomto tématu v posledním příspěvku http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=11801. Nenapadá vás čím by to ještě mohlo být? V tom posledním příspěvku se píše o ,,elektro ventilu co je v motoru a reguluje topnou vodu" , kde ho prosím vás najdu? Díky za odpověď, lunoš

Odkaz ke komentáři

Ten ventil je vyfocen ode me v tom vláknu co jsi sem nakopiroval.Je na té první fotce.Vím akorát že se dával určitou dobu a pak už ne.Jestli tam býval před rokem 2000 nevím.Jinak tady ty auta topí dobře až tak po 20km.Taky jsem si dlouho zvykal oproti fildĕ co jsem měl před tím.Ta topila jak čert.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Ahoj přátelé, tak jsem tu zase pořád s jedním a tím samým problémem, furt to topí na pi.u. Chtěl jsem se vás tedy zeptat, teď, když už se počasí kapku umoudřilo, bych se vrhnul do nějaký opravy či většího bádání po tom, proč to topí asi až po dvaceti minutách a to tak, že ani po hodině jízdy to topení neztlumim, páč to hřeje jen jakž takž. Napadlo mě třeba vyměnit nějakou část topení (?) nebo celé topení? Moc Vás prosím o radu, páč jestli na to nepřijdu, budu muset oktu prodat, páč jezdit v takovym auťáku a připadat si v něm jako Abrahám ve Velorexu, to už příští zimu nehodlám absolvovat;) Díky za vaše rady/názory, lunoš

Odkaz ke komentáři

rafička je po chvíli jízdy normál uprostřed, termostat jsem taky vyměnil a furt nic. Jako ono to fouká teplý (vlažný) to né že by to bylo uplně ledový, ale když to srovnám s kámošovou oktávkou, tak to je uplně někde jinde. Asi mi nezbude nic než sundat palubovku a koupit novej radiator a doufat

Odkaz ke komentáři

Pokud se ti zahřejí i ty hadice, co jdou z motoru přepážkou do topení, tak můžeme vyloučit i vodní pumpu a tak buď bude fakt v háji topení, přicpané, ale to se mi moc nezdá, nebo bude problém v ovládání topení. Máš klimatronic, manuální klimu nebo autíko bez klimatizace?

Odkaz ke komentáři

Pokud by ti tekl ten radiátor, určitě by jsi to v kabině cítil, ten fridex smrdí a jinak než do kabiny se z toho radiátoru nemůže dostat.

Projdi všechny ovladače topení, myslím tím ty kolečka na rozvod vzduchu a na teplotu, stává se že se nějaký bovden někde vyvlíkne atd. a pak to zlobí. I když máš koleško na max. teplotu, bude třeba klapka skoro zavřená.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

zdarec chlapi, auto mi taky (ne)topí mizerně. po nastartování do 5-ti minut ručička vyjede doprostřed na 90.

horní hadice k chladiči horká, že se nedá udržet, spodní vlažná. hadice k topení obě malinko vlažné, fouká lehce vlažný vzduch. chladič je nahoře horký, dole vlažný.

je to správně když si myslím, že je to termostatem, že je otevřený na velký okruh?

Odkaz ke komentáři

Vodní pumpu jsem měnil loni spolu z rozvodama, tak doufám že tou to nebude. Mám manuální klimu. Jo a děsně se mi mlží čelní okno, tak by to mohl být ten radiator, ale zase nějaký extra úbytek vody jsem taky nespozoroval, snad jen decka během týhle zimy

to mlžení sem řešil na 1,6ce taky a u mě to byla furt otevřená klapka vnitřního vzduchu

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=15896

czzapik z toho co píšeš bych spíš řekl že ti ten termostat neotvírá skus novej :)

Odkaz ke komentáři

czzapik z toho co píšeš bych spíš řekl že ti ten termostat neotvírá skus novej :)

ahoj termostat mi dnes vyměnili, nastala změna v tom, že přivodní trubka do topení těsně u přepážky je horká, ale zpátečka je studená. teď nevím jestli je v háji vodní pumpa, nebo zanešený radiátor.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravím, mám také problém s topením. Teplota se ohřeje na 90 stupňů. Auto po rozjezdu netopí. Když zastavím a pak se rozjedu, topí jen trošku. Po zastavení a puštěném motoru netopí vůbec. Mám namontované LPG a mám digi klimu. Klapka na regulaci vzduchu funguje. Nevíte co s tím? Mechanik neví.

Tak dnes jsem jel do práce a auto docela topilo. Nechápu. :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

zdarec mám další poznatky. auto začne topit až tak po 50km. pak už musím i stahovat teplotu. a začne lítat teplota až ke 100.

dal jsem do servisu na výměnu vodní pumpy, ale začali mě přesvědčovat, že to na pumpu nevidí. že to bude nejspíš radiátor, že je tam místo řůžové kapaliny modrá. a že auto s LPG nebude nikdy topit normálně. (až teď jsem si všiml, že jsem to předtím zapomněl napsat.)

zatím nic nedělali, ale když jsem se díval co obnáší výměna radiátoru, tak se mi to nechce dělat kvůli penězům za práci. a ještě musí rozpojovat klimu.

teď babo raď, zima na krku a auto netopí.

Odkaz ke komentáři

Podle mě s tím radiátor nemá nic společnýho. Pokud by byl zacpanej, tak by byl zacpanej pořád a ne že chvíli přes něj voda poteče a chvíli nepoteče a navíc by to na teplotu motoru nemělo mít vliv. Vidím to na špatnou pumpu a co se týká LPG, tak znímí mají plyn v autách a že by jim to topilo hůř než na benzín neříkali, takže to je podle mě blbost, max. by se ti to o 1km dýl ohřívalo. Zkus zajet do jiného servisu ať se k tomu vyjádří, co to může být ;)

Odkaz ke komentáři

pokud lítá teplota a jednou topí a podruhý ne tak si typnu těsnění pod hlavou -co dělá voda v nádobce po jízdě má menší hladinu a po opatrném otvírání de teplota rapidně nahoru??

nebo ta pumpa

no ono to netopí nikdy na krátkou vzdálenost. a teplota začne lítat až to začne topit a to je těch 50 km. vlažný vzduch fouká, když se motor ohřeje na 90 a je v otáčkách, když je na volnoběh fouká studený vzduch. horký vzduch je až po těch 50 km.

při jízdě voda neklesne pod min. a potom po otevření mírně stoupne nad max. asi 1 cm.

Upraveno uživatelem czzapik
Odkaz ke komentáři

Také hodlám přidat svůj příspěvek do diskuze.

Problém na volnoběh netopí: měl jsem vyndanou vodní pumpu a je dobrá, radiator jsem propláchl hadicí po té jsem do systému nalil nějakou sra.ku na čištění. Výsledek žádný.

Navíc nevím jak vy, ale já když otevřu víčko od nádobky na vodu tak tak půlka vyteče jak je to asi nějak natlakovaný tak nevím. :wallbash:

Vypadá to že tuto poruchu asi nikdy neodstraníme :angry:

Odkaz ke komentáři

zdarec mám další poznatky. auto začne topit až tak po 50km. pak už musím i stahovat teplotu. a začne lítat teplota až ke 100.

dal jsem do servisu na výměnu vodní pumpy, ale začali mě přesvědčovat, že to na pumpu nevidí. že to bude nejspíš radiátor, že je tam místo řůžové kapaliny modrá. a že auto s LPG nebude nikdy topit normálně. (až teď jsem si všiml, že jsem to předtím zapomněl napsat.)

zatím nic nedělali, ale když jsem se díval co obnáší výměna radiátoru, tak se mi to nechce dělat kvůli penězům za práci. a ještě musí rozpojovat klimu.

teď babo raď, zima na krku a auto netopí.

Možná teď plácnu blbost, ale nemůže to být vadným termostatem?

Odkaz ke komentáři

sendycl - pokad ti při otvírání nádobky de voda ven je to špatně bude v háji těsnění pod hlavou

czzapik- tak koukni nejdřív na tu vodní pumpu jestli má ještě lopatky u tátovo feldy 1,6 se po 7mi letech normálně rozpadli

Ted jsem ho menil a od te doby jsem to vlastne nezkousel. Takze az budu jezdit tak se uvidi. :palec:

Odkaz ke komentáři

sendycl - pokad ti při otvírání nádobky de voda ven je to špatně bude v háji těsnění pod hlavou

czzapik- tak koukni nejdřív na tu vodní pumpu jestli má ještě lopatky u tátovo feldy 1,6 se po 7mi letech normálně rozpadli

tak jsem to dal dnes znova do servisu , ať vymění vodní pumpu.

dali do toho něco na průplach, vyměnili pumpu, řemen, nalili růžový fridex a nějakou zásadní změnu jsem nezpozoroval.

Odkaz ke komentáři

ahoj, taxem dneska zašel do konkurečního servisu škodovky a tam mi pán říkal, že to vidí na prasklé těsnění pod hlavou nebo malinká prasklina v hlavě.

že mu zrovna auto se stejnýma příznakama stojí na dílně. že na radiátoru se nemá co pokazit, max praskne a to by se mi mlžilo okno a bylo by to cítit.

a LPG prej nemůže mít tak velký vliv na to jestli to topí nebo ne.

našetřím korunky a promlyslím co stím dál.

Odkaz ke komentáři

ahoj, taxem dneska zašel do konkurečního servisu škodovky a tam mi pán říkal, že to vidí na prasklé těsnění pod hlavou nebo malinká prasklina v hlavě.

že mu zrovna auto se stejnýma příznakama stojí na dílně. že na radiátoru se nemá co pokazit, max praskne a to by se mi mlžilo okno a bylo by to cítit.

a LPG prej nemůže mít tak velký vliv na to jestli to topí nebo ne.

našetřím korunky a promlyslím co stím dál.

Můžu se zeptat kde je ten servis, já jen že by se mi hodilo znát servis kde jsou schopní podobné závady najít a odstranit.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...