lunoš Odesláno Listopad 15, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2012 Ahoj, prosim vás o radu nebo nápad, mám O1 1.6 AKL 1998, Dneska ráno u nás bylo -4 stupně a za celou cestu do rachoty cca 30minut cesty, jsem se nijak zvlášť neohřál. Termostat mám novej, mám i odvzdušněný ty hadice jak se píše v tomto tématu v posledním příspěvku http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=11801. Nenapadá vás čím by to ještě mohlo být? V tom posledním příspěvku se píše o ,,elektro ventilu co je v motoru a reguluje topnou vodu" , kde ho prosím vás najdu? Díky za odpověď, lunoš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 15, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2012 Ten ventil je vyfocen ode me v tom vláknu co jsi sem nakopiroval.Je na té první fotce.Vím akorát že se dával určitou dobu a pak už ne.Jestli tam býval před rokem 2000 nevím.Jinak tady ty auta topí dobře až tak po 20km.Taky jsem si dlouho zvykal oproti fildĕ co jsem měl před tím.Ta topila jak čert. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 16, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2012 lunoš: AKL žádný elektro ventil nemá, má jen mechanický termostat, takže tudy cesta nevede. Spíš bych řekl, že to bude zavzdušněný, tzn. otevřít topení naplno a pořádně to projet :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lunoš Odesláno Březen 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Ahoj přátelé, tak jsem tu zase pořád s jedním a tím samým problémem, furt to topí na pi.u. Chtěl jsem se vás tedy zeptat, teď, když už se počasí kapku umoudřilo, bych se vrhnul do nějaký opravy či většího bádání po tom, proč to topí asi až po dvaceti minutách a to tak, že ani po hodině jízdy to topení neztlumim, páč to hřeje jen jakž takž. Napadlo mě třeba vyměnit nějakou část topení (?) nebo celé topení? Moc Vás prosím o radu, páč jestli na to nepřijdu, budu muset oktu prodat, páč jezdit v takovym auťáku a připadat si v něm jako Abrahám ve Velorexu, to už příští zimu nehodlám absolvovat;) Díky za vaše rady/názory, lunoš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 A jak se chová teplota motoru? To jsem se tu nějak nedozvěděl. Drží rafičku uprostřed, nepřehřívá se to? Jsou dvě možnosti, buď se ten motor prostě nezahřeje a není teplá voda na topení nebo nejde voda do topení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lunoš Odesláno Březen 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 rafička je po chvíli jízdy normál uprostřed, termostat jsem taky vyměnil a furt nic. Jako ono to fouká teplý (vlažný) to né že by to bylo uplně ledový, ale když to srovnám s kámošovou oktávkou, tak to je uplně někde jinde. Asi mi nezbude nic než sundat palubovku a koupit novej radiator a doufat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Pokud se ti zahřejí i ty hadice, co jdou z motoru přepážkou do topení, tak můžeme vyloučit i vodní pumpu a tak buď bude fakt v háji topení, přicpané, ale to se mi moc nezdá, nebo bude problém v ovládání topení. Máš klimatronic, manuální klimu nebo autíko bez klimatizace? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lunoš Odesláno Březen 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Vodní pumpu jsem měnil loni spolu z rozvodama, tak doufám že tou to nebude. Mám manuální klimu. Jo a děsně se mi mlží čelní okno, tak by to mohl být ten radiator, ale zase nějaký extra úbytek vody jsem taky nespozoroval, snad jen decka během týhle zimy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Březen 3, 2013 Sdílet Odesláno Březen 3, 2013 Pokud by ti tekl ten radiátor, určitě by jsi to v kabině cítil, ten fridex smrdí a jinak než do kabiny se z toho radiátoru nemůže dostat. Projdi všechny ovladače topení, myslím tím ty kolečka na rozvod vzduchu a na teplotu, stává se že se nějaký bovden někde vyvlíkne atd. a pak to zlobí. I když máš koleško na max. teplotu, bude třeba klapka skoro zavřená. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
czzapik Odesláno Září 30, 2013 Sdílet Odesláno Září 30, 2013 zdarec chlapi, auto mi taky (ne)topí mizerně. po nastartování do 5-ti minut ručička vyjede doprostřed na 90. horní hadice k chladiči horká, že se nedá udržet, spodní vlažná. hadice k topení obě malinko vlažné, fouká lehce vlažný vzduch. chladič je nahoře horký, dole vlažný. je to správně když si myslím, že je to termostatem, že je otevřený na velký okruh? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Říjen 3, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2013 Vodní pumpu jsem měnil loni spolu z rozvodama, tak doufám že tou to nebude. Mám manuální klimu. Jo a děsně se mi mlží čelní okno, tak by to mohl být ten radiator, ale zase nějaký extra úbytek vody jsem taky nespozoroval, snad jen decka během týhle zimy to mlžení sem řešil na 1,6ce taky a u mě to byla furt otevřená klapka vnitřního vzduchu http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=15896 czzapik z toho co píšeš bych spíš řekl že ti ten termostat neotvírá skus novej :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
czzapik Odesláno Říjen 3, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2013 czzapik z toho co píšeš bych spíš řekl že ti ten termostat neotvírá skus novej :) ahoj termostat mi dnes vyměnili, nastala změna v tom, že přivodní trubka do topení těsně u přepážky je horká, ale zpátečka je studená. teď nevím jestli je v háji vodní pumpa, nebo zanešený radiátor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1pepino Odesláno Říjen 14, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2013 Zdravím, mám také problém s topením. Teplota se ohřeje na 90 stupňů. Auto po rozjezdu netopí. Když zastavím a pak se rozjedu, topí jen trošku. Po zastavení a puštěném motoru netopí vůbec. Mám namontované LPG a mám digi klimu. Klapka na regulaci vzduchu funguje. Nevíte co s tím? Mechanik neví. Tak dnes jsem jel do práce a auto docela topilo. Nechápu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
czzapik Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 zdarec mám další poznatky. auto začne topit až tak po 50km. pak už musím i stahovat teplotu. a začne lítat teplota až ke 100. dal jsem do servisu na výměnu vodní pumpy, ale začali mě přesvědčovat, že to na pumpu nevidí. že to bude nejspíš radiátor, že je tam místo řůžové kapaliny modrá. a že auto s LPG nebude nikdy topit normálně. (až teď jsem si všiml, že jsem to předtím zapomněl napsat.) zatím nic nedělali, ale když jsem se díval co obnáší výměna radiátoru, tak se mi to nechce dělat kvůli penězům za práci. a ještě musí rozpojovat klimu. teď babo raď, zima na krku a auto netopí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 Podle mě s tím radiátor nemá nic společnýho. Pokud by byl zacpanej, tak by byl zacpanej pořád a ne že chvíli přes něj voda poteče a chvíli nepoteče a navíc by to na teplotu motoru nemělo mít vliv. Vidím to na špatnou pumpu a co se týká LPG, tak znímí mají plyn v autách a že by jim to topilo hůř než na benzín neříkali, takže to je podle mě blbost, max. by se ti to o 1km dýl ohřívalo. Zkus zajet do jiného servisu ať se k tomu vyjádří, co to může být ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 pokud lítá teplota a jednou topí a podruhý ne tak si typnu těsnění pod hlavou -co dělá voda v nádobce po jízdě má menší hladinu a po opatrném otvírání de teplota rapidně nahoru?? nebo ta pumpa 0 Citovat Odkaz ke komentáři
czzapik Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 (upraveno) pokud lítá teplota a jednou topí a podruhý ne tak si typnu těsnění pod hlavou -co dělá voda v nádobce po jízdě má menší hladinu a po opatrném otvírání de teplota rapidně nahoru?? nebo ta pumpa no ono to netopí nikdy na krátkou vzdálenost. a teplota začne lítat až to začne topit a to je těch 50 km. vlažný vzduch fouká, když se motor ohřeje na 90 a je v otáčkách, když je na volnoběh fouká studený vzduch. horký vzduch je až po těch 50 km. při jízdě voda neklesne pod min. a potom po otevření mírně stoupne nad max. asi 1 cm. Upraveno Listopad 9, 2013 uživatelem czzapik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sendycl Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 Také hodlám přidat svůj příspěvek do diskuze. Problém na volnoběh netopí: měl jsem vyndanou vodní pumpu a je dobrá, radiator jsem propláchl hadicí po té jsem do systému nalil nějakou sra.ku na čištění. Výsledek žádný. Navíc nevím jak vy, ale já když otevřu víčko od nádobky na vodu tak tak půlka vyteče jak je to asi nějak natlakovaný tak nevím. Vypadá to že tuto poruchu asi nikdy neodstraníme 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jackasss Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 To Sendycl: opět mě to utvrzuje v tom, že ti utíká tlak z válců, pokud ti tlakuje chladící okruh. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sendycl Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 To Sendycl: opět mě to utvrzuje v tom, že ti utíká tlak z válců, pokud ti tlakuje chladící okruh. no a kudy by to utikalo? To by museli byt praskly vlozky vylcu coz nejspis ne. Ja na to prijdu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jackasss Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 Nejčastěji přes těsnění pod hlavou ;) Už jsi měřil ty tlaky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dupisek Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 zdarec mám další poznatky. auto začne topit až tak po 50km. pak už musím i stahovat teplotu. a začne lítat teplota až ke 100. dal jsem do servisu na výměnu vodní pumpy, ale začali mě přesvědčovat, že to na pumpu nevidí. že to bude nejspíš radiátor, že je tam místo řůžové kapaliny modrá. a že auto s LPG nebude nikdy topit normálně. (až teď jsem si všiml, že jsem to předtím zapomněl napsat.) zatím nic nedělali, ale když jsem se díval co obnáší výměna radiátoru, tak se mi to nechce dělat kvůli penězům za práci. a ještě musí rozpojovat klimu. teď babo raď, zima na krku a auto netopí. Možná teď plácnu blbost, ale nemůže to být vadným termostatem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
czzapik Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 Možná teď plácnu blbost, ale nemůže to být vadným termostatem? ten je už nový 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sendycl Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 Nejčastěji přes těsnění pod hlavou ;) Už jsi měřil ty tlaky? Jo psal jsem to na to predesle forum. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 sendycl - pokad ti při otvírání nádobky de voda ven je to špatně bude v háji těsnění pod hlavou czzapik- tak koukni nejdřív na tu vodní pumpu jestli má ještě lopatky u tátovo feldy 1,6 se po 7mi letech normálně rozpadli 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sendycl Odesláno Listopad 10, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2013 sendycl - pokad ti při otvírání nádobky de voda ven je to špatně bude v háji těsnění pod hlavou czzapik- tak koukni nejdřív na tu vodní pumpu jestli má ještě lopatky u tátovo feldy 1,6 se po 7mi letech normálně rozpadli Ted jsem ho menil a od te doby jsem to vlastne nezkousel. Takze az budu jezdit tak se uvidi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
czzapik Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 sendycl - pokad ti při otvírání nádobky de voda ven je to špatně bude v háji těsnění pod hlavou czzapik- tak koukni nejdřív na tu vodní pumpu jestli má ještě lopatky u tátovo feldy 1,6 se po 7mi letech normálně rozpadli tak jsem to dal dnes znova do servisu , ať vymění vodní pumpu. dali do toho něco na průplach, vyměnili pumpu, řemen, nalili růžový fridex a nějakou zásadní změnu jsem nezpozoroval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sendycl Odesláno Listopad 12, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2013 tak jsem to dal dnes znova do servisu , ať vymění vodní pumpu. dali do toho něco na průplach, vyměnili pumpu, řemen, nalili růžový fridex a nějakou zásadní změnu jsem nezpozoroval. Odkud jsi? Ja z Ceske Lipy, tak jestli jsi pobliz muzem na to mrknout ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
czzapik Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 ahoj, taxem dneska zašel do konkurečního servisu škodovky a tam mi pán říkal, že to vidí na prasklé těsnění pod hlavou nebo malinká prasklina v hlavě. že mu zrovna auto se stejnýma příznakama stojí na dílně. že na radiátoru se nemá co pokazit, max praskne a to by se mi mlžilo okno a bylo by to cítit. a LPG prej nemůže mít tak velký vliv na to jestli to topí nebo ne. našetřím korunky a promlyslím co stím dál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dupisek Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 ahoj, taxem dneska zašel do konkurečního servisu škodovky a tam mi pán říkal, že to vidí na prasklé těsnění pod hlavou nebo malinká prasklina v hlavě. že mu zrovna auto se stejnýma příznakama stojí na dílně. že na radiátoru se nemá co pokazit, max praskne a to by se mi mlžilo okno a bylo by to cítit. a LPG prej nemůže mít tak velký vliv na to jestli to topí nebo ne. našetřím korunky a promlyslím co stím dál. Můžu se zeptat kde je ten servis, já jen že by se mi hodilo znát servis kde jsou schopní podobné závady najít a odstranit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.