Přejít na obsah

"modrý kombík" 4x4


Doporučené příspěvky

skoro jsem zapomnel, ze 10.8 jsem mel auto rok, najel jsem s nim za tu dobu pres 41 tisic kilometru a v podstate az na par drobnosti si na auto nemohu stezovat :)

 

veci ktere se mi nelibi:

  • aerodynamicky hluk ve vyssich rychlostech
  • horsi pruzne zrychleni
  • horsi kvalita laku - tenka vrstva, ktera je hodn ostrilena hlavne na prednim narazniku
  • standartni podvozek i pro sport paket, protoze se to strasne kymaci
  • drnceni spousty mist v interieru - budu konecne muset doresit tu reklamaci

veci, ktere mi vyhovuji a libi semi

  • kessy - fakt strasne navykova vec nehleda klicek
  • bixenony, ty svetla proste funguji a to je moc fajn
  • sedacky dynamic paket - kdyz O3 tak je chci znovu
  • podvozek umoznuje pomerne hodne sviznou jizdu a diky haldexu na suchu si lze uzit i zatacky
  • na to ze nemam rad liftback / sedan, tak s tim mini lizatkem na kufru to auto vypada o tridu jinde

 

a protoze me auto hezky vozi dostalo v sobotu rano lehci peci - kompletni umyti a navoskovani z venku

post-3488-0-63462800-1471340102_thumb.jpgpost-3488-0-13122700-1471340109_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Krocan, na 99% to bylo na kruhaku, protože jsem jel 15km během kterých to prasklo. V tom miste jsem slyšel divné lupnuti a poškození od kamínků se nám najít nepovedlo.

 

Dokonce i technik mě říkal, že s tím mají problém primárně na RS, ale i běžné O3, že se hodně kroutí a vymýšlejí teď ve skodovce pro RS nějaké výztuhy za sedačky po vzoru jednickoveho RSa, aby to auto zpevnili.

 

Nevíš, jestli se to týká jen liftbacku nebo i combi?

Odkaz ke komentáři

Diky. Zatim to mam rok, ale zivotnosti bych se nebal.

 

Na OII FL mam najeto 60 tisic a neco pres 5 let a xenony jsou vpoho. Na predchozi OII jsme meli 180 tisic kdyz se menili prvne a to jen proto, ze trochu modrala barva, ale porad to nicemu nevadilo a svetla fungovala jak mela. ;)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

myslim si, ze spotreba oleje je bezna, s tim souhlasim...

 

Pred 14 dny se mi povedl na dalnici takovej mensi "tuning"

Jeli jsme v kolone asi 100-110kmh v levem pruhu, odstup jsem mel cca 90 metru. Rychly pohled do zrcatka a kdyz jsem skloni oci zpet, auto predemnou bylo na panickych brzdach. Uhnout nebylo kam, tak jsem dupl na brzdu taky a cca v 60 jsem to do pana napalil. Nastesti se nikomu nic vazneho nestalo, jen pan si teda dohlasil druhy den krcni pater v nemocnici.

Auto je aktualne v servise a cca za 3 tydny by melo byt opravene. Jak jsme oba brzdili tak nejsou hnute nosniky, jen trochu priohnute. A sloupky jsou ok, predne dvere bez poskozeni.

 

Co me prekvapilo je, ze vystrelil airbar i u spolujezdce i presto, ze na sedacce nikdo nesedel. Pak nechapu k cemu tam je to zatezove cidlo, ktere na me rve kvuli pasum.

 

post-3488-0-92099400-1476675509_thumb.jpgpost-3488-0-39197900-1476675520_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ano slo jen o plechy a to je hlavni...

 

Rozpocet oprav netusim, neresil jsem, nemame autorizak, ale predpokladam, ze to bude minimalne co pises.

Duvod brzdit byla prudce brzdici kolona v levem pruhu, ktera se ihned po zastaveni opet rozjela. Duvod brzdeni kolony tezko rict - zapadajici slunce, nejaka klicka kamionu, buh vi...

Auto prede mnou byl SuperB 3 Combi 4x4. Na prvni pohled poskozene pate dvere, naraznik, vyfuk. Blatniky i svetla na prvni pohled vypadala ok. Otazkou je co ylo poskozene dal.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj,prosím o radu začalo mi vibrovat pri brzdění auto a volant ... Přední brzdy a ložiska jsou rok staré, zvednul jsem auto na hever a pravé zadní kolo šlo hůř otáčet, tak jsem koupi zadní kotouče a destičky po výměně je klid ale zadní kotouč pravý  po jízdě o proti zbytku auta pálí aj litak byl teplý. Původní kotouč byl zkroucený ale desky sjeté rovnoměrně. Při výměně šel aj pistek hůř zatlačit oproti levé straně, tak jsem koupil nový třmen a brzdovku vyměnilo se to ale výsledek beze změny, takže včera ještě výměna držáku destiček + vodící čepy a vyměnil jsem i brzdovou hadici a trubku znovu se to odvzdusnilo ručka chodí nádherné na doraz kolo se točí úplně samo volně takže v brzdě problém není ale kotouč je stále rozpálený takže v brzde problém nebyl ... Moje otázka zní, může to dělat zadní náboj? Kolo nemá vůli s nábojem jde točit v pohodě ani nehuci nic ale prostě se to hřeje a hodně. Po zchladnutí jsem projel k večeru auto nebyl provoz asi 10 km zkoušel jsem nebrzdit jel jsem pomalu zastavil jsem a pravý kotouč horký takže jedině zbývá už jen náboj. Ale projevuje se takto náboj? Vím že hučí ale může se i hřát už nevím co by to mohlo dělat.
    • Tak Rapid neprošel na STK. Uvolněná spona před středním dílem výfuku. Je to ještě originál, takže budu muset vyměnit, jinak obal na zadním dílu výfuku je první vrstva již hodně zničená, tak budu muset odstávající přebytky odřezat abych byl minimálně dva roky pojízdný. průměr objímky na trubku před střední díl výfuku náhodou nevíte ? dělají se dva typy. @Lancelot, četl jsem tvůj příspěvek, že jsi také řešil zadní díl výfuku, někdy 202x. Již jsi měnil ? Nesvítí nám jedna dioda ve třetím brzdovém světle- řešil jste někdo opravu ? je to za zadním sklem a mám takové tušení, že se jedná o led.
    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
×
×
  • Vytvořit...