Jump to content

Podvozek

Spooky1

Recommended Posts

rány, nebo tukání? Protože se dost často stává, že pokud máš více km, tak u zadních držáků třmenů dochází k vytváření vůle na osičkách co drží třmeny, je třeba to specifikovat více.

kdyz prejedu kamen nebo projedu dolikem nebo skocim pres retarder ve chvili kdyz zadni kolo jakoby spadne z prekazky dolu nebo se propadne do doliku je slyset rana jako prase co mi trha usi. Jako by neco bez tlumeni samovolne spadlo dolu a o neco se to zarazilo.

Rana. Vymeneny komplet tlumice stab tycky horni ulozeni jak na predku tak zadku. Efekt nula takze se chystam na vsechny silentbloky i pouzdra stabiku. Daji se koupit samostatne nebo jen s tyci?

chalani uz dlhsie riesim problem ze mi auto taha do pravej strany. najviac to samo poznat pri vyssich rychlostiach nehovoriac o jazde po dialnici kde musim drzat volant do lavej strany aby som siel rovno :wallbash: geo robena 2x (nie v skoda servise) kola vyvazene nove pneu nove kola. niekde som zaregistroval ze treba dat spravit geo do skodovky vraj sa robi podla L&K. mam 17palc kola. neviete ci bolo na to TPI pripadne ako im vysvetlit ze potrebujem geo prave podla L&K? kedze su tam taky majstri aky su ;) vdaka

Edited by lumi
  • 3 weeks later...

Mne to mierne taha dolava :D geo som mal tiez robenu pri novych pneu, nulova poloha priecky volantu je tiez zrejme v poriadku(este daj skontrolovat tu priecku), u mna je to malo badatelne, tak som sa na to vykaslal... Ale ked presadnem z feldy do octavky tak hned citim v ruke ze musim na octavke volant drzat vyrovnany...

• 1 month later...

zdravim mam origo 17 a je to hrozne tvrde ted sem jel do prahy a fakt hrozny to 1kova octavia super ,muzete mi doporucit pruziny ,snad sou nejake hledal sem ale nikde sem je nenase dik moc vsem ,do 16 nebo 15 nechci jit ted tam je 225/45 a ja bych tam dal 205/50 co vy nato?

• 4 weeks later...

Chlapi ...pročetl jsem to tady a pár aut jsem viděl..... Jedná se o tento problém " neproblém" . Vlastním OII kombi před FL a když se tam dají jen pružiny Weitech čí KW..atd. ( -35/35), tak zadek je níž než předek a to nemluvím o tom když dám do kufru cca 50-100kg nebo lidi dozadu.

Poradíte mi jak se to vyřeší aby to vypadalo pořád hezky.

Díky moc

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Zdravim, mam moznost kupit sportove pruziny na octaviu so snizenim o 35mm. mozem ich pouzit k original tlmicom alebo treba kupit aj tlmice ?

Jestli chceš kompletní sportovní podvozek tak si kup komplet, určitě nebasti nějaké pružiny k nějakým sportovním tlumičů. To je jednom cesta jak vyhodit peníze z okna za nefunkční podvozek.

U výběru pružin máš hlavní faktor a to je to, zda jsou určeny pro tvůj vůz. Pozná se to buď podle přesné modelové a motorové specifikace a nebo podle váhových limitů. Váhové limity máš ve velkém techničáku a prodejce by je měl uvádět u pružin. Příkladově tyhle Sportovní pružiny Škoda Octavia 1Z u sebe mají uvedeno:

Zatížení přední nápravy: 1040kg.

Zatížení zadní nápravy: 1150kg.

Takže sedí na vozy Škoda Octavia 1Z, které mají zatížení zadní nápravy zhruba 1150 kg a přední 1040kg. To má každý motor jiný a nejde to nijak zaměňovat. Dáš li dieselové pružiny na benzína, tak to bude jak vzlítajíc letadlo atd.

U pružin je hranice 40mm pod kterou bys neměl jít při snižovaní pružinou. Pak již správně nefunguje tlumič.

Jako varianta pak nastupuje Stavitelný podvozek a nebo Sportovní pevný podvozek.

Zdaravim pánové, potřeboval bych poradit od matadorů :), mám O II combi 1.9 TDI, origo podvozek, na 17 kolech ET 35, gumy 225/45/R17, a když mám vzadu 3 lidi a trefím díru, nebo spíš hup, tak podběhy se zastaví až o gumy, může to být tím ET, nebo je něco špatně v podvozku?

• 4 weeks later...

Zdravim panáčci. Mám na Vás prosbu. Přešel jsem z jedničkové Octavie TDI, kde jsem měl pevnej podvozek od H&R, na dvojkové RSo (TSI) před faceliftem. (ten mezityp kdy byla předface kastle a face interier) a potřeboval bych to lehce složit k zemi.
Myslíte, že by k těmto RS tlumičům stačily tyhle pružiny? Eibach -20mm
Máte s tím někdo zkušenost?
Díky

Žádnou lepší fotku nemám.

Jo jo je to RS s Eibachama. Jsou jen jedny jak jsem psal. (-30 obyč OII, -20 RS)

Já na origo RS pružinách moc nenajel, ale tyhle mi příjdou možná i pohodlnější. Jsem s tím naprosto spokojenej. Nicméně není to moc snížené, tak příští týden očekávám štelovák od H&R:)

post-25762-0-19726200-1394627165_thumb.jpg

• 2 weeks later...

čím víc vybírám tak čím dál tím víc nevím co vzít :-D
Už koukám na štelováky od H&R. Stačil by mě výškově stavitelnej. Tuhostně bych asi nevyužil.
Co říkáte na tenhle výškově stavitelný podvozek H&R Street Style
http://www.escape6.cz/podvozky/vyskove-stavitelne-podvozky/h-r/skoda/octavia/octavia-ii-1z--04-04--/s-uchycenim-predniho-tlumice-55mm/Kompletni-vyskove--stavitelny-podvozek-H-R-v-nerezovem-provedeni-pro-Skoda-Octavia-II--typ-1Z--Kombi-vcetne-RS-s-prumerem-predniho-tlumice-55mm--r.v.04-04--s-pohonem-prednich-kol/
S H&R mám super zkušenosti, měl jsem ho na jedničkový octavce, sice jen s pevným snížením 35mm, ale líbil se mi. Sice byl tvrdší, ale super svezení. najel jsem na něm cca 120 tis a pořád ve skvělý kondici.

Štelovák od APčka nebo Solo Werks S1 jsou hodně tvrdý? Co kvalita?