Přejít na obsah

Denní svícení


Doporučené příspěvky

takze je to ciste jen z "estetickeho" duvodu? :)

 

Ja prave premyslim, proc se tohle chytlo skoro jen u nas, nemuzu na to prijit ;) Na nejaky ekology si hrat nemusime, to by bylo akorat k smichu, tak proc tedy? Treba mi nekdo napise rozumny duvod a ja si to dam na auto taky :palec:

Odkaz ke komentáři

Tak denní svícení odpovídá evropským normám. Jinak proč nějaké důvody, záleží na každém, co chce na autě mít či ne, někomu se to líbí, jiný by to na autě nechtěl a není třeba o něčem nikoho přesvědčovat.

 

Mě spíš vadí, že spousta aut má svícení nehomologované..vpředu dvě jakési bludičky za pár korun a myslí si právě jak šetří. Takové auto je pak nebezpečné, protože není vidět. Nikde není dané, že světla na autě mají být co nejvýše, to bysme tu pak jezdili všichni ve staré Multiple a to fakt nee :) Proto je dané rozmezí..pokud je splněno, pak je diskuse o tom, co je či není vidět před horizontem, naprosto zbytečná.

 

V případě denního svícení je důvodem, aby bylo vidět přijíždějící vozidlo, proto takové vozidlo nesvítí dozadu. je to určené jen při dobré viditelnosti, kdy ani zezadu není auto jinak zvyrazňovat. jen zpředu je tak vidět mnohem dříve. Proto také mám světla kombinovaná se světelným senzorem.

 

Pokud jde o mě, mám je na autě, protože se mi tam líbí..plní vše, co plnit mají, tedy jsou homologovaná a jsou v místě, kde mají být a kde být mohou. Tím samozřejmě nikomu netvrdím, že se mnou musí souhlasit, nebo že se mu to musí líbit. I mě se spousta věcí na jiných autech, i tady na fóru, nelíbí, ale je to každého věc, no ne? :palec:

Odkaz ke komentáři
Mě spíš vadí, že spousta aut má svícení nehomologované..vpředu dvě jakési bludičky za pár korun a myslí si právě jak šetří. Takové auto je pak nebezpečné, protože není vidět.

a toto všetko by sa obmedzilo jednoducho a to zakázaním akýchkoľvek "prídavných" svetiel na denné svietenie :) a namiesto toho svietením normálnymi svetlami

Odkaz ke komentáři
a toto všetko by sa obmedzilo jednoducho a to zakázaním akýchkoľvek "prídavných" svetiel na denné svietenie :) a namiesto toho svietením normálnymi svetlami

Ono je to ošetřené dostatečně..je dané, že světla mají být homologovaná, tím je dané snad vše. To že si tam každý druhý dá první stětla koupená na pumpě, je pak otázkou STK, silničních kontrol.

 

Podle stejné logiky by se mělo zakázat svícení vůbec, protože i žárovky musí být homologované a schválené pro provoz, a co lidí si tam dává modré žárovky, 100W,nebo i xenonové přestavby, které také schválené nejsou, a při míjení jsou nebezpečné. To je úplně to samé :palec: tak zakažme i to, byl by klid ;)

Upraveno uživatelem Jirik.DC
Odkaz ke komentáři

no jako mě se to libí a na auto bych si to chtěl i dát... mám Eres. nárazník tak uvažuji že si dám ty denní svícení od Milotecu... Jasně přijíždějící vozidlo i z protisměru ale stejně si myslím že by mělo byt i něco dozadu. (to je čistě muj názor)

 

A co se týče zákazů... to by toho museli zakázat hodně aby zamezili nehomologovaným věcem.

Odkaz ke komentáři

Původně jsem se do té debaty nechtěl zapojovat, ale sakriš co má za smysl dávat za denní světla dozadu?! To už přece můžeme rovnou pořád svítit potkávacíma než montovat nějaké šílenosti dopředu i dozadu. To pak to auto vypadá jak stodvacítka vzdadu s vypláclou mlhovkou a vpředu s přídavnýma dálkovýma.

Odkaz ke komentáři

Svítím normálními světly a akorát jsem koupil H7 Osram Long life (3x LL) za 170Kč/ kus protože mne nebavilo 3x do roka měnit žárovky i když je k nim pohodový přístup. Proč to přepnout na mlhovky nevidím důvod, žárovka v mlhovce se asi mění obtížněji než v hlavním světle. Navíc je níž, tzn že z mnoha úhlů a situací (průhled autem a pod) už nemusí být vidět. Proč kupovat za několik tisíc nějaký svítítka mi už vůbec uniká, navíc svítivost je oproti origo provedení od výrobce zakomponovaného jím už do světlometu z výroby výrazně nižší... Přijde mi, že je pro některé důležitější image svítítek, než bezpečnost.. :angry: No ale co, některé holky taky nosí minisukně v prosinci :)

Odkaz ke komentáři

K tomu bych řekl, že zde není řeč o svítítkách, ale o regulérních homologovaných světlech.

 

Za mlhovky bych je neměnil, protože mlhovky já osobně využívám dost často a nedám na ně dopustit.

 

Ta světla mají viditelnost více než dobrou, za nezhoršené viditelnosti je jejich viditelnost někde jinde než u standardních potkávacích světel, která jsou uzpůsobena k tomu, aby řidič viděl dobře právě za snížené viditelnosti.

 

Jsme zas u toho, že dle některých názorů si všechna světla dáme na střechu, aby nebyl problém rozeznat auto za sebou nebo za horizontem :) Osobně nějak nemám potřebu, aby ve dne mi auto jedoucí za mnou svítilo zadním oknem dovnitř, abych o něm věděl.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Mám menší problém když na svém autě z aktivuji denní svícení Ameriku a chci aby mi svítily jen mlhy stále mi svíti i xeny jak to udělat aby svítily jen mlhovky??? dělal jsem to už u pár aut a vždy v pohodě ,ale u mě .... není to těma xenonama??? kdo poradí ???

Odkaz ke komentáři

a nebude to tim ze mas nakodovane deni sviceni na xenech ?

 

Zdarec borci chtel bych nakodovat denni sviceni mlhovkami na mojej kare neni tu nekdo z okoli Brna kto by se do toho vyznal?? diky

 

kdybys aspon napsal co mas za auto, jinak v Brne je jeden clovicek, kdyz bude mit cas asi ti napise sam, jinak cardiagnostik.cz ma jednu el. dilnu v Prostejove tam ses za chvili

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Zdravim,

 

chel by som sa opytat ohladne kodovania denneho svietenia cez hmlovky na O2 pFL. Momentalne mam nakodovanie typ denne svietenie (Skandinavia) + cez hmlove svetlomety. Vysledok je taky, ale ze my pritom svietia okrem hmloviek aj parkovacie svetla. Treba este nieco dokodovat aby svietili len tie hmlovky, alebo na O2 pFL to tak proste je.

 

post-5519-1297592819_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Hneď prvá rada poistiek odhora v poistkovej skrinke je vedenie 15 a ak tam nájdeš jednu pozíciu voľnú vyhral si.

 

 

Nazdár, chlapci potrebujem napojit denné svetlá a musim ich napojit na Kladný pól spínaný zapalovánim. Viete mi poradiť aku ma farbu ten káblik alebo kde ho najst. Cital som o nejakom pine 15. Dik
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
minule som videl octavku 2 pfl a svietili jej dialkove bez parkovaciek a ani zad nesvietil, odvtedy som ju nestretol...

JJ, tohle se dělá pomocí takové krabičky, dá se koupit tady, ale nejsem si jistý, zda-li to půjde na OII. Předtím jsem to měl na Passatu B5.

 

Odkoduj (SCANDINÁVIA) a zaškrtni (sever Amerika). Mám to tak a je to supr. Akorát ti nebudou svítit zadní obrys.světla. A ještě v byte20 se dá nastavit % svítivost mlhovek při denním svícení. Já dal 60%

No já když zapnu Seevrní ameriku, tak mi svítí blinkry a nevím kudy z toho ven. Potřeboval bych nějaké dobré popisky do Lcodu.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...