lazaruslong Odesláno Leden 30, 2012 Sdílet Odesláno Leden 30, 2012 Tak. A máme mrazy a vyskakují problémy. Může mráz způsobit lupání při sešlápnutí spojky? Zvuk je, jako by přeskočilo nějaké kovové lanko. Když se auto zahřeje, tak to zmizí... Co myslíte? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest kaccerr Odesláno Únor 27, 2012 Sdílet Odesláno Únor 27, 2012 ahoj, co způsobuje šedivý kouř? Stává se mi,že jedu ustálenou rychlostí,lechtám plyn na 1500 otáček,kouknu do zrcátka a vidím celkem dost světlejšího kouře. Připadne mi,že auto jede celkem normálně.Ve tmě,když za mnou jede auto se světly,tak mám z toho až hrůzu,.jak ho zadýmuju,čím to může být? Taky jsem si všiml,že dám dvojku, zlehka přidám plyn a auto vyrazí z prodlevou cca 1 sekundy. Slyšel jsem,že to dělají datové kabely k vstřikovačům...je to tak? díky Kačer 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sonyk Odesláno Březen 1, 2012 Sdílet Odesláno Březen 1, 2012 Ahoj v zimě ti zatím neporadím, ale s teplým motorem se u mne nic takového neděje chytá na drc najeto 155 tkm za studena chytne hned za tepla toci pekne dlouho. problem vyresilo premapovani jednotky. bylo mi receno ze je to tim ze jak starter starne ma vetsi vule a nedava spravne otacky tudis pc nepusti spravne naftu. premapovani pomohlo auto jede stejne, zere stejne a za tepla krasne chyta. jen to mapovani neumi kazdej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest mates202 Odesláno Květen 22, 2012 Sdílet Odesláno Květen 22, 2012 Ahoj, mám Š Octavia 2 - 1.9 TDI/PD, vyměnil se jeden vadný střik a těď když řadím z b3 na 4 a z 7 na 5a při akceleraci se zachvěje moto/celé auto, pak je vše OK =co by to mohlo být = prý jeden ze silentbloků na převodovce =prý ta kost nebo puk?. Když se podívám do sezamu dílů, jsem z toho nějaký zmatený: http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp8qMjTdQz5b5PiRx+odldKUXVyT9/8JqAQ6swe5iS6fZY+yAJ1awoDGkEnoQyim0OUSz5xH1L6l/cKBKFrTb/jJAj/KNgqAAOo+45/yWYlN7y5LOcJn+TvFLRfI5ZVOAPQ== Kolik má tedy motor silentbloků, co znaméná Silentblok reakční vzpěry = horní/dolní a může to chvení být těni Silentbloky. Děkuji za pomoc MŠ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
brot1cz Odesláno Květen 22, 2012 Sdílet Odesláno Květen 22, 2012 mates202 : motor má dva horní a jeden spodní silenblok, ten spodní je složen ze dvou. Nahoře je jeden u rozvodů a na druhé straně u převodovky. Ten spodní je v nápravnici je složen ze dvou a do toho zastrčen takový trn a v něm je také guma, v případě špatné gumy v tom trnu se mění celý trn. ten spodní se řeší tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=12987 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest mates202 Odesláno Květen 26, 2012 Sdílet Odesláno Květen 26, 2012 Tak teď už to chápu, je k té vybraci= Při sešlápnutí plynu se celé auto chvěje. Tedy pokud přidám plyn razantně. Ve volantu cítím velké vibrace, stejně jako v celém vozidle. Jinak při klidné jízdě necítím žádné chvění, vše v pohodě. Největší neklid je při zařazeném 3, 4 a 5 převodovém stupni. Co by to mohlo být? Mám najeto 150000 km (snad - dovoz Belgie). Někdo mi říkal, že by mohl být problém v poloosách. Máte někdo podobnou zkušenost? mates202 : motor má dva horní a jeden spodní silenblok, ten spodní je složen ze dvou. Nahoře je jeden u rozvodů a na druhé straně u převodovky. Ten spodní je v nápravnici je složen ze dvou a do toho zastrčen takový trn a v něm je také guma, v případě špatné gumy v tom trnu se mění celý trn. ten spodní se řeší tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=12987 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Budarider Odesláno Červenec 8, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2012 Mám podobnej problem..při studenym naskočí hned, při zahratym ne 3-4 sekundy jako tobě, spíš tak max 2s. Mělo by se to vyřešit vyšší startovací dávkou nafty. Zdravim ja som mal tento isty problem ale neriesili sme to pridanim davky ale bol tam zadany oneskoreny start pri zohriatom motori co nastavili v Skodovke pri vymene rozvodov z neznamych dovodou. Asi aby som po tyzdni prisiel spat a zasa zaplatil nejaku opravu. Autorizovany servis skodovky je na dve veci. Neviem ci vsade ale v Senici urcite. Ked som prisiel zo skodovky tak sme to skamosom napichli a zistili sme ze to cele rozhasili . Proste servis Skoda Hilek uz nikdy. Zdravim chlapi. Mam problem . Vymenil som dvojhmotu za jednohmotu komplet celu spojku jak sa patri . Teraz ked startujem tak sa mi zatrasie radiaca paka. Nerobi to vzdy. len obcas. A niekedy sa zatrasie aj auto . Ja sy myslim ze to je asi nejaky silentblok ale niesom si isty. Poradte 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Martased Odesláno Červenec 13, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2012 Zdravim pánove mam octavii 1.9 TDI 77kW BXE cca. 6 mesicu a je to zhruba 14 dni sem si všiml ze kdyz jedu na 2 rychl. stupen v otackach 1000 - 1400 tak se mi z motoru ozyva zvuk jako by nekde neco drhlo a kdyz vymáčknu spojku tak to přestane nevite co to muze byt? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baloo Odesláno Srpen 27, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 Zdravim pánove mam octavii 1.9 TDI 77kW BXE cca. 6 mesicu a je to zhruba 14 dni sem si všiml ze kdyz jedu na 2 rychl. stupen v otackach 1000 - 1400 tak se mi z motoru ozyva zvuk jako by nekde neco drhlo a kdyz vymáčknu spojku tak to přestane nevite co to muze byt? Dvouhmotností setrvačník odchází...nejspíš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kaspel Odesláno Září 29, 2012 Sdílet Odesláno Září 29, 2012 2 CIZA a Dutch A terz troska negativa:Skodovka je stale taka ako pred 20 rokmi,to jest z motora tecie olej,a aj spotreba oleja je citelna(na 15 000km-1 l.) to je dost ked za liter dam 32 euro. Litr není žádná hrůza, to u 2.0 TDi, je to horší. Já za 7000 km u 1,9 dolil 0,2. Proč kupujete olej u těch zlodějů v autorizáku, když stojí jinde třetinu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Říjen 3, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2012 hoj chlapi. dotaz- OII TDI PD, rv 04, najeto cca 255tis km a posledních pár set km se auto při volnoběhu znatelně chvěje a cuká. cukání odpovídá chodu válců, jestli víte jak to myslím. chystám jí dát do servisu, jen na co se můžu připravit? jsou tam nějaké vyrovnávací hřídele nebo něco takovýho, co mohlo odejít, nebo se mi motor chystá nafackovat? je to znatelný pouze na volnoběh. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Říjen 5, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2012 kdyzto zahraty vytocis na 3000a prudce sundas nohu z plynu, ma to tendenci dole skoro chcipnout? Kdyz to chcipnes ozve se neco jako klepnuti ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Říjen 5, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2012 ne, nic takovýho... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Říjen 5, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2012 jestli nepokulhava nejakej vstrik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Říjen 5, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2012 jo tak to je možný, to mi vlastně říkal garny už asi před rokem když jsem řešil vadný parkovací čidlo a proběhnul diagnostiku. uplně jsem na to zapomněl... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Říjen 9, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2012 Závady a diagnostika motoru 1.9 TDI PD podle speciálu SM Dr.DIESEL : 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Říjen 9, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2012 Pekny clanek, trochu me zarazi ze v 15.13 okazuje PP 1,1l/h a po oprave v 15.13 0,5l/h. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Říjen 25, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2012 olaf: tak jsem jí nakonec radši prodal... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Říjen 26, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2012 skoda, 255 se blizim taky snad me to nepotka taky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Karel86 Odesláno Prosinec 10, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2012 čaute, měl bych na Vás majitele Octavie dotaz, tak nějak sleduju, že mi Octavie nechce jít moc za plynem ze začátku ) pročítal jsem tady diskuzi, našel jsem podobné problémy, ale přesto si myslím, že je trochu jiný) Spíš mi přijde, že mám nějakou moc velkou díru když přidám a než se motor dostane do tahu, dneska jsem zpozoroval i menší zaškubnutí, když jsem přeřadil z 3 na 4. Další věci je, že jsem jel s Octavii I 1,9TDi 86kW ( po čipnutí) a připadne mi rapidně živější už od spoda, ale že by tolik udělalo 10kW ? nějaký nápad v čem by to mohlo být ? Jedná se o 1,9TDi bez DPF rok 2008 klasika 77kW bez zásahu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jikopl Odesláno Únor 5, 2013 Sdílet Odesláno Únor 5, 2013 Ahoj, mam dotaz. Jak vyresim problem, ze mi spojkovy pedal zabira az na podlaze? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DIAGNOSTIK. Odesláno Únor 5, 2013 Sdílet Odesláno Únor 5, 2013 Bud se Ti zavzdušnuje vedení, což se zase tak často neděje, nebo je třeba vytáhnout převodovku a udělat spojku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest luigi888 Odesláno Únor 5, 2013 Sdílet Odesláno Únor 5, 2013 Caute mam taky problem so servom. ked otacam volantom hore dole tak pocut s cerpadla vseliake zvuky. myslite ze je zle to cerpadlo? inac oleja je tam dostatok. dik za odpovede 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 5, 2013 Sdílet Odesláno Únor 5, 2013 OII nemá servořízení, ale elektrický posilovač... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jaroslav21 Odesláno Únor 20, 2013 Sdílet Odesláno Únor 20, 2013 zdravim nefunguje mi zhavení nejde mi do zhavicich svicek proud, docetl jsem o rele 109 a 103 ale vsude pisou že nesmí svítit kontrolka zhaveni jak jso u rele pokazene ale mi se kontrolka zhaveni na 5 sekund zapina, mevite nekdo cim to bude? nekde jsem cetl pojistka E27 ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pato24 Odesláno Únor 28, 2013 Sdílet Odesláno Únor 28, 2013 Kluci nestalo sa vám, že vám praskla EGR trubka spájajúca výfukové zvody s EGR chladičom? Ja mám založenú už 4. a znovu počujem pískanie plynov cez praskliny. Intervaly ulomenia sa stále skracujú. Praská to v tej harmonike uprostred. Pavel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Jakub_P Odesláno Březen 14, 2013 Sdílet Odesláno Březen 14, 2013 Zdarec chlapi, poctivě jsem si pročítal fóra a s problematikou svítící ikonky a nápisem Emise do dílny! jsem se tu setkal nespočetněkrát. Raději se ale zeptám. Problém u mé 1,9 TDi PD 77Kw (najeto 165 tisic km, r.v. 2005) je v tom, že ikonka se mi rozsvítila, po 20ti km zhasla...po dalších pár km se opět rozsvítila, po cca 30 km opět zhasla a teď zatím mlčí. Co ted s tím? Neřešit? Zajet do servisu, píchnout na diagnostiku a dle výsledků si buď pohrát s nastavením řídící jednotky, zaměřit se na ERG ventil (zaslepit ho, vyčistit,...) nebo...co ještě? A když by došlo na vyčištění ERG ventilu, někde jsem četl, že u O II s rokem výroby 2004 a vyšší se provádí čištění pouze softwarově. Co je na tom pravda? Další problém je taktéž velice častá "porucha" zde řešená - teplé starty. Za studena chytá jak stará Java, ale po ujetí vzdálenosti, po které se motor zahřeje, už to tak slavné není - točit musím min 3-4 sekundy. Takže opět první krok by měl vést k řídící jednotce, že? Díky za případné komentáře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest marioclassic Odesláno Březen 23, 2013 Sdílet Odesláno Březen 23, 2013 ahojte som tu novy chcel by som sa opytat ako by som mal jazdit za studena na octavii 1.9tdi 77kw. ja jazdim na 1500otackach az kym sa nezohreje na prevadzkovu teplotu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest iwp.sk Odesláno Duben 11, 2013 Sdílet Odesláno Duben 11, 2013 Prosim o radu !!! ked idem plynule asi od 1500 do 2000 ot/min tak ze ani pridat-ani ubrat, motor zacne "sekat" ako keby nevedel co ma robit... robi to na roznych prevod. stupnoch. Ked zosliapnem plyn, auto ide v pohode do otačok. Nemam z toho dobry pocit - čo to moze byt za chyba? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 17, 2013 Sdílet Odesláno Duben 17, 2013 iwp.sk: neřeknu ti přesně, ale tipnul bych si podtlakovou regulaci na turbu. Případně pokud máš obdobné problémy ve vyšších otáčkách, může to být i přicpaný palivový filtr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.