Přejít na obsah

Poruchy a problémy

Guest Kokxo

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...
Guest kaccerr

ahoj, co způsobuje šedivý kouř? Stává se mi,že jedu ustálenou rychlostí,lechtám plyn na 1500 otáček,kouknu do zrcátka a vidím celkem dost světlejšího kouře. Připadne mi,že auto jede celkem normálně.Ve tmě,když za mnou jede auto se světly,tak mám z toho až hrůzu,.jak ho zadýmuju,čím to může být?

Taky jsem si všiml,že dám dvojku, zlehka přidám plyn a auto vyrazí z prodlevou cca 1 sekundy. Slyšel jsem,že to dělají datové kabely k vstřikovačům...je to tak?

díky Kačer

Odkaz ke komentáři

Ahoj v zimě ti zatím neporadím, ale s teplým motorem se u mne nic takového neděje chytá na drc

najeto 155 tkm za studena chytne hned za tepla toci pekne dlouho. problem vyresilo premapovani jednotky. bylo mi receno ze je to tim ze jak starter starne ma vetsi vule a nedava spravne otacky tudis pc nepusti spravne naftu. premapovani pomohlo auto jede stejne, zere stejne a za tepla krasne chyta. jen to mapovani neumi kazdej.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj,

mám Š Octavia 2 - 1.9 TDI/PD, vyměnil se jeden vadný střik a těď když řadím z b3 na 4 a z 7 na 5a při akceleraci se zachvěje moto/celé auto, pak je vše OK =co by to mohlo být = prý jeden ze silentbloků na převodovce =prý ta kost nebo puk?.

Když se podívám do sezamu dílů, jsem z toho nějaký zmatený:

http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp8qMjTdQz5b5PiRx+odldKUXVyT9/8JqAQ6swe5iS6fZY+yAJ1awoDGkEnoQyim0OUSz5xH1L6l/cKBKFrTb/jJAj/KNgqAAOo+45/yWYlN7y5LOcJn+TvFLRfI5ZVOAPQ==

Kolik má tedy motor silentbloků, co znaméná Silentblok reakční vzpěry = horní/dolní a může to chvení být těni Silentbloky.

Děkuji za pomoc MŠ.

Odkaz ke komentáři

mates202 : motor má dva horní a jeden spodní silenblok, ten spodní je složen ze dvou. Nahoře je jeden u rozvodů a na druhé straně u převodovky. Ten spodní je v nápravnici je složen ze dvou a do toho zastrčen takový trn a v něm je také guma, v případě špatné gumy v tom trnu se mění celý trn. ten spodní se řeší tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=12987

Odkaz ke komentáři

Tak teď už to chápu, je k té vybraci=

Při sešlápnutí plynu se celé auto chvěje. Tedy pokud přidám plyn razantně. Ve volantu cítím velké vibrace, stejně jako v celém vozidle. Jinak při klidné jízdě necítím žádné chvění, vše v pohodě. Největší neklid je při zařazeném 3, 4 a 5 převodovém stupni. Co by to mohlo být? Mám najeto 150000 km (snad - dovoz Belgie). Někdo mi říkal, že by mohl být problém v poloosách. Máte někdo podobnou zkušenost?

mates202 : motor má dva horní a jeden spodní silenblok, ten spodní je složen ze dvou. Nahoře je jeden u rozvodů a na druhé straně u převodovky. Ten spodní je v nápravnici je složen ze dvou a do toho zastrčen takový trn a v něm je také guma, v případě špatné gumy v tom trnu se mění celý trn. ten spodní se řeší tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=12987

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest Budarider

Mám podobnej problem..při studenym naskočí hned, při zahratym ne 3-4 sekundy jako tobě, spíš tak max 2s. Mělo by se to vyřešit vyšší startovací dávkou nafty.

Zdravim ja som mal tento isty problem ale neriesili sme to pridanim davky ale bol tam zadany oneskoreny start pri zohriatom motori co nastavili v Skodovke pri vymene rozvodov z neznamych dovodou. Asi aby som po tyzdni prisiel spat a zasa zaplatil nejaku opravu. Autorizovany servis skodovky je na dve veci. Neviem ci vsade ale v Senici urcite. Ked som prisiel zo skodovky tak sme to skamosom napichli a zistili sme ze to cele rozhasili . Proste servis Skoda Hilek uz nikdy.

Zdravim chlapi. Mam problem . Vymenil som dvojhmotu za jednohmotu komplet celu spojku jak sa patri . Teraz ked startujem tak sa mi zatrasie radiaca paka. Nerobi to vzdy. len obcas. A niekedy sa zatrasie aj auto . Ja sy myslim ze to je asi nejaky silentblok ale niesom si isty. Poradte

Odkaz ke komentáři

Zdravim pánove mam octavii 1.9 TDI 77kW BXE cca. 6 mesicu a je to zhruba 14 dni sem si všiml ze kdyz jedu na 2 rychl. stupen v otackach 1000 - 1400 tak se mi z motoru ozyva zvuk jako by nekde neco drhlo a kdyz vymáčknu spojku tak to přestane nevite co to muze byt?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravim pánove mam octavii 1.9 TDI 77kW BXE cca. 6 mesicu a je to zhruba 14 dni sem si všiml ze kdyz jedu na 2 rychl. stupen v otackach 1000 - 1400 tak se mi z motoru ozyva zvuk jako by nekde neco drhlo a kdyz vymáčknu spojku tak to přestane nevite co to muze byt?

Dvouhmotností setrvačník odchází...nejspíš

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

2 CIZA a Dutch

A terz troska negativa:Skodovka je stale taka ako pred 20 rokmi,to jest z motora tecie olej,a aj spotreba oleja je citelna(na 15 000km-1 l.) to je dost ked za liter dam 32 euro.

Litr není žádná hrůza, to u 2.0 TDi, je to horší. Já za 7000 km u 1,9 dolil 0,2. Proč kupujete olej u těch zlodějů v autorizáku, když stojí jinde třetinu.

Odkaz ke komentáři

hoj chlapi. dotaz- OII TDI PD, rv 04, najeto cca 255tis km a posledních pár set km se auto při volnoběhu znatelně chvěje a cuká. cukání odpovídá chodu válců, jestli víte jak to myslím. chystám jí dát do servisu, jen na co se můžu připravit? jsou tam nějaké vyrovnávací hřídele nebo něco takovýho, co mohlo odejít, nebo se mi motor chystá nafackovat? je to znatelný pouze na volnoběh.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

čaute,

měl bych na Vás majitele Octavie dotaz, tak nějak sleduju, že mi Octavie nechce jít moc za plynem ze začátku ) pročítal jsem tady diskuzi, našel jsem podobné problémy, ale přesto si myslím, že je trochu jiný) Spíš mi přijde, že mám nějakou moc velkou díru když přidám a než se motor dostane do tahu, dneska jsem zpozoroval i menší zaškubnutí, když jsem přeřadil z 3 na 4. Další věci je, že jsem jel s Octavii I 1,9TDi 86kW ( po čipnutí) a připadne mi rapidně živější už od spoda, ale že by tolik udělalo 10kW ? nějaký nápad v čem by to mohlo být ? Jedná se o 1,9TDi bez DPF rok 2008 klasika 77kW bez zásahu

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest luigi888

Caute mam taky problem so servom. ked otacam volantom hore dole tak pocut s cerpadla vseliake zvuky. myslite ze je zle to cerpadlo? inac oleja je tam dostatok. dik za odpovede

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest jaroslav21

zdravim nefunguje mi zhavení nejde mi do zhavicich svicek proud, docetl jsem o rele 109 a 103 ale vsude pisou že nesmí svítit kontrolka zhaveni jak jso u rele pokazene ale mi se kontrolka zhaveni na 5 sekund zapina, mevite nekdo cim to bude? nekde jsem cetl pojistka E27 ?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdarec chlapi,

poctivě jsem si pročítal fóra a s problematikou svítící ikonky a nápisem Emise do dílny! jsem se tu setkal nespočetněkrát. Raději se ale zeptám. Problém u mé 1,9 TDi PD 77Kw (najeto 165 tisic km, r.v. 2005) je v tom, že ikonka se mi rozsvítila, po 20ti km zhasla...po dalších pár km se opět rozsvítila, po cca 30 km opět zhasla a teď zatím mlčí. Co ted s tím? Neřešit? Zajet do servisu, píchnout na diagnostiku a dle výsledků si buď pohrát s nastavením řídící jednotky, zaměřit se na ERG ventil (zaslepit ho, vyčistit,...) nebo...co ještě? A když by došlo na vyčištění ERG ventilu, někde jsem četl, že u O II s rokem výroby 2004 a vyšší se provádí čištění pouze softwarově. Co je na tom pravda?

Další problém je taktéž velice častá "porucha" zde řešená - teplé starty. Za studena chytá jak stará Java, ale po ujetí vzdálenosti, po které se motor zahřeje, už to tak slavné není - točit musím min 3-4 sekundy. Takže opět první krok by měl vést k řídící jednotce, že?

Díky za případné komentáře.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Prosim o radu !!!

ked idem plynule asi od 1500 do 2000 ot/min tak ze ani pridat-ani ubrat, motor zacne "sekat" ako keby nevedel co ma robit... robi to na roznych prevod. stupnoch. Ked zosliapnem plyn, auto ide v pohode do otačok. Nemam z toho dobry pocit - čo to moze byt za chyba?

Odkaz ke komentáři
  • Ol@f changed the title to Poruchy a problémy
  • Ol@f pinned this topic

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...