Juhyyy Odesláno Listopad 14, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2011 Zdravím dají se sehnat někde svody (1 díl parohy) jinak než od škodovky za cca 6tisíc?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Listopad 14, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2011 Vrakáč nedoporučuju, riziko, že svody budou prohnutý, mě se to stalo, naštěstí mi je vzali zpátky. Prohnutá rovina přírub, přišel jsem na to až po položení na rysplotnu v práci. Jinak zkus třeba cc-autodily nebo skoda-dily. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sordo99 Odesláno Listopad 15, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2011 Když se bavíte o svodech tak se jenom zeptám ty co prodávají na cc-autodílech tady poznáte z obrázku jestli jsou to už ty vyztužený proti praskání? dky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 15, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2011 nepoznáme páč zrovna to místo, kde by ta výztuha měla být, není vidět 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Březen 15, 2012 Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 Tak dneska jsem měnil výfuk na rampě, střední díl pro 1,6 55kW a zadní díl pro 1,6 74kW... Oboje Tyll... a nastal problém, proto prosím o radu... Jak jsme výfuk přitahovali ve spoji, naponěkolikáté a dali jsme tam i na každý spoj 2 stahovaky od Tylla, a pokaždé tama prská troško vody... Takže netěsnost... Někdo nějaká rada jak dokonale utěsnit? Díky za každou odpověď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Březen 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 Tmel na výfukové potrubí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Březen 15, 2012 Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 daj do gogla : MUFFLER CEMENT Bosal 258001 - SFX Performance . toto som dal ja a ok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 Díky moc za rady :-) zatěsnilo se a perfektni, testovaná kombinace střed 55kW, zadek 74kW oboje Tyll super, žádná rezonance - ťuk,ťuk ; snížila se i spotřeba a zdá se mi že má pravidelnější chod, znatelně tišší projev, jediné co zůstalo je odfouknutí po rychlém sešlápnutí a povolení plynu. Otec ma od Tylla na AEEčku cely vyfuk pro 55kW a rezonanci se nemůže zbavit... cca kolem 2400 otaček... a už má několikátý výfuk tyll pro 55kW ( c rámci reklamací ) a vždy to samé. Jinak autí dostalo většího servisu - komplet nové tlumiče Billstein B4 včetně dorazů a uložení, 2cm podložky pod přední tlumiče z 4x4 - zvýšení předku, geometrii, olej Mogul Extreme 10W40, filtry, svíčky NGK BUR6ET a zapalovací kabely... jelo dobře, ale teď jede výborně :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 Tak přesně to, co píšeš v první větě, jsem absolvoval (výměnu) a zjistil (kladné průvodní jevy) taky v roce 2009 a 2010. Doporučuju ostatním, až budou měnit zrezlý či drnčící zadní díl, dát tam z 1,6/74kW. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 (upraveno) dobrá rada nad zlato...no já spíš budu měnit ten první...teda ten úplně první :( no a zadní a střední už mám rok koupený, takže tam budu muset dát ten pro ni určený, ale je to originál od škodovky, tak třeba bude lepší Upraveno Květen 3, 2012 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 No cca před měsícem sem prodal přední díl výfuku, ten úplně první, od bosalu nerez včetně pletence. Měl jsem ho nechaný pro známého, ale ten oktu prodal, tak šel pryč, protože můj první díl vypada OK, otec má už měněný a kdybych ja nekdy měnil tak bych připlatil za origo, než dlouho skladovat ten Bosalácký 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 7, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 Mimochodem...litinka...už začíná lehce prokuřovat... No nic ještě bude muset tento týden vydržet a příští už u Jeldy objednávám novou+těsnění 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sordo99 Odesláno Květen 8, 2012 Sdílet Odesláno Květen 8, 2012 Taky jsem obědnával nový ale ještě jsem je tam nedal jen škoda že nejsou vystužený. Teťkom mě čeká navaření spletence od tyllu už se těšim až to budu mit za sebou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Květen 8, 2012 Sdílet Odesláno Květen 8, 2012 Hmm tak přesně v tomto místě jsem to já měl začmouděný, tudíž prasklý taky. Hlavně se nelekni, až budeš vyšroubovávat matice, že ti může vyjet některý "šteft" ze závitu v hlavě. Oni to totiž nejsou klasicky závrtný šrouby, co maj ten závit pro zavrtání trochu těsnější, ale jsou šrouby se stejným závitem na obou koncích, i délka závitu je stejná. A nesnaž se je nahradit klasickým novým závrtným šroubem, nejde do hlavy úplně zašroubovat (mě se to povedlo jen do cca 1/2 délky zavrtané části závitu, dál to nešlo). Doporučuju objednat si i nový matice M8 a M10 pro spodní přírubu. Čísla jsou: N 900 850 01 Matice M8 samojistná, 5ks (7kč/ks) N 102 090 05 matice M10 samojistná, 2ks (6Kč/ks) Pro jistotu ještě ten šroub: N 044 410 4 Šroub M8x28 závrtný, 5ks (cena není) N 01155813 Podložka 8,4x15x1,6 pod matici svodů (5Kč/ks), já tam mám obyčejné, ale otázka je jestli tahle není z nějakého spešl materiálu A doporučuju utahovat matice momenťákem - utahovací moment matic M8 je předepsán 25Nm, M10 40Nm. A namazat pastou pro tepelně namáhané díly (G052112A3 nebo měděná pasta ve speji). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 8, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 8, 2012 nooo z těch šteftů a matek mám trochu obavy...přece jen 12 let s tím nikdo nehýbal dík za ty matky...nemohl jsem je najít...těsnění budu dávat samozřejmě nový oboje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Květen 8, 2012 Sdílet Odesláno Květen 8, 2012 No mě kupodivu ty matky šly povolit dobře (tedy až na jednu), chce to zabrat s citem. Pokud tam jsou původni matice, pak myslím nemusíš mít obavy, jsou poměděný, takže zarezlý určitě nebudou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 9, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 9, 2012 jj jsou tam původní...všechno na motoru bylo po koupi původní-rozdělovač, kabely, zapalovací cívka, rozvody, klínový řemen, klapka...no a bohužel i ta litina :D stárnula a stárnula až "umřela" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
k.mirda Odesláno Květen 10, 2012 Sdílet Odesláno Květen 10, 2012 U tý litiny to není o stárnutí. Někdo mi kdysi říkal, že se vyrábí v Rakousku a že je to hodně zeslabenej materiál... Takže se šetří na špatnejch místech 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Květen 10, 2012 Sdílet Odesláno Květen 10, 2012 Ano, čím je litina starší, tím je lepší protože se "zklidní". Lože obráběcích strojů se dokonce nechávají uměle stárnout. A u toho odlitku to není o šetření ale spíš o blbém návrhu odlitku a možná nezvládnuté výrobě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 11, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 11, 2012 jo je fakt, že stárnutím se u některých materiálů naopak vlastnosti zlepšují. Jak říká Miklisek - prostě to navrhoval nějaký debil.Ten chtěl ušetřit cca jeden centimetr krychlový litiny na celém odlitku a tak mezi svod prvního a druhého válce nedal výztuhu. Zajímavé, že všude jinde jsou. Celkově vypadají docela křehce...když to porovnám s tou masou materiálu u svodů na "škodováckou klasiku" 100,120, Favorit, Felda 1,3 Kecy, že nově koupené svody to mají zesílené jsou dle obrázků jen kecy. Ta samá forma. Ta samá chyba. Takže za dalších 8-10 let REPETE! Je prostě třeba dostat z majitelů čas od času raneček peněz a přichystat jim závadu, která vás sice na cestě nenechá(dneska už se dělají i takové které vás nechají :D ), ale je třeba ji vyřešit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Květen 25, 2012 Sdílet Odesláno Květen 25, 2012 Tak kolem mé trubkové spony mi to na výfuku prdí. Bude stačit to namáznout touto pastou http://tuning.autodoplnky.cz/autokosmetika/sonax/oprava-vyfuku/sonax-montazni-pasta-na-vyfuky-obsah-baleni-17-s27461229 kolem dokola jak je to utáhnuté nebo to povolit a namáznout vnitřek. Mám ale strach, aby se to pak nevydrolilo a spona se neuvolnila. Co myslíte. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hybli Odesláno Květen 25, 2012 Sdílet Odesláno Květen 25, 2012 Určitě i vnitřek, taky sem to dělal a drží 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Květen 26, 2012 Sdílet Odesláno Květen 26, 2012 takže celou sponu zevnitř lehce namáznout? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Červen 6, 2012 Sdílet Odesláno Červen 6, 2012 inak chalani co vy na to ,ked budem teraz premiestnovat lambdu z boku a dam ju hore, mozem lambdu pri vytiahnuti nejako ocistit? Riedidlom ,alebo liehom? Nic by sa jej nemalo stat ,nie? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 6, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 6, 2012 jemný mosazný kartáček a bude jako z alabastru no teď vážně!!! nečisti ji ani mechanicky ani chemicky!! teda jestli nechceš kupovat novou !! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Červen 7, 2012 Sdílet Odesláno Červen 7, 2012 ako som sa potesil, ked si napisal prvu vetu :D :D . Tak rozhodne nechcem kupovat novu :), dik. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chlebik Odesláno Červen 20, 2012 Sdílet Odesláno Červen 20, 2012 Ta litina když začne profukovat je to i slyšet během jízdy? Odešla mi střední část, pak zadní část výfuku a nakonec mám měněný i pletenec. Zvláště u té střední části to bylo znatelně slyšet, že se začala děravět. Teď mi přijde, když si za jízdy otevřu okno nebo i když to stojí, že je zvenku slyšet takové "ufukování" a ne čistý zvuk motoru :( Musím sundat tu hliníkovou krytku (předehřívač vzduchu) a mrknout na to, jen není teď čas Ta litina to je toto: http://www.cc-autodily.cz/potrubi-vyfukove-2_2?brand=SKODA&model=OCTAVIA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 20, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 20, 2012 ja ja to je přesně ono pět a půl klacku jestli je slyšet to ti nevím...slyšet bude až rupne úplně a bude tam díra jak do pr...ehm jak do jeskyně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 25, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2012 Dneska provedena fáze č.1 ve výměně litiny. Protože jsem to nechtěl pokušet, tak jsme zvolili jistou cestu jak šrouby povolit a nezničit štefty. Dovezl jsem ji k autogenu a všechny matky (5 x M8 + 3 x M10) jsme nahřáli a pak šly povolit jako po másle Jelikož nebyl čas ani prostor to udělat na místě, tak jsou pomázlé štefty grafitem a zase jemně dotažené zpátky. Zítra už tam bude nová. To už udělám v klídku doma. Tu nejhorší část mám doufám za sebou :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 27, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2012 (upraveno) Nová litina na místě i s novým předehřívačem vzduchu Dokonce už staré těsnění mezi hlavou a svody ideálně netěsnilo protože to bylo lehce očouzené u 1 a 4 válce. Pohráli jsme si s vystředěním a rezonance jsou taky fuč + jsem stáhnul směšovací komoru na sání svorkama, páč to taky drnčelo jak pominutý. Vyčištěn filtrbox, palec a kontakty v rozdělovači, vyměněn olej...natankován V-Power...zkušební jízda...a úplně jiný auto Upraveno Červenec 27, 2012 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.