majerak Odesláno Červen 24, 2013 Sdílet Odesláno Červen 24, 2013 Zdravim mam octaviu I 1.9TDI 66kw chcel by som vymenit povodne brzdy 280 za 288 z 1.8T nerobil niekto z vas uz takuto prerabku? potreboval by som vediet co vsetko k tomu budem potrebovat Je jasne ze kotuce a platnicky a dalej som si uz neni isty niekde sa spomina ze uz len vyment tehlice niekde ze aj strmene Ak by niekdo vedel napisat zoznam dielov idealne aj s cislami budem vdacny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Červenec 1, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2013 Ahoj lidi.. Koupil sem Octavii 98 1,8 20V Turbo benzín. 110kw + LPG. A jsou tam upe špatné přední brzdy. Vůbec netuším jaký je tam průměr ,ale klidně vezmu šupleru a změřím. Četl sem tu hodně komentů a po čase sem si udělal obrázek že ATE nebrat a že dobré budou asi Zimmerman a BRemba Max ,ale nakonec sem našel reakce že i na ně někteří nadávají. Můžete mi prosím něco doporučit? Už se v tom plácám několikátý den.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 1, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2013 (upraveno) Tvoje octa má 288mm kotouče a co se týká značky, tak jdi do ověřené kvality Brembo Max a desky Textar Upraveno Červenec 1, 2013 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Takže objednávám toto správně? http://www.cc-autodily.cz/kotouc-brzdy-predni-7 http://www.cc-autodily.cz/segmenty-treci-predni-20?sort=cena_dph&order=desc A zvládne to běžný člověk vyměnit nebo mám říct mechanikum? ... PS: ty desky se musí nějak zajíždět, můžete mi to popsat jak ? asi ze začatku moc nebrzdit že? (jako prudce) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 GaGy, radsi napis svuj VIN na eshop@cc-autodily.cz, odpovi ti Martin Jelecek a posle ti rozmery, at je to 100% jistota, co muzes mit na aute. Ja mam komplet od Zimmermanu vsude (desky i kotouce) a nemuzu si stezovat o zajizdeni tu toho byla tuna, prvnich 700km leharko, pak 2x z 100km/h zahamovat na 20-30km/h a je zajeto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Pozor, jelda má do 7.7. dovolenou ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 ahaaaa, proto ta prodleva na mailu, ale proc ne, tyden si klidne pockam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 GaGy: kotouče a destičky máš spatné, ty potřebuješ kotouče 288mm, tyto: http://www.cc-autodily.cz/kotouc-brzdovy-vetrany-9?brand=SKODA&model=OCTAVIA a brzdové destičky jsou tyto (se signalizací opotřebení): http://www.cc-autodily.cz/segmenty-treci-octavia-3?brand=SKODA&model=OCTAVIA&sort=cena_dph&order=desc a bez signalizace tyto: http://www.cc-autodily.cz/segmenty-treci-octavia-4?brand=SKODA&model=OCTAVIA&sort=cena_dph&order=desc Jestli máš signalizaci opotřebení destiček zjistíš tak, že se podíváš na levé přední kolo a pokud od destičky půjde drát, tak signalizaci máš, v opačném případě signalizaci nemáš, popř. můžeš jak už ti tady radili napsat do mailu VIN kód a Martin Jeleček až příjde z dovolené ti přesně řekne co a jak ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 GaGy, radsi napis svuj VIN na eshop@cc-autodily.cz, odpovi ti Martin Jelecek a posle ti rozmery, at je to 100% jistota, co muzes mit na aute. Ja mam komplet od Zimmermanu vsude (desky i kotouce) a nemuzu si stezovat o zajizdeni tu toho byla tuna, prvnich 700km leharko, pak 2x z 100km/h zahamovat na 20-30km/h a je zajeto ahoj co to prosím znamená ?? zahamovat ???? na 20-30km/h a je zajeto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlades92 Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Proste dupnout na brzdu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 sorac, asi vidlackej hantec, ale zahamovat~prudce zabrzdit rikal jsi, ze jsi to tu cetl, ale par stran zpet je paradni PDFko o tom, jak na to, tak znovu a lepe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Červenec 4, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2013 A co kouteče STARLINE ?? byl sem v Auto Kelly a tam mi je nabizí za cca 700 chlazené ... Ale ty asi nebudou moc dobré že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 4, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2013 Všechno co je Starline stojí za houby, kamarád měl i montérky Starline, které se mu za chvíli rozpadly :D , takže Starline určitě NEBRAT ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Červenec 4, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2013 Ok přesně to sem si myslel ... Nejsem žádný závodník... Takže si myslím že by toto http://www.cc-autodily.cz/kotouc-brzdovy-predni-5?sort=cena_dph a http://www.cc-autodily.cz/segmenty-treci-predni-20_20?sort=cena_dph mohlo být v pohodě ne? na běžné ježdění... Nebo vyplatí se opravdu připlácet za ty Brembo max? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 4, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2013 Pokud to máš na obyč. ježdění a nemáš chuť si někdy zajezdit stylem brzda/plyn, tak budeš určitě spokojenej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 4, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2013 Jasně, určitě chybu neuděláš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David_Palka Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 Zdravím mám dotaz zadní brzdy na mé octávce už jsou v dezolátním stavu a chci je vyměnit komplet... jen uvažuji o tom že bych tam dal brzdy z octavie RS (jsou podle mě lépe chlazené a brzdná síla je vyšší pokud se mýlím opravte mě) chci se tedy zeptat zda budou pasovat bez problémů a zda nebude nějak vadit že na předku budou zatím originály plus minus měsíc než vyměním i ty popřípadě jaké jiné brzdy jsou kvalitní, jelikož chci jít i do čipu potřebuji aby brzdy byli co nejkvalitnější ? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
john007 Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 Pokud chces dat z rs,tak musis dat z rs i drzaky trmenu+trmeny.Jsou vetsi.Do soucasnych trmenu (na 232mm kotouc) nenacpes chlazeny 256mm z rs,pokud se bavime o zadnich.U prednich pokud nemas ted 288 tak musis vymenit tehlici+drzaky+trmeny,pokud mas 288mm tak staci drzak+trmen a muzes dat 312mm z rs.Doufam ze jsem nic nepoplet :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek20VT Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 1.8T má v základu 288 vpředu, 256 vzadu. .. tudíž zadky nech, předky stačí vyměnit držáky třmenů, samostatné třmeny jsou stejné, jsou stejné i destičky.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
john007 Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 Ja videl prave predek 280+zadek 232 jako to ma tdi.Byl to hatchback 110kw....tak je asi vice typu...Jeste mozna treba doplnit jake brzdy tam ma ted 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David_Palka Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 nejsem si jistej je to rok výroby 2001 L&K zejtra to přeměřím a uvidíme :) mám ale pocit že na předku je 288mm a na zadku těch 232mm ale i tak díky za odpovědi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 1.8T má vzadu určitě 232x9mm kotouče, 256x22mm má jen RS, přední jsou jasný, tam je 288x25mm (tyto brzdy má i 1.9tdi/96kw) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David_Palka Odesláno Červenec 21, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2013 Zdravím chci se zeptat co si myslíte o těchto brzdách popřípadě jestli je rozdíl mezi vrtaným a drážkovaným typem :) = http://www.brzdybrembo.cz/vrtane-brzdove-kotouce-brembo-sport-fd-074-000/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kobi66 Odesláno Srpen 19, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2013 Zdravim idem menit predne brzdy a vybral som si Brembo Max a platnicky ferodo thermo quiet a chcel by som vediet ci som vybral spravne platnicky lebo vacsina pise textar ci mam radsej zvolit tie? Brzdy si vyberam prvy krat sam Dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kracco Odesláno Srpen 19, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2013 Zdravím chci se zeptat co si myslíte o těchto brzdách popřípadě jestli je rozdíl mezi vrtaným a drážkovaným typem :) = http://www.brzdybrem...ort-fd-074-000/ Přímo od bremba neber koukni SEM tenhle má komplet sadu předních a zadních kotoučů + destiček za 4300 včetně dopravy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Zdravim idem menit predne brzdy a vybral som si Brembo Max a platnicky ferodo thermo quiet a chcel by som vediet ci som vybral spravne platnicky lebo vacsina pise textar ci mam radsej zvolit tie? Brzdy si vyberam prvy krat sam Dakujem Za sebe mohu doporučit Brembo Max a desky Textar, brzdí to výborně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Září 3, 2013 Sdílet Odesláno Září 3, 2013 Mně se třeba Brembo Max zkroutily :/ asi dám RS brzdy ať mám klid 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Září 3, 2013 Sdílet Odesláno Září 3, 2013 není to jen o velikosti brzd,taky sem o nich uvažoval,ale kamarád je zkroutil na VW4 a to na okruhu a jen díky banální chybě-nedal si kolo navíc a dostatečně je nedochladil. B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Září 3, 2013 Sdílet Odesláno Září 3, 2013 (upraveno) Mně se třeba Brembo Max zkroutily :/ asi dám RS brzdy ať mám klid Nic proti ničemu, ale jestli máš 280tky tak se pomalu není čemu divit ;) když si vzpomenu, kolik peněz jsem vyhodil za všelijaké kotouče a desky, tak si říkám, že už dávno jsem měl investovat do 288/312mm brzd a byl by klid. Už cca 8 měsíců jezdím s 288mm a max spokojenost, nic se nekroutí, brzdí to výborně. S 280 se to vůbec nedá srovnat :D Upraveno Září 3, 2013 uživatelem kocka87 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Září 3, 2013 Sdílet Odesláno Září 3, 2013 Taky mám Brembo max od března a už mi při brždění klepe auto a cuká volant :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.