Přejít na obsah

Antena typu PLOUTEV

Doporučené příspěvky

Jenze tu antenu z autodoplnky.cz a HALFORDS co jste si nekteri objenali bych mel na nic, protoze jeste potrebuju antenu na GPS a tam pisou, ze ma jen FM.

Resenim by byla antena co ma v sobe GPS, GSM i FM. Ale s prijmem FM bych to nevidel na neco extra. Jak jsem nekde cetl je potreba prut o urcite delce ... Takze bych jako lepsi reseni videl tu nalepovaci antenu.

Jinak Michale daval jsi tento odkaz na ploutev s GPS, GSM, FM: http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=40&t=122147

Odkaz ke komentáři

Kully: Jasne, jestli mas GPS tak to bych resil antenou kterou sem prdl vejs nebo jak mas v okdazu ono je to to samy i fotka je stejna :smich:, nema cenu dle meho nazoru davat tam shark jen s FM, pak resit druhou antenu na FM pro lepsi prijem a pak resit dalsi zabudovani anteny na GPS. Vrzl bych tam tu co ma v sobe vse a pak bych poresil prijem FM s nejakym bud prutem nebo tim co ted resime s Michalem - okno se zesikem.

Michal: Napadlo me zejet na vrakac a vysomrovat nejakou takovou antenu na okno z nejakyho rozstrelenyho auta a pohrat si s tim napajenim, kdyby to slo oddelit aby to nedelalo bordel tak to napajet po koaxu a byl by klid. Mozna by se ta antenka vesla i za radio tak aby se tam neklepala a nedelala bordel. Poresim napisu reference.

Vsechno speeet a co tato antenka?? vypada ze ma napajeni po koaxu takze jen zmenit konektor a je hotovo.

http://shop.autoprofi.cz/vnitrni-antena-na...9bdefd13c4bb6af

Samo ja nejdriv asi prubnu prut ze strechy pod radio, a pak jestli signal bude stat za prd tak budu resit.

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

Ja mam dve anteny uz z vyroby (doufam) - jedna jako prut a druha by mela byt nekde zabudovana. A jak jsem psal, nema cenu davat FM do ploutve, protoze je dost mala na to aby mela dobry prijem. Lepsi prijem bude mit ta nalepovaci vnitrni antena na sklo nez ploutev s FM prijmem. Proto budu resit ploutev pouze s GPS popr. GSM a FM budu resit nejak jinak.

Odkaz ke komentáři

Taky sem premejslel o tom ze zaslepim zamek, bylo me receno ze je potreba ho vydelat a pak prej pro jistotu odpojit ridici drat pomoci kteryho se spina central od zamku. Jenze sem si pak uvedomil ze kdyz se mi vybije baterka tak sem v riti pac se do auta dostanu jedine pres predni dvere ze je vyklinkuju a vypacim a to bych nerad. Tak sem nakonec ustoupil.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ten, kto dal anténu do nárazníka (čo ste spomínali na začiatku vlákna) som ja a rozhodne je príjem lepší, než predtým s klasickým prútom na streche.

Originálna anténa plutvička nikdy nemá v sebe FM anténu. Hoci má 3 konektory a je označená ako OEM, tak FM neprijíma. Zvyčajne sa jedná o GSM anténu + GPS + príjem D nezávislého kúrenia.

Odkaz ke komentáři

Ako sa to vezme. Ak vieš zhodiť nárazník, tak to je ľahké. A nárazník drží len pár skrutiek a plastových nitov. A potom je už len na tebe, čo tam dáš, fantázii sa medze nekladú. Najideálnejší je klasický hliníkový dipól, ktorý dostať v obochodoch s anténami alebo jeho obdoba z iného materiálu urobená doma.

Odkaz ke komentáři

Tak panove, konecne sem hodil ploutvicku nahoru a mohu referovat:

Takze to ze to ma prijem i kdyz horsi je zrejme blbost, aspon u me to tak nefunguje, po vlezeni do servisniho modu a kontrole anten se po pripojeni ploutvicky obevi na boleru obe anteny vypnute, je pravda ze sem chytl radiozurnal a ceskej rozhlas, ostatni slo ale do haje. Takze sem do strechy pod tapec hodil prut co byl na strese, stoji to za prd ale chcel sem aspon neco, nez me napadne neco chytrejsiho. A asi nejlepsi volba je ten dipol pod naraznik jak se tu prave docitam.

Takze jeslti mas Diamante nejaky foto tak bys ho sem mohl hodit a k tomu nejakej popis, fakt by se mi to hodilo abych to tam mohl nabastlit, predem diky.

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

Do motorového priestoru sa dá dostať v pohode, jedna priechodka je v oblasti, kade vchádza kábelový zväzok spoza akumulátora do priestoru nad pedálmi. Stačí zhodiť len spodný diel prístrojovky na strane vodiča, čo nie je nijako náročné. Dole kryt na poistky, vytiahnuť spínač svetiel, vybrať ozdobné lišty, pár skrutiek a diag. zásuvka a je tam prístup, ale lepšie je zatiahnuť najskôr tvrdší drôt od motora a ním zatiahnuť koax.

Neoriginálna anténa sa zvyčajne tvári ako odpojená a rádia hlási chybu antény. To ale nevadí.

Zoberte kus drôtu dĺžky 3m, vytvarujte to do formy dipólu (drôty od seba paralelne vo vzdialenosti cca 5-6 cm) a v strede spodnej časti treba použiť symetrizačný člen a po nalepení na nárazník je hotovo. Hrubší drôt je lepší. Najlepšia by bola tenkostenná rúrka, ale ...

Napokon v servisnom menu sa dá merať signál a experimentovať s tvarom, umiestnením a pod.

Odkaz ke komentáři

Ciza - jasne, ide použiť aj predzosilňovač (miesto symetrizáku). Dokonca ho odporúčam.

Golfino - záleží od toho, aký MR máš. Kombík mal 2 antény až od MR 2009 a liftback tuším až od faceliftu. A ak nemáš rádio s dvoma tunermi a za rádiom anténny dvojkonektor (biely), tak druhú anténu nenájdeš.

Odkaz ke komentáři

Nechcu chytracit, jen co sem se tu docetl tak sem si udelal obrazek tento: kdyz je tam od vyroby stream, tak tam je jedna antena a kdyz bolero tak dve anteny. Jestli je to ve FL uz predchystany na dve anteny nevim ale v dnesni setrici dobe bych se divil.

Takze dle meho, jestli mas stream tak mas jednu a druhou nehledej :)

Porad ziju v tom ze si dam dipol nekam do auta, resim jestli neni jednodussi misto nez naraznik, treba prdnout to co ja vim pod tapec strechy, nebo nekam pod palubku, nebo tak neco?? co myslite?? Diamant??

A Diamante, je to s tim dipolem fakt dobry, nerad bych kuchal pul auta a pak zjistil ze je to stejne mizerny.

Odkaz ke komentáři

Kajman: no to ja prece viiim ale co chces delat kdyz mas rozhozenej tapec a dle prispevku antena ma sice horsi prijem ale de to. A ty ju tam das a ono prd. tak sem to resil operativne, kablik dal nedosahl tak to slo tam.

Proto pude do narazniku a bude, jeslti teda Diamant rika ze je to ok tak mu budu verit, je pravda ze ne uz tak tupe, proste si udelam dipol, prodluzovaci kabel, zesik a budu zkouset, kdyz zjistim ze to stoji za h... tak budu resit co dal, a i varianta jine anteny FM na strechu se nabizi. Shark prijem nema, tak pak nejakou malou prutovku i kdyz nerad.

Ale nebudem predbihat, treba to s dipolem bude dobry a shark bude na stese furt.

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

byl jsem trochu pryc a nestiham v praci - ploutev mam porad doma pod posteli ale jen co se kuva uz umoudri to debilni pocasi pujde na strechu... prijem jen na ni bude spatny (konzultovano s rolbarem) a tak mi chysta konektory a prepojime tu nynejsi do A sloupku...

a jak rikam ted uz zalezi jen na pocasi....

Odkaz ke komentáři

Takze po tom co sem se trochu informoval mam tyto zavery:

Zadna jina antena kterou budete doma bastlit, nebude mit takovej prijem jak origo, origo antena ma predzesilovac kterej je primo nastavenej na delku prutu anteny a proto je to to nejlepsi co muze bejt, dalsi vec je ze antena je na strese a chova se jako otevrenej dipol, z nehoz jedna cast je nahoru a druha je resena jako odraz od strechy. To je duvod ze v okamziku kdyz se prut oddela a da se i s patici nekam jinam, tak prijem uz nebude takovej jakej s prutem na strese. Info jsou od jednoho ing. kterej ma opravdu velky zkusenosti s FM antenama.

Takze kdyz to zhrnu tak me mocka nepotesil, ale ja nevahal, udelal sem jinou vec a to takovou ze sem pokradl antenu z jednickovy octavy rozdelal ju. Spocital sem delku dipolu a polonu delky dipolu co me vysla sem namotal medenym dratem na malou civku, a toto by se melo vejit do zraloka, takze to odskousim a podam info jak to funguje.

Jinak kdyz toto nebude fungovat, mam udelanej dipol kterej sem odzkousel bez predzesilovace na receiveru a ne ze by to bylo nejak super, ale je to lepsi nez kus dratu. Se zesikem to muze bejt dobry jak pise Diamant.

A Golfino, jestli ti nevadi prut na strese, tak spis pores proc je prijem spatnej nez kam dat jinou antenu. A jestli nemas origo autoradio, tak to muze bejt napajenim anteniho predzesilovace, jestli ho nenapajis tak prijem bude stat za hovno, ale rikam je otazka jesli mas origo nebo ne, u origo je to vse reseno v radiu, u neorigo radia, musis dat napajeci clen do koaxu.

Takze tak, az zkusim toho upravenyho zraloka tak dam vedet.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...