Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

Interval týchto VIN je z oficiálneho TPI 2026180/2. Nejedná sa o zvolávačku ale len dielenskú akciu - zákazník by mal byť upozornený na nutnosť výmeny pri najbližšej návšteve servisu. Pokiaľ sa jedná o auto z druhej ruky a predchádzajúci majiteľ už túto výmenu absolvoval zaniká tým samozrejme nárok na ďalšiu bezplatnú výmenu.

Prvé VIN z rozsahu je teda TMB***1Z*A2006008 a posledné TMB***1Z*A2066799. Moje VIN je A201**** a som tam.

Toto je stav z roku 2011, keď to bolo aktuálne, takže každý dotknutý majiteľ navštevujúci autorizák by už 15D7 mal mať dávno urobené.

Rozvody (napinák, lišty, reťaz, kryt) sú úplne mimo tejto akcie, takže výmenu platí každý sám. (po záruke, pokiaľ to robí preventívne)

TMMBG ... nie je v intervale, VIN musí začínať TMB.

Odkaz ke komentáři

A mění teda jen tu stěnu nebo jak? S p2p, když jsem se ho ptal, tak rikal, ze do toho nespadam. Pokud meni jen tu stěnu, tak tu mi udelali. Ale mohl by mi někdo napsat, jestli ten postup problemu, co jsem sem napsal a jeeho řešení, tedy ze to zbrousili a vyměnili to uloženo, je ok? Původně mi říkali,ze mam zadreny

Zadrenou vackovou hridel. A uloženo lozisek je v háji.

Stěna je to uloženo lozisek?

Uložení

Odkaz ke komentáři

Omlouvam se, ze se ptám jak blbec a laik. Pisu prvno zprávu ze servisu jeste jednou:

Dobrý den pane Heulere,

u Vašeho vozu došlo k zadření vačkového hřídele,následně je poškozen držák uložení ložisek. Dále byla provedena kontrola pístů endoskopem, zde došlo ke kontaktu pístů a ventilů . Pro opravu je nutná výměna poškozených dílů rozvodu a ventilů.

Nasledne kdyz jsme to fotili atd., uz si nemyslel ze došlo ke kontaktu. A to jak to vyřešili jsem sem uz psal. Dik

Držák ulozeni ložisek je teda ložisková stěna, na kterou se vztahuje ta bezplatná výměna?

Odkaz ke komentáři

Prave ze nebylo. Zjišťoval jsem to a nic tam nemenili. A poté, co jsem se s nima začal hádat, ze 40 tisíc za jejich návrh opravy platit nebudu, tak najednou to ideál v rámci kompenzace a najednou nebyl potkany motor atd. Tak už to mam vymeneny teda. Sice kecy o kompenzaci, ale jak někdo psal, zjistili, ze to meneny nebylo a ze to auto na to má nárok. Jak je možný ale zprvu napsat takovouhle diagnostiku a pak otočit?!

Odkaz ke komentáři

Já to vidím tak, že po vydání té akce, měl první servis toto provést. Takže se na to buď vy..., nebo zadali do systému, že to udělali a prachy si shrábli. To by neměl být problém zjistit. Co se týká tvé opravy, těžko říct. Dělá to na mě dojem amatérů a snahy se napakovat. Možná by stálo za to, hodit výrobci dotaz, jestli je to takto v pořádku a bla, bla, bla.

Odkaz ke komentáři

Ano. Jestli to auto mělo pravidelný servis, tak měli tu stěnu vyměnit. Jestli to neudělali, tak došlo k dalšímu poškození motoru- hřídeli. Odpovědnost padá na servis, který to měl udělat. Byť jsou servisy samostatné firmy, jsou povinny se držet nařízeními z MB. V návodu je nejčastější věta " navštivte autorizovaný servis". Proto bych takto argumentoval vůči MB, jak máš potom důvěřovat této značce, potažmo svému autu. A proto se táži jestli si myslí, že je to takto v pořádku. (jednání, kontrola rozvodů, následná oprava a vyúčtování této akce). Asi bych si od toho nic nesliboval, ale věřím, že se něco pohne a budeš mít něco v ruce, s čím se dá později operovat.

Neznám technologický postup výroby hřídele, ale moc se mi ta oprava nezdá.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...