Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

Použiju data z předchozího topicu

Vibrace, škubání motoru na 4. nebo 5. rychlostní stupeň v rozmezí 2000–2300 ot/min.
Změna aplikace v řídicí jednotce motoru.

Stará jednotka Nový
Octavia II 1.8l/118kW
1Z0907115F 0010, 0020
3T0907115G 0010

Tuto jednotku 1Z0907115F mám i s č. verze softwaru.

Motor mi také při 4 nebo 5 stupni poškubává.Mám výpis z diagnostiky, co mi dali v autorizovaným servisu. auto je r.v. 2009 motor 1,8 tsi CDAA.

Co se s tím dá dělat? Myslíte že mám zajet do autorizáku at mi přehrajou software?

A znamená číslo SW 0020, že už tam někdo něco nahrával?

Díky

post-47560-0-14568300-1452944370_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Dava@Seva
Odkaz ke komentáři

Zdar vsichni... dotaz, potreboval by jsem slyset Vas nazor... ja uz ho mam, ale chci si to potvrdit...

V autorizovanym servise borcovi delali rozvody a pri tom mu vymenili svicky.... Borec najel cca 1000 km a dosel k nam resit unik oleje kolem podtlakovky... To se odstranilo a za par dni telefonoval ze mu to cuka, vypadky horeni na 1 valci... ... Prijel a pujcil jsem mu pouzity PCV... Cukani prestalo a jel dom, v puli cesty cca 40 km vypadky horeni, divny zvuk... Dojel dalsich cca 70 km dom a po nasich radach vyndal svicky... Na 1 valci chybel cely porcelan.... Dal new svicku a stejne to kulhalo... Podpaleny ventil...

A ted otazka...

Zpusobilo prasknuti ventilu odstipnuti porcelanu svicky nebo upadl ventil a odstipl svicku...????

Foto hlavy... svicka pozdeji...

Jura si mysli, ze dali svicku za tepla a a ta casem praskla a jak to horelo nedostatecne upalil se ventil...

20160119_104820.jpg20160119_104829.jpg20160119_104837.jpg

Demontaz ala autorizak.. :)

Odkaz ke komentáři

čoveče, já bych zase tipnul na poškození ventilu díky předchozímu cukání před výměnou svíčky (možná) následně kus upadnul a ten pak mohl poškodit svíčku, pokud je to velikostí toho kousku možné .....

dát svíčku za tepla? si myslím, že tohle nemůže svíčce vadit, minimálně natolik, že se nemůže rozlomit, no mohla taky při výměně mechanikovi spadnout a poškodit se a pak by to bylo možné i opačně samozřejmě

Odkaz ke komentáři

Chtěl bych se s vámi podělit o zkušenost. Jak jsem psal, že vozidlo mi nepatrně při jízdě pocukává a při startu se chová motor trochu nekultivovaně (cca 10 vteřin) tak jsem zřejmě přišel na problém.

Rozdělal jsem hadici, která vede od odlučovače oleje směrem k turbu, tam kde jsou červené šipky jsou O kroužky.

Na této hadici jsem o kroužek vyměnil, protože byl úplně volný, snad jako kdyby tam nebyl. A ejhle již dnes ráno motor za studena - jsou sice větší otáčky, ale již žádný pokles otáček či kolísání (zvýšené otáčky jsou prý normální jev). O poznání se to zlepšilo. Zlepšila se i jízda a myslím si že pocukávání při jízdě, které dříve bylo je pryč. podotýkám, že v minulosti jsme již vyměnil odlučovač oleje.

To je moje zkušenost, ale netvrdím, že to všem při jejich problému pomůže. Ten O kroužek má vnitřní průměr 18 mm a průměr průřezu je 2,5 mm. V minulosti jsem četl, že lidi mění celé hadice, ale podle mne to je jen o těch O kroužcích, nic jiného na hadici není.

post-47560-0-22834400-1453378887_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Přátelé, chci se s Vámi podělit o skušenosti a znát Váš názor

I po velkém bádání s Fidem a Jurem osobně se pořád po zahřátí oleje potýkám při volnoběhu s nízkým tlakem oleje.

Dnes jsem měl sundaný olejový filtr a díval jsem se na plastovou klec pod filtrem. Viz obrázek. Jsou na ní dva O kroužky. Byly celkem tvrdé a asi neplnili svoji funkci.

z obrázku viz níže je zřejmé, že olej jde do chladiče a potom přes filtr a přes tuto plastovou (polyamidovou klec) jde olej do motoru. V prospektu o motoru se doslova píše o polyamidovém uzavíracím trnu. Na co jsou tyto O kroužky? Jako mají funkci? nemůžou mi způsobovat deficit tlaku oleje? Již bylo měněno olejové čerpadlo a všechny části s tímto spojené.

Měl jste s tím někdo někdy problém. Nikde jsem o této kleci nikdy neviděl nic napsáno a o O kroužcích už vůbec. ne. O kroužky jsem vyměnil, ale sám nevěřím , že po tolika bádání by toto byl ten onen problém. zatím nevím jak se auto bude po výměněn o kroužků bude chovat, zatím jsem to neprojel, Přikládám i stránku z popisu motoru.

Dodatek - je mi jasné , že O kroužky slouží při výměně filtru k odvodu oleje z kanálů, ale není možné, když jsou špatné, že propouští? a způsobují deficit tlaku?

SSP401-Motor-1.8-TFSI-118-kW.pdf

post-47560-0-62049800-1454179772_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Dava@Seva
Odkaz ke komentáři

dle faktury to byl MANN, ale to je jedno dělalo to i před výměnou oleje i filtru, přece nejsem takový smolař že by byly oba filtry vadné

Pro P2P , polyamidová klec.Píšeš že podle teploty oleje se olej přepustí do chladiče. Co tam hlídá teplotu oleje a jaký mechanismus pohne s klecí a ta přepustí olej přes chladič. na kleci je jen pružina, která tlačí klec směrem dolů. Při cca jaké teplotě oleje se olej přepouští do chladiče?

Odkaz ke komentáři

Puvodne jsem se k clanku nechtel vyjadrovat. Ale neda mi to... Kdyz odbornik napise, ze udela vybrus na TSI... tak ten motor nezna a je to kutil LORENC... Na tom motoru se neda delat vybrus... KURVA to snad neni mozne, co je nekdo schopen napsat... Prijde mi to jako pekne Public relations PR...

Veci ohledne oleju,, sani a tlaku oleje jsou vseobecne znamy... Nevyte nahodou telefoni cislo na toho odbornika??? MU asi zavolam :(

Odkaz ke komentáři

2.0TSI do r.v 2011, majú rovnaké piesty a tenké krúžky ako 1.8TSI-čka, ktoré postihujú tieto "olejničkové" problémy..? ..čiže na drobné rozmenené.. môžu sa tieto problémy prejaviť aj u dvojlitrov? ..zatiaľ som ale o takom nepočul ani taký nevidel.

Odkaz ke komentáři

Včera jsem nakonec po dlouhém váhání šel za sousedem, který je vedoucí servisu v autorizovaném servisu škoda a problém jsem mu popsal, řešil jsem s nim možnost že diagnostika dává špatné povely ventilu, který redukuje tlak. tuto možnost updatu nevyloučil, ale úspěšnost dává cca 10 procent. říkal doslova - nehledej v tom problém, prostě to někde utíká a netěsnost se musí odstranit, klika, vačky, vyvažovací hřídele. Vše jsem mu popsal a říkal že se na to podívá a dá mi vědět, jestli by případný update pomohl. Jsem z toho trochu na větvi, protože za opravu jsem dal celkem dost financ , ale nakonec jsem skončil, kde jsem byl na začátku. Ale už vím že mnoho dílů, které se měnili mohu vyloučit, že nezpůsobují malý tlak oleje. Myslím že je to opravdu oříšek, který se tu možná takto nikdy neřešil. Myslím si , ale že rozborka motoru (klika vačky atd je nevyhnutelná). Biju se do hlavy , že se to neudělalo rovnou, ale kdo to může tušit, šlo se cestou nejmenšího odporu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...