Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

Jo, auto je tam od včera, dnes po telefonu že napínák už byl špatný a na řetězu je vůle.. Doporučená komplet výměna rozvodů a cena i s prací dělá 26.000,-

- Porsche Plzeň

Jak se teda pohybuje normální cena rozvodů? Ať vím jestli to nechat udělat u nich nebo hledat jinde?

Jsem od včerejška po výměně rozvodů s celkovou cenou 10780kč

Rovodová sada stojí 7080kč

5l oleje castrol 5w-30 1250kč

+filtr,diagnostika,práce

Nejsem žádný odborník přes auta, akorát rád jezdím, ale prý to není u tsi motorů zrovna jednoduché, zvlášť u 1,8 tsi. Je tam prý strašně málo místa.

Výměnu jsem provedl preventivně po 109tis. Po přečtení hrůzostrašných příspěvků na tyto motory.

Já jsem s tímto motorem nadmíru spokejen. Auto mám 6 let a jen každý rok vyměním olej a filtry.

Tak hodně štěstí.

Odkaz ke komentáři
Čau kluci, delší dobu se již u mé Octavia 1,8 TSI, r.v. 2010 snažím vyřešit dva problémy.

1. Neklid motoru po studeném startu-motor sebou háže, kolísají otáčky, a po cca 10 sekundách otáčky klesnou a je klid. Pokud se do těch 10 sekund rozjedu, motor je tupý, s hrubým chodem a jede asi jako fichtl.
2. Mírné kolísání v tahu motoru v nízkých a středních otáčkách-když třeba na trojku přidám plyn (cca do půlky), motor jakoby zabere, trošku ubere, zase zabere (jakoby špatně regulovalo turbo cca v 1 sekundových intervalech) Když dám plný plyn, není to znát. Tuto věc by 9 z 10 lidí asi ani nezaznamenalo a neřešilo, jelikož to není příliž znatelné, ale jsem bohužel detailista a štve mě to.
Koupil jsem auto před loni a už to dělalo při koupi. Dle diagnostiky bez závady. Myslel jsem, že to bude jen nějaká blbinka. Následně jsem zjistil, že auto žere 1 litr oleje na 540 km a tak jsme měnili písty. Samozřejmě se hned udělala i spojka, repase hlavy, nové rozvody s "posledním" napínákem atd. Čekal jsem, že se při výměně najde nějaká netěsnost, nebo chyba, která se při téhle GO vyřeší, ale nic, vše stejné.
Na zahraničních fórech jsem se dočetl, že to chce aktualizovat soft v ŘJ, ve Škodovce se soft aktualizoval za novější verzi, ale bez zlepšení.
Dále jsem vyměnil PCV ventil - odlučovač oleje, jelikož prý se hodně kazí membrána a zpětné klapky za modernizovanou verzi 06H 103 495 AH (měj jsem A), ale zase bez výsledku. koupil jsem originál za 2224,- s04.png
Posledním mým krokem byla výměna Vypínacího ventilu turba, jelikož je jeho starší verze 06F 145 710 G poruchová (praská membrána) za modifikovanou verzi s koncovým označením (D). Zase beze změny. Cena za origo byla cca. 1600,- s04.png
Jsem už na dně a nevím co dál, tak jsem se zaregistroval zde, poradí někdo? Ještě mě napadá váha vzduchu, lambda sonda, nějaký drobný únik tlaku za turbem atd. (při tahu ale necítím nějaké syčení) Díly jsou drahé a tak už moc nechci experimentovat.
PS: koupil jsem si benzín, s motorem Audi Ingolstadt abych neřešil problémy jako u mého předchozího dieselu, ale bohužel. :-(
Odkaz ke komentáři

1- ohrivani kataku, dela to i lambo.

2- co to je nizky otacky?

1.A mám ten kat s lambdou řešit? Nebo to nemá smysl? (jo, počkej, myslel jsi lambdu, nebo Lamborgini)

2. No myslel jsem, že jedu třeba na trojku, tak 1500-3500 ot a přidám plyn do půlky cca a tah není úplně plynulý. Když dám plný, není to znát. Nejvíce to poznám do kopce na tu trojku a čtyřku

Odkaz ke komentáři

Ne, je to bez chipu. Škrtící klapku jsem nedělal, máte návod na seřízení kluci.

No nemyslel jsem přímo 1500 ot, ale zkrátka přidám plyn na třeba trojku, čtverku, pětku (ale né plný, třeba pul plynu, který držím) a ono to táhne a zrychluje s mírnými pulzy po asi 1 sekundě - zabere, malinko ubere, zase zabere, ubere - nedělá to moc, ale cítím jak mi jde hlava dozadu, pak zátah zeslábne a hned zase táhne.

Odkaz ke komentáři

Mám stejný problém jako zaja.cz co se týče toho zrychlování. Mám teda motor 1,4 TSI CAXA, ale nejmarkantnější to je při prudkém zrychlení. Diag mám bez chyb. V servisu mi řekli, že by to mohla dělat regulace turba. Zatím to neřeším, protože se nemám čeho chytit a měnit díly jen tak namátkou se mi nechce. Na klapku se podívám zítra, jestli se otevírá úplně. Na Diagnostice se mi totiž ukázalo, že je v zátahu otevřená jen na 90%, tak nevím, jestli to není chyba nebo vlastnost.

Odkaz ke komentáři

No, ještě musíme podumat, zkusím seřídit tu klapku a pak asi vyměním (až našetřím) elektormag. ventil turba, ale pochybuju že bych měl štěstí a bylo by to ono. Může to být i baňka na turbu a asi tisíc dalších věcí. :-(

https://autodilyfojtik.cz/autodily/skoda/octavia-1z3/1.8-tsi-118kw/motor/privod-vzduchu/preplnovani?productId=67562

Kluci a máte někdo ten návod na seřízení klapky??

Odkaz ke komentáři

zaja.cz:

Oba zmíněné problémy mám také. Problém 1 pozoruji jen když je teplota pod cca 8-10°C.

Nejprve jsem zkoušel pár krát přidat do paliva po tankování aditivum. Nevyřešilo to problém. Pak jsem zkoušel natankovat u různých čerpaček. Prozatím se mi zdá (někde jsem to tu už na fóru psal), že problém 1 u mě nenastane, když natankuji palivo na jedné konkrétní benzínové pumpě. Po nastartování studeného motoru se zvednou otáčky na cca 1200 a po pár vteřinách klesnou na běžné. Na benzín z jiných čerpaček se to po studeném startu tváří, jako by jel na 3 válce, chce občas zdechnout a zase chytne ... a po chvíli je vše ok ...

Problém 2 pozoruji od novoty, ale neřešil jsem to. Nejvíce je to u mě znát při jízdě ustálenou rychlostí do prudkého kopce (který má konstantní stoupání). Když jsem si procházel kdysi nákresy motoru, připadalo mi, že by to mohl dělat nějaký ventil u turba, který nemá plynulou regulaci (a tuším, že další generace motorů už ten ventil májí s regulací plynulou) - detaily si už nepamatuji ...

Odkaz ke komentáři

Deli, na turbu je tento ventil.

https://autodilyfojtik.cz/autodily/skoda/octavia-1z3/1.8-tsi-118kw/motor/privod-vzduchu/preplnovani?productId=67562

Tento reguluje tlak turba a ještě ta plechová baňka.Jedno z toho u mě blbě reguluje. Snad už na to příjdu.

Je to na obrázku č. 7 a regulační baňka je č. 2.

Jo, Maro, pokud motor mechanicky blbě reguluje turbo, tak tomu nikdy žádný chip nepomuže.

post-50346-0-05393700-1475258265_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dále jsem vyměnil PCV ventil - odlučovač oleje, jelikož prý se hodně kazí membrána a zpětné klapky za modernizovanou verzi 06H 103 495 AH (měj jsem A), ale zase bez výsledku. koupil jsem originál za 2224,- s04.png

To AH máš od autorizáku? Na netu toho k tomu zatím moc nevidím, jen snad že bylo nasazeno od 1.7.2016 a to už by měly být info na netu k dispozici A měl jsi jistě E, že?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...