Přejít na obsah

RS podvozek

Guest Petr S.

Doporučené příspěvky

Přiznám se že RS podvozek není žádný zázrak, ale je to oněco lepší než drátem do oka:-). A hlavně to není až tak pekelně snížené, ale i s ním se musíš trochu naučit jezdit. U OBI jsem si natrhnul nárazník :-) a ta letošní zima ho dorazila. Já koupil origo podvozek z RS ka od Dana, tuším za 4500.- pružiny i tlumiče. Občas má něco na RS ka tak se ho zeptej. v salónu vyjde jedna pružina na 3500 a tlumič nějak podobně.

Proc, ja nehci dolu moc, me je dost tych 150mm. A je to stabilni nez ty obycejny :D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...
  • o měsíc později...

Přidám mojí zkušenost: teď dva dny už jezdím na nových pružinách z octavie RS.Dosud jsem měl stavitelný podvozek JOM a opravdu nikomu nedoporučuji,podvozek mám na originál tlumičích ale chci zde zmňované bilsteiny B4 kvuli tuhosti..při výměně pružin a tlumičů jsem to vzal z gruntu a vyměnil jsem hned:silenbloky v ramenou,futra stabylizátoru,všechny čtyři čepy,horní uložení jak v předu tak vzadu....musím říct že oproti JOMU je to nesrovnatelné...opravdu pohodlí a přitom je to tvrdší...takové stabilní,myslím když dám ještě ty bylsteiny tak budu spokojený...no a oproti originál pružinám TDI je to znatelněji tužší..myslím že to je taková střední cesta jak mít pohodlí a trochu sportovnější pocit z jízdy...jen by to mohlo být ve předu trošku níž tak ještě o 2cm...Jinak moje motorizace: 1.9TDI 81kw r.v.2001

Ještě:také jsem sháněl ty pružiny dlouho a nikde na netu jsem je nové nenašel ..až ted se mi poštěstilo a na bazaru prodával chlapík uplně nové RS pružiny které prý kupoval za cca6tis a než je namontoval na auto tak mu ho prý ukradli,prodal mi je za 2500kč (sadu)což mi přijde cena opravdu lidová :-)takže hodně štěstí při shánění..

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Co říkáte na tento podvozek? http://www.tuningshop.cz/sportovni-podvozek/stavitelny-podvozek-v-maxx-skoda-octavia-rs-vrs-1-8t-20v/

Mám octavii RS a když vystupuju s auta tak něco hrozně skřípe ,řekl bych že to budou pružiny a když jedu tak takové divné jakoby pískání asi od tlumičů.tak nevím jestli mám jít do komplet podvozku nebo jen tlumiče když mám origo RS pružiny?díky za rady

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj pánové, měl jsem v plánu na svoji O1 TDI dát pružiny z RS. Tlumiče mám Bilstein B4. Pružiny jsem koupil, ale při výměně kde jsem začal u zadní nápravy jsem si je na stole porovnal a kvůli špatnému nájezdu do garáže jsem to vzdal a prodal je. Pro porovnání dávám pár fotek.

post-1262-0-81379400-1328297437_thumb.jpg

post-1262-0-00193000-1328297476_thumb.jpg

post-1262-0-23465800-1328297539_thumb.jpg

post-1262-0-07985000-1328297570_thumb.jpg

pokud někdo hledáte nové tak jsou jedny tady na prodej:

http://aukro.cz/nove-originalni-pruziny-octavia1-rs-sedan-i2085908991.html

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

No ja teda nevim, ale prijde mi funkcne jako blbost davat na tezke TDI podvozek z lehciho RS. Podle me to nemuze fungovat spravne, to uz je lepsi koupit nejakej set primo na TDI. A cenove to podle me vyjde na stejno, pokud se budeme bavit o cenych novych sad.

A co když ty pružiny jsou z naftovýho RS ? :huh: (a ještě manuál nebo automat)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o měsíc později...

Zdravím :-) chci se zeptat zda jestli to podle fotek poznáte.. Jestli je toto náprava z RS... mam totiz takove podezreni ze byl muj vuz bourany a je tam jina naprava, protoze co jsem cetl tak na rs naprave je uchycení stabilizatoru o tlumic.. videl jsem fotky jak to vypadá ale ja tam nic takoveho nemam... Díky za radu.. viz foto.

post-17066-0-63167900-1358005016_thumb.jpg

post-17066-0-56929800-1358005028_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím :-) chci se zeptat zda jestli to podle fotek poznáte.. Jestli je toto náprava z RS... mam totiz takove podezreni ze byl muj vuz bourany a je tam jina naprava, protoze co jsem cetl tak na rs naprave je uchycení stabilizatoru o tlumic.. videl jsem fotky jak to vypadá ale ja tam nic takoveho nemam... Díky za radu.. viz foto.

není stabilizator je uchycen na rameno

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...