Přejít na obsah

RS podvozek


Guest Petr S.

Doporučené příspěvky

Plánuju hodit na moji octu nějakej stavitelnej podvozek. V jednom z vláken jsem našel info, že firma TA Technix nabízí za slušný peníze slušnou kvalitu. Podotýkám, že důvod snížení je zlepšení jízdních vlastností a vzhled. Na závody s tím jezdit fakt nebudu, v 90% jezdím autem sám a používám ho hlavně k cestování do práce.

Mám jednu velice primitivní otázku: Pokud někdo nabízí produkt "sportovní podvozek", obsahuje už vše potřebné pro ono snížení, nebo budu muset ještě něco dokupovat?

a ještě poddotaz ohledně již zmíněné firmy TA Technix.. mám tu tři odkazy a vzhledem k informacím z tohoto vlákna tomu moc nerozumím..

1:http://goo.gl/wzgeqb přímo dělané na combiky, nicméně jsem z vlákna pochopil, že se můžou použít i věci ze sedanu, takže o co tu jde? :))

2. http://goo.gl/5THVxF a http://goo.gl/Pdmmf8 první odkaz RS druhej obyč, ale se stejnými možnostmí snížení.. může mi někdo vysvětlit rozdíl?

 

Tady se míchá několik věcí najednou. Pokud chceš jít tvrdě po funkce, tak koukej po pevném podvozku. Pevné podvozky jsou určené na funkci. Stavitelné ať od jakékoliv značky mají prioritu ve vzhledu, takže tam ta funkce je jako druhá poddružnější funkce.

 

Co se týče toho co je k podvozku potřeba. Standardně není k podvozku potřeba nic. Vše přeházíš ze série. Doporučuje se pořídit horní uložení alespoň na předek: http://tatechnix.cz/11441-octavia pak se vyhneš standardním problém, protože to napotvoru odejde hned jak to vyladíš.

 

TAčko dělá v řadě Ta Technix ( červené ) dva podvozky. A to jeden na RSko krátké a jeden na RSko kombíka. Na kombíku je rozdílný zadek a je nutné, aby to mělo úpravu. Pak tady posíláš odkaz na modrý to je řada tuningart tzn nižší řada.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...

Zdravím, potřeboval bych pomoct, praskla mi pružina tak jsem měnil předek opět na origo + uložení origo (auto O1 RS) a mám to vysoké jak scouta ... v servisu kde mi to měnili prej jsem měl o 15mm vymlácené uložení, tak že je to prej tím... Měnil mi to známý tak bych neřekl že je to naký podvod. Máte tu někdo nové pružiny na RS? Nebyla by fotka? Přikládám mou

Ještě plánuji najít barevné označení co je na pružinách, ale asi je to směrem ke kastli, jen pohledem nic nevidím.

post-31441-0-94953400-1424524152_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

co hovorite na Bilstein B12 Pro -kit ,ktory ma eibach pruziny? Pevny podvozok,zevraj znizenie o 3cm. Nejde mi o znizovanie,ani o stelovanie podvozka. Chcem cisty performance . To najlepsie na stabilitu vozidla ,ale so zmyslom pre komfort. Cital som,ze tento kit vraj nema byt tvrdy a je vhodny aj na daily car ? nejake info ohladom tohto? kedze by som to chcel dat na daily car a nepotrebujem vyklepane zuby.

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

nevíte někdo kde seženu nějaké cenově přijatelné tlumiče pro RS, tudíž s možnosti chyceni stabilizatoru na tlumiči.

Nechci dát za jeden předni tlumič 3500kč.

 

ps. Koupil jsem sadu tlumiču Bilstain B4 dorazy + prachovky v sekci 1.8T Rs 132kw, ale samozdřejmě pro RS nejsou :/

 

Díky Radek.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím, nemá někdo na prodej sportovní pružiny (nové, nebo málo jeté) na jedničkovou Oktu 1.9 tdi r.v. 2002..díky za nabídky nebo info, kde a hlavně jakou značku koupit.. Roman. (nejlépe okolí Beroun, Plzeň, Praha, Kladno)


..má představa je jít dolů 3 - 4 cm..

 

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

co hovorite na Bilstein B12 Pro -kit ,ktory ma eibach pruziny? Pevny podvozok,zevraj znizenie o 3cm. Nejde mi o znizovanie,ani o stelovanie podvozka. Chcem cisty performance . To najlepsie na stabilitu vozidla ,ale so zmyslom pre komfort. Cital som,ze tento kit vraj nema byt tvrdy a je vhodny aj na daily car ? nejake info ohladom tohto? kedze by som to chcel dat na daily car a nepotrebujem vyklepane zuby.

Tento podvozek je velmi dobrý ! Četl jsem o něm velmi pochvalné recenze.

Já sám mám Eibach pro kit zatím se sériovými tlumiči a teďka budu dávat Bilsteiny B6, tak za krátko poreferuju.

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...

Samozřejmě, že je tam rozdíl... Myslím, že to bys mohl vědět, vzhledem k tvým plánům s autem. Každé auto má jiné zatížení náprav a tím pádem musí být i jinak nastavena tuhost podvozku. Pokud plánuješ tužší podvozek, tak se sériovým podvozkem moc nepochodíš a kupovat origo rs taky není to nejšťastnější řešení. Další otázka zní, jestli má smysl nějaká větší investice do podvozku u auta s 55 kW... Vyměnil bych všechny komponenty a dal plné silentbloky místo série. Auto by pak mělo ztuhnout dostatečně. Pokus chceš něco lepšího, tak bych volil asi ap s cenou okolo 10k.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...