Přejít na obsah

Poruchy a problémy

Doporučené příspěvky

Statisíce kilometrů na něm najedu asi já, zatím mám 85.000 km a motor (zatím) bez problémů, jak rozvody, tak přestavovač, tak turbo, olej v sání jsem nepozoroval, další výměnu vzduchového filtru plánuju v 90.000 km, tak se podívám.

Na druhou stranu mu dávám tu nejlepší péči, tzn. vlastní, olej měním od novoty sám a sám si ho taky kupuju z ofiko distribuce (cena vyššínež leckde na netu, ale je to originál) , olej dávám lepší, měním po 15.000 km, vzduchový filtr po 30.000 km a svíčky také tak.

Jestli bych do něj šel znova? pokud bych nechtěl více koníků, tak klidně, ale spíš bych volil nový 103 kW a to kvůli rychlejšímu ohřevu motoru (má totiž všechno jinak), ne kvůli rozvodům řemenem.

Po prvních zkušenostech s 1,4 tsi mi bylo jasné, že motor dostává na prdel při krátkých jízdách, protože se dlouho ohřívá, takže jsem si to sám pro sebe vyřešil Webastem, tím motoru taky dost pomáhám, tak doufám, že se mi to vrátí.

Co se týká výkonu a prlběhu momentu, tak je to dobrý motor a dá se sním jezdit celkem svižně až sportovně s omezením (90 kW je na sport málo...), zrovna tak se dá jet dobře i na spotřebu.

V porovnání s 1,2 tsi je to daleko a opravdu daleko lepší motor, proti 1,8 tsi nemá sílu na šestku a pětku a musí se víc řadit, taky při některých jízdních situacích při svojce a otáčkách okolo 1.500 se mu někdy nechce, asi je to hranice při které přestavuje turbo a chvíli to trvá. Spotřebou je ale proti 1,8 tsi o litr lepší.

Je to tak, že při eko jízdě dosáhneš s 1,8 tsi nějaké spotřeby a s 1,4 tsi se za stejnou spotřebou svezeš rychleji, proti 1,2 tsi má spotřebu cca do půl litru vyšší, s 1,2 tsi se dá jezdit mírně levněji, ale tady bych jednoznačně volil lepší a silnější 1,4 tsi

Samozřejmě rozdíly mezi motory TSI se více rozcházejí při zatíženém autě, tam je bez debat 1,8 tsi král, protože tam je jedno, jestli jede prázdná nebo plná, u 1,4 tsi je to rozdíl a je znát na první pocit a vidět i na spotřebě.

Běžná průměrná spotřeba při svižných jízdách a předjíždění mám s 1,4 tsi 6,8-7 l/100, podle toho jak moc velký podíl mám město, pokud k tomu přiskočí díl dálnic, tak max 7,2 l/100, ale jezdím dálnice okolo 150 km/h, když se posnažím, tak delší cesty po státních není problém jet za 6,2-6,4 l/10 a to vše na 17-kách s 225/45 gumama, na zimních 16-kách s 205/50 je spotřeba ještě nižší.

V současné době bych šel do 103 kW verze 1,4 tsi, je novější koncepce a silnější s krouťákem, který je plně dostačující pro běžný provoz, kdy v klidu předjedeš kamion nebo pár aut v koloně před sebou.

P.S- auto je 8/2011

ještě k 1,2 tsi, tam jsem řešil rozvody a rachocení na tříletém autě s najetými 28.000 km, vše vyměněno škodovkou bezplatně, tedy rozvody, řetěz, napínák a olej., údajně za součástky, které by už měly být o.k.

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

není zač, jestli koukáš po O2, tak tam jedině varianta 90 kW, tam bych koukal po výrobě cca co mám já, tedy 8/2011 a výše

P.S. taky se kdysi psalo, že HTP nic nevydrží a já měl první problém s ním na 250.000,- km, vyměnily se vodítka ventilů a dal novej kat a jezdil jsem s ním do 320.000 km než jsem ho poslal dál :D, údržbu to mělo taky moji vlastní, opět výměna oleje jen já sám .....,

jo abych nekecal, na 150.000 km jsem měnil EGR

Odkaz ke komentáři

Mno zvažuju do čeho jít... teď mám 1.6MPi :-) ... zvažuju 1.4TSI, 1.6TDi CR, případně RS v dieselu(tady mě někteří odrazují že se to sere) a do RS v benzinu nechci kvůli spotřeby ...

Taky jsem měl HTP ve Fabii a spokojenost ... z 1.4TSI mám malinko strach jak slyším kolem sebe jak se to kazí ať už je to 1.4TSI nebo 1.2TSI ...

Jo a nejezdím nějak dlouhe trasy, takže nevím no... ráno do práce cca 1.5km a po práci kvůli podnikani cca 20km do místa podnikání a pak popojiždění v místě podnikání ...

Odkaz ke komentáři

tak to nejsou trasy nic moc na turbo, v podstatě pořád jízda za studena .... ta 1,2 tsi se ohřívá rychleji než 1,4 tsi, asi bych zůstal u 1,6 mpi anebo tedy něco jiného, klidně 1,4 tsi a na tohle tvoje ježdění bych vzal druhé auto, klidně HTP , těch 20 km je akorát tak, že se olej ohřeje na 80 stupňů u 1,4 tsi

P.S., běžná provozní tepota oleje je 93-105 stupňů

Odkaz ke komentáři

Jak to tak čtu tak nevím co si mám koupit, OII prodaná a pokukuji po A3 nebo G6 a 1.4tsi byl pro mě favorit.

Potřebuji něco do města a do práce cca 2km a občas do prahy na výlet cca 100km, odrazuje mě to dlouhé ohřívání a o problémech s rozvody jsem věděl, ale že je to takle moc, to ne.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím,

poprosím Vás pánové ještě o jednu radu. Zaznamenal jsem nový zvuk, který mě docela děsí. Po přečtení tématu jsem již pochopil že vyšší otáčky a škobání po studeném startu jsou relativně v normálu a už e s tím i smířil. Nicméně auto mi dělá po startu jinou neplechu. Často po nastartování má motor zvláštní chrčící zvuk s tím, že když se rozjedu a přidám plyn, zvuk se kolikrát ještě prohlubuje a ustane až po několika metrech, jakoby po "zajetí", sepnutí turba, nebo jak bych to nazval. Zvuk je velice podobný tomu "rozvodovému" o kterém se zde mluví, ale známý mi zase říkal, že by se mohlo jednat o regulátor tlaku paliva. poradí někdo?

díky moc!

OII, 1.4 TSI 90kW, r.v.09

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj,

vyhlídnul jsem si auto s motorem 1.4 tsi 90kw, kontroloval jsem vše co šlo. A při jízdě na 5tý a 6tý převodový stupeň se při přidání plynu ozývá divný zvuk, jak šicí stroj ( ale není to jak zvuk špatného řetězu, ten je tu několikrát na videu ) a je úplně jedno jakou silou na pedál šlápnu. Je to pouze u toho 5tého a 6tého. Na místě na neutrál není nic slyšet...nevíte co by to mohlo být? Díky.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Ahoj,

mozno sa tu uz o tejto poruche pisalo - no len uvediem svoju skusenost.

Auto mi za posledne 3 mesiace prestalo tahat, najprv to boli len obcasne vypadky vykonu no posledny mesiac to bolo uz pri kazdej jazde.

Prejavuje sa to tak, ze slapnete na plyn a nic sa nedeje po dobu 3-6s, motor vobec nereaguje, az potom sa zobudi a zacne tahat, citit ze zopne turbo. Niekedy to robi prerusovane, ze troche taha, potom nic a zasa - tak ako by nebol benzin v nadrzi.

Bol som v servise a zistili, ze je problem so sanim a regulaciou plniaceho tlaku na turbe. Ze vraj je na to vydane TPI, tak mi to cele vymenili (platil som len za pracu 140e), len dodam, ze auto uz nemam v zaruke. Auto ide teraz velmi pekne, zda sa mi ze ma aj trosku vyssi vykon hlavne vo vyssich otackach + spotreba klesla o 0.5L.

Ak mate podobny problem tak odpoucam skocit do servisu.

Momentalne mam 67t km.

Maki.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Kamarádovi přeskočilo:

Po částečném rozebrání motoru Vašeho vozidla VW Scirocco jsme zjistili , že obsah olejové náplně motoru , která byla vypuštěna , činí cca 4 l , přičemž mábýt cca 3,6 l , a silně zapáchá benzinem .
Proto jsme následně provedli demontáž vysokotlakého palivového čerpadla , kde byl zjištěn průnik paliva z oblasti náhonu čerpadla do prostoru hlavy válců , kde docházelo k mísení paliva s motor. olejem .
Následkem znehodnocení motorového oleje palivem došlo ke ztrátě požadovaného tlaku oleje/mazání a tím i chybné funkci napínáku rozvodového řetězu , které způsobilo změnu časování motoru/"přeskočení rozvodů" .
Po detailní kontrole spalovacího prostoru bez demontáže hlavy válců endoskopem bylo zjištěno poškození ventilů a pístů vzájemným střetem , což bylo způsobeno již zmíněnou změnou časování motoru .

Vzhledem k rozsahu uvedených závad motoru , tak i možných skrytých následných závad (vlivem chybné funkce mazání mohlo dojít k poškození kluzných ploch/ložisek , stěn válců...) , musím v případě následné záruky na provedené opravy doporučit výměnu celého motoru s hlavou válců a zmíněného palivového čerpadla .

Bohužel se v tomto případě nejedná o závadu ve smyslu zákonné záruky na vozidlo a není možné aplikovat ani tzv. kulanci (částečný podíl výrobce na opravě) , neboť hlavní podmínkou pro poskytnutí kulance je absolvování poslední pravidelné údržby vozidla v některých z autorizovaných servisů Volkswagen .
Dle servisní knížky Vašeho vozidla byl poslední servis proveden 30.1.2014 mimo síť servisů Volkswagen (AŠ AUTOOPRAVNA Praha 5) .

Náklady na opravu (výměnu celého motoru s palivovým čerpadlem) činí cca 170000 Kč včetně DPH .
(cca 20000 Kč práce/cca 150000 Kč materiál) .
V současné době (motor není v provozu) není možné odhalit případné další vady např. na turbodmychadle vlivem chybného mazání .
Kalkulace nákladů na opravu tak nemusí být konečná a byla by upřesněna až po uvedení motoru do provozu .

Velice nás mrzí problémy , které máte se svým vozidlem , v případě jakýchkoliv dotazů mě prosím neváhejte kontaktovat.

Přeji pokud možno pěkný zbytek dne...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

zdravím Vás,
známy má Octaviu 2 FL r.v. 2009 1,4TSI 90kW najazdené okolo 77 000km, po naštartovaní mu to občas vydáva divné zvuky ako na videu + kolísanie otáčok, diagnostika nič neukázala, v škodovke mu tiež nepomohli len hovorili niečo o tom že je možno nejaká vykondenzovaná voda v katalyzátore ale hovoril mi že chodil aj dlhšie trasy a dosť tomu nakladal tak tú možnosť vylúčil, prosím o nejaké rady čo by to mohlo byť a na čo sa zamerať https://www.youtube.com/watch?v=cC8yTN1eOqg&feature=youtu.be

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o 11 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...