Grunger Odesláno Listopad 1, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2012 Pořídil jsem octavii I. 1.6 55kw, na kolik mě vyjde výměna rozvodů i s prací. Děkuji za názory. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Standa Hubený Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 Taky se na ně chystám, takže se přidávám.. Materiál vyjde asi takhle: origo rozvody: 1224Kč http://www.skoda-dily.cz/eshop/032198119-rozvody-1-6-55kw.html vodní pumpa včetně těsněni Kolbenschmidt (tuším kovové lopatky?): 786Kč http://www.skoda-dily.cz/eshop/030121005t-vodni-cerpadlo-1-6mpi-55kw.html a co můžou teda tak chtít za práci? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 Proč za práci? Dílenská příručka a jedem :) jsou to jedny z nejlehčích rozvodů a jde to parádně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 http://www.hanza-autodily.cz/motor-16/c-1947/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 3, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2012 někdo si to neumí udělat hold sám nebo nemá čas se tým zabývat... a jasně píše, že chce cenu s prací. Cena za práci je cca kolem 1500,- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Grunger Odesláno Listopad 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2012 No tak mě je 19 a tohle je moje první kára, takže jsem skoro rád, že vím kde se to startuje :D Takže něco kolem 4000 - 5000 dohromady je normál? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chlebik Odesláno Listopad 3, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2012 Se do této diskuze s dovolením vmáčknu.. Od rozvodů (alespoň mi přijde, že to je od nich) mi to všelijak šustí, zvlášť když je auto řádně studený tak se na ně taky chystám. Přemýšlím, že si to udělám sám. Příručku mám, nářadí jsem ještě nestudoval jestli budu mít ale asi nejhůř na tom budu s časem :lool: Nejspíš se ale zajdu zeptat co by si za to vzali v servise, alespoň pro zajímavost. Veškerý materiál co by se měl měnit je jen ta sada + se doporučuje vodní pumpa? Ty Grungere jestli chceš mít jistotu tak si to nech udělat a nebudeš mít žádné starosti s tím (pokud bude servis v poho). Já si maximum věcí dělám raději sám ale občas se pustím do něčeho, při čem v půlce zjistím, že jsem to raději neměl dělat a pak to horko těžko skládám.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Listopad 4, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2012 Chlebiku, chybama se člověk učí :) a ty rozvody jsou fakt lehký. Taky jsem z toho měl obavy ale ta dílenská příručka je dost přehledná takže když se jí budeš držet tak nevidím problém.Časově to vychazí tak na 4-5 hodin(když jsem to dělal poprvé). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Standa Hubený Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 Ještě jedna možná "blbá" otázka: Když se mění s rozvodama i vodní pumpa, musí se vypouštět chladící kapalina? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 (upraveno) Samozřejmě stačí částečně Upraveno Listopad 10, 2012 uživatelem Pepa007 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chlebik Odesláno Listopad 13, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2012 Uniká mi chladící kapalina (doufám, že) je to vodní pumpou. Auto má 192 000km, kupoval jsem při 185tis.km. Podle mne to auto posledních 30tis.km nebylo servisováno tak jak mělo, takže pumpa by mohla být původní (kdesi jsem viděl, že se mění až při 180tis.km) Dát za servis 1500 je pro mě dost peněz, navíc bych si práci udělal sám už jen proto, že mě baví se v tom vrtat a chci mít přehled co tam mám. Navíc mám celý víkend volný JacobHot: O jaké konkrétní dílenské příručce mluvíš? Já mám doma toto: ŠKODA OCTAVIA • od 8/96 • Jak na to? SPECIÁL a příliš přehledné mi to konkrétně na ty rozvody nepřijde :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Listopad 13, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2012 O DP ze stránek Škodovky. Tahle by mohla také pomoci. Vypadá to, že je tam téměř stejný způsob popisu jednotlivých operací při montážích. DP jsou v poslední variantě, toto vydání je první a nevím nakolik aktuální... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chlebik Odesláno Listopad 13, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2012 Na oficiálních stránkách jsem nic nenašel ale vygooglil jsem a paráda. Vše je tam přehledně ukázané a konkrétně rozepsané 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 13, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2012 já si nechal rozvody dělat ve škodovce. v roce 2007 mě vyšly na 2000Kč materiál+práce Doma by se to taky asi dalo, ale přece jen tu jde o život motoru...takže jsem si to raději nechal udělat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 14, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2012 jak už se píše sou to jedny z nejlehčích rozvodů a taky tu de především o život motoru takže pokud se na to člověk necejtí je lepší si to nechat udělat nebo mít u sebe aspon někoho s e skušeností a taky je třeba mít náký to nářadí s plochým klíčem a šroubovákem to dělat nejde aspon golu to chce B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chlebik Odesláno Listopad 20, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2012 Už mě štvalo jak se mi ztrácí chladivo kvůli pumpě a na opravu nemám ani čas ani nářadí tak jsem se objednal na pátek do servisu, obětuji nějaké finance a zatím vím toto: Materiál na rozvody + pumpa <= 2500,-Kč Práce asi 3 hodiny <= 1000,-Kč Tedy do 3500 by se to mělo vejít mi bylo řečeno, ráno přivezu a v poledne odvezu. Přijde mi to férové tak jsem zvědav na realitu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Standa Hubený Odesláno Listopad 21, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2012 tak dej pak vedet jak to dopadlo, taky je mam v planu.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chlebik Odesláno Listopad 30, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2012 Ták, 3900Kč. No, vzali si trochu víc za práci, naúčtovali si 4 hodiny ale hádat se s nimi nebudu + dolívali 2 litry fridexu, protože jsem to měl už tak naředěné, že by to destilkou nešlo, měřili to prý a tomu i věřím, jak mi tekla ta pumpa tak ještě nemrzlo tak už jsem doplňoval jen vodu.. Abych to rozepsal: Rozvody 1480 Vodní pumpa 1010 Destilka 2litry 220 Servisní práce 4x300 1200 Co jsem se rozhlídl na netu tak rozvody šli sehnat v pohodě za 1000, pumpa (nejsem jistý jestli jsem našel tu stejnou) tak za 700 a zbytek jsem už popsal. Bylo to fajn, měl jsem to rychle a bez starostí ale člověk si připlatí a nemá prostě ty náklady pod dohledem.. Takže.. "Přístě" seženu znalého kamaráda, dám mu pětikilo a měním si doma :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Únor 7, 2013 Sdílet Odesláno Únor 7, 2013 Tak bych taky potřeboval vyměnit rozvody, které ale zvolit? Vzít origo nebo stačí Contitech. Které byste vzali http://www.cc-autodily.cz/search/?kod_alt=032198119 ?? je na nich najeto sice 70.000 Km, ale stáří je 10 let psal jsem do škodováckýho servisu a rozvody s vodní pumpou udělají za 1500, když si donesu vlastní matroš osobně bych vzal asi tyto http://www.cc-autodily.cz/sada-rozvodu-rozvody-6-6 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Únor 7, 2013 Sdílet Odesláno Únor 7, 2013 Jestli je ten řemen v tý sadě s pumpou skutečně Contitech a ne orazítkovaná kopie z PRCu, pak je to naprosto jedno, co s těch třech koupíš. Contitech je totiž i v tý originální sadě z prvovýroby. Contitech=Continental. Sám sem tuto značku dával na 175000km, protože jsem je měl jako dárek od našeho dodavatele klínových řemenů. Kladka v tý sadě byla origo SKF. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 7, 2013 Sdílet Odesláno Únor 7, 2013 (upraveno) Jestli je ten řemen v tý sadě s pumpou skutečně Contitech a ne orazítkovaná kopie z PRCu, pak je to naprosto jedno, co s těch třech koupíš. Contitech je totiž i v tý originální sadě z prvovýroby. Contitech=Continental. Sám sem tuto značku dával na 175000km, protože jsem je měl jako dárek od našeho dodavatele klínových řemenů. Kladka v tý sadě byla origo SKF. tak mě napadá...já měl na starý kladce výrobce Litens a znak W v kroužku. prý to byly origo rozvody...dávaly se od tohoto dodavatele? Ták, 3900Kč. No, vzali si trochu víc za práci, naúčtovali si 4 hodiny ale hádat se s nimi nebudu + dolívali 2 litry fridexu, protože jsem to měl už tak naředěné, že by to destilkou nešlo, měřili to prý a tomu i věřím, jak mi tekla ta pumpa tak ještě nemrzlo tak už jsem doplňoval jen vodu.. Abych to rozepsal: Rozvody 1480 Vodní pumpa 1010 Destilka 2litry 220 Servisní práce 4x300 1200 Co jsem se rozhlídl na netu tak rozvody šli sehnat v pohodě za 1000, pumpa (nejsem jistý jestli jsem našel tu stejnou) tak za 700 a zbytek jsem už popsal. Bylo to fajn, měl jsem to rychle a bez starostí ale člověk si připlatí a nemá prostě ty náklady pod dohledem.. Takže.. "Přístě" seženu znalého kamaráda, dám mu pětikilo a měním si doma :) no hele mě známej říkal..jak chceš...buď se domluvíme a uděláme to někdy u vás, nebo to dovez k nám do servisu. má prvdu v tom, že u nich má přípravky a zázemí což doma na 100% úplně není... Upraveno Únor 7, 2013 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Únor 15, 2013 Sdílet Odesláno Únor 15, 2013 Jestli je ten řemen v tý sadě s pumpou skutečně Contitech a ne orazítkovaná kopie z PRCu, pak je to naprosto jedno, co s těch třech koupíš. Contitech je totiž i v tý originální sadě z prvovýroby. Contitech=Continental. Sám sem tuto značku dával na 175000km, protože jsem je měl jako dárek od našeho dodavatele klínových řemenů. Kladka v tý sadě byla origo SKF. tak ty rozvody už mám doma http://www.cc-autodily.cz/sada-rozvodu-rozvody-6-6 a je na řemenu vyraženo Contitech, made in Romania. Kladka má na sobě made in Canada. Pumpa je s kovovýma kladkama Beru. Ten obrázek je aktuální. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Standa Hubený Odesláno Květen 10, 2013 Sdílet Odesláno Květen 10, 2013 Zdravím, tak v úterý jsem nechal vyměnit rozvody v autorizovaném servisu CB Auto Český Krumlov. Cena: 4572Kč - uplatněn slevový šek s 15% slevou na práci a materiál od Škoda Auto. Rozpis: Práce 1277Kč Sada rozvodů: 1929Kč Vodní čerpadlo s těsnením: 1036Kč Chladící kapalina: 232Kč Šroub 2x: 98Kč Vím že by to šlo levněji, ale jsem se servisem velmi spokojen + vím že práce odvedená dobře a originální materiál. Auto bylo při předání dokonce i vyluxované + zdarma geometrie. Super. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
denismen Odesláno Září 17, 2014 Sdílet Odesláno Září 17, 2014 Mam jeden dotaz mam nalitanych neco malinko pres 200 000km a rozvody jsem jeste nemenil kolik jeste vydrzi?Od novoty nemenene. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirkakrokodyl Odesláno Září 18, 2014 Sdílet Odesláno Září 18, 2014 Snad stačí pročíst a je jasné že máš nejvyšší, 60-90.000 optimální doba, měl by jsi mít už pomalu třetí výměnu... Olej taky neměníš až když tam žádný není, nebo se změní v tuk, gumy neodjíždíš na sliky atd... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.