Přejít na obsah

Automatické otvírání kufru

Doporučené příspěvky

Omicron: zvazuju ze to budu sundavat, jednak to jde hure zavirat a druha vec je ze ted ty dvere fakt nelicuji jak by mely ...mam posilene vzpery od pana Gorcaka a zvazuju ze pujodu pryc jak ony tak pruziny... takze kdyby jsi chtel tak Ti muzu vzpery za nejakou rozumnou cenu prodat ... :-)

Jinak funguje to perfektne i ted kdy rano bylo 6 stupnu

Odkaz ke komentáři

Ty dveře, taky tam mám mezeru tak 2mm, ale jak to pozoruju, tak se nezvětšuje, je stejná u obou aut.

Když jsem posílal vzpěry Gorčákovi, tak se dveře vrátily do původní polohy (bez mezery). Po nahození vzpěra pružin opět 2mm mezera. Myslím že ten plech v tom místě přichycení pantu propruží, po odstranění pružin se vrátí do původní polohy. Nechám to zatím tak, možná za 2 týdny zkusmo sundám pružiny, jestli se to vrátí zprátky.

Odkaz ke komentáři

Já osobně bezproblémové funkci tohodle řešení nevěřím.. za jedno by se trable mohly časem objevit a za druhé radši stisknu tlačítko na 5. dveřích a lehce zvednu než abych si to musel otevírat tlačítkem na klíčích, přičemž vyletí relativně masivní 5.dveře (u liftu) nahoru jak výsuvný křídlo u Porsche a pak se akorát o to hůř ten kufr zabouchává, když bez pružin to stačí jen pustit. Nevidím v tom logiku, ale je to jen můj názor.

Odkaz ke komentáři

návod:

1. otevřený 5. dveře si zajisti nějakým klackem aby ti nespadli na hlavu až sundáš píst

2. na plastovým úchytu na konci pístu na dveřích je nasunutej plíšek, kterej jistí ten plast aby nevypadnul - ten sundej plochým šroubovákem nebo kleštěma

3. teď můžeš vysadit ten plastovej kus z dveří, kleštěma (přes hadr) chyť kovovou tyč pístu a odšroubuj plastovej kus

4. nasaď pružinu

5. našroubuj zpátky plast, nasaď na dveře a nasuň plíšek

to stejný udělej na druhým pístu

snad to je srozumitelný :)

Odkaz ke komentáři

Já na combi zatím žádné posunutí závěsů nepozoruju :D Mám už to cca měsíc (modré pružiny a std vzpěry). Výhodou combi je, že při zavřených dveřích jsou písty víc svisle, kdežto u liftu jsou víc naležato. Takže u liftu pak vzniká ten posun, u combi by se dveře posouvaly spíš dolu než dozadu.. A to nemají kam :o

Odkaz ke komentáři

Panove co vahate: byl sem si tak na benzince v Adamove a nesu neco do kufru tak to na dalku odemknu a otevru a holce co stala za mnou s panem v bile O1 malem vypadl nanuk s pusiny, tak sem se musel rechtat, je to proste bomba. Po delsim testovani a otvirani nekdy i nekolikrat dene je jedina vec ktera me na tom trocha sere ze neodhadnu silu na zavreni a vetsinou to zaviram na dvakrat ale to jen proto ze s tim nechcu mlatit na poprve. Jinak je to proste bomba :palec: Tak hura do toho.

Odkaz ke komentáři

Jako funkce se mi to jeví hodně dobře. Když ale vidím že jsou s tím celkem problémy tak do toho raději nepůjdu. Nebylo by lepší než tam rvát nějaké pružiny se podívat jak to funguje u jiných značek co to mají a vzít ty díly z tama, případně udělat podobné řešení? Mě by se spíš líbilo elektronické otevírání i zavírání jak to mají např. mercedesy, to je teprve kumšt :)

Odkaz ke komentáři

Neviděl jsem moc Audin v provedení liftback s el. otevíráním... vlastně jsem neviděl žádnou. Takže na lift tomu moc šancí nedávám.

Ta elektro hydraulika z těch fotek bych řekl je z nějakého sedana kde se zvedá "malinké" plechové víko (v porovnání s OII lift vraty).

Ale kombíci, ti by mohli mít větší šanci... Touarega jsem s tím viděl - to by mohla možná být cesta!

Ale 4-5 tis. myslím ani ve snu, tohle nebude bestseller aftermarketu a všech bazarů :)

Odkaz ke komentáři

Když nad tím tak přemýšlím tak samotná hydraulika by asi nestačila protože rychlost zavírání je značně pomalá a síla potřebná na zacvaknutí kufru s takovou rychlostí by musela být dost velká, tzn. že by se nejspíš muselo upravit i to zavírání (nebo by ten mechanismus musel jakoby aktivovat otevření kufru aby odstranil mechanickou záklopku a kufr je mohl jen posadit a zacvaknout). Ale to je jen má teorie.

Upraveno uživatelem RichardD
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...